Några rader denna torsdag.

 2013-05-31    00:49:57   av:.
Dagen har varit bra, bjudit på trimning på mina fina springare - förutom Limbery och Danny som vilade efter att ha varit hos tandläkaren igår!
Imorgon kommer Gustaf Svalling hit och håller några träningar, ska bli jättekul! Bland annat första gången han får se Dorn sedan olyckan! :)
 
Dags att sova nu dock, godnatt gott folk!
 
Massor med nya fina grejer i butiken nu! Och snart har vi webbshopen klar!! :D
 

Bilder på Ceazanne och Obama.

 2013-05-29    23:59:34   av:.
 
Visst är det underbara bilder som bästa Sofia tagit på Ceazanne och Obama! :)

Film på Hernandez.

 2013-05-29    00:07:00   av:.

Måndag kväll vecka 22.

 2013-05-28    00:18:41   av:.
Mattias har varit på plats hos oss sen i lördags kväll och vi har haft fullt upp med träningar både igår och idag! Riktigt roligt som vanligt och alla mina hästar har skött sig fint!
Ikväll hade vi även spekulanter här på Danny och Perazzi, de visade sig från sina bästa sidor och jag fick mycket beröm för deras utbildning, vilket var superkul!
 
Dagen bjöd på en annan väldigt rolig sak, det är något ni får veta om ett par dagar när det är lite mer fastställt! ;)
 
Nu ska jag sova, hoppas på lite mer bloggtid imorgon!
Godnatt!
 
Tack för alla era namnförslag, många superbra, har inte bestämt mig än så om ni kommer på fler får ni gärna kommentera och hjälpa mig hitta det perfekta namnet åt "lillan" :)

Stolt syster.

 2013-05-26    00:13:26   av:.
Idag har det hänt massor, först ridning och fix i stallet på fm och över lunch. Sen iväg till Sundbyholm slott där min nu stora lillasyster var på bal med sin fina pojkvän - helt klart vackraste paret på stället och jag ser min absolut inte som jävig! ;)
 
Efter nån dryg timme med kameran i högsta hugg där vid slottet, så fick vi skynda hem då jag hade en kvällslektion denna lördag. Direkt efter det så hoppade jag in i bilen och körde till Katrineholm för att hämta Mattas från tåget. Nu har vi käkat och jag har fodrat hästarna :)
 
Imorgon och på måndag är det två fullspäckade träningsdagar, bäst att jag går och lägger mig så att jag vaknar när klockan ringer vid 6!
 
Bjuder på en bild på min fina syster och hennes pojkvän! Stolt storasyster!

Namnförslag mottages tacksamt!

 2013-05-25    00:30:04   av:.
"Lillan" har inte fått något namn än, inget känns helt rätt... Så nu ber jag er om lite hjälp, har ni något förslag på vad min tös ska heta?
 
 
Namnet får gärna spegla hennes stam, e: Ampere u: Quinzy ue: San Quintero xx
 
Tack på förhand!

Borta bra men hemma bäst!

 2013-05-23    23:30:38   av:.
Hemma i Lista igen, såå skönt! Och detta trots att regnet förföljt oss från Frankrike..
Mysigast idag var att klappa fölisarna igen, de har växt massor under tiden jag var borta! Framförallt Obama!
 
Foto; Sofia Hoelgaard.

Back in Sweden.

 2013-05-21    23:25:28   av:.
Nu är vi tillbaka i Sverige igen och på plats i vårt andra hem på Hviderup, känns skönt efter en lång resa. Tråkigt nog har regnet följt med oss, dock inte i närheten av så illa väderlek som i Frankrike, men solen försvann genast när vi rullade in i landet ;) Idag har jag joggat Dutchen och kollat av träningen på Perazzi, Limbery och Hernandez som varit här på träning ett tag. Imorgon tränar jag på fm och sen tar vi och åker de sista 60 milen hem till Lista! Denna tisdag har det varit min lilla Divas födelsedag, så jag säger Grattis till min lilla hund här och vet att hon blivit rejält bortskämd och firad av farmor och farfar som har henne hos sig just nu :) Dagen bjöd även på att jag hade turen att träffa min fina vän Lisa här på Hviderup, hon var här och red och vi hann prata en massa! Hur kul som helst, sist vi sågs var på EM, alltså alldeles för länge sedan! Så härligt att ha likasinnade vänner inom sporten! Hoppas att jag hinner träffa henne imorgon innan vi åker hem igen :)

Någonstans i Frankrike..

 2013-05-19    19:24:38   av:.
Nu har jag Äntligen fått Internet anslutning via mobilen igen! I lördags var det fullkomligt regnoväder i Vidauban och min mobil kunde inte alls ansluta till något nät.. 
Jag och Dutch tävlade Inter 1 i detta hemska hemska väder och det gick väl sådär, banorna var täckta av vatten efter ett dygn av konstant ösregn och allt var halt och blött.. Dutchen var inte på topp och jag hade ingen direkt magisk ridkänsla - kan dock ha med att göra att regnet typ piskade hela ansiktet och att tyglarna var som ett gäng hala ålar - men i vilket fall så var travprogrammet, skritten och galoppslutorna hyggligt felfria.. sen surade Dutch ur ngt på de smattrade dropparna och vi fick missar i båda serierna och piruetterna var inget att hurra över då det var mycket blött på den upptrampade medellinjen.. Vi slutade på höga 63 % trots alla missar och placerade oss på en 8e och sista placering. Helt okej med tanke på ritten, men väldigt surt då vi ledde fram till bytesserierna.. menmen det kommer fler tävlingar :) 
Mattias har det gått bra för, Kalundi har vunnit båda sina starter i lilla rundan för hästar mellan 7-9 år och Tsarevitj var placerad som 4a i GP küren för de ekipage som inte ingått i "Nations Cup" klasserna. Även roligt att se när Minna vann GPSen igår och att Tinne blev tvåa! :) 
 
Även om det inte gått helt super för mig och min grabb så är jag jätteglad att vi fick åka hit, så nyttigt för mig att komma ut på såna här tävlingar och bara träna! Det är verkligen helt annorlunda från tävlingarna hemma i Sverige! Ett annat plus är alla nya människor jag fått möjligheten att träffa och lära känna, att åka hem med ett gäng nya bekantskaper som berikar livet är absolut inte fel! :) 
Jag hoppas verkligen att jag får åka till Vidauban nåsta år igen, trots att det är långt så är det verkligen värt det med fina tävlingar (trots att det varit sämsta möjliga väder) och riktigt bra organisation! 
 
Efter att ha proppat latbilen full igen, (nu kunde vi till och med få med Minnas sadelskåp då hästarna har ätit upp de hö vi hade med oss ner) är vi nu påväg genom Frankrike för att ta oss hem! Vi valde att påbörja den långa resan redan idag så att vi anländer till Hviderup på tisdag :)  

Fredag i Vidauban.

 2013-05-17    23:12:58   av:.
Dutch och mitt resultat var ett riktigt bottennapp idag, min flygande Holländare var inte alls med på noterna.. mycket troligtvis för att vi sent igår fick veta att tävlingarna hade ändrat bana, till den stora banan som jag inte tränat på och där det fans massor att titta på. Inne på framridningsbanan, där tävlingen egentligen skulle gått av stapeln, gick han som en klocka. De första 20 minuterna på framridningen var nog bästa någonsin faktiskt, men sen vid byte av bana spårade det ur tyvärr.. aja, nya tag imorgon! 
Mattias red sin Tsarevitj, lite missar men i det stora hela en fin ritt med många plus. 63 % och det var han nöjd med! :) 
Vi fick även heja fram Svenska laget till en silverplats och Tinne till en individuell seger och Minna till en härlig tredje placering! Grattis igen till dom!! :D

Kända namn i det svenska stallet!

 2013-05-16    00:32:28   av:.
Nu regnar det hemskt mycket här i Frankrike, var tog solen vägen undrar vi? Aja, hoppas att den hittar sin väg tillbaka under morgondagen!
Förutom vädret så har vi det bra här på tävlingsplatsen! Alla svenskar har kommit på plats nu, vi är 6 ryttare och 8 hästar från Sweden. Dutch och jag är i mycket celebert sällskap, stjärnorna från sverige är Mattias, Caroline, Jeanna, Tinne och Minna, samt fyrbeningar som bla Don Charly och Divertimento :) Ska bli superkul att titta och heja på alla till helgen!
Jag har ridit Dutch på ena tävlinsbanan idag, det blåste väldigt mycket så saker och ting for omkull osv.. Han var ganska spänd och tittig, tyckte att det mesta var otäckt. Men vi hinner träna nåt pass imorgon innan det är dags för vet besiktningen så jag hoppas att det går bättre då :)
Nu ska jag sova, natti natti

Övernattar i Tyskland.

 2013-05-13    22:36:14   av:.
Nu är vi vid ett stall i södra Tyskland, ett övernattningstall där många ryttare och deras hästar övernattar året runt. Perfekt då det ligger nära motorvägen! Vi har varit här i några timmar nu och hästarna har promenerats med och fått mat, även vi tvåbenta och hundarna har käkat och vi har hunnit kolla på en kort film. Ganska skön kväll med andra ord :)
Ska dock försöka sova redan nu, packar oss iväg härifrån redan vid typ halv 4 imorgon bitti för att åka de 80 milen tsom årerstår för att komma till tävlingsplatsen! Det ska bli superskönt att äntligen få komma fram! :)
Hoppas att allt är bra med er alla läsare, godnatt

Ska sova nu..

 2013-05-12    23:28:07   av:.
Nu måste jag försöka sova i ett par timmar, svårt då jag inte går och lägger mig såhär tidigt (?) vanligtvis.. Men vi ska packa oss iväg från Hviderup redan vid 3, alltså om lite drygt tre timmar, detta för att undvika köer runt de största städerna. Som sagt ska väl se till att sova iaf 3 timmar i natt :)
Resan ner hit gick bra, vi kan ju vägen utantill kan jag ju lova! Och nu har vi allt packat och klart för en vecka på resande fot :)
Skriver mer imorgon! Godnatt

Imorgon åker vi på äventyr!

 2013-05-12    00:35:00   av:.
Ojojoj vad svårt det kan vara att packa.. Jag tycker att det brukar vara svårt, men kör allt som vanligast efter "bättre en för mycket än en för lite".. Nu kan jag inte riktigt det, alla små utrymmen i lastbilen är värd miljoner, det blir nämligen lite trångt när tre hästar, fyra människor och två små hundar ska bo ihop i drygt 1 vecka ;) Eller egentligen så är det inte boendet som är problemet, väl på plats i Frankrike, när vi  kan öppna upp och ta ut "poppuppen" och "poppouten" och hästar, sadelskåp och foder är urtaget så kommer vi ha bra mycket mer plats! Men själva resan blir nog..trång... Men det ska bli fantastiskt kul att resa med både Mattias och underbara Jessica!! Och självfallet följer världens bästa pappa med!! :D
 
Här hemma rullar allt på mycket lätt och smidigt, med bra väder känns arbetet genast mycket lättare! Två små söta fölungar gör ju även dagarna mycket roligare!
 
En annan rolig sak som hänt är att det igår var en mycket duktig tjej från Danmark och provred Rulle, gick galant och hon var mycket förtjust i honom! :)
 
Vad tror ni om lite hästskötarrapporter när jag är borta, är det inte fler än jag som vill veta hur det går med djuren i Lista?? Ska kolla med tjejerna här hemma om det är något de kan bidra med ;)
Jaja, först och främst ska jag väl se till att packa klart, har lovat pappa att vi ska åka tidigt imorgon (jag brukar vara en mästare på att tvätta, packa, fixa och pyssla in i det sista och därför alltid vara klar försent) så att han - som snällt nog kör - får vila lite tillsammans med Dutch innan nästa etapp på den långa resan drar igång.
 
Godnatt gott folk, bjuder på min sista Facebook uppdatering även här;
 
Finns inget som lugnar mig mer än några minuter i en box vid fodring. Efter kvällsmys med världens sötaste lilla tjej så konstaterar jag att de små liven är bra för hälsan, kan inte må så mycket bättre! 

Det andra underverket!

 2013-05-11    01:58:21   av:.
 
Årets andra underverk har anlänt, en magiskt söt liten tös! <3

Film på mig och min Dutch!

 2013-05-09    11:30:58   av:.
 
Här är en film på mig och Dutch från i fjol och vår vinst i den internationella tävlingen i Saumur :)

Godnatt!

 2013-05-09    00:17:27   av:.
Jag ska snart landa i sängen, är sjukt trött! Igår fyllde jag år, hela 22 stycken faktiskt, första året som senior och vuxen på riktigt! Blev bjuden på middag och bio av min bästa vän och var iväg på äventyret hela kvällen - därför det inte blev något bloggande.. Vi hade iaf underbart trevligt och jag hade en superfin födelsedag!
Det kändes tex toppen att Dorn gav mig 15 klockrena byten i varje i födelsedagspresent!

Dagen har bjudit på massa jobb, tvätt av båda lastbilarna och öppnat upp sommarhagarna! Sommaren är här!
Fick även veta att jag är uttagen att tävla i Frankrike nästa vecka, snabba bud, vi åker redan på söndag! :D

Återkommer imorgon, nu säger jag godnatt!

Låt mig presentera..

 2013-05-06    23:53:00   av:.
 
Han är nu officiellt döpt, låt mig presentera Obama SN e: Johnson ue: Rosevelt!

Härlig söndag!

 2013-05-06    00:08:03   av:.
Det har enligt mig varit en superhärlig dag!
För det första har det varit fantastisk fint väder precis hela dagen, det känns verkligen som om sommaren är påväg - underbart! Dagens andra plus vara att jag fick en liten sovmorgon, mycket välbehövligt och skönt!
Vid lunch åkte jag till Vilsta och ERFs nationella dressyrtävlingar för ponny och där hjälpte jag min elev Agnes på framridningen innan hennes första start. Efter det hann jag hem och rida Dutch och Dorn innan jag åkte tillbaka till Vilsta och hjälpte Agnes inför dagens andra start!
Väl hemma vibbade jag och fixade med de hästar som hade vilodag idag och avsultade med att trimma lite dressyr på Rulle! Mina tre killar som reds jobbade på mycket duktigt, speciellt Rulle får en extra guldstjärna dagen till ära!
 
Måste tillägga att jag är så stolt över att tillhöra ERF, ett stort gäng duktiga funktionärer anordnar alltid fantastiska tävlingar på Vilstas fina anläggning! Det är så kul att vara på hemmaplan och se hur klubben glänser!
Är även så stolt över min duktiga elev Agnes som presterade två kanonfina ritter och resultat denna söndag, det är en fröjd att se utvecklingen som tränare!!
Idag har jag även känt mig så extremt lyckligt lottad som har ett så spännande, roligt och givande arbete, men också över att jag har så fina människor i min omgivning!
Nu ska jag gå och lägga mig och detta med ett leende på läpparna, bra dag!!
 
Rulle i solen på vibben innan dagens pass :)

Danny klar för Falsterbo!

 2013-05-05    00:27:00   av:.
Idag har vi varit i Rimbo och tävlat, min Dannyboy och jag! Och som alltid så lever han upp till förväntningarna min fantastiska 7-åring! Resultatet blev 65 % och vi är därmed kvalade och klara för 7års championatet och Falsterbo Horse Show!! Stolt över honom och över jobbet vi lagt ner tillsammans de senaste åren!
 
Dages start, vilket var en regional St George gick i stort sett bra, lite lång framridning resulterade i att min pålle var lite trött i benen - tror inte att det syns, men jag kände att det inte var optimalt. Det var även fyrhjulings/crossmotorcykels "race" utanför rihuset precis innan och under vår start, de flesta hästar skulle ha dött kan jag säga.. lät förskräckligt. Men inte Danny, han är så makalöst cool! Kände att han spände sig lite uder sadeln och spättsade öronen för att förstå vad det var som lät och varifrån det kom, men mer än så reagerade han inte! Magiskt bra tävlingshäst!!
Programet gick som sagt i det stora hela bra, missade serien i vart tredje vilekt var lite onödigt och dyrt, men å andra sidan satte vi båda piruetterna klockrent med 7or som belöning! Även en 8a på ena skrittpiruetten kändes bra! :)
 
Kan inte ge min duktiga 7åring nog med cred, han är såå extremt schysst! Kan alltid lita på att han gör sitt absolut bästa, nu behöver vi bara öva vidare på detaljer och bli lite starkare så kommer han gå på höga 60 % gång på gång!! :D Det är så kul att tävla när man har en så fin tävlingskompis!
 
Dags att sova för min del, imorgon ska jag agera tränare och rida en massa! God natt kära läsare och ett stort tack till alla er som höll tummarna för oss idag!
 
Två bilder från gårdagens framridning i Hammarö. Tack för lånet av hjälm min fina vän Rebecca och Tack till pappa som tagit bilderna och agerat hästskötare, moraliskt stöd och chaufför båda dagarna!!

Tävling med Dannyboy!

 2013-05-03    23:39:13   av:.
Bara en snabb uppdatering innan jag somnar.. Idag var vi Hammarö och startade vår andra St George tillsammans, vilket gick bra! En miss i en serie (mitt fel) och en miss i ena piruetten.. men annars bra i det stora hela! 64, 3 % och ett Falsterbo kval klart!! Duktiga häst!! :D
Imorgon försöker vi igen, vid 16.25 i Rimbo! Håll tummarna är ni snälla :)

Första fantastiska maj!

 2013-05-02    00:48:46   av:.
Första maj, vackert väder, världens bästa hund och ett otroligt sött och mysigt föl! Kan inte bli mycket bättre!!

Uppdatering om Kaka!

 2013-05-01    00:31:38   av:.
 
Fick den här bilden och lite info om hur det går för Kaka i Sydafrika igår, superkul med en ny uppdatering om sötnosen!
Han sköter sig tydligen exemplariskt och presterar toppresultat, 4 dubbelnollor på den sista tävlingen!
Det är verkligen underbart att höra att han har det bra och att det duktiga ekipaget trivs ihop där långt långt borta!
 
Designad av www.tinkas.blogg.se