Knytis 28/2 2012.

 2012-02-29    01:24:12   av:.
Knytkalas träning idag igen och det gick såå bra för mig och min älskade Dutch!! :D
Fick superbra hjälp av Liane och som sagt, kunde inte gått mycket bättre! Vi är verkligen på rätt spår och det känns så lovande inför tävlingssäsongen!

Vi höll som vanligt till på Ericsberg med Knytis gänget, så duktiga ryttare som är med och tränar varje gång och inte är hästarna sämre kan jag lova! Vi har alltid extremt trevligt i en fantastisk miljö och äter alltid grymt god mat! Det är verkligen givande att få träffa "likasinnade" i ungefär samma ålder och få möjligheten att pushas framåt!
Liane Wachtmeister håller i träningarna för oss ungdomar här uppe i landet (Jan Brink tränar gruppen i söder) och detta tycker jag är toppen! Jag har ju tränat mycket för Liane och känner henne väl.
Idag handlade hon lite från Sanna Nilsson Dressyr Butiken (http://sv-se.facebook.com/pages/Sanna-Nilsson-Dressyr-Butiken/135146679937768) eller rättare sagt så tog jag med mig två fårskinnspaddar från butiken till henne enligt önskemål då hon behövde inhandla det till sin dressyrstjärna. Hoppas att de passar! :)

Själva träningen för mig och Dutch idag bestog av allt som på nåt sätt kan kopplas till St George och Inter 1, vi red igenom varenda programdel och finslipade detaljer! Det som vi har haft svårast med har ju varit piruetterna och jag tycker fortfarande att de är det svåraste.. Men idag fick vi iaf till det med superfint! Så härlig känsla när man försöker göra det "svåraste" och provocera fram ett problem att lösa och allt bara sitter! Full kontroll!

Måste även tillägga att min Holländare är så sjukt fin, lång ifrån lätt och med stora attityds problem emellanåt - men han kan verkligen röra sig och han är fröjd för ögat!


Bästa Liane, vackra Dutch och jag såklart!

Kort uppdatering från Knytkalaset.

 2012-02-27    23:58:22   av:.
Träning med Knytis idag, roligt roligt!

Fick toppenbra tips av Liane för att förbättra piruetterna och riktiga "aha" upplevelser med min Holländare! Kul att något går bra :)

Blev inga bilder idag, ska försöka tvinga pappa att ta några/filma lite imorgon..

Har även varit hos Dorn idag såklart, han verkade ganska pigg faktiskt! Tyckte nog att det var lite kul att det kommit in så mycket andra sjuklingar under dagen så att han fått lite sällskap. Låter ju dumt att han gillar att andra är sjuka, men om man har tråkigt så är allt sällskap positivt!

Jaja, dags att avrunda. Träning imorgon med :)

Marten.

 2012-02-27    13:49:00   av:.



Namn:
Marten
Född: 2004
e: Obelix u:  ue:
Födelseland: Holland
Ras: Frieser
Mankhöjd: ca 163 cm
Smeknamn: Malte
När fick jag Malte: Malte är inte min, han ägs av min mamma, hon fick honom i julklapp år 2011.

Om Malte:
Malte är en stor, trygg och extremt snäll herre! Han rör sig fint och taktfast och är en fröjd att rida!
Malte´s tidigare meriter: Han har hunnit med nästan allt man kan tänkas att komma på, vad jag har hört så har han tävlat på små dressyrtävlingar, gått som körhäst, varit ”fordon” under svensexor  och varit med som paradhäst mitt i stan bland mycket annat roligt!
Meriter med mig: Jag hjälper bara mamma att rida honom lite då och då. :)
Gör nu: Lever ett härligt liv som min mammas nummer 1 häst här i Lista!

Sundaynight.

 2012-02-26    23:35:18   av:.
Söndagskväll, det är redan 3 veckor sedan vi lämnade min Dorn på Strömsholm efter att allt varit som vanligt några timmar tidigare. Det är sjukt hur fort allt kan ändras. Men det är också sjukt hur fort tiden går, det har liksom snart gått halva tiden för stjärnan i hängmattan!

Har nästan precis kommit upp från stallet och sitter nu med Zita och Diva i knät - så mysigt när vi tre är samlade under en och samma filt! :)

Igår var det ju "pay and jump" på Vilsta, Rebecca och Kaka startade LB = 1 m och LA = 1.10 m. De var felfria i båda klasserna! Lätt A debut och nolla :) Hur bra som helst, så jäkla duktiga! Nån film eller bild kommer :)
Det var även årsmöte på Vilsta under gårdagskvällen, jag var dock tvungen att åka hem med ponnyn och sen så hade jag lite fix kvar med hästarna här hemma så jag kunde inte vara med på det tyvärr.. Vill Tacka för de jätte fina presenterna som jag fick som uppmuntran från tävlingssektionen pga framgångar på tävlingsbanorna under 2011! Ni är så snälla! :) 
 
Imorgon är det träningar med Knytis på Ericsberg, efter att ha bytt tid med Daniella ska jag rida redan 10.45, så vi lämnar stallet strax innan 9. Ska bli riktigt kul att träna iaf, längtat!
Jaja, dags att sova snart kanske :)


Dorn på topp.

Hopptävling 12/2 2012 Kaka.

 2012-02-25    13:54:00   av:.
Eftersom vi just nu är på Vilsta och hoppar så tyckte jag att det var passande att visa lite bilder från Kaka's sista hopptävling :)















Fredag och dåligt bloggande.

 2012-02-24    23:35:59   av:.
Blev ingen uppdatering här på bloggen igår som ni säkert märkt, dåligt av mig. Men jag var verkligen inte på humör, alla dessa problem gör att mitt humör och min motivation till allt far på nån sjuk bergodalbana. Så igår hade jag ingen ork till detta, men det kompenseras nu :) 

Jag har varit hos Dorn ganska tidigt både igår och idag, vilket betyder att hans första dagsdos smärtlindring fortfarande varit effektiv. Så skönt att se honom när han är lite piggare! River omkring i sitt hö och låter sig skämmas bort med godis och kel. Mycket Biolight och mycket gosande har det blivit! Så mysigt när han river runt i mitt hår, mest för att det är någon typ av bekräftelse på att han gillar att ha mig där. 

Har ridit en del dessa dagar oxå, inte så mycket för att vara för mig men det har väl varit sex hästar iaf. Det var så fint väder idag så att fyra hästar reds ut, Chicagos första skogtur - klarade han galant! Han är så extremt duktig den där lilla hästen, bara tre år liksom!

Imorgon är det träningstävling för Kaka och Rebeccas Tintin på Vilsta, så vi ska dit en sväng. Det är ju Rebecca som ska hoppa dom båda, men det är stressigt mellan starterna så jag får nog rida fram nåt djur åt henne. 
Jaja, bäst att sova lite.. Måste till Strömsholm och Dorn innan jag ska till Vilsta. 

God natt gott folk! 


Kaka och Rebecca på senaste hopptävlingen.
 

Dorn idag.

 2012-02-23    00:01:29   av:.
Dags att uppdatera bloggen lite igen, vet dock inte vad jag ska skriva..

Var förstås hos Dorn idag igen, kan vägen dit utan och innan nu, skulle kunna köra dit i sömnen. Idag var det tyvärr inte så roligt att komma dit, eller roligt är fel ord - roligt är det aldrig. Men det var jobbigare då, det var jobbigare än vad det brukar vara. Jag var där tidigare än vad jag brukar och Dorn hade inte fått sin andra dagsdos smärtstillande.. Min stjärna hade alltså ondare än vad han brukar ha när jag träffar honom. Registrerade att jag kom, ville inte ha godis, gick iofs med på att gosa lite, men inte ens att tugga på mattes hår gjorde honom gladare.. Det brukar annars vara något han gillar, mest för att han vet att han inte får. Det enda som han verkade gilla lite idag var Biolighten.
Det var väldigt jobbigt att lämna honom i boxen och åka hem, det är det alltid, men såna här dagar när han är ännu mer nedstämd känns det fruktansvärt. Men jag kan inte göra nåt annat, vilket är det som gör nästan mest ont! Den hemska känslan av maktlöshet!
Jag önskar verkligen att jag kunde ta över och bära hans smärta åt honom.

Det blir iaf att åka dit imorgon igen, hoppas på att han är lite piggare då!
Imorgon blir det även att åka till naprapaten för min del, ska bli så skönt - känns som om jag efter alla dessa veckor av spänning

Jaja, dags att sova lite kanske.
Vi hörs, nattinatt.


Önskar att detta var nu.

TACK

 2012-02-22    07:44:00   av:.
Vill bara passa på att tacka alla er som visar ett otroligt stöd för mig och för min älskade Dorn!
Det betyder otroligt mycket för oss!!



Även ett stort Tack till Staffan Lidbeck, teamet på Strömsholm, distriktsveterinär Caroline Ångström och till Mattias och Jessica för all hjälp med Dorn!



Fotograf: Evelina Nordh.

Min dröm, min stjärna, min Dorn.

 2012-02-21    16:24:00   av:.



You're pretty much my most favorite of all time in the history of ever.

Vad tycker ni?

 2012-02-21    07:47:00   av:.
Nu vill jag ha er hjälp!
Vilken av alla bilder på mig och Malte, alltså av alla 35, tycker ni är absolut bäst?

Funderar på att förstora en utav bilderna och göra till en tavla att hänga upp på någon vägg här hemma men kan inte bestämma vilken bild jag tycker bäst om..?

Det går även att "ta bort"/photoshopa bort viss del av bakgrund och liknande om det är något som ni tycker "förstör" någon bild... Vilket gör det ännu svårare att bestämma vilken bild som är bäst!

Vad tycker ni??

:)

De bästa vinterbilderna enligt mig!

 2012-02-20    22:26:35   av:.

25. - Malte ser så otroligt glad ut på den här bilden tycker jag! :D



26.


27.


28.


29.


30.


31.


32.



33.


34.


35.

I förra inlägget med bilder så skrev jag märket på mina kläder osv, glömde att berätta att mina nya stövlar är från Petrie! Även de, precis som allt annat jag har på mig, finns att köpa i Sanna Nilsson Dressyr Butiken! :)

Vilken av bilderna ovan tycker ni bäst om?

Fler vinterbilder!

 2012-02-19    16:00:00   av:.

14.


15.


16.


17.


18.


19.


20.


21.


22.


23.


24.

Min jacka är från märket Wellensteyn, handskarna från Roekl, hjälmen från Champion, ridbyxorna från Pikeur och schabraket från Anky. Allt finns att köpa i Sanna Nilsson Dressyr Butiken! https://www.facebook.com/pages/Sanna-Nilsson-Dressyr-Butiken/135146679937768

Vilken av dessa bilder tycker ni bäst om?

Det kommer fler bilder och någon liten film från denna härliga ridtur :)

Malte, sol & snö - fantastiska vinterbilder!

 2012-02-19    10:26:00   av:.

1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.


12.


13.

Vilken av bilderna tycker ni bäst om kära läsare?

Fler bilder från denne härliga ridtur kommer ! :)

Snö helg.

 2012-02-18    13:02:56   av:.
Det snöar här i Lista igen. Vinter på riktigt! Just nu lockar det inte att vara ute, men igår - vilket underbart väder! Typ -1, stor sol och helt blå himmel! Att rida ute fick mig att må lite bättre, fantastisk känsla att galoppera i snön på fantastiska hästar!

Efter att ha ridit klart hemma kom Annika, equiterapeut, till oss och behandlade Dutch och Danny. De båda killarna njöt verkligen av massage på fredagskvällen.

Hoppade sedan in i bilen och körde till Strömsholm, hela kvällen spenderades hos Dorn - fredagsmys! Biolightade honom och höll honom sällskap, det verkar som han gillar det. Nåt jag vet är att han kommer att vara såå bortskämd när han kommer ner från hängmattan, det blir att försöka muntra upp honom med godis varje dag.. Och smart som han är så har han redan förstått det "jag märker att du snart måste åka matte, då ska jag ha ett äpple först" Och så ser han för ovanlighetens skull i hängmattan riktigt riktigt glad ut.
Min underbara fina kille, jag längtar så till den dagen han står i sin box här hemma igen!

Rebecca tog massor med fina bilder när jag red ute på Malte igår, ni får se dom imorgon.


Stjärnan ser till och med såhär glad ut när det är dags för godis, hur skulle jag kunna låta bli att ge honom det varje dag?

To be continued..

 2012-02-18    01:54:13   av:.

Känner mig nog redo att fortsätta delge er vad som händer här, mest så kretsar ju livet runt Dorn just nu..

Han skiktröntgades i onsdags och man kunde då konstatera en fraktur í bäckenet. Precis som vi anat. Tyvärr.
Jag tror inte riktigt att jag förstått eller accepterat att detta var en stor risk.. Nånstans har jag gått och hoppats på att allt varit en hemsk mardröm och att jag bara helt plötsligt skulle vakna upp till en frisk Dorn. Jag har nog vägrat insett fakta, trots att jag försökt och förstå vad som händer, troligtvis för att skydda mig själv från den värsta besvikelsen.
Efter att ha sett resultatet från skiktröntgen var det dock svårt att inte försöka acceptera hur det ligger till. Det var ju dags att planera konvalescensen hur jobbigt det än känns.. Jag skulle så hemskt gärna önska att planen för vår träning som Mattias och jag gjorde upp innan olyckan fortfarande var den som gällde! Men tyvärr så ser verkligheten helt annorlunda ut.

Planen som lyder nu är som vi befarat, ca 8 veckor i hängmattan för stjärnan. Sedan börjar den långa vägen av att försöka ta sig tillbaka. Jag hoppas att vi med lite tur och mycket tålamod kan träna dressyr på riktigt igen i slutet av 2013.
Det vi iaf vet säkert är att frakturen läker, Dorn kommer att kunna gå efter sin tid i hängmattan, förhoppningsvis så läker det så bra så att han efter nåt års rehabilitering är helt återställd. Det sista vet jag inte, men jag hoppas så oerhört mycket på det och jag ska göra allt jag överhuvudtaget kan för att det ska inträffa!

Jag har förresten fått flera mejl angående artikeln på eurodressage, jag har inte varit i kontakt med personen som skrivit den, men det stämmer ganska bra det som står. Nedan finns en länk;
http://www.eurodressage.com/equestrian/2012/02/16/sanna-nilssons-don-dorn-severely-injured

Jag är faktisk glad att säga att ni kommer att få höra mer om Dorn och hur han mår, det skulle kunnat vara så illa att han fått sluta sitt liv i onsdags kväll om röntgen visat något annat.
Som sagt, med en blandning av sorg och lättnad säger jag "to be continued".


Dorn & Mattias.

Ber om lite hjälp.

 2012-02-15    00:53:10   av:.
Orkar inte blogga nu, känns inte som om jag har huvudet med mig. Var självklart på Strömsholm idag och Biolighta Dorn, han verkade uppskatta mitt sällskap men han var mer nedstämd idag än han varit de senaste dagarna.. Vi blir båda deprimerade av den här situationen. Men han verkade iaf lite mer tillfreds när jag åkte, stog iaf och käkade lite då.. men det gör så ont i hjärtat att säga "hej då", jag skulle helst vilja vara med honom dygnet runt!
Fick iaf spendera lite mysig tid med mitt hjärtas dröm denna "Alla hjärtans dag", trots att det var i en sjukbox och att smärtan förstörde känslan av lycka totalt!

Som sagt, inte på humör för att blogga så mycket mer..
Men imorgon är det dags för skiktröntgen för Dorn och jag måste be er att hålla tummarna och sända all positiv energi ni kan för min vackra! Han behöver det, jag behöver det!

Tack på förhand!



Från den allra djupaste delen av mitt hjärta, med varje andetag, med all styrka jag kan framkalla, i mina drömmar och i min verklighet så önskar jag för allt vad jag är värd att du blir hel igen och att det en vacker dag får bli vi.

Redan vecka sju.

 2012-02-14    01:05:24   av:.
Det känns konstigt att säga att allt är som vanligt, för allt är så långt ifrån vanligt, men ändå så finns det så mycket rutiner som följs och måste följas.
Idag har jag tex fått ganska mycket kontorsjobb gjort, fakturor, löneunderlag och massor med mailsvar (har dock en mängd obesvarade mail kvar, men man måste ju börja nånstans..) Red tre hästar och tre pållar longerades. Tjejerna jobbade även på super duktigt i stallet idag, extra creed till dom!
Även de dagliga besöken på Strömsholm börjar gå på rutin nu, stannar för det mesta på statoil påväg dit och köper några äpplen eller morötter åt min fina. Väl framme pratas det lite mer veterinärerna och klappas massor på Dorn. Gör några olika Biolight behandlingar och pussar, kramar, mutar, fixar, pysslar och pratar lite med stjärnan. Enligt veterinärerna gillar han verkligen våra besök "Han lyser upp lite när ni kommer, saknar er och känner sig väldigt sällskapssjuk vad det verkar".

Imorgon står det massor av ridning på schemat och sen ska jag självklart till min vackra och Biolighta.. Ja det är väl så morgondagen ser ut, det går på rutin som vanligt..
Jaja dags att sova lite kanske.

Var förresten på årets första tävling i söndags, Rebecca och Kaka hopptävlade. Fick super fina bilder som ni självklart ska få se, här kommer en;


Rebecca och EG Cauchy 12/2 2012



Vill även Tacka bästaste Carro för den nya designen här på bloggen, du är bara för snäll! Och så snyggt det blev!!
www.tinkas.blogg.se

När livet är som värst.

 2012-02-13    02:23:50   av:.

Det känns lite läskigt att börja skriva det här inlägget, jag har fasat för det i en hel vecka nu. Vill inte ta tag i det, vill inte känna efter och vill absolut inte försöka formulera hur ont allt gör i ord.
Men man kan ju inte blunda hur länge som helst, så det är dags för mig att ta mig i kragen och försöka. Hoppas dock att ni har överseende med om den kommande texten blir obegriplig, svårt att hålla tårarna tillbaka redan nu och jag tror aldrig att jag kommer orka läsa igenom inlägget när det väl är skrivet..

Var ska jag börja är nästa fråga..
Men tiden att berätta om fina Bockan kanske är kommen nu, så jag börjar där. Den mörka märren som gick under smeknamnet Bockan hade jag på foder för att ta föl på, hon kom till mig för 1,5 år sedan och har gått och levt livet i stora hagar tillsammans med de andra stona och fölungarna som vi har. Ni som läst bloggen ett tag har säkert sett henne på sommarbilder och läst om henne i kategorin "Hästar".
För nu 2,5 vecka sedan så insjuknade hon plötsligt vid 21-tiden på kvällen, efter att ha varit helt som vanligt under dagen, som tur var så befann jag mig i stallet och såg första symtom. Jag förstod på en gång att det var illa och veterinär var ute hos oss efter endast en kvart - tarmvred konstaterades. Bockan somnade sedan in på Strömsholm med flera människor som älskade henne runt sig. Tyvärr så gick hennes, i magen, 6,5 månader gamla fölunge inte heller att rädda utan detta lilla liv avled innan det ens sett dagens ljus.
Som ni förstår så är sorgen i stallet, både bland djur och människor stor - vi har alla mist en vän och förhoppningen om en ny fin familjemedlem efter Tuschinski.
Detta är ju tyvärr en del av livet och en liten tröst är att Bockan njöt av livet ända in på sitt sista levnadsdygn, hon lekte med Lisa hela dagen i hagen och behövde inte lida utan fick direkt hjälp av duktiga veterinärer. 

För många av er faller nog pusselbitar på plats nu, efter mitt inlägg "Mitt i natten" som jag skrev dagen efter denna händelse så frågade flera om vad sorgen handlade om och nu fick ni svaret.

 
Vila i frid Bockan. Vi glömmer dig aldrig!


Den kommande veckan var tuff, det var för mig en traumatisk händelse och jag påmindes om hur flyktigt livet är. Våra älskade fyrbenta kan tas ifrån oss när vi minst anar det och alla planer kan falla sönder hur mycket vi än försöker hålla dom samman.

När jag precis tagit mig upp ur denna svacka, iaf från den djupaste delen och den värsta sorgen, mycket med hjälp av lyckade träningar för Mattias så slogs benen undan igen..
Söndagen för exakt en vecka sedan gick min vackra stjärna Dorn troligtvis omkull i hagen. Hur han har lyckats med detta är ingen som vet, han har bara gått i en 5*5 meters stor grusad sjukhage än så länge och han har inte varit speciellt vild heller.. Men allt tyder på att det är detta som hänt och vid lunch på söndagen kunde han inte stödja på ena bakbenet, trots att han en halvtimme innan stått på alla fyra precis som vanligt.
För alla som känner Dorn var det väldigt uppenbart hur ont han hade, han var helt lugn, introvert med en dimmig blick - så långt ifrån sitt spralliga, busiga jag man bara kan komma.
Distriktsveterinären kom ut och efter mycket undersökningar, klämmande, kännande och rådfrågning över telefon med kollegor så beslutades att Dorn skulle köras till Strömsholm. Misstankar om frakturer fanns redan här, så att ta honom i lastbilen till Strömsholm var absolut inte ofarligt eller lätt..

Ett extremt omfattande arbete med att spjäla min stjärnas ben drog igång. Säkert 20 lindor, filtar, kuddar, flera rullar silvertejp, närmare 2 meter långa brädor och massor med annat användes för att få benet så stadigt som möjligt. Vi lindade och lindade medan klockan tickade, många timmar efter att solen gått ner kunde vi, efter att praktiskt taget lyft in det stora djuret i lastbilen, rulla hemifrån. 
Väl framme på  Strömsholm röntgades Dorns ben, på bilderna syntes inget direkt alarmerande. Men från symtomen att döma så misstänktes en fraktur i bäcken och /eller lårbenet. Tyvärr så går inte dessa delar att röntga på en stående häst då de har för mycket muskler i vägen. 
Vi har även, efter att ha rådfrågat Staffan Lidbeck, tagit beslutet att inte söva och lägga Dorn ner för att kunna röntga de delarna underifrån. Enligt Staffe så är risken väldigt stor att ett brott blir mer svårläkt och skadar omkringliggande vävnader, ligament, muskler osv just när en häst lägger sig och reser sig i samband med narkosen.

Dorn står kvar på Strömsholm i så kallad "Hängmatta" och har med största sannolikhet en fraktur i bäcken/lårben bedömt utifrån hur han beter sig och svullnader och liknande.
I veckan som kommer ska han få genomgå en så kallad skiktröntgen/skintröntgen och vi hoppas att man kan säkerställa lite mer efter det.
Planen för Dorn just nu är hängmatta i totalt 8-10 veckor för att sedan få prova på att röra sig igen och om han kan det så ska kroppen sakta få sättas igång så att man om cirka ett år kan se om han kan tränas igen eller inte. Men planen kan ju ändras totalt efter den mer omfattade röntgen.

Jag har under den här veckan som gått köpt en "Biolight" (läs mer på; http://www.biolight.se/) och varit och "Biolight'at" Dorn flera gånger. Försöker att vara på Strömsholm så mycket som möjligt för att hålla min dröm sällskap och även på alla möjliga sätt hjälpa honom att bli frisk.

Det har varit en utav de värsta veckor i mitt liv, sorgen och smärtan har varit brutal. Jag har farit mellan hopp och förtvivlan, alla möjliga utgångar har varit uppe på tal - allt mellan att min stjärna kommer att bli helt frisk till att vi ska tvingas ta bort honom. 
Livet har varit så mörkt och allt har känts så meningslöst. Jag hann bara dela en månad med hästen jag suktat efter i knappt halva mitt liv, innan oturen attackerade. Och det gick verkligen så bra sista träningarna för Mattias, men jag fick bara rida på den vågen av glädje i 1,5 dygn innan allt gick åt skogen. 
Tror även att jag tagit detta så extremt hårt bara för att det just var Dorn, min älskade vackraste och även för att det inte är jätte länge sen (endast ett halvår) sen oturen drabbade Dutch på värsta tänkbara sätt precis när allt börjat gå bra - lite déjà vu känsla faktiskt. Och en stor del till den obeskrivligt jobbiga upplevelsen är säkert också att hjärtat redan var lite sprucket efter Bockans och hennes föls bortgång, jag hade inte hunnit ta mig igenom det än. 
Jag lovar att det även nu i skrivandets stund känns som mitt hjärta blöder, det är på nåt sätt som att maktlösheten hugger som knivar i det. 

Önskar så extremt starkt att allt blir bra igen, att livet känns ljusare och att jag får hoppet åter - för jag klarar nog inte av fler motgångar nu.

Med detta bestämmer jag mig för att avsluta detta inlägg och vila mina rödgråtna ögon innan det är dags för en ny arbetsdag. 

 
Älskade vackra djur, jag ska göra allt i min makt för att få dig frisk.

Fler kommentarer som förtjänar sina svar.

 2012-02-05    12:24:00   av:.
 

Frida Hallgren om Onsdag.:
Någon liten film under mattiasträningarna kanske? Alternativt filma lite när/om han rider? :-)
Svar: Nåt filmklipp blev det, ni ska få se! :)

 

 

 

 

Ingrid om Veckans Träningstips tar en paus.:
Dom är superbra!! :)
Svar: Kul att du gillar dom! :)

 

 

 

camilla om Mängder av kommentarsvar!:
Jo, lite kritik är alltid kul. Och nu har hästen lyckats skada sig ordentligt idag så jag får hålla tillgodo med att kolla på filmer och planera träningen istället så då sitter det fint med lite tankar utifrån :)
Svar: Det har du rätt i :) Ska försöka ta mig tid att kolla! :)


Sabina Mann om Butiköppningen!:
Din butik var otroligt fin! Tyvärr hade jag inte turen att kunna åka dit på lördagen, utan kom sent på söndagen. Då var det inte mycket kvar du ;)

Men en otroligt fin anläggning och butik! Måste bara säga att du kämpar på otroligt bra med att driva detta företag och att du får en guldstjärna av mig! Det låter som att du gör ett toppenjobb och att du dessutom kan förbise de avundsjuka människor som hittar hit förtjänar ännu en guldstjärna!

Fortsätt att göra som du gör, jobba lika hårt som du gör och njuta av det du gör, så tror jag att du har en ljus framtid till mötes! (:
Svar: Tack! Kul att du tycker det! Ja, herregud va vi sålde på lördagen! Men det har redan kommit in en hel del nya ridkläder och andra roliga varor!

Vilka snälla ord, det värmer verkligen! Stort Tack!! 

 

Frida Hallgren om Sanna Nilsson Dressyr Butiken Invigning IMORGON!:
Helt sjukt snygga grejer!
Svar: Håller med dig! 

 

Lisa Björkström om Sanna Nilsson Dressyr Butiken Invigning IMORGON!:
Har ni några ponnysar till salu just nu? ni har så fina hästar och ponnysar, och jag letar en ponny just nu :)
Svar: Kaka ska säljas, men jag hade tänkt att låta honom tävla lite först så det blir nog i sommar – men han är till salu även nu till rätt ryttare så att säga.  :)
Rulle ska också säljas, superfin liten dressyrponny på fyra år med framtiden för sig! Hör av dig om du vill veta mer! [email protected] 0733967156

 

Malin om Sanna Nilsson Dressyr Butiken Invigning IMORGON!:
Lycka till med den fina butiken:-) Så mycket fint!!
Svar: Tackar!! 

 

Anonym om Sanna Nilsson Dressyr Butiken Invigning IMORGON!:
Ser galet fint ut! :)
Kommer ni ha Horseware också? Bästa täckena tycker jag. Blir det nätbutik också?
Svar: Roligt att du tycker det! Nej, inte nu iaf.. Okej, ja det är super bra täcken! Jag tycker dock att Bucas har bättre passform, har du provat dom? :) Ja tids nog kommer det att bli nätbutik, vi försöker fixa det till sommaren! :)

 

madde  om Sanna Nilsson Dressyr Butiken Invigning IMORGON!:
Åh typiskt att ja missar invigningen :/ är på semester men får väl åka när ja kommit hem istället..
Svar: Trist.. Hoppas att du hade en härlig semester dock! Du är varmt välkommen hit! 

 

Julia - Dressyrblogg om Sanna Nilsson Dressyr Butiken Invigning IMORGON!:
Oj, så mycket snyggt! Längtar tills imorgon! ;D
Svar: Tack Julia! Hoppas att du är nöjd med dina inköp! :D

 

Helene om Mitt i natten.:
Usch vad hemskt! Massa styrkekramar!
Svar: Ja det var en hemsk kväll och natt. Tack, det behövs!  

 

Anonym om Mitt i natten.:
Hej!
Usch inte kul läsning då jag antar det var någon av hästarna som var illa därann... Men din butik ser ju jättefin ut.Precis alla märken finns med som man alltid kollar efter.Men tyvärr denna helg har vi ju ridsportsgala så jag hinner inte med en tripp till E-tuna åxå.Men Önskar Dig Lycka Till
MVH
Annika
Svar: Hej. Lite info kommer snart i ett inlägg till er läsare.
Kul att höra att du tycker det! Du är varmt välkommen någon annan gång! Tack så mycket! :) Mvh /Sanna

 

SBM  om Mitt i natten.:
Jag hoppas att alla människor och djur är ok – men det verkar ju tyvärr inte till att vara tillfället. Trist att läsa detta inlägg.
Det är svårt att skriva något, när man inte vet vad som har hänt – men jag tyckte ändå det var bättre att skriva lite, än att låta bli.
Livet är en berg- och dalbana – det kan vara svårt att accepterar, men motgång ger starka… Inte just i ögonblicket, men på sikt.
Kram på dig Sanna

Obs – jag är dansk och har därför fortfarande inte full koll på svenska språket, det finns därför stor risk för stavfel och konstiga meningar.
Svar: Tack så mycket för en fin och stöttande kommentar! Snart kommer att inlägg upp som förklarar det hela lite.. Jag har dock inte orkat med att skriva detta riktigt än. Som sagt Tack för kommentaren! Kram

 

Paddar om En riktigt bra onsdag!:
Vad brukar du linda med för paddar? Jättefina stövlar :-)
Svar: För det mesta lindar jag med ”Mias” teddy paddar :) Eskadron har också super bra paddar!
Tack!

 

A om Sanna Nilsson Dressyr Butiken INVIGNING 28 januari 2012!:
Hej! Verkligen fantastiskt fina saker. Finns det planer för webbshop längre fram för oss långväga?;)
Svar: Håller med dig, jag vill verkligen ha allt! :P Det kommer bli det tids nog, troligtvis är den klar i sommar :)

 

ida dagson om Hernandez VH:
Sanna, jag har massa bilder på dig ifrån Strömsholm förra året!:) Vill du att jag skickar över dom till dig?=)
Svar: Va kul! Det får du gärna göra! :)

 

carolina - tinkas.blogg.se om Hernandez VH:
SV: Börjar med att fråga fått mailet?? skickade förra v? vad vill du ändra å så? Ja din lilla skit har ja massa (nej nu överdrev ja, många) bilde på. Kan bli lite kämpigt att skicka över dock men vill du ha några så säg till =)

Vad roligt föresten att du ska öppna nu till helgen! Hade vart skoj att vara där! Vad kommer du ha för roliga märken? Massa lycka till med affären!
kram c
Svar: Du får gärna skicka över lite bilder om du har tid! :)

Ja det var väldigt lyckat! Vi har en hel del fantastiska märken som tex, Kingsland, Anky, Mias, EqualityLine, Eskadron, Back on Track, Bucas, Petrie, Cavallo, Pikeur, Roeckl,
Otto Schumacher, Champion, Sprenger mm.
Tack Carro! Kram

 

Frida Hallgren om Sanna Nilsson Dressyr Butiken INVIGNING 28 januari 2012!:
Åh men döda mig vad fint!
Svar: Kul att du tycker det! :D

Kommentarer & svar.

 2012-02-04    13:13:00   av:.

camilla om Hernandez VH:
Vore jättekul att läsa om hur du jobbar inför 4-års. Tänker du rida regionalt dressyrkval eller via kvalitén?
Vore som sagt kul att läsa om eftersom jag också tränar för 4-års :)
Svar: Jag, kan försöka utveckla mer om träningen. Men i det stora hela tränar vi på framåt precis som med de andra hästarna :) Tror att vi försöker oss på att kvala via dressyrkvalen! Kommentera gärna och fråga om du undrar något mer om vårat jobb mot 4års championatet!
Och Lycka Till! :)

Julia - Dressyrblogg om Sanna Nilsson Dressyr Butiken INVIGNING 28 januari 2012!:
Åh, super fin butik! Ska dit på lördag, hoppas vi ses! :D
Svar: Kul att du tycker det! Hoppas att du gillade den även i lördags!? :)

 

E om Hernandez VH:
Otroligt otroligt fin! Helt sjukt vilka hästar du har, kan absolut förstå varför folk blir avundsjuka och en aning.....bittra ;)En själv är inte så värst bitter, utan bara lite avundsjuk :)
Svar: Ja han är en pärla! Jag kan också förstå att folk vill ha vissa av de hästar jag har, jag vill ju ha dom själv liksom. Man ska dock passa sig för att se allt svart eller vitt, det finns en baksida med allt, även med att ha fina hästar!

 

Helene om Sanna Nilsson Dressyr Butiken INVIGNING 28 januari 2012!:
Åh vad kul! Då måste jag åka och titta :)
Svar: Du är varmt välkommen!

 

Pia om Sanna Nilsson Dressyr Butiken INVIGNING 28 januari 2012!:
Super fint!
Svar: Tack!

 

Anonym om Chicago, till salu!:
Vad är det för stam/ras?
Svar: Han är reggad som svensk ridponny, men nu övervuxen – precis som ”min” Kessys Derano som jag tävlade som junior.
e: Eg Pauli u: Shore Brookas Coco ue:  Speyksbosch Nando

 

Fia om Slut på vecka 3.:
Ser finfint ut!! :) Men hur ska du hinna stå där, du har väl fullt upp ändå??
kram
Svar: Tackar! Jag ska inte stå där så mycket, till en början ska min mamma jobba där och om det går bra så anställer vi någon som får jobba i butiken. :)

 

~MADELINO~  om Slut på vecka 3.:
Vilken fancy boutique ni donat iordning!
Svar: Ja, tycker faktiskt den blivit fin! Kom och hälsa på nån dag Madde! :D

 

Stina om En riktigt bra onsdag!:
Svinsnygga stövlar!
Svar: Tack! :)

 

sofia om Förlåt.:
hej sanna! du red ju femårsklassen (?) i somras i falsterbo, jag undrar bara om du kan lägga ut bilder på det och om du kan förklara hur det går till med kvalen för att ta sig till falsterbo! har läst i förra årets propp osv men tycker det är lite luddigt, så hade varit bra om någon som varit med kunde förklara =) tack på förhand!
Svar: Hejsan! Det stämmer! Bilder finns här; http://sannanilssondressyr.blogg.se/category/blogg-i-bilder-2.html
Det är lite luddiga regler faktiskt, men först ska man anmäla att man vill vara med och försöka kvala genom att sätta in 1250 kr på FHS bankgiro och där skriva namn osv. Då får man ett deltagarbevis/resultatblankett hemskickat detta ska tas med på de tävlingar man försöker kvala (i år får man kvala från 25 mars till den 17 juni på alla reg, nat och elit-tävlingar) och ska lämnas till arrangören innan start – femåringar har 6 försök på sig att kvala och man måste ha två godkända kval för att få tävla på Falsterbo. Om man lyckas kvala ska blanketten skickas till FHS och sedan ska man registrera sig som ryttare på FHS hemsida.
Hoppas att jag har gjort det lite tydligare för dig :) Du är annars välkommen att fråga igen! /Sanna
Här är proppen om någon undrar;
http://falsterbohorseshow.se/page_attachments/0000/1280/Folksam_Scandinavian_Open_D.pdf

 

Anonym om Chicago, till salu!:
Så fin!!!!! Om jag hade pengar..
Svar: Ja han är verkligen fin!

 

Amanda om Förlåt.:
Jag tror att folk förstår att du prioriterar verksamheten över bloggen! Speciellt när du har dagar fyllda av härliga fyrbenta varelser :)
Svar: Jag hoppas det! Exakt, de kräver sin tid dessa underbara djur :)

Efter träningarna med bästa M.

 2012-02-04    02:05:36   av:.
Tjena hallå!
Har jag lite tid eller vad? Sitter nu här mitt i natten, igen. Menmen, jag är glad ändå :)

Har ju varit Mattias träning här i två dagar nu, så kul! Men ujujuj va mycket att göra, trodde att jag skulle hinna blogga igår - men icke... Full rulle hela dagen.
Mattias hämtades från tåget vid 10 och sen var det fullspäckat schema fram till 22. Jag tränade fem pass, Dorn Dutch, Danny, Malte och Tintin.
Och efter att ha dejtat sängen några timmar så var träningarna igång från 7.45 imorse igen..
Idag tränade jag bara mina tre D:n och förutom mig hade Mattias 11 till ekipage som alla ivrigt försökte lära sig mer av denna konst!
Massor med bilder är tagna dessa dagar och jag tror även att jag kan visa er nåt litet filmklipp :)

Rebecca var även en sväng till Strömsholm på Pay and Jump med Kaka igår kväll, de hoppade 90 cm och 1 meter och ponnyn hade skött sig exemplariskt! Ska försöka visa er en film så fort jag kan :)

Jaja, nu ska jag ta och vila lite.. Träningsvärken misshandlar mig redan brutalt, kan knappt skriva..

Bjuder på en bild från igår;

Fina Dutchen.

Onsdag.

 2012-02-02    00:49:09   av:.
Igår kväll hade jag problem med Internet här hemma, vet inte varför men det krånglade så jag gav upp med försöket att blogga.. Valde några timmars sömn istället. Trots detta så vaknade jag strax innan 7 imorse med extrem migrän - hemskt! Förstörde verkligen hela min morgon och förmiddag. Och försämrade resten av denna onsdag oxå, det är typ nu jag känner att jag "är tillbax på banan" igen.
Menmen, ingen idé att sura över det nu.

Tränade iaf med Danny för Pia idag, vilket gick bra. Mycket jobb med enkla byten och galoppombyten, samt en hel del skolor i traven. Enligt Pia är min lilla kille klar för att tävla Msv B nu, på riktigt liksom, nu blir minst 90 % av försöken på dessa svåra saker bra! Känns skönt!

Red även Dorn i ridhuset, medan Malin och Rebecca red ut på Kaka och Malte, samt sina egna hästar Tintin och Halle. Perfekt väder för uteritt idag!

Imorgon kommer Mattias upp till oss och stannar till fredagen, ska bli såå kul att träna för min "Gud" igen!

Hoppas att jag hinner blogga lite mer under morgondagen :)
Nu säger jag God Natt igen!
Designad av www.tinkas.blogg.se