Från mobilen..

 2012-07-30    23:18:29   av:.
Pratar häst med min fantastiska tränare efter att ha ätit middag hos mina föräldrar, det har varit träningar hela dagen och det har gått så bra för alla :) Men så blir det väl med expert hjälp av MJ!! Förövrigt kom Sparven hem idag, hon verkade lycklig över att komma in i sin box igen - härligt att se måste jag säga!! Imorgon börjar träningarna vid 7.30 igen och nu ska jag snacka vidare med min idol!!

Det värmer!

 2012-07-29    21:51:00   av:.
Har fått några fina kommentarer till inlägget "En ny flicka i stallet!" Här är tre av dom;
 
Malin                                                                                                 
 
Men vad underbart gjort av er att ni tog henne därifrån och ger henne en andra chans till ett bra och värdefullt liv!!!! Lycka till med hennes tillfrisknande och jag tror att med mat och kärlek så kommer hon lyckas!!        

 

Tida               

Hej Sanna! Har nu följt dig på bloggen ett bra tag och jag vet sen tidigare att du sätter djuren främst och är en empatisk person. Men detta gjorde mig verkligen rörd! Jag vet av erfarenhet att det finns hemska människor som inte har ett uns vett i kroppen och inte tar hand om sina djur, de ser bara sin egen vinst i allt och har inte någon form av hut i kroppen. Blev glad när jag läste att Sparven har fått en ny chans i livet. Jag önskar er all lycka med henne och att hon kan få ett långt liv hos någon som bryr sig om henne! Du och Rebecca har fått varsin stjärna i himmelen genom denna handling tror jag :-) Vänligen Tida        

 

Sofia Classon               

Jag älskar att en så duktig ryttare som du bryr dig så extremt mycket om hästar, blir rörd av att läsa detta! Så extremt många elitryttare som bara vill åt placeringar och skiter fullständigt i djuren! Men du Sanna, du har hjärtat på rätta stället! Jag är övertygad att det kommer löna sig i längden och jag måste säga att ju mer jag läser om dig ju mer växer du i mina ögon!! Du är en människa och ryttare att se upp till!! Kram /Sofia       

 

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, blir så otroligt rörd för de fina orden! Ni är så snälla och jag hoppas verkligen att det blir bra med vår lilla Sparv, att hon kan få ett långt och underbart liv - trots en svår start!

Lite info..

 2012-07-29    09:39:00   av:.
Den närmaste veckan kommer gå fort känns det som..
Ikväll kommer Mattias hit och ska ha träningar måndag och tisdag den kommande veckan, det ska bli riktigt kul!
 
På onsdag packar vi ihop oss och reser ner mot Skåne, jag ska träna för Mattias med min Dutch på Hviderup på onsdagskvällen hade jag tänkt - alltså om Mattias har tid för det ;)
På torsdag åker vi till Kågeröd och gör hos hemmastadda där - på fredag drar SM 2012 igång!
 
Fredag startar vi på eftermiddagen kval1 och lördag är det start innan lunch i kval 2 och på söndag hoppas jag att vi startar SM-final!! :)

Tack!

 2012-07-28    21:20:00   av:.
Tack till alla er som hjälper till och länkar våran säljblogg www.secondhorsegear.bogg.se på era bloggar!
Som tack länkar jag era bloggar här, så vill du att jag länkar även din blogg här är det bara att skriva ett inlägg om Secondhorsegear och sedan meddela att du gjort det så återgälldar jag tjänsten så fort som möjligt!
 
Just idag vill jag tacka;
Camilla
http://millas.blogg.se/2012/june/sidtips.html#comment
 
 
 
Moa Lindström
http://battreanandra.blogg.se/2012/july/hastintresserad-jag-tipsar.html#comment
(Hittade tyvärr ingen bild jag kunde låna..)
 
 
 
Helene och Linnéa, som köpte Arhults Chicago av mig tidigare i år :)
http://chicago.cybersite.nu/blogg?ibe=37300#comments
 
 
Tack till er och till alla er andra, glöm inte att hålla utkik på www.secondhorsegear.blogg.se ! :)

Och då var vi här igen.

 2012-07-28    15:01:25   av:.
Har inte uppdaterat på ett par dagar nu vilket ni säkert märkt.. För i tisdags så var den där dumma oturen här på besök igen. Vår lilla sparv som inte ens varit här i en vecka, hade precis börjat prova på det här med att rulla sig igen (hon hade nog inte orkat, då hon var så nergången innan, men efter några dagar då hon fått mat igen så la hon sig och rullade ordentligt..) Men det här med att rulla i boxen, måste vara svårare än vad det ser ut, för den lilla lilla sparven lyckades halvt rulle fast och därigenom, ganska odramatiskt, men ändå sparka sönder ett utav sina bakben. Inga jätte stora sår, men med vår otur så träffade ett utav dom hennes tunna ben väldigt illa. Det blev till att runt klockan 23 på kvällen lasta in den lilla grå i lastbilen och åka den välbekanta vägen mot Strömsholm eftersom det blödde ganska mycket.
När vi väl kom till Strömsholm konstaterades det att det djupaste såret låg precis över ett senfäste och eftersom hon är så mager så har hennes kropp mycket svårare att skydda henne än vad man önskat vilket gör "allt värre än vad det egentligen är" med dåligt immunförsvar så är risken större för infektioner och liknande..
Hon opererades därför i onsdags kväll och allt ska ha gått bra, vi hoppas att hon får komma hem på måndag och enligt veterinärerna är det med 90 % säkert att hon kommer att bli bra!
 
Vi hoppas på att allt går som det ska och att hon snart får komma hem utan några problem från sin olycka!
 
Jag måste säga att jag tog mig i kragen och tänkte framåt nästan direkt. Men jag kan inte låta bli att nånstans nedslås lite av alla dessa motgångar.. Det här året har bjudit på många härliga upplevelser, men också sååå många mardrömmar! Jag förstår inte hur jag gjort mig förtjänt av detta? Här tycker vi att vi gör något "bra" genom att rädda och ta hand om den lilla Sparven och det tar inte ens en vecka innan oturen slår till och ser till att hon måste stå på Strömsholm.
Det är sjukt att detta är den 15 (!) veckan med häst på Strömsholms djursjukhus för min del i år! Det är mer än 3,5 månaders tid! Och då har vi bara kommit till juli än så länge.
Först Bockan och hennes fölunge i februari, som vi inte kunde rädda, utan de fick somna in en natt i februari. 1,5 vecka senare bröt min stjärna Dorn bäckenet och han fick spendera nästan 14 veckor på Strömsholm. Han fick äntligen komma hem i maj, efter att jag besökt honom där dagligen under hela hens långa vistelse därborta. Vi vet fortfarande inte om han blir  frisk, men vi jobbar och sliter mot detta mål varenda dag! Och nu så var det bara att ännu en gång ringa numret som sjukt nog finns med som fem i topp "mest uppringda" på min mobil och sedan köra den alldeles för välkända vägen till den alldeles för välbekanta lokalen ca 40 minuter här ifrån och slutligen åka hem med en tom lastbil för att invänta veterinärernas besked.
Jag orkar knappt känna efter hur hopplöst och jobbigt detta känns. Till saken hör att det bara är lite drygt ett år sedan min älskade Dutch var med om det ofattbara olyckan och också stog och vaggade mellan liv och död.
Om det fanns något att göra annorlunda skulle jag nog reagera på ett helt annat sätt, men alla dessa olyckor har bara berott på otur. Inget som någon kunnat förutspå eller hjälpa, helt enkelt otur.. Vilket gör det hela till en hopplös besvikelse. 
 
Som alltid kan man dock välja hur man vill se saker och vad man ska göra med dom.. Jag vill inte nedslås av dessa motgångar utan än en gång håller jag fast vi hoppet på att "jag har haft min otur nu, snart vänder det".

Tack!

 2012-07-23    09:28:00   av:.
Fick precis veta att det är ännu en snäll människa som på sin blogg  har länkat till vår försäljnings-blogg som vi kallar www.secondhorsegear.blogg.se
 
Tack snälla Marie för länkningen! Ni hittar inlägget och hennes blogg här; http://hippolog.blogg.se/2012/june/bloggtips.html#comment
 
 
Om det finns någon annan därute som vill att jag länkar till din blogg så är det bara att  höra av dig när du skrivit ett inlägg om www.secondhorsegear.blogg.se 
 
Förövrigt så har våran försäljnings-blogg fått vila lite nu när jag har varit på EM och så, men grejerna som ska säljas är långt ifrån slut, så det kommer komma upp massor med nya inlägg med nya grejer till kanonpriser! Håll utkik så att ni inte missar några fynd!
 

En ny flicka i stallet!

 2012-07-22    23:53:57   av:.
Innan jag reste ner mot Schweiz hittade jag av en slump när jag la ut Kaka på annons, en annan annons med ett mycket fint litet hoppstammat sto som skulle säljas väldigt billigt. Tyckte att det kändes konstigt att den var så pass billig och blev därför väldigt nyfiken om varför den skulle säljas. Eftersom gården där den för tillfället bodde, låg i Markaryd - som vi åker igenom på vägen mellan Hviderup och oss, tog vi beslutet att svänga in och kolla på den.
Jag vill inte ens skriva om exakt hur det var (blir mörkrädd för hur folk behandlar sina djur) men vårt stackars lilla sto var så mager och undernärd att hon knappt orkade stå upp själv.
Saken var klar, jag hade absolut inte hjärta att lämna henne där hon var, hon skulle inte överlevt länge till. Så vi köpte loss henne och lastade in henne i lastbilen - väldigt ohanterad men hur snäll som helst! Det är Rebecca och jag som tillsammans delar på henne, hon är ingen häst att köpa in i företaget eftersom man inte kan kalla det en investering eftersom att vi inte ens är säkra att hon klarar sig... Men Rebecca och jag valde att lägga de sparade pengar vi har vardera på henne och så hoppas vi att hon blir frisk och kan ridas in typ till hösten och så - då har vi ju iaf en räddad häst på vårt samvete!
 
Hon är bara tre år och väldigt liten, men har nu fått äta så mycket hon kunnat och velat, dock så har även detta varit svårt för henne.. För det första måste det börja göra väldigt ont i mage och tarmar eftersom dom varit utan mat så pass länge. Och för det andra så har någon puckad människa stoppat in en rasp i munnen  och nätsan raspat bort varenda tand i hela munnen på henne.. Att knappt kunna tugga maten gör ju inte att man går upp i vikt fortare - men hon får iaf MVG för försöket, hon tuggar så sött typ hela dygnet runt!
 
Från början kommer hon från Holland och har bara varit i Sverige i en månad typ, vi hittade en bild som är tagen i våras i Holland på Internet - jag och Rebecca har tagit bilder på hur hon ser ut nu med, men de får ni se om ett tag då jag fått in dom på datorn..
 
 
Här är hon som 2,5 åring i Holland, hon heter Ecairaz - men från första stund jag såg henne så har jag kallat henne för Sparven, hon är så nätt och liten och påminner om en Sparv på nåt vis.. Ett annat smeknamn som hon också snart kommer lyssna under är nog Ebba, det tycker vi också var ett passande smeknamn! :)
 
Sto, f: 2009 e: Arezzo VDL u: Cupido Flamengo Z ue: Calvino Z
 
Visar som sagt mer bilder om ett par dagar, God Natt!

noll tid över.

 2012-07-20    20:19:20   av:.
Hinner inte berätta om vår lilla "Sparv" nu, det kommer tar lite tid att förklara om vår nya häst.. men ni ska snart få veta!
Nu ska jag på konsert med stadens band KENT! Dagen blev mer hektiskt än jag trott.. en sak bara - såg idag ett mycket fint reportage i nya Hippson om vårt hem :) Ni måste se!
Hörs!!

Hemma och allt är som vanligt!

 2012-07-20    00:54:00   av:.
Nu har jag varit hemma i ett par dagar och allt har ramlat tillbaka i vanliga banor igen, mycket skönt tycker jag :) Borta må vara fantastiskt bra, men hemma är bättre!
 
Dagen har bjudit på mycket, bland annat besök av bästa veterinären Rådberg - han kollade av flera hästar allmänt, men mycket fokus låg på Dorn och ett nytt djur i stallet - Sparven som fyrbeningen kallas :)
Sparven berättar jag mer om imorgon, är så trött just nu.. Men snabbt om Dorn, han är inte halt i skritt längre och Rådberg tyckte att han var i mycket finare hull nu än sist de träffades :) Men stjärnan är halt i trav, vi hoppas att det bara är för att han är ovan med att springa och inte riktigt fått koll på att hur han använder kroppen än.. Rådberg tyckte därför att det ganska snart är dags för mig att sitta upp och hjälpa honom att jobba rätt, det kunde enligt honom inte göra någon skada - "du är så liten och lätt, har känsla för det och balans"! :D
 
Håller på att somna framför datorn nu, så vi hörs imorgon!
Godnatt på er
 
Längtar!

Svar på frågestunden!

 2012-07-18    09:58:00   av:.
stella               
                                                                          
Vad har du för mobil? =P nyfikenienstrut    
 
Svar: Samsung Galaxy S II tror jag att den heter.. /Sanna   
 
 
Anonym               
 
Gillar du att rida i lag och representera Sverige?   
 
Svar: Ja, om det är bra lagkamrater så tycker jag att det är kul att rida i lag :) Representera Sverige tycker jag är spännande då det är i internationella sammanhang och jag känner mig stolt för att få göra det! /Sanna

 

Anonym               

Hur är det att rida mästerskap? 
 
Svar: Jag tycker att det känns väldigt stort att rida mästerskap, det är ju det jag konstant tränar för att få göra :) /Sanna 
 
 
Therese               
 
Vad har du gått för utbildningar och hur gammal är du?   
 
Svar: Jag har gått "Hantverksprogrammet" med hästinriktning på gymnasiet. Efter det började jag jobba direkt :) Jag fyllde 21 år i maj. /Sanna  
 
 
Anonym               
 
Kan du inte berätta lite mer om Dutch? Vad hade han gjort innan du köpte honom? vad har du för mål med honom?        

Svar: Lite info om honom finns i ett inlägg med rubriken "Go Dutch III" i kategorin "Hästarna". När jag köpte honom hade han varit godkänd hingst ibåde Tyskland och Holland men eftersom han var väldigt vild så kastrerades han nåt år innan jag fick köpa honom för att se om han lugnade ner sig - vilket den dåvarande ägaren inte ansåg att han gjorde.. Hon vågade inte rida honom eftersom han kastat av henne många gånger så han ställdes för försäljning hos toppryttare i Holland, han fick då starta några klasser i lilla rundan. :) Fråga gärna igen om du undrar någt mer!

Målet var att i år vara med i landslaget och det har vi ju lyckats med, nu får jag se om hans säljs under året eller om han blir kvar som tävlingshäst hos mig - under tiden kommer vi tävla så mycket vi hinner och träna mot U25 klasserna :) /Sanna

 

Maja               

Hur kommer det sig att ditt nya ridhus byggs om redan? Och hur går det med Dorns rehabilitering? Härligt att se att du kämpar så för att han ska bli bra :)   

Svar: Byggfirman som byggde räknade fel på vissa saker, tex så isolerade de för lite - så detta har de nu fått fixa till :) Dorn skrittas och står på vibben varje dag, han har även börjat få gå i hagen igen vilket han gillar! Jag hoppas att jag får lägga sadel på honom igen om några månader :) /Sanna

 

Anonym                

Varför bor du inte i Skåne? Det gör ju dom flesta ryttarna..       

Svar: Jadu, jag är född i Eskilsuna och har familj, släkt och vänner här uppe.. Nån måste ju rida och träna här med, eller hur!? :P /Sanna
 
 
Tove               
 
Jag såg att en annan stor bloggare inom hästvärden skrivit stt hon tyckte att det ofta var för mycket "bling" i dressyrsporten , tycker du att "bling" är snyggt eller fult? Instämmer med Alexandra ovan, du och din blogg är bäst av alla!! Känner dig inte men tycker så mycket om dig och ditt sätt att skriva och beundrar dig massor ridmässigt!! Ha en bra sommar och Lycka till på EM!!       
 
Svar: Okej, självklart kan vissa saker bli lite för mycket "bling och glamour" i hästtidningar och affärer ibland, jag tycker att det är viktigt att saker och ting funkar praktiskt eftersom vi ska hantera stora djur i en skitig och tuff miljö! Men jag älskar "bling", som sagt så länge det funkar praktiskt, så tycker jag ju mer desto bättre! :D Gud va kul att höra!! Tack så mycket, å ha en bra sommar du med! /Sanna
 
 
Olivia Larsson
 
Vad har du för tävlingskläder? Alltså vilka märken på vitaridbyxor och hatt osv..
 
Svar: Vita ridbyxor - Pikeur, kavaj - Pikeur, frack - Anky, stövlar - Petrie, hjälm - Champion, hatt - Christy's, handskar - Roeckl.. tror att det var typ allt :P /Sanna
 
 
Alexandra               
 
Din blogg är min favorit, tycker att du verkar vara den duktigaste och mest ödmjuka personen i hela "hästbloggar" gänget!! Jag indrar varför du valt att träna för en trnare som bor så långt ifrån dig som Mattias gör, hur kommer det sig och varför valde du honom? :) 
 
Svar: Vad glad jag blir av att läsa dessa rader, det värmer verkligen! Det var en ren slump att han kom upp och höll träningar på min hemmaklubb och min dåvarande tränare mer eller mindre tvingade mig att träna för honom - vilket jag är evigt tacksam för! Nu har jag tränat för honom i 8 år och har ingen plan på att byta tränare alls! :) /Sanna
 
 
Blomma
 
Jag undrar hur du gör med allt foder under utlandstävlingarna? Har du med dig allt eller kan du köpa på plats?
 
Svar: Vi har allt med oss i lastbilen, hö och kraft som ska räcka i ett par veckor :) /Sanna
 
 
Madde
 
Vad ska fölisen heta? 
 
Svar: Jag har inte riktigt bestämt det än.. Några förslag? :) /Sanna
 
 
Madde
 
Tack för en jättebra blogg, jag älskar den och bli lika gladd varje gång jag ser att du hunnit uppdatera! :D Jag har funderat på hur du kan ha fått så himla bra kontakt med din tränare Mattias och hans fru - så att dom åker med på tävlingar och så? :)
 
Svar:  Så roligt att höra!! :D Ja, det är nog för att jag tränat för Mattias så länge (8 år) och eftersom jag varit hemma hos honom och hans sambo ganska mycket så har jag ju lärt känna henne väldigt väl också! Vi går helt enkelt bra ihop :) De har med åren blivit mer och mer involverade och engagerade i min träning och i mitt tävlane :) /Sanna  
 
 
S
 
Jag undrar hur du kan säga att "alla hästar e tillsalu" menar du att jag skulle få köpa Go Dutch av dig? Nee, trodde väl inte dee!
 
Svar: För att det är så, alla mina hästar är till salu! Absolut, för rätt pris skulle du få köpa honom. /Sanna
 
 
nyfiken
 
En allmän fråga. Jag bara undrar hur det känns att ha världens starkaste morbror?
 
Svar: Hehe, det är fantastiskt!! Speciellt då han är starkare än Pippi långstrup och därför bär runt på hästar hela dagarna - väldigt prkatiskt när man har ett helt stall fullt av sådana! ;) /Sanna
 
 
Fanny
 
Vad är den högsta klass du tävlat? =)
 
Svar: Intermediaire 1 på nationell nivå. /Sanna
 
 
Maria 
 
Jag är nyfiken på vad det kostade att ha din häst så länge på Strömsholm och om det täcktes av försäkringen? Jag hade min häst tio dagar på Strömsholm och det gjorde stort hål i min plånbok. Mår han bättre nu?
 
Svar: Det var väldigt dyrt, men försäkringen gick in och stod för för nästan hälften av alla kostnader - vilket var mycket mer än vad vi trott att de skulle göra eftersom att ingen av mina hästar är speciellt högt försäkrade. Är mycket tacksam över att vi fick hjälp från Agria utan att behöva bråka om det!
Han mår helt klart bättre och verkar inte ha så ont längre, vi vet dock inte om han kommer att komma tillbaka helt - det får visa sig efterhand :) /Sanna
 
 
P
 
Jag undrar om du saknar något när du är iväg och tävlar på dom långa resorna, eller om ni kan ha allt med er?
 
Svar: Nja, det mesta som behövs är med.. Jag saknar dock familj, vänner, hundar och de hästar som inte är med :) /Sanna
 
 
Malin
 
Hej! Äntligen! Jag har länge undrat om du anser dig vara en utav världens bästa ryttare? Du har inte fått det att framstå som det men när du var i Frankrike så vann du ju faktiskt en internationell tävling!! =D Superbra blogg!! Kramizz
 
Svar: Hej! Ne det gör jag inte, jag skulle önska att det var så, men jag är långt ifrån att tillhöra den yttersta  eliten i vår magnifika sport!! Jag måste säga att jag tycker att det är bra att jag inte framstår som att jag tycker det, för det vill jag verkligen inte att det ska verka som. Känns dock smickrande att du tänker på det viset och jag är stolt över att ha vunnit

EM 2012, ett minne för livet!

 2012-07-16    10:17:08   av:.
Nu är vi påväg hem från Schweiz och EM 2012! Känslan i kür-finalen var mycket bättre än de andra dagarna, Dutch var inte lika spänd som tidigare! En bra kür men med en miss då Dutch blev skrämd och tvärvände av att en funktionär tappade en plastmugg som blåste iväg, gav 69,3 % och en 12e placering (0,4 % ifrån tionde plats så det var väldigt jämt)! Det har varit en fantastisk vecka i Schweiz på alla sätt, ett trevligt svenskt gäng, några underbara kvällar, otroliga hästar och magiska prestationer från många håll!! Och för min och Dutch del så måste jag säga att 12a i Europa är ganska bra!! :)

EM-lördag!

 2012-07-15    00:28:51   av:.
Och vi är klara för final!! Efter att den andra delen av klassen startat blev jag och Dutch placerade på 13de plats av drygt 50 startade! Eftersom varje nation bara får ha tre ekipage i final så går en tysk och en holländare bort och jag och Dutch går in som 11a i finalen av 15 kvalade! :D Vi startar küren 13.27 imorgon, var lika snälla som ni varit hela tiden och håll tummarna för oss!! Helt sjukt att vi är i EM-final!!!

Sista bilderna från Moorsele, maj 2012.

 2012-07-13    14:25:00   av:.
'
 
Bilderna ovan är tagna under kürfinalen i Moorsele, Belgien. Fyra av dom är ju snarlika varandra, men jag kunde inte bestämma vilken av dom jag tyckte bäst om så jag laddade upp alla fyra från den travökningen.. Vilken bild tycker du är bäst?? :)

EM-fredag!

 2012-07-13    13:45:11   av:.
Fredag idag och jag och min snygging har startat för andra gången här i Bern! Framridningen var bättre än dag 1 men inte helt hundra, så jag var sjukt nervös när jag skulle in på banan.. En spänd och svåt häst ville inte göra det matte ville, men fick tillsist ge med sig! Jag gjorde mitt bästa och lyckades avväga hur jag skulle rida och agera nästintill perfekt i alla rörelser, vilket resulterade i att jag undkom missar, ingen större miss och en bra (inte fantastisk känsla men det såg tydligen bra ut) ritt gav 68,5 % och ledning efter första halvan av klassen! Den andra halvan rider imorgon eftermiddag och alla förhandsfavoriter rider då så vi får se hur långt våra procent räcker - med lite tur blir det EM-final för mig och Dutch på söndag :) Morötter till Dutch som iaf höll sig någorlunda i skinnet och jag får fira på nåt annat sätt ikväll - för idag red jag bra!! Nu ska jag sova någon timme innan jag ska bort och heja på Marina som rider 16.24, spänningen har släppt och jag är helt slut - men nöjd :)

Frågestunden är fortfarande igång!

 2012-07-12    22:24:12   av:.
Har inte haft tid att besvara era frågor än så frågestunden är fortfarande öppen, hoppas att ni ursäktar mig och kanske hinner komma på fler roliga frågor! :) Ni hittar den här; http://sannanilssondressyr.blogg.se/2012/july/fragestund-har-efterfragats.html#comment Svarar på allt så fort jag hinner sitta vid en dator :))

EM-torsdag!

 2012-07-12    22:13:08   av:.
Ser att förra inlägget inte publicerades förns typ 9 imorse.. skrev det inatt så jag vet inte varför det blev så - måste förlorat dataförbindelsen eller nåt.. Iaf idag var det en ny dag och de sista fyra svenskarna red och alla kom runt hela banan och får fortsätta detta EM!! Så grymt skönt, spänningen var hög framförallt när Elin gick ut som sista ryttare för Sverige eftersom hon inte fått sin Donna runt banan och fram till den stora läskiga bildskärmen alls under våra 30 minuters träningstid på tävlingsbanan i onsdags. När hennes starttid var kommen och hon skulle in tvärvände Donna flertalet gånger och vi alla befarade det värsta (att hon inte skulle kunna komma runt hela programmet, bli diskad och därför inte få starta något mer detta EM) men precis när startsingnalen gick så var det nåt som släppte och det svarta stoet beslutade sig för att lyssna på sin matte - de genomförde en ngt spänd men väldigt bra ritt och slutade på 67 % !! Ni kan ju gissa om det var jubel på läktaren när de var klara!! :D Helt sjukt bra att vara så nära att bli diskad för att sedan sluta som första utanför placering! Så alla svenskar är alltså vidare som sagt, imorgon rider några av oss vår andra start och resten får vänta till på lördag :) Jag och Dutch taggar för start klockan 10.51 och vi hoppas att ni hjälper till och tänker på oss! :)

EM-onsdag!

 2012-07-12    09:20:47   av:.
Vilken dag, första starterna för EM 2012. Det känns som om den här dagen har varit såå lång, det händer så mycket hela tiden!! Upp tidigt imorse för att förbereda inför tävling och kolla på Lisa (Elisabeth Hjelm) som startade först för Sverige, hennes Chock var livrädd för bildskärmen som jag skrev om igår (vilken det förövrigt är väldigt livat om - alla vill få bort den!!) så hon fick 57 %, med en väldigt rädd häst men mycket bra ridning! Efter Lisa var det snart dags för mig att hoppa upp, framridningen gick sådär, Dutch var spänd då detta verkligen inte är hans typ av tävlingsplats = väldigt kompakt mitt inne i stan och med spårvagnar och bussar mm. runt om.. Väl inne på banan var Dutch också väldigt spänd, så svårt att rida bra när det är så från början.. Med två stors missar då han skyggade från tavlan två gångerkom vi runt på 64,7% Helt okej, "en bra dålig ritt" kallade vi det för.. Jag red hela tiden och behöll huvudet ganska kallt, så jag är nöjd med det! På kvällen var det dags för "ryttarfest" och vi alla tåg bussar ut till ett stort fartyg som sedan visade oss runt i ett fantastiskt vackert Schweiz!! Fantastisk kväll!! Imorgon är det dags för resten av Svenska gänget, så vi håller tummarna!!

Bilder från dag 2 i Belgien, maj 2012.

 2012-07-11    14:18:00   av:.
Dessa bilder ovan är från tävlingsdg 2 i Moorsele :)

EM 2012!

 2012-07-11    00:38:58   av:.
Det har varit en mycket hektisk dag här i Schweiz med vet-check (som vi svenskar dansade oss igenom förövrigt), träning på tävlingsbanan som inte är det lättaste med en gigantisk bildskärm som visar filmer på när dressyreliten i världen utför denna konst - det är alltså hästar i rörelse i livs levande storlek på en filmduk ett par meter ifrån banan (visar på bilder sen) detta tyckte ju alla hästar var über-läskigt, förståligt nog!! Sedan var det invigning, där alla lagen gick in och representerade länderna och vi var enligt oss själva "störst, bäst och vackrast" ;) Kvällen avslutades med Sverige-middag på en Italiensk krog här i närheten - jätte trevligt och mycket god mat!! Nu ska jag sova, startar som andra svensk klockan 11.31 imorgon! Hoppas att ni håller tumnarna!? :P Let the games begin!

Tävlingsdag 1 i Moorsele, maj 2012.

 2012-07-10    14:08:00   av:.
Alla bilder ovan är från tävlingsdag 1 i Moorsele, tagna och köpta av ett proffsfotograf på plats :)
 
Vilken gillar ni bäst? Jag älskar den näst sista, han är ju för vacker min prins!!

Travel like a star!

 2012-07-09    02:02:06   av:.
Har precis stannat och för några timmars sömn. Resan idag har gått jätte bra, tog ut och rastade Dutch flertalet gånger i ett grönt och mestadels soligt Tyskland! Helt otroligt hur lugn och fin min stjärna är med allt resande, det märks att han är van! :) Lite ändring i resplanen förövrigt då min lagkompis Lisa (Elisabeth Hjelm) fått problem med sin lastbil, så vi ska om några timmar köra en liten omväg för att möta upp henne där de övernattat och lasta hennes Chock brevid Dutch. Grabbarna får vara resekamrater över gränsen in i Schweiz - tror att de kommer gilla det! Vi kommer därför inte fram riktigt så tidigt som vi planerat - men självklart ställer vi upp och hjälper till !!! :)

Träningsbilder från Moorsele, maj 2012.

 2012-07-08    13:55:00   av:.
Alla bilder ovan är från första dagen vi tränar på banan när vi kom fram till Belgien :)
 
De sista två bilderna är från en morgon då vi joggar på banan innan klasserna drar igång, jag startade sent den dagen och Dutch behövde få röra på sig lite på morgonen :)
 
Vilken outfit tycker ni är snyggast förresten?? :) Allt jag och Dutch har på hos finns att köpa i Sanna Nilsson Dressyr Butiken ! http://www.facebook.com/pages/Sanna-Nilsson-Dressyr-Butiken/135146679937768

Tacksam och rörd påväg mot EM!

 2012-07-07    18:57:45   av:.
Sitter nu i lastbilen igen, rullandes ner mot Skåne för en kort mellanlandning, sedan fortsätter vi mot Schweiz och EM! Har settat och funderat ett tag på vad jag skulle kunna glömt, men kommer inte på nåt alls.. Det känns dock som om packandet gick fort denna gång och som om det inte var så mycket grejer, vilket antingen betyder att det blir kaos på plats när allt saknas eller så visar det bara att jag verkligen har lärt mig packa till de stora tävlingarna utan och innan nu! Hoppas på det sistnämnda och tror entusiastiskt att det faktiskt är så, för jag kommer verkligen inte på en enda grej som inte är med (än)!! ;)


Ska väl vara lite social med mina snälla föräldrar som kör nu, men en sak jag bara måste berätta först.. Jag har verkligen hittat världens snällaste och duktigaste equiterapeut till mina hästar!! Hon har behandlat dom i nåt år nu och jag är så säker på att jag inte kan hitta en bättre människa som stöttar och hjälper hästarna och mig framåt!
Idag har hon tagit tåget tur och retur från Arboga där hon bor ner till Eslöv och Hviderup bara för att ge mina tre prinsar spa-behandlingar!! Tänkt att hon reser så långt och lägger ner så mycket tid och engagemang på mig och mina hästar!!! Tillråga på allt så ringer hon efter behandlingarna och berättar exakt allt hon känt (vilket hon även alltid för journaler på för att kunna ha full koll i framtiden) och utifrån det kan hon beskriva precis allt jag känner när jag rider! Det är så häftigt att hon kan sätta huvudet på spiken precis i allt ang hur hästarna för närvarande känns att rida, utan att jag behövt säga att enda ord! Det är hästkunskap om något!!
Förutom duktiga Annika vill jag även ge min bästa vän och hästskötare ett par extra guldstjärnor idag! Mycket för att hon utan problem kommer se till att allt flyter på bra hemma i stallet när jag är borta och att jag kan lita på henne till tusen, men också extra Tack för att hon igår kväll - en fredag kväll - stannade kvar långt efter att hon slutat och hjälpte mig att packa och fixa inför resan!! Lojalare och mer fantastisk tjej tror jag aldrig att jag kommer att träffa om jag ska vara ärlig!
Jag är så otroligt tacksam och blir rörd över att ha så fina människor i mitt liv!!

Tack tack och tack till er båda och även till mina fina föräldrar, ni är alla ovärdereliga för mig!!

Bilder från dag 3 i Saumur, april 2012.

 2012-07-06    13:22:00   av:.
Kürfinalen flyttades hastigt och lustigt in då regent vräkte ner och banorna bokstavligt talat spolades bort, de tre bilderna ovan är från när vi rider runt banan innan start.. Inga bra bilder på oss men ni ser ju iaf hur det ser ut i detta enorma ridhus!
 
Mycket beröm åt en duktig Dutch direkt efter avslutad ritt i en enligt mig fantastisk arena!
 
Prisutdelning blev det till fots sent på kvällen, även det pga vädret! Här ser ni ju tydligt hur vackert ridhuset var och hur extremt högt i tak det är, jag var lyrisk kan jag meddela! :D
 
Även ärevarv till fots ;)
 
Efter YR prisutdelningen var det dags för prisutdelning för seniorerna, Grand Prix Specialen och duktiga Sofie Lexner var 6a!! Detta ien klass där Juan Munoz Diaz och Fuego vann och Anky van Grunsven och Salinero var två - det är stort!!
 
Suddiga bilder, men de är ändå bevis för att även dessa världsstjärnor sprag ärevarv till fots!! På de två första bilderna syns Juan och Anky och den sista är på duktiga vännen Sofie!
 
Nu tror jag att ni sett alla bilder jag har med mig från Saumur, men jag ska snart fixa inlägg med bilder från Belgien och tävlingarna i Moorsele! :)

Kort om dagen.

 2012-07-06    03:46:11   av:.
5/7 Dorn var ute i hagen för första gången sen olyckan. Eftersom min stjärna bara blivit vildare och vildare att leda tyckte jag idag att det var dags för ett nytt steg framåt, inte för att jag egentligen var säker på att det var rätt och skulle gå vägen, utan för att Dorn nu var less på allt gående och därför ställde till en stor skaderisk för både sig själv och oss som ledde honom.. Det fick bära eller brista, men en förändring krävdes helt enkelt. Sist han var ute i hagen hände det som inte fick hända, det var den 5/2 och Dorn hade varit i en hage på 5*5 m. den senaste månaden - detta efter att aldrig varit utsläpp i en hage innan! På nåt sätt som ingen kan förklara bröt han bäckenet och fick köras till Strömsholm - där han blev kvar i 13,5 vecka i sk hängmatta.. Nu, exakt 5 månader senare, drogade vi honom lite lätt och släppte ut honom i en timma i en ca 10*15 m. stor gräshage. Jag var riktigt nervös ska jag ärligt erkänna! Men som sagt, det fick bära eller brista. Och det bar, denna gången bar det och Dorn som var lycklig för att komma ut betade nöjt! Han fick dock bara vara ute i en timme, han får absolut inte springa, så det var bättre att ta in honom innan tröttnat på att äta.. Det känns dock jätte skönt att det gick bra, underbart för honom om han kan få komma ut - blir ju enformigt med boxvilan! Det var nog dagens största händelse här i Lista! Annars är allt bra med hästar och människor :) Dags att sova, vi hörs!!

Bilder från dag 2 i Saumur, april 2012.

 2012-07-04    12:46:00   av:.
De fyra bilderna ovan är från när vi travar runt banan precis innan strart dag nr 2, det ösregnade verkligen!
 
Dessa fyra bilder är från prisutdelningen dag 2, då Dutch och jag vann! :)
 
Min snygging stog som ett ljus när nationalsången spelades, vilket var en riktigt häftig känsla måste jag säga! :D
 
Extrema mängder bilder togs av en flock fotografer, trots att det regnade massor!
 
Ärevarv med mig och min snygging i täten, magiskt och ett minne för livet!!

Bilder från Saumur april 2012, bättre sent än aldrig!

 2012-07-03    15:06:00   av:.
Bilderna ovan är från framridningen dag 1 :)
 
Från prisutdelningen dag 1, jag och Dutch var 3a och det var totalt 8a placerade i klassen!
 
Första ärevarvet i Frankrike, Dutch var en vilding, men en mycket vacker sådan - resulterade i jubel från publiken!! :D
 
Mer bild-inlägg kommer inom kort, I promise!

Några hästar som passerat hos mig..

 2012-07-02    11:36:00   av:.
Har ju hunnit sälja en del snyggingar genom åren, några av dom har jag nyligen fått uppdateringar om;
 
Marwin, som briljerar med sin nya ägare och ryttare - de har redan kammat ihop flertalet placeringar i medelsvåra klasser på tävlingsbanorna! Grattis till dom!
 
Chicago, verkar trivas med sin nya ägare och dom verkar trivas med honom! De fortsätter utbildningen av denna fina treåring och jag lovar att man kommer att få se upp för dom i framtiden!! :)
 
Mistral, som kvalat till och nu även startat en Msv:A1 med sin nuvarande ryttarinna! Riktigt bra jobbat tycker jag! :)
 
Bilderna är från arkivet och fotade under tiden jag ägde hästarna :)

På tåget!

 2012-07-02    09:48:43   av:.
Sitter på tåget påväg mot Skåne! Planen lyder; träna ikväll och imorgon på Hviderup, hur taggande som helst! Gör ju inte saken sämre att jag får sova över hos mina favoriter till tränare, vilket betyder en halv natt av hästrelaterat surrande!!
Längtar efter att få träffa mina prinsar, Dutch, Danny och Perazzi och det känns som om det var evigheter sen jag träffade bästa Jessica och Mattias sist, trots att det bara är ett par veckor.. Jag är iaf lyckligt lottad som har ett andra hem och en extra familj i Skåne! :D ps. Glöm inte frågestunden nedan! :)

Kaka ligger ute på annons!

 2012-07-01    23:25:00   av:.
Alla mina hästar är till salu, som jag tidigare påpekat, men just nu så anser jag att Danny och även Kaka är redo för försäljning! Därför har jag nu lagt ut Kaka på annons, vet ni nån som söker en framtida Elit-ponny i framförallt hoppning så är han perfekt!
 
Texten som ligger ute;

EG Cauchy, 6-årig fuxvalack på 147 cm. Inköpt som dressyrämne som 4a-åring pga sina extremt fina gångarter, har efterhand visat sig hoppa ännu bättre än vad han rör sig så har sedan vidareutbildats av vuxna ryttare mot elitnivå i båda disciplinerna!

Hoppar luftig och med riktigt fin teknik, 1.20 banor på träning och har tränats för instruktörer som Daniel Svensson och Arnold Assarsson. I dressyren tränas han Lätt A och har tränats för Mattias Jansson.

EG Cauchy har tävlat upp till LA i hoppning, med flertalet felfria rundor och placeringar! Denna ponny kommer gå väldigt långt med rätt ryttare, kräver dock en lite rutinerad ryttare och är ingen nybörjarponny.

Helt ren vid böjprov nyligen, har dock vilat pga mindre obetydlig skada en kortare tid, men är nu igång och beräknas starta om 3 veckor!  Är snäll vid all hantering och väldigt lätt att lasta och sko!! Video finns.

Vid intresse maila gärna, pga mycket utlandstävlingar för min del. /Sanna

[email protected]

Visst är han fin!

Alla som vill får jätte gärna sprida vidare att denna fina ponny är till salu, kanske har du lust att länka till detta inlägg på din blogg eller tipsa en vän!? :) Jag vill så gärna att han kommer till rätt ryttare, det kan verkligen bli hur bra som helst!! :)

Frågestund har efterfrågats!

 2012-07-01    10:03:00   av:.
Eftersom en ny frågestund har efterfrågats så är jag snäll och fixar det, passar väl utmärkt såhär första dagen i juli månad!?
 
Fråga vad du vill i en kommentar till detta inlägg, bara en fråga per kommentar - men du får gärna skriva flera kommentarer!! När tillräckligt många frågor inkommit så ska jag svara på dom i ett inlägg här på bloggen! :)
 
Något du undrar över? Nyfiken? Ja, vad vill du veta, fråga på fråga på :)
 

Lördag hemma i Lista.

 2012-07-01    01:03:01   av:.
Hej och hå alla trogna bloggläsare, ibland undrar jag lite vilka alla ni är..? Blir nästan lite generad när jag tänker på hur många människor som läser just dessa ord..... Jag som alltid skriver mitt i nätterna, såhär halvklar i huvudet efter långa dagar i stallet, inte tänker jag på att det är massor av människor som granskar mina ord.. Ujuj, nu blir jag nästan nervös ju! 
Kan inte tänka på det, då lär det bli ännu mindre skrivet här på bloggen.. Och det gissar jag är sämre? 
Jaja dags att komma på nåt vettigt..
Hm, dagen har väl varit ganska bra när jag tänker efter. :) Började med att laga lite täcken och städa samt tvätta några maskiner med kläder uppe hos mig - allt måste ju vara rent till packningen inför Schweiz-resan påbörjas!
Sen ner i stallet, släppte ut Lisa och fölisen i hagen ett tag, de uppskattade att komma ut men det var lite för mycket insekter idag.. :S  
Vibbade och gick med Dorn som vanligt och han var vildare än vildast - nästan lite rädd att jag skulle tappa honom ett tag!
Red även Kaka och Rulle, Limbery vibbades och Sibell och Hernandez longerades för dagen :)
Avslutade med middag hos mamma, där min morbror, moster och kusin var på besök - mycket trevligt! Fick även proffshjälp av lilla kusinen vid kvällsfodringen, tackar för det!
 
Imorgon blir det en dag som alla andra - i stallet såklart!
Godnatt gott folk och tack för att ni läser, hoppas att ni gillar mitt tjatter ;)
 
Kan inte se mig mätt på sötnosen..
Designad av www.tinkas.blogg.se