Gott Nytt År!

 2012-12-31    15:21:00   av:.
 
Gott nytt år till alla ni läsare och vänner!
Hoppas att ni får ett härligt avslut på 2012 och en underbar start på 2013!
önskar /Hästar och människor på Sanna Nilsson Dressyr AB

Snart nytt år.

 2012-12-31    00:27:00   av:.
Nu är det snart nyårsafton (rent tekniskt redan nu) och snart börjar ett nytt år. Ska bli skönt att vända blad och börja om på ny kula, sista dagarna har varit lite sega - det har hänt mycket, men dagarna har liksom bara flutit samman, så nu längtar jag bara efter en nystart. :)
 
Hästarna mår bra här hemma, Dutch, Danny, Hernandez och Dorn fick en lyxig behandling av equiterapeuten Annika i fredags och mår nu som prinsar!
 
Förövrigt får det bli lite vilodagar för hästarna nu över nyårsafton och nyårsdagen, mindre personal och arbetstimmar gör att alla måsten i stallarbetet får prioriteras först. Tror dock inte att hästarna klagar över att få ta det lite lungt ett par dagar, de får också tagga får en nystart 2013 :)
 
Dags att sova lite för min del, snart upp och jobba igen!
 
Sista julklapparna kom i fredags från OS, kan man vara kär i ett träns så är jag det nu! Hernandez ska stolt få bära det :)

Hur tänkte jag..?

 2012-12-29    12:18:00   av:.
Börjar ju fundera på yrkesvalet, att rida in unghästar - hur dum får man vara!?! ;)
 
Visst är det helt sjukt vilken balans killen har!? Djupt imponerad!!

Löshoppning på Lucia #3.

 2012-12-28    11:45:00   av:.
 
Sparven var med och lekte på sista löshoppningen, lika duktig som alltid :)
 
 
Hernandez fick även han en guldstjärna då han mer eller mindre löshoppade sig själv! :)

Humor!

 2012-12-27    12:11:00   av:.

Kolla in den här filmen, så kul enligt mig och ett bevis på att det inte är så lätt att fånga en ponny (trots att den är mycket liten) alla gånger ;)

 

En annan dag.

 2012-12-27    00:08:00   av:.
Ja idag var det en annan dag, en nya dag och årets så kallade Annandag jul. En lyckad dag för min del, som i stort sätt var stall-ledig (så mycket nu det går i min värld). Trots att jag saknar jobbet och ridningen lite dessa dagar då det blir mindre av den varan så måste jag säga att det är skönt att slippa stressa igenom och göra det bara för att det "måste göras" när det finns annat inplanerat. Ibland är det skönt att vara ledig helt enkelt :)
På grund utav detta såhar jag dock en tuff dag framför mig imorgon och på fredag, men det får dte vara värt!
 
Morgondagen bjuder på mycket ridning, alla stallets hästar i träning måste motioneras då det vilat nu, känns ganska peppande som det är nu iaf - har ju fina och duktiga hästar som för det mesta är roliga att rida! :)
 
Hoppas att ni alla har haft en härlig julhelg!!
 
Lilla Liam <3
 
(Bara ett litet uttalande om bilden, jag är egentligen inget för att "spöka ut" hästarna - då jag inte tror att de flesta uppskattar det. Men Liam är så fantastiskt cool och vill hela tiden vara med och stå i centrum, helt ärligt så tycker jag att han verkade gilla att bli fotad som ren!! Hur konstigt det än låter! En sak är säker, det var inte han mådde dåligt  över och jag måste säga att jag är stolt ägare till världens roligaste och tryggast 6 månaders gamla lilla häst!!)

Julhelgen fortsätter!

 2012-12-25    22:32:30   av:.
Julafton var mycket lyckad med världens bästa vän på dagen i stallet och med världens bästa släkt på kvällen så skrattades det mycket, delades ut många fina klappar och intogs mängder av god mat och underbart julgodis!
Idag har jag och Rebecca jobbat i stallet i snöyret på morgonen och jag har varit på middag hos min kära mormor, imorgon ska det ätas mer god mat med delar av släkten och förhoppningsvis ridas en del också :)
 
Ha en fortsatt trevlig julhelg alla glada!
 
 Jul hemma i stallet med nära och kära!

GOD JUL!

 2012-12-24    07:50:00   av:.
önskar jag, med personal och hästar!
 
Hoppas att ni får en helt fantastisk julafton!
 

Dan före dan!

 2012-12-24    00:02:00   av:.
Nu är det snart julafton, dan före dan som det så fint kallas, jag har lite av den barnsliga förväntan och glädjen kvar för att det snart är julafton. Men jag måste säga att det förändrats med åren, dagen blir inte så speciel när man är hästägare, utan lite mer "som vilken dag som helst", hästarna bryr ju siginte om att Kalle börjar klockan tre direkt.
Dock så anser jag att några timmar med stalljobb tillsammans med Rebecca och våra 20 fyrbenta vänner höjer mysfaktorn på denna julafton nåt enormt!  
 
Min julafton kommer förutom stalljobbet bjuda på julmiddag med stora delar av släkten, paketöppning efter att jag hört från säkra källor att Tomten kommer till oss även i år!!
 
Bjuder på två bilder från en dag jag aldrig kommer glömma, julafton 2011, då min kära mamma fick sin svarta hingst Malte! Ett minne för livet och en fantastisk julafton!

Julstress på högsta nivå.

 2012-12-22    19:53:52   av:.
Ute i sista minuten som jag alltid är så var det presentletande som förgyllde gårdagskvällen, detta på Tuna Park med tusen andra stressade människor.. Men nu är jag nästan helt klar, har en liten klapp kvar att fixa - men denna är tänkt att komma från Sanna Nilsson Dressyr Butiken så det löser jag imorgon :) Det är förövrigt toppen att ha en butik såhär på hemmaplan att handla och kolla runt i, finns ju så mycket fint att ge bort (eller önska sig själv), även till icke hästintresserade!
 
Hästarna mår i det stora hela fint, ridningen går bra, har jobbat på mycket jag kunnat med alla hästar i veckan så att de kan få en lite lugnare vecka nu efter helgen - blir svårt att hinna med att rida som vanligt när julfirandet är som mest.
Hernandez och Rulle är de jag tycker har skött sig bäst i veckan, de har båda nu verkligen lärt sig förvänd galopp och skänkelvikningar, vi fick lite extra hjälp på traven av Mattias förra veckan och nu sitter det som en smäck på båda fina fyraåringarna - känns toppnen inför kommande år och tävlingssäsong!!
 
Måste även tillägga att jag hade sista lektionen innan jul i torsdags och det gick hur bra som helst, vad härligt det är att uppleva förbättringen hos ett ekipage som tränare, väldigt peppad inför mer träningar 2013!!
 
Nu ska jag göra lördagskväll på riktigt, skriver mer imorgon :)
 
 
 
 

Löshoppning på Lucia #2.

 2012-12-20    12:32:00   av:.
Hittade godishinken direkt ;)
Perazzi fick leka av sig lite han med, vilken han verkade uppskatta :)

Löshoppning på Lucia!

 2012-12-20    00:37:00   av:.
Lilla Rullebus börjar lära sig hur man gör!

Noll med tid och "fel" prioriteringar..

 2012-12-19    01:39:24   av:.
Dagarna bara försvinner, som om det inte var nog med allt vanligt stalljobb så är ju julen här om mindre än en vecka.. Hujedamej så fort tiden går!
Inte har jag lärt mig något sen förra årets julstress heller, utan precis som då är jag ute i sista minuten med klapparna, handlade första presenten idag och är ganska nöjd med att "ha börjat".. Blir mer julklappsletande under torsdag och fredag, förhoppningsvis är jag klar till helgen iaf :)
 
Med denna knappa tid blir det dåligt med bloggande som ni märker, när jag väl hinner till datorn är klockan mycket, hjärnan ganska tom och ögonlocken tunga.. Och vet ni vad som händer då? Jo, jag råkar alltid hamna vid någon salusida för hästar..! Hur kommer det sig? Inte direkt så att jag "behöver" fler fyrbenta, stallet är helt fullt.. Så jag bör ju inre behöva sitta och leta saluhästar precis. Men något lockar mig till dessa sidor flera kvällar/nätter i veckan. Skumt tycker jag själv.
 
Iaf, till något viktigare - hästarna här;
* alla mår bra.
* de som rids och tränas sköter sig mycket duktigt.
* Dutch och jag "hoppade" en fem-och-halva idag - är tvungen att skryta lite ang det!
(med hoppning menar jag bommar som är över marken, ca 30 cm. Men allt räknas! Dutch var livrädd för bommar när jag köpte honom, kunde inte ens rida i samma ridhus som ett hinder utan att flyga i backen för 2 år sedan.. Så att nu ta sig Över dessa läskiga saker är en stor seger!)
 
NU till något som för avrunda detta spretiga inlägg; jag och Hernandez fick en tidig julklapp igår, nämligen en helt ny Prestie Rembrandt sadel!! Lyckligast i världen kände jag mig som och jag tror att min fina fyraåring blir minst lika nöjd med sin fina klapp!!
 
Mobilbild på nya sadeln!

Träningsbilder från den 11-12/12!

 2012-12-18    00:36:51   av:.
 
Några bilder på två av stallets fina fyraåringar, duktiga var de båda på träningarna med Mattias!
Skänkelvikning och förvänd galopp kan de snart båda två, mina goa grabbar! :)

Träningsbilder från den 11-12/12!

 2012-12-17    00:00:00   av:.
 
Lite bilder på mig och Dutchen från sista träningarna med Mattias, vilken outfit tycker ni var snyggast - den röda eller den blå? :)

Ny liten uppdatering om Kaka!

 2012-12-14    12:19:00   av:.
 
Nu har "min" lilla Kaka ÄNTLIGEN kommit fram till sitt nya hem i Sydafrika, på bilden ser ni honom med sin nya ägare! :)
Det värmer i både hjärta och själ att se att han är välmående trots den extrema resan till andra sidan jorden!
 
VILKET EKIPAGE NI KOMMER BLI, JAG ÖNSKAR ER STORT LYCKA TILL MED ALLT!

Ont om tid, men mycket roligt att göra!

 2012-12-14    00:59:51   av:.
Vilka dagar det varit, Mattias kom upp till Eskilstuna i måndags kväll och efter det har det varit två fullspäckade träningsdagar! Lika kul som alltid!
Har dock inte hunnit blogga, det har inte funnits en lucka med tid alls.. eller jo, igår kväll - efter fodringen vid 22 och efter dusch och mat för min del hade jag tänkt att slänga upp ett inlägg, men jag hann inte ens starta datorn innan jag somnade med den i knät.. slutkörd var ordet ;)
Nu är jag lite piggare, trots att dagen bjudit på ganska mycket jobb den med; 8.00 till 20.00 med ridning, longering, kontorsjobb, löshoppning och även en träning för en duktig elev!
 
Träningarna för MJ gick i stora drag bra iaf! Dutch, Danny och Perazzi tränades dag 1 och igår så hade jag fem träningstider så då fick Dutch, Danny, Perazzi, Rulle och Hernandez springa ett varsitt pass!
Bjuder på en bild från träningarna redan nu, resten får ni snart ta del av :)
 
Tyvärr så måste jag redan tänka på refrängen, blir en fullspäckad dag imorgon med!
Godnatt alla ute i vårt vinterland!
 
Dutchen och jag "juligt" klädda ;)

Secondhorsegear är på g igen!

 2012-12-10    13:09:00   av:.
Vår försäljningsblogg "Secondhorsegear" är på g igen, kika in för att göra fina fynd! :) Sprid gärna vidare till vänner och bekanta!
 
www.secondhorsegear.blogg.se

Andra advent!

 2012-12-09    21:25:55   av:.
Idag är det andra advent och det känns att julen börjar närma sig tycker jag, snön ligger fortfarande på plats och ännu mer kommer för var timme som går!
Till skillnad från första advent, då det var fullt ös medvetslös i Globen, så har denna söndag bjudit pålite vila för min del! Efter 13 långa arbetsdagar, ÄNTLIGEN! Så skönt med en lugn dag!
Har dock haft en lektion under eftermiddagen, men det är bara kul när man har duktiga elever! :)
 
Red nästan hela gänget igår, de var duktiga hela bunten - med extra guldstjärna till Dutch och Dannyboy!
 
Veckan som kommer bjuder på mycket, bland annat så kommer Mattias upp från Skåne imorgon kväl. Träningar för min guru står på schemat under onsdag och torsdag! Vilket ska blir lika kul som vanligt!
 
Ska snart ner och fodra för sista gången för idag, sen blir det att dejta sängen igen!
 
Hemmet i vintermörker.

Uppdatering om Kaka!

 2012-12-08    11:06:00   av:.
Nu har jag fått en liten uppdatering från Sydafrika och självklart berättar jag för er också! :)
Kaka har nu bara en vecka kvar i karantän, sen får han Äntligen komma till sitt nya hem!!
 
Skönt att se att ser välmående ut där långt långt borta!!
 

Vilken vecka..

 2012-12-08    00:06:00   av:.
Veckan böjade lite tungt, efter en föregående lång vecka som avslutades några timmar efter midnatt i söndags när vi kom hem från fyra dagar i Stockholm med mässa på Globen. Efter ett par timmars sömn i måndagsmorse drog sen denna vecka igång - med mycket jobb inplanerat då stallet och motioneringen av hästarna "låg lite efter det vanliga schemat" efter Stockholms visiten.
Att det sedan varit snökaos gör att mycket blir mer tungjobbat och tar längre tid.. Oflytet förde även med sig att Malin var sjuk och hemma onsdag-torsdag, vilket även praktikanten Emma var. Resultatet blev att jag och Rebecca fick klara oss själva i stallet. Trots att vi gjorde vårat  bästa och att onsdagen tex bjöd på en för min del 12 timmars lång arbetsdag - med konstant högsta växel i - så hamnade vi ännu lite mer efter planeringen. Redigt trött nu efter 11 dagars hårt arbete och långa dagar, men det blir att forsätta helgen också, för att jobba ifatt det som inte riktigt hunnits med trots våra tappra försök. Imorgon har jag 7 hästar på min "rida-lista", mer än vanliga lördagar då jag brukar försöka hålla ner motioneringen till ett par hästar per dag under helgerna för att få lite ledig tid.. Men som sagt, andra bullar denna helg! :)
 
Andra saker som veckan bjudit på är lektion för en duktig elev och hennes ponny, möte med Martha Ridwear ang inköp för vårens kollektion och även firande av världens bästa mormor som blivit 75 år! Grattis igen mormor!
 
Innan jag dejtar sängen bjuder jag på två bilder som beskriver veckan..
Första bilden visar Dorn som, precis som alla andra hästar, varje morgon varit mycket ivrig på att få gå ut men sedan efter typ 30 minuter utomhus ångrat sig.. Ingen mysigt väder direkt. Konstaterandet "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" har dock bekräftas då hästarna klädda i Bucas täcken varit varma och torra vid intag!! :)
På andra bilden ser ni en pulsande Rebecca med Q och Benji påväg in från stormen, det här med att jobba med hästar är ju en barnlek, eller hur!? ;)

Träning för Gustaf den 27/11!

 2012-12-07    11:58:00   av:.
 
Ett litet gäng bilder på mig och snyggingen rån sista träningen med Gustaf, vilket var en super träning! Dutch gick riktigt rktigt bra, framförallt travarbetet flöt somen dans! Vi red igenom St: George ett par gånger och Gustaf dömde oss, efter travprogrammet låg vi på dryga 77 % - mer eller mindre felfritt och en toppenkänsla!! Efter en liten miss i en skrittpiruett och en miss med en piruett i galoppen skönk procenten lite men slutresultatet var ändå långt över 70 %, ca 74 enligt min fantastiskt stöttande tränare!
Vi fick mycket beröm Dutchen och jag, min holländare får alltid mycket klappar och godis från Gustaf - de kommer mycket bra överrens ;) och jag fick även höra att jag var "en utav Sveriges framtida elitryttare och stora talanger" vilket värmde i hjärtat kan jag säga! Ska försöka komma ihåg de snälla orden de dagar arbetet känns lite motigt :)

Träning för Gustaf den 27/11!

 2012-12-06    11:39:00   av:.
 
Ett par bilder på Perazzi och mig från träningen för Gustaf, blev inte så många på oss då Rebecca (min bästa fotograf!) fixade iordning Dutch för hans kommande träningspasset :)
Perazzi fick iaf träna på Msv A-rörelser och även lite piafftramp som avlut på ett bra pass! Red igenom St: George en gång också och Gustaf bedömde det hela till ca 68 % och det skulle jagvara nöjd med vid tävling! :)

Träning för Gustaf den 27/11!

 2012-12-05    12:14:00   av:.
 
Här är ett gäng bilder från förra veckans träning för Gustaf Svalling med min Dannyboy! Det blev ett dressyrpass emd inslag av markarbete, för att träna Danny att bli bättre på att "vänta och lyfta fötterna" istället för att springa på lite välmycket framåt! Funkade super! Speciellt att trava över bommana som låg som en solfjäder och ifrån den sista bommen gå över i en sluta på diagonalen - då lyfte grabben mer på fötterna och trampade över super bra med frambenen i slutan! Detta var ett klockrent tips från Gustaf och verkligen något jag kommer använda mig av i framtiden!
Förövrigt så kollade vi av rörelser från msv-programmen, både ryttare och tränare var nöjda efter passets slut och Danny var lika glad som alltid över att få arbeta! Härlig inställning har han!! :)

Jag ser det snöar.

 2012-12-05    00:03:05   av:.
Går inte att undgå, för snöar massor gör det verkligen. Och har gjort hela dagen. Konstant!
Kallt är det också, inte min favorit! Men helt klart bättre än regn och lera, så jag ska inte klaga alltför mycket.
 
Hästarna springer på fint, tex så gick Dutch ett härligt joggingpass och var super duktig när fokus låg på lydnad för dagen - tränade på våra kära övergångar galopp-skritt vilket känns som en bra förberedelse för ett dressyrpass med bytesträning imorgon!
Även Dannyboy var extra fin för dagen och vi börjar verkligen få till bra piruettarbete i galoppen - Msv A 2013 here we come!
 
Förövrigt så rullar det på i stallet, Sibell verkar må bra efter sin operation, dock så vet vi inte förns om några veckor om det gett nåt positivt resultat.. Liam fick idag för första gången ha täcke på sig i hagen (tur att jag har ett gäng småtäcken extra från "Totte-tiden" liggande..) han har varit så kall och frusit massor de senaste dagarna och med ännu kallare väder idag så var det dags för lillen att få ett täcke på sig! Han verkade stormtrivas med att vara varm och torr, snuttade även lite på kantbanden - så extremt söt!
 
Imorgon är det ett fullspäckat schema i stallet, så det är dags för mig att sova lite nu. Gonatt!
 
Mobilbild från denna snö-dag på lilla Liam i hans täcke :)

Globen avklarad!

 2012-12-04    00:03:00   av:.
Nu ni gott folk, är jag hemma från hektiska dagar vid Stockholm International Horse Show i Globen! Som ni säket vet så har Sanna Nilsson Dressyr Butiken haft enmonter vid hästsportmässan!
 
Mestadels "ris" till hela organistationen runt mässan, men massor med "ros" till vårt gäng som helt fantastiskt nog kunde hålla humöret på topp och få tre lyckade dagar! STORT TACK till mamma, syster Emma, hennes pojkvän Nicklas, Rebecca, Caróla och Märta som som fick vår monter att  lysa av glädje och gemenskap, även TACK till pappa och morbror Mats som hjälpte till med packning och bar möbler och varor så att detta var möjligt!! Tilläggas bör även att underbara grannar i montrarna "Albatross" och "Bequine" gav de långa dagarna en extra guldkant!
 
Bjuder på lite bilder, då jag inte kunnat blogga något från mässan under helgen;
Vår monter färdigställd på torsdagskvällen, vad tycks?! :)
Designad av www.tinkas.blogg.se