Hiss!

 2012-06-30    12:42:00   av:.
Jag gillar verkligen blogg.se's nya design, det nya sättet att svara på kommentarer är helt klart super, tycker att det blir mycket mer överskådligt och lätthanterligt!
Toppen med förändringen tycker jag, vad tycker ni? :D
 
Bild på mig och min fina Dutch, fotad av bästa Carro! www.tinkas.blogg.se

Som vanligt.

 2012-06-30    00:17:00   av:.
Lika rörigt här som alltid, men det är ganska härligt ändå måste jag säga. :)
 
Idag åkte min kära far till Polen för att tävlingköra med sin bil, han har varit lycklig som ett barn på julafton de senaste dagarna och herregud vad det smittar av sig när någon nära är sådär glad! Kul för honom att få åka och tävla själv, han följer ju alltid med och skjutsar mig när jag ska tävla! :)
 
Nåt annat som får mig på bra humör är vår lilla otroligt fina fölis, bilder på denna magiska lilla sak har ni väl sett i förra inlägget! Visst är han underbar!? Igår släppte vi honom och mamma Lisa i en hage för första gången, fint väder och lagom med tid att hålla koll på dom, samt fotografera såklart! Han förvånade oss med en riktigt show, vilken liten rockstar vi har fått! Linslus är han också, poserade så snyggt framför kameran!
 
Ännu en grej som får mig på bra humör är hela gänget hästar, som jobbar på fint, så duktiga så! Dorn går och går och blir bara vildare för varje dag - mer som vanligt alltså, vilket tyder på att det inte gör så ont längre! :D
 
Ytterligare saker som får mig att le är;
*Att jag drar ner en sväng till Hveiderup på måndag, för att träna två dagar! Lovely!
*Att EM närmar sig med stormsteg - ska bli såå kul! Vi åker om en vecka, längtar!
*Att jag planerat in två veckors semester i augustí - välbehövligt efter allt slit och ett underbart "slut" på sommaren!
 
Ni märker ju att humöret är på topp, det ända som drar ner det hela är att jag lyckats ha av nerverna i mitt ena långfinger :( Inte kul alls, speciellt inte såhär nära EM! Var hos doktorn idag och som tur var kunde jag prata mig ifrån operation, tur det eftersom det skulle resultera i minst tre veckors inpacketerande av min hand.. Och det går ju inte för sig när man ska tävla! 
 
Jaja nu är det nog dags att sova, arbetsdag imorgon också och enligt rapport ska det regna massor vilket gör allt lite jobbigare. Godnatt!
Min lilla rockstjärna!

Lisa och fölisen ute i hagen för första gången!

 2012-06-29    00:21:00   av:.
 
Visst är han för söt min blivande lilla stjärna!? :D

Blir knäpp..

 2012-06-27    01:05:34   av:.
Funkar inte att ladda upp bilder.. Don't know why, men det stör mig. Blir inga bilder här och inga bilder på secondhorsegear.blogg.se - alltså inga nya inlägg där.. Och vi som har så mycker prylar kvar att lägga ut!! Suck.
Annars rullar allt på bra här hemma, inga stora problem förutom att det ösregnat konstant de två sista dagarna!
Lisas fölunge blir bara vildare och vildare för varje dag som går, han är såå söt!
Hästarna springer fint, allihop faktiskt :)
Jaja, det är dags att sova, god natt!

Kul men ändå så tråkigt!

 2012-06-24    09:46:00   av:.
Fick nyligen veta att jag och Dutchen var det först inkvalade och därmed högst rankade youngrider ekipaget inför Falsterbo's Gina Tricot Future Elite klasser! Riktigt härligt att vara rankad 1a i landet, iaf för ett tag :D
Det är dock väldigt trist att Falsterbo och EM går exakt samtidigt, så tyvärr så blir det inte nån  underbar Falsterbo-vecka för min del i år :(
Det ska bli hur kul som helst att rida EM och jag skulle inte byta det mot något, men det känns riktigt trist att inte få rida Gina Tricot klasserna när det är sista året för mig som YR och jag kan ju tyvärr inte starta Danny heller :S
Men som sagt, EM är en dröm!

Tack!

 2012-06-23    21:08:30   av:.
 
Tack till Hanna Erlandsson som länkat till www.secondhorsegear.blogg.se
http://dressyrfux.blogg.se/2012/june/secondhorsegear.html#comment
 

Midsommar!

 2012-06-23    20:46:52   av:.
Hoppas att alla ni härliga läsare har haft en superbra midsommar! Här här det varit toppen, i förrgår så kom detta lilla hingstföl till världen ute i hagen här i Lista! Visst är han söt!! :D

Hemma i Lista igen.

 2012-06-21    01:20:57   av:.

Rullade in på gårdsplanen här hemma igår, då med en tom lastbil :( Dutch fick stanna kvar nere på Hviderup, ridhuset byggs om här hemma så jag har bara utebanan att rida på.. Inte så farligt tycker jag, men det känns inte som helt optimala förberedelser inför EM - träningen kan ju ändras lite pga vädret och så.. En annan sak som spelade roll i beslutet av att låta Dutch vara kvar i Skåne var resorna, det blev ju 60 mil kortare resa för honom nu och det blir också 60 mil kortare resa ner mot Schweiz för snyggingen. Eftersom han rest så mycket den sista tiden så tror jag att det är bra för honom att slippa dessa 120 mil i lastbilen. Det känns dockjättekonstigt att inte rida honom varje dag, det har jag ju gjort i 2 år helt själv.. Men nu blir Mattias ansvarig för motioneringen, det är ju inte så långt kvar till jag åker ner dock. Kanske hinner med en kortare tränings visit under dessa veckor också, hoppas det! Men det beror på hur det blir med Lisas föl, när det lilla livet behagar komma ut :) Hon ska ha den 28/6, så det är inte långt kvar nu! 
Spännande!! 

Dagen hat ägnats åt att packa upp alla grejer som varit med i Tyskland och mycket har jag hunnit tvätta, trots detta så är det mycket kvar att tvätta - helt sjukt va grejer det är! 6 djur har motionerats och jag och Rebecca avslutade dagen med att äta glass och njuta av solen i den stora sommarhagen tillsammans med Lisa, Zessan, Aliss och Bell som var hur mysiga och kjeliga dom helst! Extrem sommarkänsla!

Imorgon ska Dorn tillbaka till Strömsholm för återbesök, jag är jättenervös men hoppas verkligen på att få bra besked!!
Dags att försöka sova några timmar, natti!


Zessan,  tjocka Lisa, Rebecca, Bell och Aliss :)

Påväg mot Sverige!

 2012-06-18    18:29:52   av:.
Sitter nu i lastbilen på bron mot Sverige, skönt att snart vara "hemma" på Hviderup! Vi stannar där över natten och fortsätter mot Lista imorgon :) Ler fortfarande åt det faktum att nästa tävling blir EM - så sjukt kul!

Magisk häst, kürfinal och Lycka med stort L!!

 2012-06-17    23:14:39   av:.
Efter kürfinalen idag har jag konstaterat att jag har en magiskt fin häst!! Ingen soundcheck, eftersom jag fick veta att jag skulle rida küren så sent (23.30 igår), resulterade i för hög musik som skrämde stjärnan.. Stora missar och jag fick krångla ihop programmet för att försöka få med rörelserna vilket inte riktigt gick. Trots att det endast blev 64,5 % och en 11e placering är jag väldigt nöjd - känslan mellan katastroferna var fantastisk!! Tack till världens bästa pappa och tränare som hjälp mig så mycket de här dagarna!!! <3 Lyckan blev fullkomlig när jag fick besked om att jag är uttagen att rida EM om en månad!! Underbart!! <3

Mobilbloggande nattetid i Hagen!

 2012-06-17    01:03:56   av:.
Mycket händer här borta i Tysland, så ledsen att jag inte har tid eller kan dela det med er mer.. men förutomneget tävlande och allt som hör till det så har det varit 17 andra dressyrsvenskar och 18 hoppryttare från Sverige att kolla och heja på!! Vi far runt på denna enorma tävlingsplats som yra blå-gula höns ;) Tillråga på allt så är det urusel täckning på mobilerna.. Och internet funkar haldant. Just nu har jag tid att vänta på att internet funkar dock, klockan är drygt halv ett på natten men jag kan inte sova då det är "meetingfest" här - partymusiken dånar ur högtalarna! Säkert super roligt, men jag tycker synd om hästarna som omöjligt kan sova i detta oväsen och ryttarna som ska starta tidigt imorgon lär vara trötta! Menmen det lugnar sig säkert om nån timme.. Lite info om mitt tävlande då; igår var min snygging som en dröm på framridningen, väl inne på banan var travprogrammet super - långt över 70 % där, men efter en jättemiss i skritten så blev det kaos, vet inte vad jag sysslade med men jag gjorde inte rätt iaf. Skritten och galoppen var bara missar i stort sett. Dryga 63 % och jag var hur sur som helst efter ritten! Så arg att jag inte skärpte till mig. Menmen bara att ladda om för idag var det ny start på g! Gick mycket bättre, framridningen var ännu bättre än igår - trodde knappt det var möjligt men jag hade en magisk känsla!! Inne på banan var det bra, Dutch var dock ngt överladdad vilket resulterade i att min snygging visade sin lite stygga sida och inte riktigt lyssnade på mig.. Missade båda piruetterna vilket var svindyrt då det är koefficient på dom.. men annars bra, 66,5 % och 16e plats i resultatlistan (ca 50 starter) precis utanför finalplats.. Men senare på kvällen inkom Tove med avanmälan då hon gjort illa ryggen - vilket gör att jag får rida küren imorgon trots all! Det ska bli kul, trots att det är jättetrist att det är för att Tove har ont, tycker så extremt synd om henne!! :/ Menmen, det blir iaf start för mig och Dutchen vid 16.24 imorgon - håll tummarna är ni snälla!!

Problem med bloggen..

 2012-06-14    22:06:53   av:.
Har inte kunnat logga in på bloggen, nåt problem med blogg.se skulle jag tro..? Kan fortfarande inte ladda upp nån bild.. men några raders uppdatering; Alla svenskar klarade veterinär besiktningarna finfint! Svenska junior laget kammade hem en tredje placering idag, duktiga tjejer! :D Imorgon startar jag först i det svenska young rider laget klockan 8.16, hoppas ni håller tummarna! Inväntar nu Mattias som snart anländer och sen är det dags att sova!!

På plats i Hagen!

 2012-06-12    17:38:48   av:.
Nu är vi framme på tävlingsplatsen här i Hagen, Tyskland! Det är verkligen en superfin och gigantisk anläggning! Det som gör det ännu bättre är att vi redan är ett stort Svenskt gäng på plats och änne fler blå-gula anländer under kvällen! Taggad till tusen för den roliga och förhoppningsvis framgångsrika vecka vi har framför oss!! :D

Måndag kväll.

 2012-06-11    22:06:00   av:.
Resan mot Hagen har börjat! Nu är vi på färjan och har gjort klart för natten :) Dutch är iklädd sin Back on Track pyjamas (täcke och benskydd) och han har vatten ioch hö i mängder i sin mobila box. Snyggingen verkar trivas lika bra som vanligt! Vi kommer att komma fram till tävlingsplatsen imorgon, sköt att vara på plats så att Dutch hinner vila igen sig efter resan innan det är dags för vet. besiktning på ondag :)

Tack!

 2012-06-11    08:15:00   av:.
Tackar även Stina som varit snäll och länkat till www.secondhorsegear.blogg.se !


Stina Larsson
http://billiejean.bloggplatsen.se/


Hoppas att det var okej att jag lånade en utav dina härliga bilder Stina!
Visst är bilden ovan fantastisk gott folk!? :)

Strömsholmstävlingen 2012

 2012-06-10    20:28:12   av:.
Jag har idag varit prisutdelare i GP-küren på Strömsholmstävlingen då Sanna Nilsson Dressyr Butiken tillsammans med Jimmy Sadeldoktorn sponsrat två klasser med två sadlar denna helg! Extra härligt att dela ut en fantastisk sadel som pris när världens bästa tränare briljerar och vinner klassen!! Du är bäst Mattias, men det visste jag ju redan!

Tack!

 2012-06-08    13:47:04   av:.
Tack till alla er som länkat SecondHorseGear på era bloggar!


Maria Wiklund
http://mwdressage.se/



Ida Dagson
http://idadagson.blogg.se/index.html



Emmy och Alice Carlsson
http://systrarnacarlsson.devote.se/



Maria Lindgren
http://wacum.wordpress.com/



Ingrid Nyström
http://ingridnystrom.blogg.se/



Miranda Padellaro
http://ponnymirre.blogg.se/



Lina Dolk
http://liinadolk.blogg.se/


Även Tack till Frida som hade länkat, du hade dock inte skrivit din bloggadress - så jag kan tyvärr inte återgällda tjänsten!
Som sagt Stort Tack till er andra och jag hoppas att det var okej att jag lånade bilder från era bloggar!? :)

Fullt upp.

 2012-06-08    01:43:35   av:.
Kan man lungt säga.. Vet inte ens var jag ska börja berätta om hur livet rullar på i sån enorm hastighet ? Och jag måste sova nu, klockan är ju snart två - alltså snart bara 5 timmar tills denne ringer och väcker mig ..

Iaf, jag och Rebecca jobbar på helt galet bra här hemma i Lista! Den här veckan har alla 10 hästar som står på stall motionerats, detta har känts som ett måste då jag ska vara borta hela nästa vecka igen. Vi har ju självklart fixat allt stalljobb, med mockning osv. Vi har haft storstädning av hela lastbilen som alltså ska ut på turné igen den kommande veckan och av det lilla stallet så att det är redo för att Lisa ska få sitt föl!! :D

Idag löshoppade vi 7 hästar och hade tur att få hjälp av en mycket god vän vid namn Andreas - han kan inte så mycket om hästar men var snäll att stå med alla djur på vibben innan de skulle in och hoppa! Perfekt uppvärmning!
På kvällen har vi jobbat massor med SecondHorseGear bloggen, det kommer upp massor med inlägg de närmaste dagarna och vi har fotat jätte mycket nya grejer som även de kommer att komma upp inom en snar framtid - håll utkik gott folk :) (Tack till alla som gjort reklam på sina bloggar, jag fixar inlägget med era länkningar imorgon)

Imorgon ska jag försöka hinna till Strömsholm hade jag tänkt, Mattias och Jessica ska nog följa med hit en sväng så att jag kan få lite hjälp! Världens bästa tränare helt enkelt!

Jaja, nu måste jag sova lite!

Vill du att jag länkar din blogg här?

 2012-06-05    00:10:00   av:.
Som ni säkert vet så har jag och mina arbetskamrater startat en "bloppis" blogg där vi säljer begagnade hästprylar till riktigt bra priser! Vi har valt att döpa den till SecondHorseGear och till försäljning finns märkesridkläder, träns, stövlar, hästtäcken, ja mer eller mindre allt man kan komma på som rör hästsporten!
Detta är en riktigt skattkammare för den hästbitna med galet fina saker från märken så som Kingsland, Königs, Pikeur, Kyra K, Horseware, Mountain Horse, Bucas mm.
För att denna försäljningsblogg ska nå ut till fler hästintresserade människor tänkte jag nu ge er, mina kära läsare ett förslag.. Jag vet att det är många av er som har egna bloggar och om ni nu lägger upp ett inlägg där ni skriver några rader om SecondHorseGear och länkar www.secondhorsegear.blogg.se så lovar jag att sedan länka till just din blogg!

1. Du skriver ett inlägg på din blogg om SecondHorseGear med en tydlig länk till www.secondhorsegear.blogg.se
2. Kommentera här att du skrivit ett inlägg och lämna en länk till din blogg
3. När jag ser ditt inlägg så länkar jag till din blogg i ett nytt inlägg här på sannanilssondressyr.blogg.se som har flera hundra unika besökare varje dag!

En win-win uppgörelse!? :)


Ni får gärna låna den här fina bilden på Dutch till era inlägg! :)

En bra dag på jobbet!

 2012-06-03    23:45:18   av:.
Som ni säkert sett från dagens tidigare inlägg så skötte sig Danny som vanligt exemplariskt på tävlingen! Hans tredje start för året och hans tredje start någonsin i Msv B och han vann även denna gång - precis som de två tidigare starterna! Statestiken för hans resultat glänser verkligen!! Han är ju för duktig, att det skulle gå såhär bra för lilla plutten kunde jag aldrig tro när jag köpte honom billigt som 2,5 åring.. Helt sjukt att jag haft honom i snart 4 år!! Det är kul att se förändringen från den extremt lilla oinridna sak han var då, fram till en klippa i alla tävlingssamanhang som gör skolor och byten som om det vore de enklaste sakerna i världen! Stolt över min Dannyboy!


Danny när jag köpte honom. :)


Danny idag :)

Tävlingen idag tog lite drygt 12 timmar, med knoppning, resa och allt. Men arbetsdagen var ju inte slut där, ne då det finns ju massor att göra så fort jag äntrar stallet! Bland annat att motionera fler hästar, vilket var fallet idag. Men när jag stog på vibben innan ett kvällspass på min fina Dutch (som förövrigt var en dröm att rida idag!) i mina då ganska gråa tävlingsridbyxor som var vita och fina imorse, så kände jag ändå mig väldigt nöjd! Det är så skönt att se att allt slit lönar sig, om inte annat i form av vinster, placeringar, kval och annat kul! :)
En bra dag på jobbet helt enkelt!!

Danny klar för Falsterbo efter ännu en vinst!!

 2012-06-03    15:35:32   av:.
Falsterbo, get ready for Dannyboy!! Andra kvalet klart efter dagens tävling, vilket även denna gång resulterade i vinst med 66,9 %!! Detta precis före duktiga Mikaela Alderin Danielsson och fina Ichi som var tvåa! :D Stående ovationer blir det för Danny hemma i stallet då han gjort 3 starter i Msv B och vunnit samtliga!! Fantastiskt bra jobbat av en 6 åring måste jag säga! <3

Ojojoj vilken vecka.

 2012-06-02    15:29:29   av:.
Herregud va fullt upp jag haft det den här veckan. Tiden bara försvinner ifrån mig. Ber 1000 gånger om ursäkt för dåligt bloggamde!

Veckan har dock varit ganska bra måste jag säga, trots att den varit kort - men den är ju inte helt slut än heller.
Det har varit mycket hästar som blivit motionerade, jag har tränat för Pia med Danny, agerat tränare själv och haft lektioner, Annika har behandlat Dutch, Limbery och Dorn, hovslagaren har varit på besök bland mycket annat..
Veckan är ju inte slut än heller, ska rida lite mer nu ikväll och sen är det tävling med Danny imorgon!! Håll tummarna för att vi fixar 2a kvalet till Falsterbo är ni snälla!

Ceazanne är för övrigt hemma från Flenmo igen, på första försöket blev hon dräktig med Johnson! :D
Jag ser verkligen fram emot april 2013 kan jag säga!!


Ceazannes kommande bebis pappa :)
Designad av www.tinkas.blogg.se