Träning med laget.

 2010-09-30    20:00:08   av:.

Idag har vi haft träning hos oss igen, lika trevligt som alltid! Div 2 gänget var här och tränade för Pia Fälth, tror att alla var mer eller mindre nöjda. Jag är iaf mycket nöjd med mina två små killar! Tränade med både Danny och Perazzi - det är dom som ska få åka på tävling från mitt stall på lördag.

De var som sagt mycket duktiga idag och jag hoppas att de sköter sig lika fint på tävlingsbanan men vi tar det ändå bara som träning.. De är båda unga och orutinerade och ska inte behöva känna nån typ av press, det är vikigast att de tycker att det är kul!
Skönt att matte slipper känna nån press oxå faktiskt! :)

Tillbaka till idag; Tränade först Danny tillsammans med Jeanette och hennes Lea, bra för Danny att tränas med andra hästar i ridhuset med tanke på framridningen på lördag. Eftersom Danny är lite efter Lea i utbildningen så tränade vi lite olika saker men det gick ändå bra att ha samma upplägg - när tjejerna tex red inridningar galopp-halt-trav gjorde Danny och jag inridningar trav-halt-trav som i Lätt B programmet som han ska gå. Tränade mycket på att han ska vara helt lika i båda sidorna, blir gärna lite sne när han blir trött - han orkar inte riktigt sätta under sig jämt ett helt pass än.. Men han är ju bara 4 år. Mycket skänkelvikningar och tempoväxlingar samt övergångar med alla gångarter inblandade.  Känns att det är väldigt nyttigt för honom och han blir väldigt fin utav framförallt det sistnämnda arbetet!

Perazzi då - jo, det blev ganska mycket samma arbete med honom som med Danny. Inridningar, fast då från galopp såsom Lea, skänkelvikningar och en massa av dessa berömda övergångar! Tränade oxå en hel del på serpentinerna i galopp/förvänd galopp som är i Lätt A:3an - det är inte helt lätt och Perazzi som lärt sig byta så bra nu vill ju helst byta hela tiden (han gör det inte, men det känns verkligen att han vill)!

Imorgon blir det en sen kväll känns det som, två hästar ska tvättas och knoppas.. Inte en chans att jag går upp och gör det på lördag morgon, tror vi måste åka hemifrån vid typ 5.. Skulle behövt gå upp vid 2 tiden för att hinna göra det precis innan avfärd i så fall..inte okej! Man får helt enkelt hoppas på att de kan sova med knopparna i utan att rulla och klia sönder dom.

Nu ska jag skriva lite fakturor, eller iaf försöka. :)
Ha det bra så länge!

Onsdag.

 2010-09-29    23:51:08   av:.

Onsdag igen, veckorna bara rullar på - är väl iofs bra men jag har lite ångest då man för varje dag känner hur det blir kallare och kallare.. Gillar jag absolut inte. Igår sa jag att det var höst idag känns det nästan som om vintern kommit.. Brr.

Idag var Rådberg ute och kollade över hästarna, gick bra - alla var friska.
Melvin och Dutch vilade efter veterinär besöket, men jag red Perazzi och Danny. Småpojkarna sprang duktigt, joggade dom iofs bara ganska lugnt eftersom dom båda ska träna imorgon, men lyckades med de små målen som jag satt upp för dagen! :)

Imorgon är det som sagt träning och på lördag ska vi tävla! Riktigt roligt.
Ska man sova lite kanske.. God natt!


 

HästHöst.

 2010-09-28    23:46:14   av:.

Igår var det verkligen en hästdag, först red jag en massa pållar på dagen - mina egna och ett litet sto som kom på besök.. Och kvällen spenderade jag med min mycket underbara vän och jobbarkompis - vi lagade god mat och kollade på hästfilm! 

Imorse var jag först hos doktorn, sen åkte jag och handlade lite hästmat plus lite andra hästprylar :)
Sen red jag hästarna, Dutch fick gå lugn dressyr. Tränade mycket övergångar med honom, vilket för det mesta går riktigt bra!
Fortsatte rida Melvin, mycket galopparbete för hans del - kantring och lite enkla byten. Hingsten var duktig idag, sprang på väldigt bra!
Sist men inte minst red jag det söta lilla stoet, nöjd men svettigt.

Idag reflekterade jag över att det blivit höst, det är kallt och över hela gårdsplanen virvlar brunröda löv i vinden.. Vågar påstå att hösten är fin, men dålig pga att det bara blir kallare och kallare - snart är vintern här och det skrämmer mig.. Fryser 24/7. 
Menmen, man får vara glad när man har hälsan i behåll!Melvin och jag, vinter -09.

En vanlig söndag.

 2010-09-26    23:19:39   av:.
Har ridit alla mina prinsar idag, började med dressyr på Dutch vilket gick riktigt bra! Tränade övergångar galopp-skritt och mycket byten samt lite tempoväxlingar i traven. Red på träns och kunde faktiskt få igenom honom bra idag, han slappnade av väldigt fint på slutet av passet.
Fortsatte med att rida Perazzi, han sprang på ganska duktigt, men höll på och fulade sig lite i vissa delar av passet.. Irriterande.
Red Melvin som trea, lite dressyr med mycket byten och piruetter - i både skritt och galopp. Han var helt okej idag!
Avslutade med Danny och red med honom igenom alla lätt B grejer plus att vi övade lite förvänd galopp.
Duktiga ponnier!


Donegal Danny BS, -09.

Trött.

 2010-09-26    00:01:10   av:.

Ímorse funderade jag på hur trött man egentligen kan vara - väldigt trött kom jag fram till. ´
Helt slut, men det har varit en ganska tuff och påfrestande vecka..
Så denna lördag blev ganska lugn, sitter nu och slö tittar på HIMYM och funderar på att dra mig tillbaka till sängen snart.

Nästa lördag är det dax för tävling igen, ska bli roligt! Har tänkt att starta Perazzi i två klasser, bara för att han ska få vara inne på banan två gånger och förhoppningsvis slappna av lite mer i andra klassen. Ska även starta lilla Danny för första gången, blir hans allra första tävling - spännande att se hur han reagerar!


Donegal Danny BS.

Har inte så mycket mer vettigt att skriva om.. Hoppas dock att alla ni har en hysteriskt trevlig lördags kväll!
See ya

Torsdag och Fredag.

 2010-09-25    00:31:56   av:.

Ska börja med att bekänna en sak jag glömde i förra inlägget.. När jag satte mig vid datorn och skulle blogga tänkte jag mest på Knytkalas träningen, inte så snällt att inte skriva en enda rad om mina andra buspållar jag har hemma i stallet. Jag glömde framförallt att ge Perazzi upprättelse för hur fin han var i onsdags då jag red honom, fick en sur blick igår morse när jag kom till stallet av honom och tror att det kanske kan vara just därför.. Så nu när ni alla vet att jag blev nyförälskad i min lilla häst när jag red honom då kanske han kan tänka sig att förlåta mig för att jag är så glömsk! Kan ju hoppas iaf.

-09
 
Perazzi DS, Rölagg -09.


För övrigt så var det träning igår igen, Pia Fälth kom till oss och höll uppskattade lektioner! Jag tränade tre av mina killar, Danny, Perazzi och Melvin.
Danny var duktig och vi tränade mycket på övergångar och tempoväxlingar - han blir väldigt mycket finare när han bär sig själv och är lydig för både hand och skänkel.. Annars kan han lätt bli lite framtung och springig, stor skillnad! 
Perazzi gick oxå riktigt bra! Red igenom alla Lätt A grejer, plus lite byten - han är så himla duktig! 
Melvin var även han ganska fin, lite seg, men med Pias hjälp fick jag igång honom och på slutet tränade vi både hel piruetter i galopp och bytesserier i vartannat steg. Och det flöt faktiskt på bra!
Efter träningen joggade jag Dutch, som ju gått väldigt hårt två dagar innan, och även lilla Constantine fick trava runt några varv i ridhuset. Båda två var lugna och duktiga!

Idag var det en ganska vanlig dag i stallet, eller iaf så var det tänkt att det skulle vara en ganska vanlig dag- blev väl inte så vanlig när allt kommer omkring.. Fölungen som vi har uppstallad här lyckades på något helt ofattbart sätt smita igenom staketet och rymma!! En hysterisk fölunge är inte det lättaste att fånga kan jag säga.. Tackar alla snälla människor som hjälpte till att fånga in henne och Tackar gudarna för att hon överlevde utan några stora skador!
Förutom att fölet kom på vift fungerade allt bra idag, hästarna gick fint och vi var klara ganska tidigt med dagens sysslor, skönt!

Nu ska jag sova, God Natt! 

Knytkalas 21-22/10 2010.

 2010-09-22    23:15:12   av:.

Har varit och tränat med Knytkalaset på Ericsberg i två dagar nu, lika trevligt som alltid!

Hade med mig Dutch den här gången och han gick riktigt riktigt bra! Tränade igenom alla St George grejer och programdelarna i detta program. Liane var nöjd, jag var nöjd och jag tror även att hästen min var nöjd efter dessa träningspass! Viktigast.

Igår var en fotograf med och fotade oss (vi som är med i Knytkalaset) hela dagen, roligt! Det ska bli spännande att se bilderna sen, hoppas och tror att några blev väldigt fina! 

Passar på att tacka de på Ericsberg för att vi får vara på deras fina anläggning och träna och för det alltid så trevliga bemötandet och den extremt goda maten! Vi är väldigt tacksamma för detta! :)

Dutch & jag i maj 2010.

Ny blogg.

 2010-09-22    22:02:44   av:.
Heej bäste läsare.
Nu antar jag att du är bäst på att läsa, bara så att du vet.. Om detta inte stämmer kan det möjligtvis bli svårt för dig att följa med in i denna lilla del utav mina förvirrade tankar, du får gärna göra ett försök och kommentera om det är något du inte förstår. Men jag förvarnar för att inläggen ofta skrivs sent och av en mycket trött skribent som knappt själv förstår vad hon babblar om.. :P

Bloggen du klickat dig in på kommer handla om mitt hästliv, fyllt av arbete, träningar och tävlingar inom dressyr sporten.

Detta är förövrigt min andra blogg, för en ny blogg blev det tillslut.. Har tidigare haft bloggen http://www.sannanilssonsm2009.blogspot.com/ som ni förstår på namnet skappades inför SM 2009, som reds på hemmaplan för mig! Men nu har jag efter mycket om och men skaffat mig en ny och hoppas att ni som läser ska uppskatta denna minst lika mycket som läsare uppskattade den förra.

Jag hoppas att du finner just mina tankar i mina inlägg intessanta! :)
/Sanna Nilsson
Designad av www.tinkas.blogg.se