Kort om dagen.

 2012-11-28    21:31:30   av:.
Börjar med dagens negativa - äckel snö-regn-storm. Blä.
 
Dagens positiva är dock de fina hästarna vi har samt ett varmt stall och ridhus!
Sibell's operation hade enligt veterinären gått bra, så nu hoppas vi att det gör skillnad och att hon slipper smärtan i ryggen!!
Dutch, Dorn, Hernandez, Danny, Perazzi och Rulle var alla duktiga och jaggade på idag. Inga tuffa pass, men lagom mitt-i-veckan arbete! :)
 
Första lasset med packning har gått till Globen, jag kunde dock inte följa med och bära då jag var tvungen att hämta Sibell på Strömsholm samma tid, men jag har fått rapporter om att det gått bra såhärlångt och att vår monter blir snygg! Längtar efter att se hur allt ser ut!
Stort Tack till mamma, pappa, min syster, hennes pojkvän och min kära morbror som duktigt har burit och fixat med allt idag!
 
Nu är det extremt rörigt i butiken, det mesta är med till Globen!!

Mobilbilder #2.

 2012-11-28    09:47:00   av:.
Här kommer ännu ett gäng blandade mobilbilder från 2012.
 
Två par av mina fina stövlar :)
Diva!
Ett utav Zitas dagliga pusskalas med hästarna, här med Malte!
En regnig dag i våras slutade med ett gäng hästar som dåg ut som Ceazanne ovan, superkul....
Efterbild på badat sto, jag kommer ihåg att jag var minst lika blöt dock - förstår inte hur jag alltid lyckas bli det?
Liten fulhund..
Rebecca och jag på tur ute med Rulle och Chicago i mars.
Duktiga treåriga Chicago och duktiga fyraåriga Rulle som tillåter att jag fotar lite med mobilen på hans rygg:)
Två bilder på Dutchen och hans mobila box i lastbilen, på bilderna är vi på färjan under vår resa till Saumur!
Under den långa resan till Saumur fick vi stanna och "rasta" Dutchen många gånger, här är ett tillfälle där jag fixar mackor till mig och pappa i lastbilens köksdel medan han och Dutch är ute och sträcker på benen i ett ganska grön Tyskland!

Väder, träning, packning, lektion, mer packning.

 2012-11-28    00:22:00   av:.
Jag vaknade av att dagen började med regn, massor och massor med regn.
Dagen fortsatte med regn.
Sedan kom mer regn och detta vidriga fenomen fick sällskap av något som kallas snålblåst.
Därefter överraskade dagens väder med mer regn och även snöblandat regn.
Slutligen föll en hel del äcklig snö.
En hemsk dag med andra ord. Kan inte bli mycket värre väder enligt mig.
 
Men dagen bjöd på annat är väder, framförallt inne i vår härligt varma och torra anläggning - som jag förövrigt mer än älskar dessa regniga dagar! 
Gustaf Svalling var hos oss och höll ett gäng träningar, jag red Dutch, Danny och Perazzi! Duktiga killar alla tre måste jag säga- lägger upp ett inlägg med mer info och lite bilder såfort jag fått in alla bilderna på datorn :)
 
Kvällen ägnades sedan åt att hålla en lektion och att packa i butiken, det är sååå mycket som ska med till Globen och redan imorgon åker vi med första lasset! :) Ska faktiskt bli riktigt kul, säkert jätte jobbigt med långa dagar, men än så länge ser jag fram emot helgen med spänning!
 
Smakprov från bilderna som Rebecca fotade idag :) Gustaf, Dutchen och jag!

Världens mest inpirerande häst.

 2012-11-26    23:33:19   av:.
Tandäkarbesök för min del på förmiddagen idag, sen en snabb sväng till affären och apoteket. Väl hemma var det dags för lunch och eftermiddagen bjöd på lite ridning och jag avslutade min arbetsdag med nån timme på kontoret.
Vissa dagar bara försvinner, det går liksom lite för fort och helt plötsligt är det dags för kvällsfodring. Men vilken tur att det börjar om imorgon!
 
Började med att rida Dorn som tyckte att det var hög tid för lite piafftramp idag, det märks tydligt att han är taggad som tusan för att ta sig tillbaka! Hans vilja inspirerar mig verkligen så extremt mycket och idag valde jag att gå ett steg längte och fatta första galoppen - som en klocka följde han min tanke innan jag hunnit ge hjälpen! Stjärnan bjöd på bocksprång och glädjerus utan dess like, hur underbar känsla som helst!!
Dutchen gick också bra, ett joggingpass med extra fokus på lydigheten inför morgondagens träning för Gustaf, tyckte som sagt att han var duktig. Lite vild till att börja med, men efter ett gäng galopp-skritt övergångar, som är våran favoritövning, höll han sig på mattan! :)
Även Perazzi och Danny joggades lite lätt, ska bli kul att träna domför Gustaf imorgon!
 
För övrigt så är packningen i full gång inför Globen, det är massor som ska med och såå mycket fina grejer att det är riktigt farligt för mig att hjälpa till med packningen och vistas för länge i butiken!! Jag skulle tex helt klart kunna hitta 50 st klädesplagg som jag "måste ha" därinne (och då ska jag tillägga att jag redan köpt massor av årets snygga nyheter)!!
 
Dorn på vibben innan dagens ridpass, tänk att en häst kan få en att må så bra!

Söndag och en ny vecka framför fötterna!

 2012-11-26    00:03:00   av:.
Det är söndag idag och dagen efter SHM-konsterten för min del - som för övrigt var sjukt bra och vilken härlig kväll vi hade, magiskt är minst sagt rätt ord!!
Det har varit en lite rörig vecka, ovanlig med sjukdomar och liknande.. Nästa vecka kommer också vara rörig, men inte på samma sätt förhoppningsvis!
 
Imorgon ska jag till tandläkaren och efter en helg med ganska lite ridning har jag många hästar att motionera! På tisdag kommer Gustaf hit och håller träningar, vilket ska bli riktigt kul! Onsdagen bjuder påoperation för Sibell och sen ska vita oss till Globen och fixa vår monter inför helgen :)
Torsdag-Söndag blir långa dagar med mycket jobb och troligtvis mycket trevligheter också!! Ska iaf blir riktigt kul att träffa hela gänget från Hviderup och alla er andra som kommer förbi oss!! :D
 
Nu är det dags att sova
 
Igår var jag på SHM i Friends Arena, helt sjukt stort och jag längtar till Stockholm International Horse Show kommer gå av stapeln på denna fantastiska Arena - jag kan även säga att jag drömmer om att själv få rida in under detta tak! :)

Mobilbilder #1.

 2012-11-24    20:27:00   av:.
För ett tag sen utlovade jag er mobilder, här kommer ett gäng "gott och blandat bilder" tagna med min mobil :)
 
Dutch vid mellanlandning på Hvideup innan tävling i våras!
En trött liten Diva sover gott i lastbilen efter en lång tävlingsdag i Åstorp i mars!
Dutch sover också gott efter samma tävlingsdag i Åstorp :)
Dorn i hans hängmatta, detta var dagen efter tävlingarna i Åstorp - stjärnan var märkbart sur över att jag inte hälsat på honom på tre dagar.... Trots att han fått besök av både mamma och Rebecca närjag var i Skåne, jag flörtade dock med morötter så att han blev glad igen ;)
Lite gladare några timmar senare när jag sa godnatt och åkte hem!
En nöjd och trött Zita.
Bell, som helt plötsligt hade en "du-får-inte-fånga-mig-i-hagen-vecka" i våras, detta var ett ögonblick av de många timmar jag den veckan ägnade åt att försöka få tag på det lilla busen.... 
 
Mer mobilder kommer upp då och då om ni tycker att det är kul att se? :)

Dagens sanning!

 2012-11-24    10:07:00   av:.

En bra dag på jobbet!

 2012-11-24    00:04:00   av:.
Fredag och stallet, jag måste säga att jag är ganska nöjd med den senaste dagen, trivdes liksom lite mer än vanligt på något märkligt vis! Vet inte om det kanske berodde på att jag mår bättre och att febern nästan är helt borta, men det låter nu när jag skriver det mycket troligt! :)
 
Hästarna har varit duktiga under dagen, alla har dock gått ganska lugnt, inga supertuffa pass men motion med lydnadsträning är ack så viktig!
Idag var även "sista dagen" med tillridningshästen som varit här en månad nu - va fort tiden går! Hon är nu inriden och ska hem till sin ägare ett tag igen, blir hämtad imorgon fm, dock mycket troligt att jag får se och träffa på henne mer i framtiden :)
Avslutade denna fredag på arbetet med att hålla en lektion, gick riktigt bra för det tränande ekipaget vilket gör mig såå stolt och glad - finns nog inget bättre avslut på en arbetsdag tror jag!!
 
Imorgon blir det ridning på förmiddagen för min del, för efter lunch ska jag ta mig till Stockholm och vara "vanlig människa" under några timmar - istället för att "hästmänniska" menar jag ;) Det är nämligen dags att gå på Swedish House Mafia då de ska ha sin absolut sista konsert någonsin - jag är jätte taggad, det ska verkligen bli superkul! Har ju inte direkt gjort saken sämre att jag har hört att gårdagens och dagens spelningar har varit helt sjukt bra!! :D
 
Lånad bild från google, tagen under torsdagens spelning med SHM. (lite ej hästrelaterat måste vara okej trots att detta är en hästblogg, eller? ;))

Info om läget i stallet.

 2012-11-23    00:17:59   av:.
Nu ni, nu börjar jag ta mig tillbaka till verkligheten, mår inte helt bra men är nog (förhoppningsvis) på bättringsvägen iaf! Ser fram emot en morgondag med mycket ridning på schemat, viljan är det inget fel på så den dumma febern får något att bita i där :)
 
Det händer ju som vanligt massor under detta tak, igår hade vi besök av vår bästa veterinär - Rådberg!! Lite allmän hälsokoll på ett par hästar och ett gäng vaccinationer blev gjorda innan han nu åker påsemester till Frankrike i några veckor. Saknar honom så fort han lämnar landet, hästarna får verkligen se till att hålla sig friska nu - helst hela tiden såklart, men det är ett måste tills han kommer hem känner jag!
Dutch och Dorn var två utav de fyrbenta som vaccinerades, passade ju bra att de får ta det lungt när jag helst ska göra detsamma! Trots att stjärnorna inte skulle ridas finns det ju andra som ska motioneras, vi har verkligen en flock unghästar i stallet nu - vilket förövrigt är jätte kul måste jag säga! Så det blev lite motionering igår iaf :)
 
Idag fanns det en hel del kontorsjobb att göra, mycket extra planering som måste fixas inför nästa veckas resa till Globen och S.I.H.S! Vi har även ett fullt stall nu, vilket betyder att det finns mycket att göra varje dag (finns det ju alltid, men det tar längre tid att sköta 20 hästar än 18 förståligt nog..) så allt arbete måste planeras in i minsta detalj för att dagarna ska gå ihop. Så nu har jag, med hjälp av Rebecca, skrivit ett "schema" för tjejerna som jobbar helg, det är ju svårt för dom att "komma in i rutinerna" när de bara jobbar varannan helg och hästantalet ändras med jämna mellanrum. Så för att effektivisera finns nu ett tydligt schema förhoppningsvis ska hjälpa dom med lite smarta genvägar i arbetet :)
Jaja, nog om det..
Hovslagaren har varit på besök och skot ett par hästar,  jag avslutade dagen med att hålla lektion och min snälla pappa åkte ner till Skåne denna torsdag och lämnad Limbery hos Mattias och tog med Perazzi och Dannyboy hem till Lista! Kommer sakna min Danskeman, men det var jätte mysigt att få hem Prerazzi och Danny igen, de gnäggade så sött och igenkännande när jag kvällsfodrade för ett par timmar sedan! :)
 
Dags att sova, vill verkligen bli frisk nu!
Fin bild på Dannyboy från vår saknade fotograf Göran!

Sömn, feber och mer sömn.

 2012-11-21    00:02:00   av:.
Jag är fortfarande sjuk, dagen har därför liknat gårdagen. Hur tråkigt som helst!
Tror liksom alltid att det skulle "vara bra" att tvingas spendera dagen mestadels inomhus - att jag då skulle hinna med lite extra bloggande eller jobb med hemsidan..Men de dagar som jag mår dåligt nog för att tvingas vara ifrån hästarna, då mår jag så extremt dåligt att jag inte ens orkar äta något, än mindre tänka och öppna datorn. Så ingen direkt nytta blir uträttad, sömn är allt som fyller min dag i dessa ovanliga fall. Men det kanske så det är att vara sjuk?
Hoppas iaf på att ännu mer sömn kan göra mig frisk till imorgon.
 
Stalljobbet rullar på även om jag inte är hundraprocent närvarande, känns lite konstigt, men jag vet ju hur duktiga Malin och Rebecca är!
Idag har Dorn, Dutch och Limbery fått massage av Annika, vilket var passande då jag inte var pigg att rida iaf och de ska alltid vila kroppen samma dag som behandlingen. Så det är bara ett gäng unghästar som har stått på motioneringslistan för dagen.
 
Redan helt slut i huvudet efter detta korta inlägg, dags att gå och läggasig igen, sova några timmar och hoppas på det bästa till morgondagen.
Godnatt gott folk

Tråkinlägg.

 2012-11-19    21:27:00   av:.
Har supertråkigt, setat i soffan och har tittat på tv flera timmar idag - tror inte jag setat still på det här sättet såhär länge på flera år.. Inte ofta jag är "sjuk", vet inte om man kan kalla detta att vara sjuk heller direkt. Men mår inte bra, har opererat  bort en visdomstand imorse.. Vet inte om det är klokheten som försvunnit men det har iaf gett feberfrossa och illamående.
Som sagt, har inte gjort mycket nytta idag utanMalin och Rebecca har varit dukriga och fixat stallet. Jag kunde dock hjälpa till med motionering på eftermiddagen nån timme iaf!  
 
Nu är det dags att fodra för kvällen, så jag bjuder på en fin bild på min kära syster och Malte för att piffa upp dagens tråkinlägg!
 
 

Dagens tankar går till vår kära Göran.

 2012-11-18    23:38:11   av:.
En fantastisk människa har sorgligt nog lämnat jordelivet alldeles för tidigt. Jag är evigt tacksam för de fina bilder du fotat och gett mig under åren och framförallt för allt det stöd och den uppmuntran du delat med dig av - det har betytt mycket för mig!
 
Ett par av alla de fina bilder som Göran fotat under åren!
 

Du lämnar ett stort tomrum efter dig Göran, ett som ingen annan någonsin kommer att lyckas fylla upp! Tävlingarna kommer inte bli sig lika utan dig, uppskattad och nu saknad utav många!
Vila i frid bland dressyrhästar och likasinnade

Kaka i Sydafrika!

 2012-11-17    15:36:40   av:.
 
För några dagar sedan landade "min" lilla ponny i Sydafrika, frisk och kry efter den enormt långa resan! Känns stort att se den här bilden förmig och häftigt att ha sålt en häst så långt bort, ser verkligen fram emot att höra hur det går för honom i framtiden!

Lite info såhär en fredagskväll.

 2012-11-17    00:07:00   av:.
Kortfattad info blir det idag, känns inte som om huvudet hänger med för att skriva nåt annat riktigt - jag är så trött men har lite att berätta;
 
* På måndag ska jag operera bort en visdomstand, ser inte fram emot det hela direkt..
 
* Sibell har fått en inbokad ryggoperationstid den 28/11, inte så kul det heller men hoppas att det hjälper henne.
 
* Gustaf Svalling ska komma hem till oss och hålla träningar den 27/11 - däremot riktigt roligt!!
 
* Sanna Nilsson Dressyr Butiken finns på plats under Stockholm International Horse Show som utställare 30/11-2/12, hoppas att vi ses där!!
 
 
 
 

Ännu mer löshoppning!

 2012-11-15    12:12:00   av:.
Sötaste Sparven, som verkar brås på sin snygga far vad det gäller hopptekniken!! Härligt!!
 
Lilla nya Freddy fastnade också på några bilder, inte så många tyvärr, men han fick iaf leka av sig i ridhuset! :)

Mer löshoppning!

 2012-11-15    00:33:00   av:.
Rulle var super busig och hoppade glatt allt som stog i hans väg!
 
Malte var också med och skuttade runt, ingen direkt teknik och fort går det - men vad spelar det för roll när man har superkul!?! :)
 
Mer bilder från löshoppningen kommer!

Lite allmänt motigt..

 2012-11-14    00:10:00   av:.
Det går inte så bra just nu, inga stora katastrofer - peppar peppar - men ni vet, ibland har man sådana dagar då det inte riktigt går som man vill.. En sak strular, två saker stular, tre saker strular och tillsist funkar liksom inget som man hoppats..
Det började med en ofrivillig avstigning för mig förra veckan, ingen enorm grej men mörbultad blir man ju nästan alltid, fortsätter med att jag får en onödig spark på handen av ett djur vid intag från hagen och en likadan fast på höften då jag skulle göra rent ett sår som Malte har.. Ingen utav grejerna var menat illa från hästarnas sida, men ibland är man ju "på fel plats vid fel tillfälle". Detta oturshjul fortsätter i rullning igår då jag skulle ta in Liam och Totte från hagen, precis när vi kommit in i stallet så blir Liam skrämd snurrar runt och stegrar. Än en gång på fel plats och lillen tacklar till mig som hamnar på golvet och han ramlar efter, det är ju bara ett föl men han är tung ändå kan jag lova! Slår huvudet i golvet och blir ännu mer mör i kroppen.. När jag sedan haltar ut för att hämta in sista gänget från hagen och möter Rebecca med två andra hästar var det en kamp mellan skratt och tårar - tillslut vann skrattet, det blir liksom lustigt hur allt bara går fel.
Idag hade jag ett läkarbesök inbokat klockan 9 i Stockholm (inget överdrivet farligt) och åkte hemifrån redan vid 6.40, med tanken att Rebecca och Malin får sköta stallet utan mig denna tisdag.. Men får snart ett sms från stackars Malin som är jättesjuk och inte kommer ur sängen.. Kunde det vara mer opassande att vara i Stockholm för min del. Rebecca fick fixa stallejobbet själv, hur duktig som helst (!) och jag kunde ta ett tåg hem så att jag var hemma vid lunch iaf! Vi fixade eftermiddagen tillsammans och var inte alltför försenade trots dubbelt manfall på förmiddagen! Malin har även meddelat att hon mår bättre så vi hoppas och tror att hon joinar oss imorgon :)
 
Kanske inte ett så intressant inlägg att läsa, men det visar tydligt att inte allt alltid är fantastiskt med hästar som kollegor!
Nu ska jag ta min ömma kropp och bädda ner mig i sängen! :) Godnatt
 
Lilla Liam i september :)

Löshoppningsbilder!

 2012-11-12    11:53:00   av:.
Här kommer ett gäng bilder från löshoppningen i förra veckan, 9 hästar som fick leka av sig så många bilder blev det :)
 
Först ut var Limbery! Han fick inte hoppa så högt då han inte är van, men Dansken tyckte  att det var riktigt kul iaf!! :D
 
Hernandez imponerade och showade som sjutton! Snygga lillkillen :)
 
Mer bilder på de andra hästarna kommer!

Uppdatering om Sparven, nr 2.

 2012-11-11    23:37:00   av:.
 Nu tycker jag att det är dags att uppdatering angående vår lilla Sparv igen, eftesom hennes historia är lite speciell anser jag att hon kan få lite egnainlägg här då och då :)
Nu som inte följt min blogg så länge eller missat historian om Sparven kan läsa om det här, visar även en bild från hur hon såg ut när vi köpte henne;
 
och även en fortsättning på hennes historia här , samt en bild tagen efter 5 veckor hos oss;
 
Den första uppdateringen om Sparven gjordes som sagt då hon varit hos oss i 5 veckor, när det nu gått ytterligare 10 veckor så fotade vi fröken igen.
Det syns tydligt att hon nu när hon får mat igen växer så att de knakar, ändrar sig i kroppen för varje vecka som går!! Hon har även prytt sin kropp med mjuk lurvig päls nu såhär inför vintern, så hon är inte sitt snyggaste jag på dessa bilder - men ack så fin tjej ändå :)
 

Era åsikter!

 2012-11-10    00:04:00   av:.
Jag gillar den här bloggen, för det mesta ganska mycket, jag gillar att få skriva av mig ang vissa händelser och framhäva andra saker jag är stolt eller glad över och framförallt att kunna gå tillbaka och läsa om saker och ting som hänt i mitt liv :)
Självklart så är även en utav de bästa sakerna med bloggen de kommentarer som inkommer från vissa supersnälla läsare, ni som stöttar i med- och motgångar är verkligen underbara och ovädrerliga för mig!!
Ibland har jag tusen saker jag vill skriva om och ibland står det still i mitt huvud, ibland känns det som om jag får till bra inlägg och ibland känns allt så ointressant.. ?
 
Vad tycker ni egentligen, vad gillar ni med den här bloggen och vad vill ni läsa om?
Tack på förhand för er hjälp!
 
Dutch och jag på EM!

Mycket händer, tiden försvinner.

 2012-11-09    01:00:13   av:.
Det går för runt här hemma, känns som om det finns tusen saker att göra - vilket otroligt nog är sant!
Jag rider på för fullt och idag har vi löshoppat 9 hästar, vilket tar sin lilla tid trots att vi är effektiva som tusan :)
 
Denna torsdags kväll har det även varit årsmöte med LRF här på anläggningen, vilket var mycket trevligt och uppslkattat!
 
Dags för mig att sova tyvärr, ska försöka hinna med bloggen mer imorgon :)
 
En smakprovsbild från löshoppningen idag, snyggingen Hernandez tar ett jätteskutt ;)

Tisdag med mycket ridning!

 2012-11-07    00:20:00   av:.
Här hemma finns det massor att göra just nu, med fullt stall och vintern påväg.
Många hästar som rids igen också, vilket är det bästa med jobbet så det är toppen!
 
Idag har jag varit iväg med Dutchen och tränat för Gustaf Svalling, riktigt kul! Min kille var dock lite överladdad, troligen pga att det var ganska kallt, men också för att han har fått och fick så mycket beröm! Han är väldigt rolig med det där, ju mer beröm han får desto mer älskar han sig själv och blir kaxigare och kaxigare - därmed också vildare och vildare! Vilket ego han har min snygging, det märks att han blivit hyllad och fått showa stor del av sitt liv!
Jag är dock, trots Dutch bus, nöjd med passet - tränade på mycket piruettarbete, vilket gick riktigt bra! 8a-mässiga helpiruetter enligt Gustaf, kan ju inte vara annat än glad över det betyget!!
 
Dagens andra höjdpunkt var att passet på Dorn efter ett par enorma bocksprång resulterade i ett varv oplanerad och något okontrollerad galopp! Första galoppen på över 9 månader, hur skulle jag kunna vara annat än lycklig!? Jag är så otroligt glad att min stjärna lever och älskar livet så som han gör!!
 
Med det så säger jag god natt och somnar med ett leende på läpparna!
 
Dorn som 7åring

Ny springare i stallet!

 2012-11-05    13:04:00   av:.
Igår fick vi hem en ny pålle till Lista, direktimporterad från Holland! Grabben kom till Sverige i fredags kväll och stog på Hviderup fram till igår då han levererades till oss av snälla familj Larsson som ändå körde sträckan upp från Lund till Eskilstuna!
 
Så i flocken tillhör nu en valack vid namn Ferdinand, född 2010 e: Apache ue: San Remo!
 
Bild från försäljningsannons i Holland.

Bilder från MJ träningarna!

 2012-11-03    11:44:00   av:.
Tyvärr blev det inte så jätte mycket bilder denna gång, men självklart njuder jag på några :)
 
Nya stövlarna :)
Dutchen och jag klädda i Anky, vår favorit! ;)
Klapp på en duktig Limbery. :)
Även här har Dutch Anky käder, jag har ridbyxor från Pikeur, en Anky tröja och en väst från Kingsland! :)
 
Vad tycker ni om våra outfits?

Träningar för herr Jansson!

 2012-11-03    00:42:00   av:.
Nu ska jag berätta om träningarna för Mattias!
Bästa tränaren var här från och med tisdag kväll till torsdag kväll, grymt roligt och lika lärorikt som alltid! Extra kul var det att vi denna gången då det var flera nya ekipage, baland andra Liane Wachtmeister, med och tränade och alla var nöjda efter sina träningspass! Helt underbart bra och positiv stämning i stallet!!
 
På onsdagen blev det en återbudstid då en häst skadats sig i sista minuten, så jag lyckades få en extra träningstid och hann med att rida ett pass på Rebeccas Tintin. Jag tycker attd et är dags att hon ska lära sig byten (hon verkar hålla med om det än så länge..) och vi började därför med detta galoppombytes arbete - jag tycker att hon klarade det mycket bra för att vara första gången! :)
 
Dutch var lite bråkig under onsdagen, efter att han hade gjort jätte fina byten i varje tyckte snyggingen att han var "klar för dagen" och att han varit typ världsbäst. Vilket jag och tränaren inte riktigt höll med om, Dutcch hade iofs vait väldigt duktig med bytena, men när galopparbetet var klart för dagen var det dags att ta lite trav, piff och puff! Här visade Hollänadaren att han inte alls var acv samma åsikt, men han fick tillsist ge med sig och gick fint på slutet av passet.
På torsdagen var han mycket mer samarbetsvillig och sprang på som en dröm! Super fina byten i varje upptilloch med 6 stycken på rad och riktigt riktigt bra piaff och passage!! Tror faktiskt att han gjorde den bästa piaffen någonsin! :D
 
Limbery reds av Mattias på onsdagen så jag behövde lite hjälp uppifrån ryggen, det är bra att Mattias hoppar upp då och då så att vi kan resonera fram en plan för den fortsatta träningen. Limbery gick väldigt fint och MJ bekräftade alla de saker jag känt och anat i ridningen innan, vilket var så skönt att höra!
På torsdagen red jag själv och herr Jansson hjälpte tillfrån backen, mycket skolor i både trav och galopp blev det och Limbery var riktigt duktig trots att han inte är så stark efter sin lugna sommar. Jag är övertygad att denna kille snart är tillbaka igen och då bättre än någonsin!
 
Måste även säga att jag är så glad att jag har Limbery och Dutch och rida, de är superfina båda två och de kompleterar varandra fantastiskt bra då de är helt olika och jag lär mig därför mer av vrje pass än vad jag trodde var möjligt! Dutch har sin styrka i framdelen och Limbery i bakdelen och jag får verkligen träna på att stärka dem i deras respektive svagheter och som sagt, jag lär mig massor av detta!!

Orkar inte..

 2012-11-02    01:10:00   av:.
Nu har jag settat här och kämpat mot tröttheten för att skriva om de senaste dagarnas träningar för MJ. Ett långt ingående inlägg om precis allt som hänt. Vad händer då, jo precis när det ska publiceras så strular blogg.se och jag loggas ut och precis hela min text försvinner. Jag orkar inte, nu ger jag upp och provar igen imorgon. GOD NATT
Designad av www.tinkas.blogg.se