Tävling imorgon!

 2013-06-29    01:32:07   av:.
Jag måste sova nu, imorgon är det tävling på ERF med Emma som gäller! Riktigt kul ska det bli!
 
 
Hoppas att ni håller tummarna för oss vid 13.14 och 15.12! :D
 
Malin och Emma på tävlng, (bilden är lånad från google).

Sanna Nilsson Dressyr Butiken!

 2013-06-28    11:10:00   av:.

Guldstjärna till oss!

 2013-06-28    02:14:55   av:.
Ojojoj, vilken dag! Vi har helt sjukt många bollar i liften just nu, kul men svårt att få ihop allt..
Förmiddagen ägndes för Rebecca åt stalljobbet och jag fick lov att lägga lite tid på kontoret och red Emma och Dorn. Sedan gjorde vi ett tappert försök att få tag på Yazz och Liam då det ska byta sommarhage, de har dock blivit lite förvildade efte 1,5 månad på bete och har inte gått att komma nära de senaste veckorna. På förmiddagen gick det åt skogen, precis som tidigare dagar.. men vid ett nytt förösk eftet lunch fick vi tag på Yazz och min pappa fick som tur var tag på Liam nu på kvällen! Så imorgon blir det nytt betessläpp för smågrabbarna, inatt får de sova i sallet för att vila upp sig lite extra och bli lite mer ompysslade än på betet :)
 
*
(Facebookuppdatering vid ca 11.00)
 
När man har överdrivet mycket att göra då är det magiskt att sitta upp i sadeln och bara andas ut, släppa allt runtomkring och fokusera på det man kan bäst och verkligen älskar! Att stallets drottning briljerar gör ju inte saken sämre! ♡ — i/på Sanna Nilsson Dressyrcenter
 
 
Emma, stallets drottning.
 
*
 
 
Under dagen hade vi en provridning inbokad :) Allt gick bra och fyrbeningen var lika fin och duktig som vanligt!
 
Efter detta körde vi rally till Vilsta då det ska vara dressyrtävlig där på lördag och vi lovat att hjälpa till att bygga dressyrstaketena, de gick bra men tar som alltid lite längre tid än man tror - klurigt det där med att få det jämnt och rakt ;)
 
Sedan vid 19.30 tiden var vi påväg hemåt för att motionera ytterligare 6 hästar, hela gänget bestog utav; Freddy, Sapven, Danny, Limbery, Hernandez och Rulle! Alla var riktigt fina faktiskt, de tre första hoppades och de tre sista gick dressyr :)
 
*
(Facebookuppdatering vid 22.00)
 
Varför nöja sig med att bränna ut en, när man kan slå två flugor i en smäll så att vi kan vara utbrända tillsammans?! ;)
Klockan är 22 och vi har tre hästar kvar att motionera.. Ute börjar det skymma, vi väntar för tillfället på att kvällsbevattningen ska bli klar i ridhuset, hästarna kollar på oss som om vi kommer från en annan planet och fröken pitbull har gett upp för länge sen - jag tror iaf att vi får en god natts sömn (de få timmar som blir kvar innan klockan ringer på nytt)!
— med Rebecca TenserSanna Nilsson Dressyrcenter.
 
*
 
 
Sist men inte minst var det dags att smörja allt läder som användts under dagen, vilket var en hel del kan jag lova!  
Härligt nog har Emmas nya sadel även kommit hemskickad från Jimmy Sadeldoktorn idag!  
 
Frågan är om man kan vara kär i en sadel?
 
 
Nu är det dags att sova, äntligen! - efter en dag där jag och min bästa vän varit igång och jobat i 18 timmar! Guldstjärna till oss måste jag säga!

Dagen och den närmaste veckan.

 2013-06-27    01:02:52   av:.
Dagen har varit lång med mycket jobb!
Vid lunch hade jag och mamma ett möte med Nebbe som gjort min nuvarande hemsida, då den mycket snart får ett nytt utseende och butiken en grym webbshop! Spännande!
 
Hästarna har gått bra, ídag har varit en joggingdag och många har arbetats men ganska lugnt :)
Jag avslutade kvällen med att hålla lekion, vilket är lika kul som alltid med duktiga elever!
 
På lördag är det dags för tävling med Emma, vi ska starta två Msv C för att förhoppningsvis få kvalen till Msv B! Det ska bli kul at tävla med henne för första gången! Något annat som blir kul är att Mattias kommer upp på måndag för att hålla träningar då och på tisdag. :)
 
Dags att sova, hörs imorgon!
 
Bebisarna och deas mödrar i hagen :)

En FB uppdatering som även är värd bloggplats.

 2013-06-26    00:07:00   av:.
*
 
Ett utav de bästa ljuden jag vet är när jag i stallet hör "Bra!", "Duktig kille!!", Braaa!!" ifrån ridhuset - dels för att jag då vet att djuret som trimmas, vilket i detta fall var Freddy på 3 år sköter sig och gör något precis som han ska! Dels för att min bästa vän och kollega är så pedagogisk, positiv och duktig i utbildandet av bebishästen!!
Lovely feeling!
 
*

Hemma efter en grymt trevlig tävlingshelg.

 2013-06-25    01:22:45   av:.
Hemma efter helgen på Everlöv, skönt att vara hemma, men jag längtar redan till nästa års tävlingar! Vi har haft toppentrevligt med underbara vänner som sällskap under ett superfint anordnat midsommarfirande!
 
Dutchen var magisk på framridningen igår och även i början av travprogrammet, sedan bet han sig i tungan och viblev utblåsta.. Hur surt som helst. Det har aldrig hänt förut så det är väl inget att tänka så mycket mer på, men det var som sagt surt.. Framförallt när det gick så extremt bra, fram till att han bet sig  så var hela passet det bästa på en tävlingsplats hittills.
 
Hernandez var duktig, lite matt efter en lång och händelserik helg, men han skötte sig! 67 % och första utanför placering blev resultatet i vår första Lätt A3. Känns bra inför Falsterbo!
 
Nu är det dags att sova, imorgon är det en lång dag med jobb!

Lördag i Everlöv.

 2013-06-22    23:10:01   av:.
Idag har Dutchen och jag tävlat PSG, snyggingen gjorde ett magiskt travprogram - möjligtvis de bästa någonsin! Men sen kom små missar i skritten och en del missar i galoppen tyvärr, mycket för att Dutchen blir något överladdad.. Vi slutade på 66 % idag igen vilket var helt okej med tanke på det som gick att förbättra! Även idag var domarna ganska ojämna tråkigt nog, vi verkar vara svårbedömda.
Mattias har aft en bra dag med en andra placering i PSGn och en vinst i Msv B4, härligt!
 
Red lektion på Hernandez för MJ ute på en stor gräsbana här, vi tränade igenom allt från Lätt A3 och grabben skötte sig mycket bra! Han klarar hela det här äventyret med den äran!
 
Kvällen har spenderats med ett stort gäng dressyrfrälsta, vi har kollat på dressyren från Rotterdam tillsammans och vi har fått höra ett helt gäng duktiga domare ge sina åsikter på ritter och resultat - mycket spännande och lärorikt!
 
Imorgon ska jag starta Hernandez vid 12.35  och Dutch i Inter 1 vid 15.12, hoppas att ni trogna läsare hejar på oss!  
 

Trevlig Midsommar!

 2013-06-21    23:45:19   av:.
Midsommarafton spenderas för min del på en tävlingsplats, kan inte bli så mycket bättre! Fint väder och underbart sällskap!
 
Jag och Dutchen tävlade vid lunch idag och jag är nöjd med vår start! Bara en stor miss med ett avbrott innan bytesserien, men i övrigt ganska felfritt. Domarna var lite oense över vår ritt och överlag tyckte jag att det var ganska försiktig bedömning, vilket gjorde att det var extremt jämt.. Men vi slutade iaf på 66 % och 10 placering typ, vilket var helt okej i det här startfältet - Brinken tog väntat nog hem första platsen, Grattis till Tullstorp-teamet igen! :)
 
På eftermiddagen red jag min lilla Hernandez på banorna här, han skötte sig galant, var något spänd till en början då det fanns massor att titta på. Men han är fantastiskt duktig för att vara på sin allra första stora tävling!
 
På kvällen hade vi lite "drinkafton" vid vår lastbil, ett stort gäng trevliga människor samlades slumpmässigt hos oss och vi hade några supertrevliga timmar i kvällsolen med god dryck, snacks och jordgubbar! Tillsist drog vi oss alla bort till midsommarfesten som tävlingen anordnar vilket även det var såå trevligt med god mat och glad stämning!
 
Jag, pappa och Ulla gick tillsammans tillbaka till stallet för att fodra och natta hästarna, känns som ett privilegium att få höra hennes personliga berättelser om alla hennes år i dressyrens absoluta elit!! Jag är djupt imponerad och inspirerad att fortsätta tränandet!
 
Nya tag imorgon PSG som gäller för mig och Holländaren, håll tummarna är ni snälla! :)
 
Hoppas att ni har haft en lika trevlig Midsommarafton som jag har haft!
 

Midsommartävlingar på g!

 2013-06-20    23:11:27   av:.
Nu är vi på plats i Everlöv, pappa körde ner i till Skåne med start klockan 4 imorse, jag låg och sov precis hela resan - bara ännu en gång konstaterar jag att jag har en extremt snäll far!
Vi mellanlandade under dagen på Hviderup där jag tränade med Dutch och Hernandez för Mattias. På eftermiddagen fortsatte vi till Everlöv och tävlingsplatsen där jag har ridit på tävlingsbanan med Dutchen och varit ute och gått med Hernandez.
 
Nu står grabbarna i sina boxar och tuggar på det sista kvällshöt, hur lugna och harmoniska som helst! För Hernadez är det första meetinget någonsin och han verkar trivas som fisken i vattnet, tycker att allt är spännande och kul! Hoppas bara att han har nån energi kvar till söndagens enda start för hans del! :)
 
Imorgon är det bara en start och det med Holländaren vid 12.45 i Msv A1, håll tummarna är ni snälla!

Bilder på Ubbe och Emma!

 2013-06-20    00:31:28   av:.

Ett gäng bider på fina Emma och skickliga Ubbe, imponerande att de jobbade så bra ihop! :)

Ubbe träning med Emma.

 2013-06-18    00:23:37   av:.
Idag åkte jag, Rebecca och Emma till Gunnarskäl, ett stall i närheten av oss, där Sveriges piaff och passage kung ärade med ett besök. Ubbe är för många väldigt välkänd, om inte annat, så till namnet. Så var det för mig, jag har hört så mycket gott om den mannen i så många år, men idag var första gången jag träffade honom!
Detta var en mycket trevlig upplevelse och jag blev väldigt imponerad över att se hur han jobbade med fina Emma.
 
Ubbes specialitét är att lära hästarna trampa och detta helt från backen, med endast en pisk och i träns eller kandar.
Emma kan ju redan allt som har med piaff och passage att göra, men som med allt finns det ju alltid detaljer att finslipa på och för mig så är det guld värt med alla tips jag kan få för att lära mig utföra dessa svåra rörelser tillsammans med henne! Bland annat så tipsade Ubbe om att jag skulle jobba mycket med att få henne lösgjord i en något högre form samt rida mycket sluta och öppna innan piaffen och att jag skulle tänka mycket framåt när jag väl var i piaffen för att minska att hon trampar för brett med bakbenen.
 
Det var väldigt häftigt att se hur lugnt och metodiskt han arbetade med henne in i trampet, många ryttare/tränare anser jag stressar och jagar in hästarna i denna enorma samling bara för att få benen att trumma fortare, vilket resulterar i en missnöjd spänd häst som inte gillar uppgiften den har framför sig. Ubbe däremot, var som sagt lugn och gav Emma många små pauser med tid att slappna av och tänka igenom vad han bad henne om. Kul och lärorikt att se!
 
 
 
 

Sommarväder.

 2013-06-17    00:48:17   av:.
Igår annordnade mamma en lyckad lunch för ett gäng kvinnor som var på kurs för skogsägare och på kvällen hade vi en supertrevlig grillkväll här hemma i härliga vänners sällskap! Allt är inte hästrelaterat här på S:N.D.C, men allt är nästan lika trevligt ;)
Gårdagen bjöd även på en provridning av Perazzi, vilket gick toppen!
 
Idag har jag trimmat Dorn i ridhuset, han var lite vild men det var inte helt oväntat då han vilade igår. Avsluta dagen med att joggingpass på finaste Emma ute i kvällssolen - hur underbart är inte det!? Helt perfekt!!
 
Jag älskar förövrigt att det är ljust långt in på nätterna nu, magiska sommar!
 
Emma på utebanan denna fina kväll!

Nya favoriter!

 2013-06-15    15:54:00   av:.
Jag har ett par nya favoriter bland alla mina ridbyxor! Detta är Martha Ridewear's nya tights som kallas "Agnes"!
De är otrolgt sköna, snygga, tunna och mjuka tights/leggings som jag har helskodda (finns även utan skoning).
 
Underbart att någon äntligen kommit på denna fantastiska idé så att man slipper stela och framförallt onödigt varma ridbyxor såhär på sommaren! I vilket fall, vill inte ha några andra ridbyxor på min om dagarna nu,  Älskar dom!!
 
Finns självklart att prova och köpa hos oss i Sanna Nilsson Dressyr Butiken! :)
 
Bild lånad från google.

Tankeställare.

 2013-06-15    00:40:21   av:.
Idag har vi varit hos tandläkaren i Söderköping med Sparven och Malte, med herrn var det inga problem men vår Sparv har fortfarande lite efterdyningar från sin tid i Sverige innan vi hittade henne..
Det är sjukt att det snart gått ett år!
Det är även sjukt att den tiden då hon var vanvårdad fortfarande syns på hennes kropp, förstå vad vår hantering och omhändertagande påverkar våra djur i allmähet.
Jag är dock glad över att säga att hon är påväg att bli en normal välmående häst igen, nu är de bara lite detaljer kvar att reparera i tandkött och runt tänderna, sen kan man klassa vår tjej som helt frisk igen! Detta ungefär efter ett års arbete med att få henne återställd efter en månads vanvård...
 
Sparven för knappt 11 månader sedan..
 
Sparven och Rebecca för lite drygt 2 månader sedan.

Det är så enkelt som att jag älska er.

 2013-06-13    01:22:11   av:.
Jag älskar er, mina fina hästar! Ni betyder så mycket för mig, mitt jobb är mitt liv och jag kan inte ens komma på en enda grej som jag skulle vllja göra istället! Känner mig lyckligt lottad som får tllbringa dagarna med er!
 

Sötaste tösen i stan, som fortfarande är namnlös..

Sova redan?

 2013-06-11    22:24:19   av:.
Jag är helt sjukt trött, tror nästan att det är någon förkylning på g, jag orkar knappt hålla ögonen öppna.. Mycket märkligt då jag handikappad som jag är med en skadad fot inte gjort mycket nytta denna tisdag. Eller iaf inte så ansträngande saker.
 
Imorse var jag iväg till Stockholm för ärenden där och vid lunch kom jag hem lagom för att träffa spekulanter från USA som provred Perazzi :)
 
På eftermiddagen var det dags för övrigt jobb med hästarna, jag har dock fortfarande ont i foten så det blev ingen ridning för min del.. Men vibbning och lite annan motionering för några stycken utav fyrbeningarna iaf.
 
Förövrigt så är både Sparven och Freddy inne från betet nu, dags att börja träna en period igen! De verkar minst lika glada för det!
 
Nu ska jag gå och lägga mig (notera att klockan inte ens är halv 11 - stört tidigt för att vara jag) men jag hoppas på att undvika att bli sjukare till imorgon...
God natt
 
Söta Sparven :))

Måndag och tillbaka vid datorn igen!

 2013-06-11    00:42:00   av:.
Fy på mig för dålig uppdatering, ber tusen gånger om ursäkt!
 
Det har dock hänt så mycket i mitt liv de senaste dagarna så att det är helt sjukt!
I torsdags var det, som tidigare nämt, dags för min lillayster att ta studenten - helt otoligt hur stor hon blivit (och därmed också hur gammal jag blivit)! Firandet pågick hela dagen och långt inpå natten, det var hon verkligen värd!
 
Under helgen har det varit Nationaldagstävlingar på Strömsholm och under söndgen var jag där och agerade prisutdelare då Sanna Nilsson Dressyr Butiken sponsrat SM vinnaren för YR och seniorer med ett varsitt OS kandar värde 7000 :-. Både Patrik och Marina som vann var mycket glada och tacksamma!! Så kul att se glada miner, extra härligt är ju att dela ut så fina priser till fina människor och vänner!
Grattis till alla unerbara vänner och bekanta som placerade sig och gjorde fina prestationer under helgen!!
 
Igår gjorde jag illa foten, tror att jag klarat mig från benbrott men däremot dragit på mg en rejäl stukning.. inte så kul. Ingen ridning för min del idag pga detta, som tur var var världens snällaste Malin (som äger Emma) här och hjälpte mig att motionera djuren! Tack till dig Malin, du är guld!!
 
Nu är det dags att sova, klockan ringer vid 6.15 imorgon...
 
Blid från då jag var prisutdelar på Strömsholm i fjol;
Förra året vann Mattias en sadel som vi sponsrat med tillsammans med Jimmy "sadeldoktorn".

Student!

 2013-06-07    23:06:00   av:.
Jag har haft fullt upp med min lillasysters student de senaste dagarna, Grattis till henne igen!
 
Hästarna mår bra här hemma och vad jag har hört så har det varit fina dagar på Strömsholmstävlingarna, ses vi där i helgen?
 
Älskade lillasyster har blivit så stor!

Emma.

 2013-06-03    00:03:00   av:.
Nu är det dags att berätta något kul! Jag har en ny pärla i mitt stall, Emma heter hon och ägs av en mycket fin människa och kär vän vid namn Malin!
 
Emma är ett sto född -99 e: D-Day ue: Bayron, Malin har utbildat och haft henne i 8 år och tllsammans har de tävlat upp tom GP.
I söndags fick jag äran att rida Emma första gången och efter det har jag fått ha henne kvar på prov. Helt otroligt nog så är Malin snäll att låna ut sin fina häst till mig!
Oavsett hur länge det varar och jag får ha Emma så är det en fantastisk möjlighet för mig att lära mig de svåraste rörelserna och jag är evigt tacksam gentemot Malin som ger mig den här chansen!!
 
Här här ett gäng bilder på Emma och mig;
 

Träning med snyggingarna D för Gustaf Svalling.

 2013-06-02    00:56:31   av:.
 
Lite bilder på Dutchen och Dorn från träninarna med G Svalling igår, tyvärr blev det inte så mycket bilder denna gång då jag hade tätt mellan hästarna så att Rebecca inte hann vara fotograf när det hela tidn skulle fixas en ny häst.. Men lite bilder hann hon ta och alla hästar var snygga och sadlade i tid för uppvärmning! Hon är min hjälte, hur skulle jag klara mig utan henne?

Sista maj.

 2013-06-01    00:21:00   av:.
Idag var Gustaf Svalling här och höll lite träningar, jag red min Dutch, min Dorn och en pärla vid namn Emma (som jag ska berätta mer om viken dag som helst nu :))
 
Alla tre hästana var duktiga och bådejag och Gustaf ver mycket nöjda vis lektionernas slut! Det är enormt kul att ha denna duktiga hästmänniska hos mig på besök, han är verkligen en underbar person och kunskapsbank!
 
På eftermiddagen var vi klara så pass tidigt att vi hann med en fukapaus i den vämande solen, detta vid 17.30 tiden, hur magiskt är det inte att solen skiner och värmer då! Även vid kvällsfodringen vid 22 va det fortfarande ljust! Härligt med sommar!
 
Zita vid vår eftermiddagspaus i gräset :)
 
Ceazanne och Obama vid kvällskollen i hagen vid 22.30 :)
Designad av www.tinkas.blogg.se