Ny blogg!

 2013-09-30    12:00:00   av:.
Från och med nu finner ni mig på en ny blogg http://www.blogg.sannanilssondressyr.se/ 
 
Fram till den 14/10 kommer jag att uppdatera båda bloggarna men efter det så är det den nya som gäller!
 
Hoppas att ni hänger med!

Träningsbilder från Ungern.

 2013-09-29    23:05:34   av:.

Träningsbilder på Dutch och mig fån Ungern :)

Bilder från en prisutdelning i Ungern.

 2013-09-29    00:04:00   av:.
Pr

Secondhorsegear.blogg.se gör comeback 1/10!

 2013-09-27    00:26:00   av:.
Secondhorsegear är snart i rullning igen, närmare bestämt den 1 oktober!!
 
Det är en toppenbra blogg för er som letar efter begagnade hästsaker!

Det är jag och Rebecca (som jobbar här på SNDC) som har rensat lite bland alla de grejer vi samlat på oss genom åren. Vi är "hamster-tjejer" med extremt hästintresse vilket resulterat i att vi lagt alla våra pengar på hästutrustning, nu när vi passerat 20 har det blivit en hel del grejer som ni förstår! Kan vara sånt som vi vuxit ur eller helt enkelt inte kommit oss för att använda. Det är täcken, lindor, märkes ridkläder, schabrak, skor, stövlar.. ja allt ni kan tänka er som rör häst och ryttare! Vi säljer mycket fina grejer till otroliga priser, "bättre att det kommer till användning än ligger hos oss och samlar damm" går resonemanget.

Det kommer kontinuerligt komma upp nya grejer, ni anar inte hur mycket vi plockat ihop!

Länk: www.secondhorsegear.blogg.se

Mobilbloggande.

 2013-09-25    22:38:53   av:.
Idag har pappa kommit hem med hästar och lastbil, så skönt att ha alla samlade igen! 
Detta betyder även att tvättandet har påbörjats under kvällen - helt sjukt hur mycket grejer man har med och använder när man är iväg på tävling! Men på något sätt gillar jag att ta tag i de enorma tvätthögarna, det är ett projekt som går att avsluta med gott resultat inom en snar framtid! Och ordning och reda är något jag älskar! 
 
Hästarna sköter sig bra, extra guldstjärna till Pompe (tillridningshästen) som gör fina framsteg i sitt inridningsarbete! 
 
Förövrigt så har jag fått några väldigt spännande samtal de senaste dagarna, med eventuella händelser som jag kan berätta mer om om det blir aktuellt! Lite mystiskt sådär ;) 
 
Imorgon får vi ett par roliga besök till anläggningen och jag har en hel drös ärenden att ta itu med, hektisk dag med andra ord :)

Dannyboy hoppar högt!

 2013-09-24    22:23:30   av:.

Tack och godnatt!

 2013-09-24    00:28:00   av:.
Första dagen hemma har varit lite skum, var är mina hästar, den stökiga lastbilen och all smutstvätt? De är fortfarande på resande fot i Tyskland med min pappa! Bara väntar på att de alla ska komma hem, så att vi kan ta tag i all uppackning och städning! Förövrigt har det varit en lugn dag med nya leveranser med fantastiska varor till butiken som jag och Rebecca kärat ner oss i! ;) Snart nu dag och då blir det allvar igen, så Tack och godnatt!

Från kür i Ungern till min säng!

 2013-09-23    00:26:11   av:.
Nu är jag hemma, i min säng, i min lägenhet! Känns stört - för 10 timmar sedan red jag kür i Ungern. Emma var iaf duktig, piloten gjorde däremot några missar och vi hamnade lite fel till musiken - som verkligen inte är gjord till henne. Vad jag förstog så blev det iaf en 7e placering och far min fick gå in och hämta pris på prisutdelningen. Jag fick direkt efter min ritt stressa vidare till flygplatsen där jag tillsist hamnade vid rätt gate och kom på rätt plan mot Sverige! Hästarnarnas hemresa har jag lämnat i trygga händer hos pappa och Mattias och de kör från tävlingsplatsen imorgon bitti och är hemma på onsdag :) Vilken fantastisk vecka vi haft i Ungern, tack till er alla som var där och förgyllde den och framförallt tack till min älskade pappa som stöttar och hjälper mig så otroligt mycket! ♥ Nu är det dags att sova, imorgon är det en helt vanlig arbetsdag på g!

Lördag i Ungern!

 2013-09-22    00:45:57   av:.
Idag fick Emma lite revansch, men vi hade två dyra missar - en otursmiss och en slarvmiss från min sida. Hon tog iaf hem 7e placeringen i Inter 1 debut. :) Under Dutch start så blåste det plötsligt upp till storm, domarkurer och bokstäver blåste sönder och protokoll flög in på banan, otroligt nog lyckades jag hålla ihop det hyggligt och han blev 3a i samma klass! Jag har under dagen även blivit utsedd till "the rider with most bad luck on the competition" vet inte om man ska skratta eller gråta åt den bemärkelsen ;) Vi har avslutat denna dag med middag med stor del av det svenska gänget, supertrevligt och fantastiskt god mat! Vi firade vinster och placeringar och är taggade till tusen inför finalerna imorgon! Nu är det dags att sova, imorgon är det kür med Emma vid 13.50! (Jag får bara starta en häst i finalen och då fick Dutch sluta på topp med dagens tredje placering! :)) Önska oss lycka till är ni snälla!

Revanschsugen.

 2013-09-20    23:55:47   av:.
Väntar ivrigt på morgondagen och revansch då Emma blev utblåst idag pga "blod i munnen", med FEI stewarten hittade vi dock inget sår och inget blod heller, men då var beslutet redan taget av domaren. Trist men sånt är livet. Dutchen var lite överladdad och hade några dyra missar men hamnade på 6e placering och fick pris - något att glädjas åt! Förövrigt har vi firat att bästa Mattias vann med båda sina soringare, att Lina vann ponnyklassen och att Emelie var trea i GPn! Svenskarna är på g ;) Nu ska jag sova och ladda om inför morgondagen!!

Kvällsuppdatering från Ungern.

 2013-09-19    22:31:41   av:.
Imorgon är det ju dags för tävlingsdag nummer 1, fick precis veta starttiderna och för mig blir det ganska stressigt med start 13.50 och 14.52 - hoppas djuren sköter sig så att det går smidigt däremellan ;) Håll tummarna för alla oss svenskar är ni snälla!

Träning och besiktning i Ungern!

 2013-09-19    21:13:28   av:.
Första dagen i Ungern är avklarad, på förmiddagen tränade jag både Dutch och Emma på tävlingsbanan. De var ganska fina båda två men laddade till tusen då det blåste extremt mycket, luktar och låter skumt på grund av ett gäng åsnor och grisar mitt inne på tävlingsområdet ;) Men Emma tror jag kan vara lagom het imorgon, Dutchen vet man å andra sidan inte med så jag hade ut honom på en joggintur nu på kvällen också för att bli av med ännu lite mer energi.. Han var lite mer avslappnad då så jag hoppas att han är ännu lugnare imorgon :) På eftermiddagen hade vi veterinär besiktning och alla Svenska hästar gick igenom utan problem, så alla vi är klara för start! Min klass startar runt lunch imorgon, kommer få exakta starttider strax :) Hoppas att ni håller tummarna för oss!
Emma på tävlingsbanan!

Lite mobilbilder från eftermiddagen i Ungern!

 2013-09-18    20:12:00   av:.
Lite bilder från resan genom Budapest, man får uppleva mycket när man är på tävlingsturné :)
Dutchen och Emma på promenader väl framme på tävlingsplatsen! De verkar båda trivas och har rullat, käkat och druckit :)

Från resan.

 2013-09-18    14:52:45   av:.
Nu är vi snart framme på tävlingsplatsen, bara ca 1 timmes resa kvar :) Igår övernattade vi i Dresden (där jag varken hade mobiltäckning eller internet anslutning = extremt borta från omvärlden) på ett galoppstall väldigt nära centrum! Det var inte så flott men ett väldigt bra ställe att övernatta på då de hade ganska stora boxar med fräsch halm i, det låg nära motorvägen men också ett gäng restauranger! Efter att vi lastat ur och fixat för hästarna var vi därför och käkade god mat i närheten, kändes hur lyxigt som helst! :) imorse packade vi oss iväg tidigt igen och har under dagen gjort några stopp där hästarna fått ätit och druckit! De verkar alla ta resan med ro, trots att Emma verkar lite chockad över hela vårat upptåg. Ikväll så blir det till att bekanta oss med tävlingsplatsen och imorgon är det veterinärbesiktning :)
Inne i Dresden sett från lastbilen.
 
Emma i sin övernattningsbox.

Resan har börjat!

 2013-09-16    23:22:08   av:.
Nu har lastbilen rullat ner till Skåne och vårt andra hem på Hviderup. Detta efter en lite strulig morgon med bla en tappad sko och akutbesök av hovslagaren innan vi kunde ge oss av! Supertack till världens bästa hovslagare Anders som alltid ställer upp!!
Väl här nere har vi packat in alla Mattias saker i lastbilen, nu finns det bara plats för exakt fyra hästar sen är det proppfullt på höjd och bredd!
Dags att sova nu, om 3, 5 timme ringer klockan så att vi hinner lasta hästarna innan vi ska börja rulla mot Ungern :)

Film på Dutch och Mattias!

 2013-09-15    23:22:26   av:.

Tävling imorgon, Ungern på måndag.

 2013-09-15    00:42:00   av:.
Nu börjar det dra ihop sig inför resan till Ungern, ska bli så kul! Mycket packning kvar dock, men det hinner jag nog fixa :)
 
Imorgon ska vi  dock iväg på fälttävlanstävling med Dannyboy!
Håll tummarna för honom och Rebecca är ni snälla!
 
Från dressyrmomentet på deras sista tävling :)

Magiska häst!

 2013-09-13    10:01:12   av:.
1.
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
6.
 
7.
 
8.
Ett gäng bilder på fantastiska Dutch och bästa Mattias.
 
Vilken bild tycker ni är bäst kära läsare?

Glad-dag.

 2013-09-13    01:11:21   av:.
Idag känner jag mig lyckligt lottad, stressad men som sagt lyckligt lottad! Med ärenden hela förmiddagen kom jag vid lunch hem till stallet där bästa Rebecca och våra duktiga praktikanter hade fixat stallet, städat i lastbilen och börjat packa inför resan till Ungern.
 
Efter lunch började vi motionera alla djur, det blev hoppning, dressyr, lite longering och uteritter - allt kul en och
samma dag!
 
Jag hade fördelen att få en lektion av bästa Malin (Emmas tidigare ryttarinna) på Emma vilket gick superbra!! :D
Sedan var det min tur att ara tränare åt duktiga elever och det var minst lika roligt det!
 
Sofia, en kär vän som allt som oftast hjälper oss i stallet, var även ute och bjöd oss på berömt "avramlingsfika" då hon gled av Malte i skogen för några dagar sedan. Vilken lyx, först får man hjälp av en alltid lika härligt glad tjej och sedan bjuder hon även på fika!
 
Nu är det hög tid att sova innan en ny arbetsdag drar igång!
Lycka till på fredag den 13:e ;)
 
Emma och jag.

För mycket att göra men för lite tid.

 2013-09-11    19:17:00   av:.
Det här har varit en dag där  schemat varit fullspäckat men tiden alldeles för knapp, det gör ju inte saken bättre när allt har en förmga att strula lite extra när man redan är stressad.. Tex så skulle jag tidigare idag hämta Emmas nya FEI pass på posten, först så fick jag stå i kö i evigheter och när jag väl kom fram så visade det sig att det skickats vidare till ett annat postombud.. Vilket iof är närmare mig, men då var det ju extremt onödigt att åka och köa på det första stället.. :/ Flera liknande händelser har förföljt mig denna stressiga onsdag.
 
Hästarna har också varit på bus/strul-humör under dagen (kan vara så att det uppfattats jobbigare bara för att jag inte känt att jag haft tid att ta i tu med all deras energi) men de har vält ut saker, rymt och varit allmänt busiga..
Dannyboy var dock en pärla på longerlinan - superfin och Extremt lydig efter min röst, härligt! Emma blev klippt av Rebecca så att hon nu är fin inför resan till Ungern nästa vecka. Och Pompe, vår nya kompis i stallet sköter sig fint och verkar ha vant sig med alla nya intryck nu :)
 
Nu ska jag faktiskt stressa vidare, hoppas på ett stjärnfall ikväll så att jag kan önska mig fler timmar kommande dygn!
Ha det bäst kära läsare!

Kort om denna tisdag.

 2013-09-10    22:42:00   av:.
Idag fick Dorn, Sparven, Dutch och Emma behandlingar av vår equiterapeut Annika vilket de alla uppskattade!  
 
Den nya träningshästen, Pompe vid namnet, har fått bekanta sig med sin nya hemmiljö under dagen - han verkar trivas trots att allt är lite stort och läskigt för denna treåring än så länge. :)
 
Förövrigt så har vi under dagen fått hela ridhuset skottat, sanden jämnas till måste några gånger per år då det annars lätt bli gropigt och lite diken och kular i hörnen. Ett tungt jobb, men herregud va nöjd man blir när det är gjort!
 
Avslutade dagen på bästa sätt med en givande lektion för en duktig elev!
 
Emma.

Välkommen måndag!

 2013-09-09    23:50:11   av:.
Idag är det måndag och jag har gått med känslan av att sommaren är slut, verkligheten är här och hösten är på ingång igen. Detta mycket för att Rebecca nu är tillbaka helt och fullt efter hennes semesterveckor och även för att vi haft praktikanter från Real Gymnasiet här - redan förra veckan var Emma1 och Emma 2 från tidigare år tillbaka på praktiken och idag hade vi två nya supertrevliga tjejer här! Dessa två ska vara här hela den här veckan och sedan kommande onsdagar det här läsåret! Superkul! :D Välkommen till teamet tjejer!
 
Dagen flöt på riktigt bra, bara nio hästar på stall, 11 hästar ute på bete och vi var för dagen 4 stycken som jobbade. Det säger sig själv att vi hann med mycket extra arbete, känns alltid skönt att veta i slutet av dagen :)
 
På kvällen anlände en ny träningshäst, en liten (men ganska högrest) kille på tre år som ska ridas in! En riktigt snygging som verkar vara snäll och glad!
 
Imorgon får vi besök av vår duktiga equiterapeut och  sen måste jag hinna med lite kontorsjobb innan dagen är slut - men det känns inte alls omöjligt med tanke på att vi även imorgon har hjälp av två duktiga praktikanter!
 
Även planerad uteritt under morgondagen.

Du har väl inte missat detta? Är du den vi söker?

 2013-09-06    13:34:00   av:.

Bara för att klargöra så betyder inte denna "nya" sökning att ni som redan hört av er till mig inte skulle vara aktuella - det finns redan ett gäng personer som jag haft kontakt med som är intressanta för oss att lära känna och ev ha som framtida arbetskollegor!

 

 

 

Vi söker 2 stycken nya medlemmar till vårt team!

Dressyrelev / Hästskötarpraktikant

 

  •        Vit anställning enligt praktikavtal.

 

  •         Arbete 5 dagar per vecka, 8-17 + kvällsfodring. Schemalagd varannan helg.

 

  •         Månadslön 4000 kr.

 

  •         Möjlighet att ta med egen häst – uppstallning, foder och strö.

 

  •         1 kostnadsfri lektion för Sanna per vecka.

 

  •         Möjlighet att träna för Mattias Jansson och andra tränare när de besöker anläggningen.

 

  •         Möjlighet att träna hoppning för Rebecca Tenser.

 

  •         Möjlighet till eget boende i övernattningsrum med WC, Dusch, TV, Internetanslutning, med tillgång till stort gemensamt kök och tvättstuga.  

 

Är du intresserad av att bli en i vårt grymma gäng här på Sanna Nilsson Dressyr Center?

Kontakta då Sanna, saannanilsson@hotmail.com , 0733967156

I'm back.

 2013-09-05    22:38:00   av:.

Nu är jag tillbaka, förlåt för en hemskt dålig uppdatering.

Förra veckan var den rörigaste på länge, allt gick liksom fel. Senaste inlägget var farväl till underbara Kalundi som nu betar vidare på de evigt gröna ängarna.

 

Nu kommer en kort uppdatering om lite av det som hänt här sen dess..

I lördags hittades lilla Liam i hagen med ett sår på ena bakbenet, han kördes till Strömsholm och blev kvar där till i tisdags. Han opererades och har nu ordinerad boxvila i 6 veckor, ingen höjdare för en sprallig ettåring.. Men i vilket fall så verkar det som om han kommer att bli bra och att han inte har allt för ont, vilket känns bra. Det är även skönt att han är hemma igen!

Sparven var hos tandläkaren i tisdags, bättre än sist men återbesök om bara två månader igen.

Mattias har varit uppe onsdag-torsdag och vi har tränat på som bara den på mina fina hästar.

Jag har även varit ensam butiksansvarig då mamma är med min kära lillasyster som nu börjat högskolan (!).

 

Mitt i detta höga tempo så har jag gått och blivit sjuk, helt stört förkyld och febrig.

 

Som sagt nu är jag tillbaka, inga basilusker ska få stoppa mig ;)

 Sparven hos tandläkaren.
Designad av www.tinkas.blogg.se