Början på vecka 9.

 2013-02-27    01:04:01   av:.
Måndag igår och i stort sett en bra dag för mig, bjöd tex till att börja med med något så lyxigt som tid hos frisören!
Efter lunch var det hem och rida, superfint vinterväder med sol och endast ett par minus, så jag och Rebecca red lite dressyr i snön på varsinn ponny. Efter det var det bla dressyrpass på min Dutch och klippning av lilla Rulle. Var precis klar vid 22.15 då det var hög tid för kvällsfodring. Dagen hade flutit på bra, men jag var tvungen att avsluta det hela med att snubbla och stupa rakt in i en dörrkarm.. Resulterade i en spräckt läpp och näsblod. Klantskalle.
 
Idag har jag (förutom haft ont i ansiktet och nacken) haft en bra dag, Gustaf Svalling var på besök hos oss och höll träningar! Superkul som alltid!
Jag red min Dutch och lilla Rulle, båda fick mycket beröm från en alltid så positiv Gustaf och vi fick mycket tips och support!
Med Dutchen nöter vi på George grejerna, med mest detaljjobb nuförtiden och Rullebus fick träna grunder med lösgjordhet och övergångar! Fantastiskt fin ponny var Gustafs omdöme! :))
 
Bilder kommer, men nu är det dags att sova. Natti natti!
 

Mer bilder från kvällstävlingen med Danny 21/2!

 2013-02-25    13:55:00   av:.
Här kommer ännu mer bilder från tävlingen på ERF, dessa tackar jag en fd klasskompis vid namn Sofia för!  :)
 
 
Har ni någon favoritbild kära läsare? :)

Bilder från MJ träningarna 18-19/2!

 2013-02-24    15:03:00   av:.
 
Lite outfit bilder på mig och min snygging Hernandez! Tyckte att ljusblått var helt rätt på honom, vad tycker ni? :)

Årsmöte Eskilstunaortens Ryttarförening!

 2013-02-24    00:31:42   av:.
 
Denna lördagkväll var det årsmöte för min hemmaklubb Eskilstunaortens Ryttarförening, lika trevlig och fin stämning som vanligt med ett stort härligt gäng människor! 
För min del blev det licenspengar tillbaka och ett generöst presentkort som pris för fjolårets prestationer, tackar och bockar jag verkligen för! Men jag måste ändå säga att det största priset är att få vara en del i denna gemenskap, jag är stolt över att vara ERF:are och min plan är att alltid vara trogen denna fina klubb!
Tack till er alla som får tävlingar hos oss till något att vara stolt över, dessa sammankomster något att glädjas åt och till något som känns som hemma!

Bilder från tävlingen!

 2013-02-23    14:57:00   av:.
Rebecca var snäll och fotade mig och Dannyboy på Vilsta i torsdags, här kommer lite bilder :)
 
 
Han är ju för fin iaf min "lilla" grabb :)
 
Förresten, vad tycker ni om min nya kavaj från Kingsland? Kanske lite svårt och se på dom här bilderna, men den var fantastiskt skön att rida i! Kommer att användas flitigt i sommar :)

Årets tävlingsdebut.

 2013-02-22    00:34:00   av:.
Gick väl sådär måste jag erkänna, kallt och mörkt var det också..
Dannyboy skötte sig som vanligt och var trots kylan jätteduktig på framridningen! Vi var båda något spända till en början, men efter lite rullande i galopp fick vi upp kroppstemperaturen och satte sedan alla rörelser utan problem :)
Vid bytet av ridhus, blev Danny lite nervös, knappt märkbart, ej synligt men jag kände att han drog upp tungan och backade av litegrann.. (inte så konstigt med tanke på att han inte tävlat på ett halvår..) Efter ett varv på banan slappnade min kloka 7-åring dock av igen, men när han nu släppte ner tungan fick han den mellan betten - oturligt nog! Detta har aldrig hänt oss förut (varken på träning eller tävling) och stackars Danny blev jätte orolig, förstog inte alls varför det gjorde ont i munnen.. Smått hjärtskärande att känna hur förtvivlat förvirrad han blev av hela grejen, han som alltid gör sitt bästa!!
Redan i första skolorna i trav kände jag för att utgå, det kändes inte som om vi kunde prestera alls med detta som förutsättning och jag tyckte väldigt synd om min fina häst som för det första fick ont i munnen men framförallt blev så förvirrad av vad som pågick. Men, jag ville verkligen ha ett kval klart för att rida Msv A och eftersom det "bara" behövs 62 % så chansade jag och genomförde ritten. Detta dock med typ ingen kontakt i handen, så fort jag tog minsta lilla förhållning så försökte Danny undkomma trycket på tungan, detta resulterade i 4 stora missar med bla en totalförstörd skrittpiruett (där det är svårt att inte använda tyglarna). Jag fick bara förlita mig på och rida med sitsen, alla avbrott och sidvärtsrörelser fick göras med endast säte, skänklar och vikt. Inte helt lätt, men vi kom runt hela programmet.
Självklart var inte oturen slut utan procenten blev retliga 61,957 och endast en fjuttig poäng ifrån ett färdigt kval. Suck..
 
Vi slutade i mitten av resultatlistan och jag måste säga, även om detta var vår sämsta tävling och prestation någonsin, att jag är såå nöjd med min lilla häst! Han är verkligen en klippa och hur obehagligt han än tyckte att det var idag så finns det inte på världskartan att han skulle sura ur och dumma sig. Han springer alltid på och gör sitt absolut bästa, duktiga duktiga grabben!
 
Aja, nu blir det att leta nya tävlingar och hoppas på bättre lycka nästa gång!
 
Tackar Rebecca som var med och fotade, smakprov kommer här;

Variation för hela slanten och tävling imorgon!

 2013-02-21    00:29:23   av:.
Lång dag med mycket variation, det beskriver denna onsdag. Ärenden i stan på fm, med besök hos skomakaren där jag lämnde in stövlar och nosgrimmor bla. 
Efter lunch började ridandet, dressyr, hoppning och uteritt - dagen bjöd på allt :) Perfekt för uteritt och galopp i snön med vindstilla och endast -3 grader! Härligt!
Jag och Rebecca var tillsist  klara med allt stalljobb precis i tid till kvällsfodringen vid 22 :) 
Nu är det dags att sova, imorgon blir det en ny lång dag som ska avslutas med tävling för Dannyboy på Vilsta - håll tummarna vid 19.55 är ni snälla! 

Träningar med Mattias!

 2013-02-20    00:02:00   av:.
Världens bästa Mattias är påväg hem efter att ha varit hos oss i två dagar, det har varit likagivandeoch roligt som alltid! Efter långa dagar med mycket träningar både för mig och andra och med mycket beök så är jag nu helt slut - i både knopp och kropp. Men vad gör väl det när man kan känna sig nöjd med sina dagsverk!  
En annan sak som får mig att le är mina duktiga hästskötare, under de senaste dagarna har Malin och Rebecca jobbat på otroligt duktigt! Detta gjorde även fantastiska Märta i helgen, jag älskar att se när "extra" saker blir gjort, när egna intiativ tas och tiden uttnytjas maximalt! Det gör mig såå nöjd!
Idag har även vår enapraktikant från Real gymnasiet varit här, hur kul är det inte när praktikanten dyker upp och hjälper till TROTS att hon har lov och är ledig egentligen! Härligt att hon verkar uppskatta att vara här lika mycket som vi uppskattar att ha henne här!! :)
 
Det är dags att sova, bjuder på en bildfrån träningarna och utlovar fler :)
 
Höjdpunkter dessa dagar har varit att träna med min fins Dorn!

De är smartare än vad de verkar.

 2013-02-19    13:24:00   av:.
 
De är inte så dumma som de ser ut eller utger sig för att vara våra fyrbenta vänner, efter att ha sett den här filmen undrar jag hur det kan vara så svårt att lära sig skänkelvikningar, piruetter, galoppombyten osv ;)
 
Skämt och sido, smart häst och cool video!!

Uppdatering från en favoritkväll.

 2013-02-18    00:54:36   av:.
Har precis käkat jättegod mat med mina kära föräldrar och världens bästa Mattias :)
En typiskt hästkväll med MJ i Lista, samtalen är endast hästrelaterade och upplägg för sommaren med tävlingar och träningar! Så peppande!
Snart dags och sova för att orka med en låång dag imorgon, jag ska träna Dutch, Danny, Dorn, Rulle och Hernandez - vilket ska bli jättekul!
Nu återgår jag till att vara social, detta är ju trots allt en av månadens absoluta favoritkvällar för min del!

Lugn lördag.

 2013-02-16    23:48:50   av:.
Idag har jag tagit det lugnt, händer inte så ofta men herregud va skönt det är! Ju med man jobbar desto mer uppskattar man att vara "ledig" :)
Imorgon blir det dock mer jobb med butik och flera hästar att rida för att sedan hämta Mattias vid tåget! Träningar måndag och tisdag :)

Alla hjärtans dag.

 2013-02-14    23:28:57   av:.
Igår var en rörig dag, jag var i stan på förmiddagen, efter lunch fixades lite kontorsjobb med fakturor och träningsscheman. Sen var det dags för hästarna och dagens motion, alla grabbar var duktiga! På kvällen var jag och Rebecca iväg på ett litet äventyr i snöovädret, kan berätta mer om det om ett tag, det gick iaf bra men vi var inte hemma förns halv 2 på natten.. Därför det inte blev något bloggande igår tyvärr.
 
Efter några timmars sömn har denna dag även den gått i ett, med besök av Anders som uppgraderade vår GravityLine (vibbrationsplattan) - super snygg och mycket bättre blev den! Vi Tackar så mycket!
Det har städats en hel del så hela stallet skiner, vilket jag älskar!
Jag har även ridit dressyrpass på 6 hästar och 2 fyrbeningar har longerats, dagens guldstjärna går till Danny som tränades på Msv B4, som han ska tävla nästa vecka :)
 
Nu har jag också lite "måste" grejer att göra innan sängen, så det blir att säga godnatt till er redan. Hoppas att ni alla har haft en grymt bra alla hjärtans dag!
 
 
 

Ingen barnlek direkt.

 2013-02-13    02:01:00   av:.
De som säger att arbeta ned hästar är en barnlek förtjänar en smäll. Punkt. Det är min starka åsikt denna tisdagskväll/natt.
För att förklara detta kan jag säga att jag var klar i stallet 23.45, detta efter att ha börjat dagen 7.30 och därefter jobbat i ett.. men nöjd måste jag ändå säga att jag är efter att ha fått mycket uträttat, stalljobb, kontorsjobb, motionering av djur och sist men inte minst 3 hästar klippta! Även helt magiskt tur att jag har världens bästa kollega i Rebecca som ställer upp och hjälper mig med allt! :)
Nu är det äntligen dags att sova några timmar innan en ny hektisk arbetsdag drar igång! God natt gott folk

Start på en ny vecka.

 2013-02-12    00:02:00   av:.
Mycket kontorsfix på förmiddagen för min del, lite ridning och longering efter lunch och sist men inte minst en lektion - det har varit min dag i stora drag.
Som avslut på min kväll har jag städat och plockat, fixat lite med secondhorsegear - hoppas ni inte glömt bort den bloggen? :)
 
Tänkte dela med mig av lite planer såhär i början av veckan;
* På söndagkväll kommer Mattias upp till oss, det blir träningar för honom den 18-19/2!
* Dannyboy ska tävla på Vilsta den 21/2, debut för oss båda 2013!
* Den 26/2 kommer Gustaf Svalling hit och håller träningar!
* Dutch, Danny och Perazzi är anmälda till de nationella tävlingarna i Åstorp i slutet av mars.
 
En annan sak jag vill skriva i detta inlägg är att jag har världens bästa farmor och farfar, de kommer till stallet då och då och hjälper till med allt möjligt! Så extremt snälla som alltid ställer upp!
 
Farfar som träffar Kaka i Sydafrika.

Det vill sig inte..

 2013-02-11    02:02:00   av:.
Nej, inget vill riktigt flyta på just nu, saker som strular bara avlöser varandra i ett.. Igår lyckades jag inte logga in på bloggen alls, vet inte alls vad det var för skumt fel.. Idag har jag inget internet (bara svagt över mobilen just nu.)
Förövrigt är jag småsjuk och har gjort illa ryggen.
Som ni hör är det inga livshotande problem men ändå sånt som får mig något deppig och trött.
Jaja, sova några timmar och hoppas på en bättre dag imorgon!


Dagens höjdpunkt var iaf duktiga Rebecca och Tintins 4e placering i 1.20 på deras andra hopptävling för året :) Grattis till dom!

Uppdatering på hemsidan!

 2013-02-08    14:07:37   av:.
 
 
Kolla in uppdateringarna på hemsidan  :)
 
 
 
 

I väntans tider..

 2013-02-08    00:08:30   av:.
Är hon inte helt underbar, lilla Bell som snart fyller 2 år! Sjuk vad tiden går fort..
Längtar såå till årets första fölunge anländer, bara lite dygt två månader kvar nu!! :)

Strömavbrott och snökaos.

 2013-02-07    00:21:00   av:.
Det är sjukt vad det snöar, uppskattar inte vinter i Sverige för fem öre. Min snälla far har plogat hela gårdsplanen 2 gånger idag och det är redan 15 cm snö på backen igen, har även hört att det ska snöa hela natten och hela morgondagen, blää.
 
Inget förändras direkt här bara för att det snöar, alla hästarna får gå ut i hagen ändå och stalljobbet rullar precis som vanligt - dessa dagar är jag extra nöjd med att ha "allt under ett och samma tak", man går ju ut så lite så möjligt! :)
Jag motionerade några hästar under dagen och hann med lite kontorsjobb vilket var mycket välbehövligt!
 
Avslutade arbetsdagen med en lektion, tyvärr så blev det redan vid framskrittningen strömavbrott och svart i hela stallet.. Vi körde mörkerträning i en halvtimne innan vi gav upp, får bli mer träning på fredag istället :)
Har inget internet, bara på mobilen, så jag bloggar mer imorgon:)

Ett år sedan mardrömsdagen.

 2013-02-05    08:16:00   av:.
Idag är det exakt ett år sedan min värsta mardröm blev sanning, jag kommer aldrig glömma just den dagen och de närmaste veckorna efteråt. Det var dagen då min stjärna var med om sin hemska olycka och fick en fraktur i bäckenet.
Här kan ni som vill läsa det första inlägget jag skrev efter denna traumatiska händelse och det finns även en artikel på Eurodressage om detta, som ni hittar här.
 
Tiden strax efter den här dagen var hemsk, livet kändes värre än vad jag trodde var möjligt och jag kan fortfarande känna svagt hur hjärtat blöder av bara tanken på dessa dagar. Jag for mellan hopp och förtvivlan mer än tusen gånger per dygn, det var ett virrvarr av känslor, spekulationer och beslut. Många gånger fick jag genomgå och bearbeta känslan av att min vackra häst skulle vara tvungen att galoppera vidare på de evigt gröna ängarna.
Trots att beslutet av att ta bort Dorn hängde som ett åskmoln över våra huvuden, med veterinärer som uttalade sig om att läget var hopplöst, så fanns en strimma hopp och en enorm vilja att rädda stjärnan hos oss som sett honom växa upp. Jag, mina nära och kära, bästa Mattias och hans underbara sambo Jessica, min veterinär Rådberg och den nyblivna förbundskaptenen och veterinären Staffan Lidbeck, bland många andra, ville inte ge upp om Dorn - vi ville alla ge honom den lilla chans att leva som ändå fanns. "Finns det liv är det aldrig försent."
Beslutet med att ta bort honom sköts fram och vi inledde ett försök med att få honom frisk. Ordinationen blev till att börja med 8 veckor i hängmatta på Strömsholm.
Inget annat kan sägas än att det såg mycket mörk ut. Min älskade häst var på flera veckor inte sig lik överhuvudtaget, smärtan var för honom stor och det fanns hemskt nog inte mycket liv kvar i hans ögon.
 
Totalt blev det 14 veckor i hängmatta och lika många dagar som Don var hemifrån, lika många gånger var jag på besök på Strömsholm. Jag körde dit och hem varje dag för att kunna biolight'a och hålla min vän sällskap.
Det var en jobbig tid, mest för Dorn såklart, men även för oss runtomkring.. Mycket extra tid och energi gick åt, men framförallt så var det väldigt jobbigt att falla mellan hopp och förtvivlan i det känslomässiga kaos som hörde till. Vi kunde aldrig få några konkreta besked, eftersom det inte finns många liknande fall, utan allt hängde på tålamodet att vänta och se varefter tiden gick.
 
Idag är Dorn påväg tillbaka, efter månader helt stillastående på Strömsholm fick han äntligen börja stå och gå igen (vilket han knappt kom ihåg hur man gjorde då) och under sommaren och hösten har vi gått och gått för att få igång hela hans kropp och sakta men säkert bygga upp lite muskler igen. Nu, såhär ett år senare, rider vi alla gångarter, vi har provat oss på både skänkelvikningar och galoppombyten och Dorn är väldigt ivrig över att komma igång med passagen och piaffen igen.
Just nu så ser och känner jag fortfarande av hans skada, men det bli bättre och bättre ju mer han musklar sig och idag så vågar jag faktiskt både tro och säga att han kommer bli helt återställd - trots att vi har lång väg kvar att gå.
 
Jag är idag enormt tacksam över det stöd jag fick av alla inblandat delaktiga och även av utomstående människor som skickade styrka och energi åt vårt håll. Det var ni som fick mig och oss att våga hoppas och chansa, vilket nu är ett beslut som verkar skänkt från ovan. Min älskade kunde likaväl legat begravd nu. Men istället så är jag nästan 100 % säker på att det inte dröjer alltför många månader innan vi kan få starta vår första tävling tillsammans!
Tack, tack och återigen tack till alla er som hjälpt till det senaste året, ni vet vilka ni är och ni är guld värda!
Tack för att du lever min dröm, min stjärna, min Dorn!
 
You're pretty much my most favorite of all time in the history of ever.

Löshoppningsfilm.

 2013-02-04    10:41:03   av:.
 
Från sista löshoppningen har jag några små filmklipp, då Lisa ska säljas så fixade jag en liten film på hennes språng! Visst är hon fin, nyklippt och allt?! :)

Min underbara släkt besöker Kaka i Sydafrika!

 2013-02-03    14:18:00   av:.
Min farmor, farfar, faster och kusin har varit och besökt Kaka i Sydafrika! De tog massor med bilder som jag fått och nu delar med mig av! :)
Härligt att se och höra att han har det bra!!
 
 
Har även fått berättat för mig att det är dags för debut på tävlingsbanan nästa helg för Kaka och Emma, vi här i Lista håller tummarna så hårt vi kan!! :)

Löshoppning januari -13.

 2013-02-02    13:52:00   av:.
I början av veckan hann vi med att löshoppa många utav hästarna, här kommer lite bilder :)
 
På bilderna ovan är det Dannyboy som leker, han är en utav dom som verkligen ÄLSKAR att löshoppa!
 
Här är världens bästa Hernandez, som bokstavligt talat löshoppar sig själv - coolaste hästen någonsin!
 
Perazzi är som vanligt mest intresserad av maten, men sköter hoppningen fint som den mogna grabb han är! :)
 
Mer bilder kommer!

Bilder från träningarna med herr J.

 2013-02-01    10:35:38   av:.
Här kommer mer bilder från sista träningarna för MJ, denna gång med Rulle och mig :)
 
 
Vad tycks, visst är han fin min lilla ponny?! :)

Lyckad tosdag.

 2013-02-01    00:19:00   av:.
Vilken dag det varit, började med en försovning från min sida - inte så lång sådan med jag vaknade ändå av att jag flög upp ur sängen i någon inre vetskap om att klockan var lite för mycket.
Sen har det gått i ett, kontorsjobb först och ridning - 8 hästar för min del, 3 för Rebecca och mamma red sin Malte. Fullt ös skulle jag vilja säga!
Avslutade min arbetsdag med att kasta mig iväg till Tuna Park och hämta min mobil som varit på lagning i över en vecka, äntligen!! (om jag inte nämnde det så tappade jag min 10 dagar gamla mobill i stallgolvet förra tisdagen så att den helt gav upp... Klant-Sanna.)
 
Det finns faktiskt en speciell sak som jag vill pointera extra just idag, då det varit bra stämning och då vi fått mycket gjort. Faktum är att jag stormtrivs med mina duktiga kollegor, både två- och fyrbenta!
På torsdagar, som idag, har även praktikant Emma (Emma 1, Emma 2 är här och praktiserar på tisdagar :)) varit här, hon var jätteduktig och hjälpte till med mycket! Vi är så tacksamma för den hjälp vi får!
En sak är säker, jag har iaf världens bästa hästskötare anställda!! DET är JAG extremt tacksam över!
 
Här är världens bästa Rebecca som ställer upp i alla lägen och väderlekar ;)
Designad av www.tinkas.blogg.se