En onsdag i slutet av januari.

 2013-01-31    00:24:00   av:.
Blir ett kortfattat inlägg ingen sängen såhär en onsdagskväll, allt är bättre än inget!
Som vanligt så är det mycket på gång här hemma, men kul har vi ju för det mesta :)
Igår löshoppade vi 8 hästar, vilket gick bra och alla var lika nöjda!
 
Förövrigt så har både Dorn och Sparven blivit av med sin extrema vinterpäls, så skönt för dom båda! Och vilka snyggingar som kom fram under allt lurv!!
 
Vill även påminna om att kolla in secondhorsegear, vi uppdaterar flitigt nu!
 
Mycket att stå i imorgon med, ska även försöka fixa ett gäng bildinlägg till bloggen - då jag har många bilder att visa er nu :)
 
Bjuder på en ny löshoppningsbild redan ikväll;
Dannyboy är en utav de som uppskattar att leka över hinder mest!

Bilder från träningarna med herr J.

 2013-01-29    11:36:00   av:.
Dag 1 hade vi blå outfit :)
Dag två så var Dutch och jag röda, vilket jag tycker att snyggingen passar mycket bra i :)
 
Dutch var på bråkhumör under träningsdagarna, jag måste säga att jag tyckte att det var bra för då fick vi hjälp med det vi behövde mest och det Mattias är bäst på - grundridningen!! Han är inte helt lätt min holländare, men ojojoj så fin han är när han går som han ska!
Blev lite tänk på piaff och passage i sluten av passen, vilket faktiskt gick riktigt bra - han kan ju om han vill min prins! :)

Det har gått ett år..

 2013-01-29    00:12:00   av:.
och jag sänder en extra tanke till fina Bockan som för ett år sedan fick galoppera vidare på de evigt gröna ängarna! Vi saknar dig och vi saknar din fölunge som nu hade varit 7 månader gammal och mycket troligt vildare än någonsin!
Vila i frid gumman
 
 
För er som är nya läsare finns mer info om Bockan här och om hennes bortgång i detta inlägg.

Så häftig film!

 2013-01-27    12:20:00   av:.
Helt fantastiskt! Vilken underbar känsla! Kolla på hela klippet, det är otroligt vilket band och förtroende de har för varandra!!

Butiken firar 1 år!

 2013-01-26    21:16:37   av:.
Denna vecka har vi jubileum och firar 1 år i Sanna Nilsson Dressyr Butiken, (det är sjukt hur fort tiden går - jag tycker nyss vi hade invigning) detta betyder iaf mycket fina erbjudanden! Vi har haft otroligt roliga dagar hela veckan med mycket kunder från när och fjäran! Sista dagen med dessa supererbjudanden, så som 50 % på kläder, 50 % på fodertillskott och 30 % på utvalda täcken och läder mm, är imorgon :) Efter det återgår vi till de vanliga rutinerna och öppetiderna och hoppas att alla ni kära kunder besöker oss även under 2013!!
 
Min lördag har spenderats i butiken med min kära syster, vi hade fullt upp med mycket kunder, men det var bara positivt!
Jag hann även ut i ridhuset under någon timme mitt på dagen för att visa häst för spekulant, vilket gick mycket bra :) Härlig och lyckad dag med andra ord!
 
Min absoluta favoritjacka från Equiline som vi just nu har 50 % på!!

Bilder från träningarna med herr J.

 2013-01-25    08:43:00   av:.
Här kommer några bilder från träningarna med Mattias på mig och Dannyboy.
 
Danny var superduktig (som vanligt) och vi tränade på att befästa allt i St George, vilket bara är detaljarbete kvar på! Piruetterna och travarbetet är super och serierna är klockrena 70 % av försöken! Han är verkligen rolig att rida och träna, min fina nyblivna 7-åring! :)

Länkar som Tack!

 2013-01-24    22:05:52   av:.
 
Det är ett stort gäng snälla människor som länkat till SecondHorseGear -  TACK till er alla!! (Hoppas att det är okej att jag lånat bilder från era bloggar!?)
 
Micaela Janatuinen
http://dreamsaboutengland.blogg.se/2013/january/secondhorsegear.html
 
 
Ida Dagson
 
 
Sofie Svensson
 
 
Emmy

Härliga träningsdagar!

 2013-01-24    00:16:00   av:.
Mattias har varit uppe från Skåne sen i måndags kväll och jag har som vanligt haft fullt upp! Men det har varit riktigt kul och välbehövligt att träffa min guru igen!
Jag är alldeles för trött för att skriva något vettigt nu, men jag återkommer och bjuder på en träningsbild förtillfället;
 
Rulle och jag!

Mobilbilder #7.

 2013-01-22    13:38:00   av:.
Dorn och jag kvällsmyser på vibben när han nyligen kommit hem från Strömsholm.
Ett gäng bilder från en underbart varm sommardag tidigt i juni, då tre mysiga åringar ville bada i vattenslangen(framförallt Bell) - helt fantastiskt klok liten häst! :)
 
Mer mobilbilder kommer :)

Mobilbilder #6.

 2013-01-21    00:03:00   av:.
Dannyboy vid en utav hans alla blågula rosetter!
Ett par bilder från en mysig vårpromenad med Dutch nere på Hviderup!
I lastbilen och bilkö påväg på tävlingar i Moorsele, Belgien - såå tråkigt..
Väl framme på tävlingsplatsen var det dock roligare, kände oss direkt som hemma med det Svenska gänget på plats! Och såå roligt vi hade dessa tävlingsdagar!
Min prins i stallet :)
Dutchen och jag på promenad på tävlingsplatsen i Moorsele, docksåvar inte snyggingen så lugn som han ser ut - flög mest omkring ovan mark..! ;)
Härlig bild som togs påväg hem från Belgien, i slutet av maj och sommaren var på ingång :)

Film på Perazzi.

 2013-01-18    13:33:00   av:.
Har klippt ihop en liten film på min fina Perazzi, vad tycks? :)
 
 

Fullspäckad torsdag.

 2013-01-18    00:40:04   av:.
Vilken dag, precis när man inte tror att det kan vara stressigare så drar livet igång med ytterligare en växel! Eller för att ta på mig ansvaret så kan jag säga att jag är duktig på att fixa saker som måste göras, jag hittar hela tiden nya grejer som jag vill eller behöver lägga tid och energi på - jag brukar även dra med min snälla personal i "fallet".
Jag har tjatat ett tag om att boxgallren behövdes puttsas, vilket verkligen var sant, men det tar ganska lång tid att fixa detta på alla 20 boxar så under de senaste veckorna har det inte hunnits med. Idag tog Rebecca, Malin och jag tjuren vid hornen och så fint det blev! Jag Älskar när det är rent och städat! Guldstjärna till oss!
Lite samma sak gällde klippning av hästar, Hernandez och Lisa var i stort behov av att bli av med pälsen. Idag blev det äntligen av och jag och Rebecca tog en häst var för kvällsklippning. Dessa två underbaringar är snällast i världen så det gick jättebra och båda två blev mycket snygga sporthästar - ifrån att vara lurvbollar :P
Så skönt det är såhär på kvällen när man vet att man gjort extra mycket nytta under dagen :)
 
Förövrigt så har jag hunnit med en del motionering av hästarna, bla Dorn, han var som en dröm att rida idag - det går verkligen framåt i träningen för varje dag som går och det gör mig såå glad! Även Rulle glänste, han är fantastiskt fin den där lilla ponnyn!
 
Snart drar en ny dag igång, bara att bita ihop och jobba lite tll ;) Godnatt gott folk!
 
Dorn och lilla Totte. Dorn behöver också klippas, vilket får bli av nästa vecka! :)

Onsdag vecka 3.

 2013-01-16    22:02:44   av:.
Idag har det varit lite mindre hästar för min del, som för att väga upp gårdagens extremt hästfyllda dag ;) Har haft en del ärenden under dagen, så jag hann inte med lika mycket timmar i sadeln helt enkelt, blev istället ett besök hos tandläkaren för min egen del - ingen favorit men det gick bra :)
 
Sibell har varit på Strömsholm idag, med pappa och Rebecca, det hade gått bra. Vet dock inte om operationen har gett det resultat vi önskat än, men nu ska hon få smärtstillande och ridas igång för att se om det går. Jag ska hela tiden ha kontakt med veterinär Ullrika på Strömsholm, vilket känns bra och tryggt!
 
Hade besök från Equality Line, med visning för vinterns kollektioner, jag fick modella i en hel del snygga klädesplagg! Riktigt fina grejer som komma skall kan jag lova :)
 
Avslutat kvällen med att agera tränare, vilket är riktigt kul med så duktiga elever! Gav mig träningsug inför imorgon och mer ridning för egen del!
 
Nu är det dags för kvällsfodring!
 
Strömsholm, ett område jag känner till alltför väl.

Busy day.

 2013-01-15    23:35:02   av:.
Över 13 timmar i stallet idag, mycket att göra (- som alltid). Men det har varit en ganska bra dag måste jag väl ändå säga, trots det faktum att jag ä helt slut nu och att det har snöat massor precis heela dagen.. Vi har haft en ny praktikant från REAL gymnasiet här idag, mycket trevligt och en duktig tjej som nu ska vara här tisdagar framöver - toppen! :)
 
Har spenderat ganska mycket tid med telefonen intill örat, många samtal att besvara, detta ang saluhästar, träningshästar, foderleveranser mm. Skönt att ha fungerande mobil igen iaf (om jag inte nämt det så la min gamla av helt och hållet förra veckan och jag stog utan mobil nån dag innan jag fick igång en ny)!
 
Motioneringen av hästar har varit på topp, totalt 11 hästar har hunnits med under dagen - 9 ridna och 2 longerade.
* Dorn - joggades och gick riktigt bra, lite väl pigg kanske, men han gjorde två riktigt fina galoppombyten så han blev förlåten för sitt springande ;)
* Dutch - ett lättare dressyrpass med mycket galopp, serier och priuettarbete från St George och Inter 1. Han skötte sig och några piruetter blev superbra! Känns som om det börjar gå åt rätt håll för oss igen!
* Danny - joggades med lite extra tänk på övergångar och lydighet. Han var lika duktig som alltid min "lilla" grabb!
* Hernandez - dressyrpass, skänkelvikningar och förvänd galopp var i fokus. Snyggingen verkade lite trött, tror att det har med att göra att han växer just nu, men träningspasset gick ändå bra. Ingen wow känsla idag, men han är fin och ambitiös = rolig att rida jämt!
* Tintin - ett lätt joggingpass, men tempoväxlingar och mycket galopparbete! Dmen kändes fin för dagen :)
* Lisa -  som var lika snäll och ridbarsom alltid! Gjorde fina galoppfattningar och tränade på lite mer och större skillnader i tempoväxlingarna inom de olika gångarterna.
* Rulle - ett dressyrpass och han var fantastiskt fin! Skänkelvikningar, övergångar och förvänd galopp gick super bra för den nyblivna femåringen! Det är verkligen en underbar ponny!
* Bucke (träningshästen) - ett lättare dressyrpass, med fokus på tempokontroll och övergångar. Gick riktigt bra på slutet men var lite busig till en början! :)
* Freddy - longerades först och sedan skrittade jag två varv uppsuttet, ett varv med ledare Rebecca och ett varv "på egen hand"! Han är väldigt duktig och tar det här med ryttare på ryggen oväntat bra!
* Perazzi - longerades och var lika snäll som alltid!
* Sibell - longerades även hon, vild som hon brukar till en början, men travade riktigt fint på slutet av det lätta och korta passet.
 
Förövrigt så har dagen bjudit på ett snabbt besök av veterinär, lite kunder till butiken och en av Rebecca klippt häst. Imorgon ska Sibell på återbesök till Strömsholm, vi håller tummarna för att operationen get resultat!
 
Dags att fixa med secondhorsegear, sov gott gott folk :)
 
Dutch i snön, vi längtar efter sommar och sol!

Måndag och idrottsgala!

 2013-01-15    00:13:00   av:.
 
En riktigt bra dag idag, iaf så passar påståendet in på att det hunnits med en hel del - alla hästar som stog på motioneringslistan blev motionerade och detta innan fem! Händer typ aldrig att jag är klar så tidigt, men idag jobbade vi på extra bra och hade lite flyt :)
Var iofs inte "färdigjobbad" då heller, finns ju alltid saker att göra på en sånhär anläggning och denna kväll i form av en lektion för en duktig elev och sedan lite kontorsjobb med tex ny beställning av foder och strö.
 
Dutch hade en busdag idag, joggade honom lätt och han var fin men flög omkring lite förmycket ovan mark om man säger så ;) La in mycket övergångar för att få honom lite lydigare, vilket iof lyckades ganska bra - mellan hans explosioner!
Dorn var också duktig, lite väl het han med, men det känns bra att han vill så mycket - en bekräftelse på att han inte har ett dugg ont längre! Han är nu nästa helt rakoch jämn i sitt rölsemönster, nu känns det därför dags att börja med styrkan i samlingen igen - sagt och gjort, idag tog vi tag i lite passage/trav arbete! Han orkar ju inte så länge, men jag är nöjd med det lilla :)
De andra hästarna, Danny, Hernandez, Perazzi, Freddy och Sibell skötte sig fint de med! Rulle fick tyvärr vila då han trampat sig olyckligt i hagen och hade ett öppet sår - inget farligt, så det går nog att täna på igen imorgon :)
 
Kvällen har bjudit på idrottsgala på TV, stort tycker jag - skulle göra nästan vad som helst för att sitta där själv! Pappa hade lyxen att vara på plats, spänd på att höra vad han tyckte om hela kalaset!! :D
Synd att vår Silver-Sara inte tog hem Jerringpriset, men en andra plats är inte fy skam det heller!! Passar på att säga Grattis till fantastiska prestationer!!
 
Nu är det dags att fixa lite med den andra bloggen, glöm inte att kolla in secondhorsegear!
 
Bild lånad från google från kvällens idrottsgala!

Fantastisk video.

 2013-01-14    11:36:00   av:.
Ville bara dela med mig av en, i mitt tycke fantastisk video, detta är dressyr, ridning och häst när det är som bäst! Dressyr kan bli en publiksport, med lite mer show!
 

Kvällsmys på S.N.D.C.

 2013-01-14    00:16:00   av:.
Idag blev det kvällridning för min del, var klar lagom tillkvällsfodringen - ganska mysigt att ägna kvällen i stallet! Av någon anledning känns det mer som min hobby, precis som när jag var yngre, när jag går omkring ensam och pysslar. På vardagarna/dagtid då det är personalpå plats och ett schema att följa så blir det mer yrkesmässigt och professionellt - vilket jag älskar då jag är lite av ett kontrollfreak och gillar ordning och reda. Kunde inte trivas bätte med mitt jobb och yrkesval! Men som sagt det är lite mysigt att bara "gå ifrån" arbetet och komma på hur kul det är och hur mysiga hästarna kan vara!
Ikväll så la jag lite extra tid på att frissera Dutch och Danny till exempel (kände mig lite knäpp då jag runt 21.30 ställer mig och fixar manen på andra hästen för kvällen, kanske finns bättre tider att göra det på..), härligt att bara kunna lägga tid på det när det inte finns några direkta "måsten" för kvällen.
 
Alla hästarna som motionerades idag var duktiga, vi var på gott humör hela gänget :)
Speciellt Dutch gick bra, joggade bara lätt, men han visade suktigt upp hur bra han är när han vekligen vill - längtar redan til ett nytt träningspass imorgon och hoppas att den goda känslan håller i sig då!
 
Dags att sova lite nu tror jag, godnatt hörni!
 
Kvällsmys, en lite lat fölunge som diar liggande... Tur att mamma Lisa är snällast i världen!

Körigt.

 2013-01-12    22:11:45   av:.
Det är full fart i mitt liv, ingen vila, men gud så kul man kan ha det i stallet :) 
 
Hästarna går bra, Dutch är den enda som inte känns helt på topp - men vi kommer snart igen, det är jag säker på :)
Dorn var magisk att rida i fredags, så avslappnad, mjuk och harmonisk! Hela hans historia känns lite för bra för att vara sann nu, det är snart ett år sedan olyckan. Det som var min värsta mardröm börjar nu övergå i en fin dröm som jag aldrig vill vakna upp ifrån! Det är otroligt vad jag älskar min stjärna!
Rulle är på topp han med, blev klippt för första gången i torsdags, gick jätte bra och snygg blev han! Han är verkligen superduktig och gör förvänd galopp som om han aldrig gjort annat i hela sitt liv! :)
Även Freddy är insutten nu, inga problem alls, trots att han är stor (!) och växer så att den knakar hela tiden, blir en gigantisk kille vad det verkar. Han lever dock upp till "om man är stor måste man vara snäll" som tur är!
 
Har fått en tillbaka en träningshäst i stallet så nu är det helt fullt igen, kul men mycket att göra hela tiden. Har även under veckan som gått försökt att förbereda inför mitt lastbilskörkortspluggande, fixat läkarintyg och körkortstillstånd - snart ska jag prova att köra lastbil för första gången i hela mitt liv, spännande och läskigt på samma gång!
 
Nu gör jag lördagkväll, återkommer imorgon! Ha det bäst kära läsare!
 
En arkivbild på Freddy får fylla ut inlägget :)
 

Mobilbilder #5.

 2013-01-10    11:08:00   av:.
När vi åkte från ett regningt Frankrike, kom vi hem till Sverige med våren!
Första dagen hemma efter två veckor på tävlingsresa, borta bra men hemma bäst!
Mysig uteritt, jag på Tintin och Rebecca på Kaka, en härlig vårdag!
Bevis på lyckade tävlingar i Saumur, 3 placeringar på 3 starter - 1a, 2a och 3a! :)

Film på Lisa!

 2013-01-10    00:38:02   av:.
Nu när världens bästa Lisa ska säljas har jag fixat en liten film på henne, självklart får ni se den :)
 
 

Skriv om Secondhorsegear - få en länk!

 2013-01-09    11:24:00   av:.
Efterson vi tänker sätta fart med vår bloppis igen så tänkte jag att vi kan köra en sån här "drive" igen :)
 
Som ni säkert vet så har jag och mina arbetskamrater en "bloppis"-blogg där vi säljer begagnade hästprylar till riktigt bra priser! Namnet är SecondHorseGear och till försäljning finns märkesridkläder, träns, stövlar, hästtäcken, ja mer eller mindre allt man kan komma på som rör hästsporten!
Detta är en riktigt skattkammare för den hästbitna med galet fina saker från märken så som Kingsland, Königs, Pikeur, Kyra K, Horseware, Mountain Horse, Bucas mm.
En nyhet är nu att vi även kommer att ha en kategori för icke hästrelaterade saker också, hoppas att det mottages lika varmt!

För att denna försäljningsblogg ska nå ut till fler hästintresserade och icke hästintresserade människor tänkte jag nu ge er, mina kära läsare ett förslag.. Jag vet att det är många av er som har egna bloggar och om ni nu lägger upp ett inlägg där ni skriver några rader om SecondHorseGear och länkar www.secondhorsegear.blogg.se så lovar jag att sedan länka till just din blogg!

1. Du skriver ett inlägg på din blogg om SecondHorseGear med en tydlig länk till www.secondhorsegear.blogg.se
2. Kommentera detta inlägg med att du gjort detta och lämna en länk till din blogg.
3. När jag ser kommentaren och ditt inlägg så länkar jag till din blogg i ett nytt inlägg här på sannanilssondressyr.blogg.se som har flera hundra unika besökare varje dag!

En win-win uppgörelse!? :)
 

Lisa är till salu!

 2013-01-09    00:08:00   av:.
Vår fina Lisa ska nu säljas, hon är världens mest älskvärda häst så det gör lite ont i hjärtat - men någon (väl utvald) människa får bli ny lycklig ägare till detta framtidshopp!
 
Annonsen som ligger ute på hästnet nu;
Vackert sto e Lambourgini - Cortez uppfödd av Elise Fredriksson, f-08 ca 1.65 cm hög. Fick ett fantastisk hingstföl e Tuschinski år 2012 (finns att se). Går därför som 4åring detta år. Väldens mest sociala och lättsamma tjej, snällare häst går inte att hitta.

Hon har tre riktigt bra taktfasta gångarter och mycket bra teknik i hoppningen gör sig därför som både framtida hopp och dressyrhäst.

Ej varit skadad, snäll att sko, lasta och klippa och i all övrig hantering.

Inriden som 3åring och vidareutbildas nu from hösten 2012. Rids i form i alla gångarter, riden i terräng på utebana och i ridhus. Hoppad enklare banor. serier osv uppsuttet. Mkt egen motor men ej het, lätt i handen. Hög ridbarhet. Löshoppad med lätthet upp till 1.30.
 
 
 http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=685977

Mobilbilder #4.

 2013-01-08    12:42:00   av:.
Nu har jag haft min mobil i ett år, nästan 1000 bilder finns på denna och som många av er säkert redan vet så har jag bjudit på tre inägg med bilder som är tagna det sista året. Här kommer ett gäng till från april och tävlingarna i Saumur, Frankrike!
 
Dutchen innan och efter veterinärbesiktningen som han dansade igenom!
Tråkigt nog hade vi inte tur med vädret i Frankrike, regnet öste ner och stora delar av den annars fanatastiska anläggningen såg ut som på bilden ovan..
Två bilder från en riktigt häftig restaurang som vi i svenska gänget (förutom Michelle Hagman) var och åt på efter en lyckad första tävlingsdag :)
Bilderna ovan är från det fantastiska ridhuset (ett utav dom) som fanns på tävlingsplatsen i Saumur, tävlingarna hölls utomhus till stor del, men pga av vädret så flyttades alla söndagens finalen in i denna inomhus arena. Bilderna gör det tyvärr inte rättvisa, men jag lovar att det var magiskt vackert - framförallt med de enorma takfönstren!
Sista bilden visar även prisutdelningen för GP Küren - med två OS ryttare som 1a och 2a! :)

Första måndagen 2013!

 2013-01-08    00:45:22   av:.
Idag har det varit den första måndagen år 2013, en bra dag måste jag säga, vilket ger en skön känsla såhär innan läggdags. Jag känner mig förövrigt så taggad ang bloggen just nu, härligt! :)
Även secondhorsegear kommer från och med imorgon sparkas igång ordentligt igen!
 
För att berätta lite kort om denna måndag börjar jag med att säga att den bjudit på ganska mycket kontorsjobb för min del - alltid lika skönt när man fått en del "måsten" uträttade! Totalt 9 utav stallets hästar har motionerats och jag höll en lektion som avslut på arbetsdagen.
Sista lediga boxen i stallet blev även upptagen av en träningshäst, vilket betyder fullt stall igen :)
 
Känner mig som sagt taggad för att bogga just nu, vet dock inte riktigt vad ni önskar läsa - ni som vill får gärna komma med tips och önskemål om vad som kan göra bloggen bättre!?
 
Nu är det dags att dejta sängen, lång dag imorgon!
God natt gott folk
 
Arkivbild på mig och Dutchen.

Hjälmar från butiken!

 2013-01-07    12:58:00   av:.
Sanna Nilsson Dressyr Butiken hade under mässan i Globen utförsäljning av Champion hjälmar, det finns några få kvar som vi säljer ut till samma låga priser! Hör av er till mig vid intresse; [email protected]
 
Champion Showring hjälmar finns kvar i storlekarna 55, 59 och 60 till priset av 490 kronor - ordinarie pris är 865 kronor.
 
Champion de Lux hjälmar finns kvar i storlekar 55 och 60 till priset av 790 kronor - ordinarie pris är 1590 kronor.
 
Vi kan skicka varor över hela landet mot faktura.

Mobilbilder #3.

 2013-01-07    00:00:00   av:.
Bilderna ovan är tagna på en utav alla de rastplatser vi stannade och lastade ut Dutch på under resan till tävlingarna i Saumur, Frankrike :)
Efter en lång resa dit, kände jag mig tvungen att föreviga ögonblicken då vi började närma oss Saumur!
Dutch var trött efter den långa resan, sov gott när vi väl kommit fram till tävlingsplatsen :)
 
Mer mobilbilder kommer upp, hoppas att ni tycker att det är kul att se vad som hänt i mitt liv det senaste året!?

Mobilbloggande.

 2013-01-05    23:44:34   av:.
Ett kort inlägg såhär en lördagskväll :)
Första helgen detta år har börjat bra, med hästar på schemat förstås! Massor med ridning under gårdagen och en hel del även idag - med hästar som dansat fram har det varit såå kul! Ibland blir man verkligen extra påmind om varför man lägger ner så mycket tid, pengar och energi på det här med hästar! Jag älskar verkligen denna livsstil!
Dutch gick riktigt bra idag, piruetter för 7or och uppåt, 5 byten i varje och även några steg grym passage och som vanligt en ökad trav man kan döda för!! Snygga prinsen!
Även glädjerus efter två (inga superbra, men ändå) galoppombyten på Dorn igår! Börjar likna dressyr igen och det gör mig såå glad!!

Dagen har även bjudit på en lektion för en duktig elev och lite tid i butiken :)
Mer hästar imorgon och den kommande veckan blir lika fylld med hästjobb den med - även en ny rusch med secondhorsegear.blogg.se - så håll utkik där för massa fynd!! :)

Film på Dannyboy.

 2013-01-04    11:41:00   av:.
Sist Mattias var uppe fick han rida lite på Danny, jag filmade och har nu klippt ihop en liten film på min fina lilla häst som nu gått och blivit stor :) Självklart får ni se!
 
 

Gamla bilder.

 2013-01-04    00:06:00   av:.
Satt och kollade igenom lite gamla bilder och hittade dessa från förra sommaren.. För det första; SOMMAR, gud vad jag längtar! och för det andra; fy sjutton vilken snygg häst jag har i min Dannyboy!
 
 

2012 blir 2013.

 2013-01-01    13:13:00   av:.
Nu är det otroligt nog ett nytt år, som bjuder på mycket nytt, jag är ju till exempel senior nu - häftigt och lite pirrigt! :)
 
Kort om 2012.
* Vi fick säga hej då till en av stallets fina hästar och hennes i magen 7 månader gamla fölunge, vi saknar er båda hos oss, vila i frid kära B!
* Tyvärr så hade vi mycket otur och många olyckor som drabbade oss, detta resulterade i många tuffa veterinärbesök.
* Dorn skadade sig i hagen tidigt under året, bröt bäckenet och fick hänga i hängmatta i 14 veckor på Strömsholm - där jag besökte honom varje dag.
* Dorn kom hem från Strömsholm och vi har under senare delen av året börjat träna smått igen!
* Dutch och jag har tillsammans tävlat på stora tävlingar som bland annat bjudit på vinst i Saumur där vi fick höra nationalsången spelas bara för oss!
* Två av våra fina hästar kvalade och deltog på Falsterbo Horse Show!
* En ny häst har inhandlats till företaget, lilla Freddy som snart fyller 3 och är under inridning!
* Flera hästar har sålts och flyttat till nya hem, bland annat fina Kaka som nu bor i Sydafrika!!
* I stallet har det kommit och gått flertalet fina träningshästar som varit här på utbildning och tillridning, det har alla gånger varit lika kul att se ett lyckat reslutat!
* Jag har varit stolt tränare under många lektioner detta år, duktiga elver har gjort många dagar lyckade!
* Danny har gjort ett grymt bra tävlingsår som förtjänar att hyllas lite extra med vinst i SAMTLIGA sterter som han gjort med mig i Msv B som sexåring!
* Jag och min kära vän Rebecca lyckades ramla över och rädda vår Sparv, som vanvårdad inte var långt ifrån döden i juli, men är nu är stark, frisk och inriden!
* Sanna Nilsson Dressyr Butiken invigdes i början av året och har nu haft ett bra första år, med avslut på vår första (men absolut inte sista) mässa vid Stockholm International Horse Show!
* Jag och Dutch fick möjligheten att vara en vecka på träningsläger hos Anky van Grunsven, vilket var fantastiskt och absolut inte sista gången!
* Vår andra egna uppfödning fick se dagens ljus i slutet av juni, Tainted Love SN blev hans namn, han kallas dock Liam till vardags och är världens coolaste lilla kille!
* Jag och Dutch var uttagna i landslaget och fick representera Sverige på EM i Schweiz där vi gick till final och placerade oss på en ärofylld 12e plats!
* Året har bjudit på många nya vänner och bekantskaper som har gjort mitt liv rikare!
* Sist men inte minst vill jag Tacka alla de unerbara människor som hjälpt och stöttat mig under året, ni har betytt så otroligt mycket för mig!!
 
Kort om 2013.
* Jag hoppas först och främst att vi får ett lyckligt och friskt år!
* Vill gärna tävla på internationella tävlingar som första års senior, lilla rundan förstås!
* Planerar träingsveckor i Skåne och kanske även i Holland!
* Ska ta lastbilskörkort - ett måste!!
* Önskar att både Quinzy och Ceazanne föder ett varsitt friskt och vackert föl i vår/sommar!
* Vill kvala och rida Falsterbo Horse Show med unghästarna!
 
Nyårslöften.
* Jag ska spendera fler timmar på kontoret, pappersarbetet är minst lika viktigt som att rida för ett lönsamt företag.
* Lära mig att ta dagen mer som den kommer, uppskatta och njuta av alla små goda ting och stunder!
* Innan året är slut SKA jag ha ett lastbilskörkort!!
 
Hoppas att 2013 bjuder på lika många härliga tillfällen som 2012 gjort, men med mindre skador och olycksfall för oss och alla andra med djur och människor!
Designad av www.tinkas.blogg.se