Väntar på M.J.

 2012-10-30    21:14:00   av:.
Hej och hallå, herr Jansson är påväg hit och jag hoppas att han hoppar av tåget på rätt ställe denna gång! (Förra gången skulle han hoppa av i Katrineholm, men missade att tåget stannat - den förvirrade människan..)
Imorgon och på torsdag är det träningar här på anläggningen, långa men såå roliga dagar!
 
Jag ska träna med min Dutch och med fina Limbery båda dagarna och jag känner mig extremt taggad! Det ska bli jättekul att höra vad Mattias har att säga om de framsteg Dutchen gjort ang GP rörelserna och hur vi ska gå vidare i träningen med Danskeman efter hans lite lugnare sommar!
 
Jaja dags att möta upp tränaren och snacka häst hela kvällen!! :)
 
Mattias och snyggingen Hernandez sist herr J var uppe!

Mer snygga nyheter i butiken!

 2012-10-30    00:08:00   av:.
Fleecetröja från Kingsland, underbar!
Cool jacka från Equiline, med snygga detaljer!
Härlig och smart vändbar dunväst från Kingsland.
Urmysig tröja från Equiline, finns även i beige;
 
Vi har även fått in många fina mössor och pannband som är perfekta för de kallamånaderna framöver! :) Här är två från Kingsland;
  

Superfin söndag!

 2012-10-28    15:56:12   av:.
Det är fantastiskt fint höstväder (absolut inte datorväder - så jag ska strax gå ut igen)! Har tagit lite nya bilder på Sparven, som jag tänkta att ni skulle få se om ni vill? :)
 
Inga hästar att rida idag dock, skönt men känns lite konstigt, fem stycken av grabbarna har fått massage och ska därför vila kroppen idag och ta det lungt även imorgon. Men trots att det inte blir några timmar på hästryggen så försvinner dagen fort ändå, massor med stalljobb att fixa inför träningsveckan som kommer! Och som jag sa igår så anländer en ny tillrdiningshäst om några timmar - så nu ska jag fixa iordning box mm så att det är redo för fröken :)
 
Höstbild.

Högt tempo!

 2012-10-27    22:08:05   av:.
Det är högt tempo här i Lista, speciellt då jag känner mig lite småsjuk - förkylning som resultat av detta höstväder!
Menmen, sjuk eller inte, hästarna behöver samma omvårdnad som vanligt, på gott och ont.. De går iaf bra, Limbery har varit riktigt fin de senaste dagarna och även Dutchen har glänst medbyten i varje på våra ridpass! Dorn verkar lite trött efter att jag följt Rådebergs råd om att pressa honom lite mer, men det är väl ett bra resultat antar jag (?) då har jag väl lyckats med det jag blivit beordrad av herr veterinären!
Imorgon kommer vår kära equterapeut Annika och behandlar Dutch, Dorn, Limbery, Hernandez och Malte så dessa killar ska få två lugnare dagar. Men på onsdag och torsdag kommer herr Jansson upp till E-tuna för träningar så då blir det andra bullar, jag har dock bara två träningstider per dag inplanerade denna gång, men det räcker gott och väl :)
 
Nu ska jag ta lördagskväll på riktigt (såhär efter kvällsfodringen) och imorgon är det stalljobb som gäller, vi ska nämligen få en ny häst för inridning i stallet och det ska bli riktigt kul att se vad det är för en liten tjej. Mycket spännande söndagsarbete!
 
Arkivbild som gör mig glad på fina Limbery!

Nya stövlar!

 2012-10-27    00:09:00   av:.
Jag har precis fått hem mina nya fantastiska stövlar, visst är de snygga!? :D
 
(dålig mobilbild tyvärr, men bättre än inget..)

Kort update.

 2012-10-26    00:44:00   av:.
Lång och kall (-1 grad hos oss) torsdag idag och vi har hämtat Sibell från Strömsholm, ingen veterinär där som kunde förklara vad röntgen hade visat men vi lär få ett besked om ett par veckor. Fröken verkade iaf glad över att komma hem!
Även haft besök av leverantörer till butiken, med nya snygga prylar inför 2013. Jag har motionerat ett gäng hästar och avslutade kvällen med att hålla en lektion! :)
 
Hög tid att sova lite, blir en lång men förhoppningsvis bra fredag imorgon!
 
Sibell hemma :)

Veterinärer i fokus.

 2012-10-25    00:34:41   av:.
Idag har der varit lite "sjukstuga" hos oss.
Sibell fick imorse en sista minuten tid för skintröntgen på Strömsholm, hon är fortfarande kvar där men ska hämtas redan imorgon :)
Veterinär Rådberg var på ett långt besök i stallet, kändes som om han kollade igenom hela bunten, men mestadels var det vaccineringar - så inte så allvarligt!
Liam undersöktes och Rådberg konstaterade att han troligtvis slagit omkull och fått en rejäl lårkaka som gör musklerna runt bakknät "förlamande" vilket resulterar i att det blir svårt att gå,.Lilleman fick lite antiinflamatorisk spruta och vi hoppas nu att han mår bättre imorgon!
 
Dorn fick visa upp sina förbättningar, vilket var många enligt herr veterinär, men vi upptäckte nu att en muskel precis strax under brottet "ligger efter" om man jämför med alla andra muskler i uppbyggnad. Frågan är varför? För att den är skadad, blev skadad vid olyckan?  Eller för att han har haft jobbigt att gå och därför fuskat i att använda den, dvs byggt upp den igen? Jaja, ska inte grubbla ihjäl mig över det - vi får se vart det leder helt enkelt! Lennart tyckte iaf att jag skulle börja jobba honom lite mer från ryggen och pressa honom i att använd alla muskler så att vi kan se om han rent fysiskt kan göra det. Detta betyder mer ridning på Dorn den närmaste tiden till att börja med och jag är nöjd med det!!
Hernandez kollades över efter hans skada och nu var det bara att rida på igen - toppen!
Limbery böjdes, bara för avcheckning i förebyggande syfte och han var helt ren - toppen!
Alla hästar som vaccinerades var snälla - toppen!! :)
 
Självklart hanns det med lite ridning och övrigt stalljobb också, men som ni märker var det mest veterinärer i fokus idag.
Dags att sova, godnatt!
Arkivbild på nyfödd Liam, han har växt en del nu kan jag säga!

Klipptider.

 2012-10-24    00:09:00   av:.
 
Nu är det klipptider och hästanablir nakna en efter en hemma hos oss, sist var det Limeberys tur och tappa päls! Som ni ser på bilderna ovan behövdes det verkligen och han blev så snygg efteråt - detta även tack för att Rebecca är riktigt duktig på att klippa! Danskeman måste även få en guldstjärna för det makalösa beteendet, så duktig och stog som ett ljus precis hela tiden!  :)

Måndag och höst!

 2012-10-23    00:01:00   av:.
Måndag igen och en dag som påminde om att vintern är påväg, det har varit fint väder här - eller det har iaf inte regnat! På kvällen kändes dock hemskt att gå ut då det var riktigt råt och kallt.. Usch och fy, tänk att det ska bli ännu kallare - väldigt mycket kallare!!
 
Idag har hovslagaren varit på besök, lika trevligt som alltid med Anders i stallet! :)
Limbery och Hernandz har longerats, Dutch och Malte har rididt, Dorn har gått ett 15minuters pass med mestadels skritt men även några långsidor trav :)
Jag har ridit träningshästen och Sparven har travat några steg med ryttare på ryggen för första gången i sitt liv!
Alla hästar har varit så duktiga, härligt med sådana dagar måste jag säga!
 
Liam mår bättre, men veterinär Rådberg kommer ut på besök på onsdag och kollar till honom iaf - det är fantastiskt att ha en så bra och engagerad veterinär som han!
 
Zita är redo för vintern med ett täcke från Bucas!

En stalltjej's helg.

 2012-10-22    00:05:00   av:.
Helgen, ja denna helg har varit ganska bra, trots regn och förkylning.
 
Igår hade jag butiken öppen och vi hade fått en ny prislista med rekomenderade utpriser för alla Bucas grejer - hur härligt känns det inte att märka om precis alla varor till nya och lägre priser!? Alla täcken är nu minst 100 kronor billigare och även schabraken, grimmorna ochgrimskaften har fått nya mycket roligare prislappar!
 
Efter butiksjobb blev det hästjobb, ett blött sådant då alla hästar var genomblöta efter en deras hagvistelse i ösregn.. Inte så roligt kanske, men desto roligare var det faktum att alla hästar var på gott och srbetsvilligt humör!
 
Kvällen spenderade jag i goda vänners lag, händer inte jätteofta, vilket gör det hela såå mycket mer speciellt och fantastiskt trevligt! Skönt att ibland få klä upp sig och vara en mer "normal 21-åring" och inte bara en stalltjej som tänker, känner och andas häst! (trots att jag älskar min livsstil)
 
Dagen har varit som en vanlig söndag, något lugnare än vardagarna, men ändå stalltid och mycket jobb. Lilla Liam hade under dagen troligen gått omkull i hagen så mycket tid lades på att känna och klämma på honom och kolla var han hade ont.. Stackars lillen ville nämligen inte riktigt belasta sitt ena bakben, men då han verkar pigg och glad ändå, så valde jag att avvakta med att kontakta veterinär till hur vi vet hur han imorgon. Hoppas på att han är lite "blåslagen" och att mamma Lisa kunnat "pussa bort det onda" under natten!
 
Sist och slutligen så anlände en häst som ska vara här på tillridning ett tag, fler hästar i stallet är alltid lika trevligt :)
 
Nu är det dags för mig att gå till sängs, imorgon drar en ny arbetsvecka igång, som startar med besök från hovslagaren - vilket är tur då Dutchen trampade av sig en sko igår.. Alltid är det nåt med dessa hästar ;)
 
Stalltjej och mysföl i sommarhagens leriga miljö - livet på en pinne!

Uppdatering från Lista.

 2012-10-20    00:03:00   av:.
Det rullar på så fort här i stallet, har inte hunnit skriva några inlägg här på kvällarna utan nu har det blivit lite mer tidsinställda allmänna pryl-inlägg de senaste dagarna - vad tycker ni om de inläggen förresten, är det intressanta?
 
Iaf nu ska jag berätta lite vad som händer här i mitt hem, i måndags började dagen med att vi besökte Strömsholm - inte så dramatiskt denna gång som tur var - utan nu var det Sibell som hade en inbokad tid. Sibell har alltid varit lite spänd i kroppen och jag tyckte nu att det var dags att kolla upp vad det kom ifrån. Hon röntgades på Strömsholm för några veckor sedan och nu var det dags att gå igenom vad bilderna visade. Utskotten från ryggraden sitter väldigt tajt hos henne och detta kan behöva opereras. Planen är nu att hon ska tillbaka till Strömsholm nästa vecka och göra en skintröntgen, så får vi se vad fortsättningen på historien blir. Men jag hoppas och tror att vi kan lösa detta problem för henne, det är ju en riktigt riktigt fin liten häst!!
På eftermiddagen så fixades stallet och alla de andra hästarna sköttes efter att de varit ute i regnet.
 
Tisdagen spenderades enbart hemmavid, lämnade inte ens gårdsplanen. Men det är skönt ibland, att bara vara hemma och låta dagen rulla på. Morgonen ägnades åt kontorsjobb för min del, då Malin och Rebecca tog hand om  hästarna på bästa sätt, strax innan lunch hjälptes vi åt att städa lite i stallet.
Malin slutar jobba vid 12, då jag och Rebecca tillsammans med hästarna tar lunch, strax efter detta hoppade jag upp på Dorn - som inte var drogad denna gången heller! Det gick mycket bra, han är lite väl pigg nu när han inte får något lugnande innan ridpassen men han sköter sig bra tycker jag! Idag provade vi även på ett par travsteg, inte många men bara för att testa balansen och att han är jämn och rak. Vilket fungerade jätte bra!! Märks dock att han tycker att det är jobbigt både fysiskt men framförallt psykiskt - han var helt slut efter vårat 15 minuters långa pass.. Men det är härligt att se hur fantastiskt nöjd han är med att få "jobba" igen!
 
Under onsdagen var jag knappt hemma, massor med ärenden och tandläkarbesök, men han med att rida några hästar. Bland annat ett dressyrpass på min fina Dutch, som var såå duktig! Vi tränade på bytena i varje och lite passagetänk i traven. Framförallt bytesserierna blev riktigt bra, jag hittade verkligen rätt i känslan helt plötsligt!! Det var bra för mig att bara göra det utan hjälp från någon tränare, vilket jag tidigare alltid velat haft när jag och Dutchen ska träna på just detta svåra. Han blir lätt stressad och jag är rädd att om jag gör något litet fel så förvirrar jag för honom och backar i det han äntligen lärt sig. Men efter de lyckade träningarna med Liane förra veckan så tänkte jag att det fick bära eller brista, nu var det dags, och bar gjorde det! Och ännu bättre än vad jag kunnat tro och hoppas! För när jag blev själv med tekniken, kände jag verkligen efter ordentligt och hittade rätt knappar - (till mig själv, kom ihåg att hålla vänster sida lite rakare i bytena med mer stöd på vänster tygel och driv framåt mer tillsammans med byteshjälpen för att få bytet rakare. Och våga mer!) Jag var iaf jätte nöjd efter vårat pass, vilket Dutchen också verkade vara då han i två timmar stog och väntade på berömgodis (vilket han fick men ville ha mer av)! :)
 
På torsdagen hade jag lite ärenden under dagen och var en sväng til Stockholm, men efter lunch han jag med lite egen ridning och att avsluta arbetsdagen med en att hålla en lektion samtidigt som Rebecca var snäll att klippa lurv-Limbery. Fredagen var lite likadan, dock  så bytes resan till huvudstaden ut mot möten på hemmaplan, bland annat med Anders Svensson som säljer vår fantastiska "Gravity Line" (som jag kallar vibben till vardags)! På eftermiddagen sköttes hästarna här i stallet och så hade höll jag en lektion - vilket är fantastiskt roligt när man har så duktiga elever!
 
Något mer som konstateras nu när vecka 42 snart är slut är att Sparven inte är långt ifrån att klassas som "inriden", hon har nu haft ryttare på ryggen utan ledare och det går över förväntan! Super snäll och klok liten häst, jag är så fantastiskt lycklig över att vi kunnat ge henne en andra chans i livet!!
 
Detta blev ett ganska långt inlägg, men det fanns en hel del att berätta efter några veckas dåligt bloggande :)
Ha nu en bra helg alla fina läsare där ute, det tycker jag att vi alla förtjänar i detta höstmörker!
 
Sparven får denna veckas guldstjärna (i jämn strid med Dutch..) <3

Underverken 2013.

 2012-10-18    12:59:00   av:.
Lite info om den lilla fölunge som just nu växer inne i Ceazanne's mage och som förhoppningsvis anländer till denna värld frisk och kry nästa sommar! :)
 
Ceazanne (e: Rosevelt ue: Nactus) är dräktig med Johnson!
 
Snyggingen Johnson i egen hör person!
 
Jag skulle ju verkligen tacka och ta emot om Ceazanne kan hjälpa till och fixa en liknande bebis som dennes halvbror efter samma pappa;
Jag blir mer än nöjd med en "Bretton Woods nr 2" ;)
En flicka kan ju få drömma iaf..

Underverken 2013.

 2012-10-17    12:32:00   av:.
Tänkte att jag skulle berätta lite kort om de små fölisar vi väntar till nästa år, både Quinzy och Ceazanne är dräktiga och jag hoppas att de levererar lika fina fölungar som de gjort tidigare!
 
 
Quinzy (e: SanQuintero xx ue:Granit) är dräktig med Ampère!
 
 
Jag hoppas att detta lilla liv som växer i Quinzy's mage just nu ser ut lite som denna halvbror med samma pappa;
Endone e: Ampére.
 
Imorgon kommer ett inlägg om Ceazanne och hennes kommande lilla bebis! :)

Höst- och Vinternyheter i Dressyrbutiken!

 2012-10-16    10:03:00   av:.
Eftersom en bild säger mer än tusen ord så fixar jag nu en liten bildbomb med ett urval av alla fantastiskt snygga hörs- och vinternyheter som nu finns i Sanna Nilsson Dressyrbutiken!!
 
 Funktionströja från Anky, finns även i rött;
Snygg unisexjacka från Kingsland!
Riktigt snygg yllejacka från Anky!
Dunjacka från Equaline med mycket snygga detaljer!
Stickad polotröja från Kingslad, finns även i blått!
Equiline har levererat fantastiska, snygga och tjocka dunjackor med avtagbar luva och pälsfoder, i både marinblått och brunt!
(ursäkta dålig mobilbild) Men denna snygga röda väst från Kingslad var direkt ett måste i min garderob ;)
 
Det finns så mycket mer snyggt i butiken just nu, kom och titta - jag lovar att nu hittar något ni gillar!! :))

Anky schabraken!

 2012-10-15    11:53:00   av:.
Den bästa utrustningen jag och Dutch kan tänka oss är Anky schabraken, det är faktiskt det enda Dutch behagar att gå med under sadeln - på riktigt! Så fort jag lägger på nåt annat schabrak så spänner han sig och får till sist ont i ryggen. Han är kanske ovanligt känslig och bortskämd, men det är iaf Ankys schabrak han valt och jag förstår honom!
Även jag väljer dessa schabrak om jag ska peka ut mina favoriter - de är snygga, form och färg håller perfekt i tvätten, de ligger still och lämnar aldrig skavsår på hästen, de är mjuka och fördelar trycket från sandeln på ett ypperligt sätt! Men framförallt så är de tillverkade i high-tech material, vilket är fantastiskt! Insidan på schabraken är gjorda i så kallat Coolmax material som ger bästa komfort mot hästens päls, men som framförallt transporterar bort all fukt!
 
Några färger på Anky schabrak som Dutch hade på ryggen när vi var i Moorsele, Belgien tidigare i år :)
 
Det som är kul att se när man kommer ut internationellt och tävlar är att människor från precis alla nationaliter använder utrustning från Anky's kollektioner till både häst och ryttare, säkert 70 % av alla kläder, schabrak och lindor man ser är från Anky! Detta märke är så stort och ledande utomlands och jag tror att det har mycket med att göra att produkterna bara är tillverkade i fantastiska material och på ett miljövänligt sätt!
 
Som sagt, Anky's schabrak är det enda min Dutch vill använda och jag är inte direkt besviken över hans "val", det skadar ju inte att det till alla schabrak finns otroligt bra och snygga lindor i matchande färg! Eller att dessa är betydligt billigare än andra liknande märkesbenlindor! (fyra mia's lindor kostar tex ca 378:-)
 
Självklart kan man köpa dessa fantastiska schabrak i Sanna Nilsson Dressyr Butiken, vi säljer även lindorna och massor med snygga kläder från samma märke!
Schabrakens pris; 599 :- 
Lindornas pris (för alla 4 st); 259 :-

Bucas i mitt hjärta!

 2012-10-14    12:06:00   av:.
Efter en hemskt regnig sommar, nu när hösten är här och vinter knackar på dörren och faktumet är att man har 18 hästar i stallet är täckesfrågan mycket stor!
Jag har samlat på mig en hel del täcken genom åren, från alla möjliga och omöjliga märken.
Häromdagen när regnet öste ner och alla våra hästar var ute i hagen (även hästarna får leva efter mottot "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder") så var det en stor variation på täcken och vilka märken de kom ifrån.
När hästarna kom in och vi tog av alla dessa blöta täcken så var alla utom två dyngsura rakt igenom, då var det ändå en mängd märkestäcken från tex Horseware, Weatherbeeta, Mark Todd mm.. De enda hästar som var torra under täckena, snustorra dessutom, var de två hästar som för dagen hade Bucas täcken på sig! Att dessa täcken är fantastiska är ingen nyhet för mig, men att de är såå mycket bättre än konkurrenterna blev till och med jag förvånad över! 
 
När vi skulle välja vilka täcken som vi skulle ta in och sälja i butiken så blev det til stor del Bucas, (vi har även några andra märken i butiken förstås, inte bara Bucas) detta pga att jag själv redan hade ett par Bucas täcken och var mer än nöjd med kvalitén och passformen på dom jag hade.
Och nu är jag så himla glad över det valet, för en sak är säker - det blir bara täcken från Bucas från och med nu!!
 
Dutch som modell i några av våra snygga, praktiskta och helt och hållet fantastiska Bucas täcken!!
 
Vad tycker ni, håller ni med mig eller har ni någon annan täckesfavorit?

Mina fina stövlar.

 2012-10-13    10:31:00   av:.
För ett bra tag sen fick jag en fråga om mina stövlar,  vad det var för modell osv.
Förvirrad som jag är har jag glömt bort det, men nu slog det mig för någon dag sen och fixar detta inlägg efter önskemålet :) Bättre sent än aldrig, hoppas att ni håller med!
 
Bootcere set'et från Petrie är det absolut bästa sättet att ta hand om sina stövlar enligt mig! (Självklart har vi tagit in och säljer det i Sanna Nilsson Dressyrbutiken)
 
Båda stövlarna är från Petrie och beställda genom Sanna Nilsson Dressyrbutiken - måste säga att mamma är sjukt duktiga på att måtta för beställningen så alla mina par sitter som en smäck! ;)
 
De svarta heter Anky Elegance och har lackat skaft med Swarovski stenar längs den övre bågen. Jag älskar dom!!
Mina andra, som jag använder vid träning, är i färgen Cognac och modellen heter Polo - de är lite billigare än Anky Elegance'n och mjukare vilket gjorde att dom var super sköna att rida i ända från första stund!!

En fredag i stallet.

 2012-10-12    21:12:36   av:.
Dagen har spenderats i stallet, ovanligt eller hur? ;)
Tyvärr så blev dom planerade träningarna för MJ inställda nu i veckan då han fick träningstider med landslaget för egen del, kändes trist men vi lhär i Lista lyckades fylla dagen bra ändå!
 
Började med lite kontorsjobb för min del, det finns alltid mer att göra på den fronten och dyker hela tiden upp nya "måsten". Vi fick sedan besök av två trevliga människor från Örebro som tittade på anläggningen och handlade i butiken, alltid lika roligt när folk ser positivt på mitt och mina hästars hem :) Även ett besök av två något yngre tjejer från Eskilstuna var här och shoppade i butik och från vårat lilla "secondhorsegear" lager och detta besök var precis lika trevligt!
Hade också säljare från three horses (petrie, sprenger mm) som visade nya kollektioner till butiken här hemma och en representant från LRF som ville boka konferensrummet för att ha deras årsmöte här i år igen (det hade de nämligen 2011 också) - roligt med nöjda kunder som återkommer!!
Även veterinär Christina var här en stund och fixade alla papper för att lilla Liam ska få sitt pass, så det är nu skickat till ASVH och lillkillen är officiellt döpt till Tainted Love SN!
 
Hästarna glömde vi självklart inte bort, trots att det var en lugn dag på den fronten, Dutch hade vilodag och stog bara en kvart på vibben - jag tyckte att han förtjänade det då han varit så otroligt duktig de senaste träningsdagarna!
Jag fick nån liten knäpp tror jag och beslutade att jag skull rida Dorn utan lugnande idag,han har de tidigare gångerna efter olyckan fått lugnande bara för att han ska hålla sig på mattan.. Men idag bestämde jag som sagt att det var tid att prova på om jag och vildingen klarade oss utan. När jag stog med honom på vibben innan passet så var han vääldigt taggad och jag kände av illamåendet av att ångra mitt kanske förhastade beslut.. - då var det ju så dax att ändra sig och fega ur kan man ju inte göra, det var bara att bita ihop. Och hör och häpna, vi överlevde båda två!! Dorn var lite för vild för vad man skulle önska och satte verkligen prov på min balas ett par gånger.. Men jag satt kvar och han höll sig på alla fyra benen hela det 15 minuters långa passet!
 
Förutom Dorn så joggade jag Sibell, Limbery och Malte - alla tre var duktiga och fick bara träna på lite grunder i låg och rund form utan någon direkt press på sig för dagen. 
Som ni märker var det mycket som hände här denna fredag, så roligt så :))
 
Nu blir det lite fredagsmys resten av kvällen, imorgon ska jag ta mig heela vägen till stellet igen ;)
 
Dorn på vibben innan dagens pass, den sekund som han stog still ;)

Två dagar med Knytis gänget.

 2012-10-12    00:12:00   av:.
Nu har jag och Dutch varit på Ericsberg i två dagar och tränat med Knytkalaset, så roligt och inspirerande!
 
Dutch har gått som en dröm, helt fantastiskt duktig har han varit!!
Vet inte varför vi haft detta genombrott just nu, vet inte heller om det håller i sig (vilket jag realistiskt sett inte tror heller) men det kändes iaf som vi tog några steg framåt i vår utveckling!
Konstigt är också att det gått så bra just dessa dagar, då Dutch klipptes i tisdags och av det alltid blir lite extra känslig - resulterar i lite sadeltvång och liknande. Detta blir ännu värre då han spänner sig när han fryser och passande nog har det varit jättekallt nu när han precis blivit klippt.. Allt detta har tydligt märkts av i börajan av våra träningspass - framförallt igår.
Men som sagt, när denna spänning släppte, gick det hur bra som helst!
 
Dutch har varit så lugn och harmonisk! Positiv till allt arbete och inte ifrågasatt en enda grej (vilket brukar vara hans paradnummer i vanliga fall)! Vi har börjat träningen mot GP på allvar nu, lite byten i varje - bara två till fyra åt gången så att snyggingen behåller lugnet och att det inte blir "för svårt och jobbigt". Vi har även försökt hitta passagen och piaffen utan att Dutch stressat upp sig. Och jag kan inte vara nöjdare med honom, han har verkligen blivit en annan häst de sen jag köpte honom!! Underbar känsla!!
 
Jag har nog lite filmklipp som mor min fixat, är det något ni vill se? :)
 
En bild bjuder jag på redan nu;

Träningsfilm.

 2012-10-10    11:28:27   av:.
I måndags var jag och Dutchen och tränade för Gustaf Svalling, vilket var väldigt roligt!
Jag gillar Gustaf som både tränare och domare, han är så positiv hela tiden och dömer efter mottot "hellre fria än fälla" - vilket jag tycker är helrätt :)
 
Mamma var med på denna träning och då jag kommit ihåg att packa med videokameran (duktigt av mig eller hur!? ;)) så var mamma snäll och filmade stora delar av träningen!
 
 

Bilder från träningsveckan hos Anky!

 2012-10-09    13:48:00   av:.
Här kommer ett gäng mobilbilder som togs under veckan hos Anky!
Framme vid van Grunsvens gård!
Vy över parkering och hagar från vår lastbil sett, denna utsikt hade vi från vårt "köksfönster" hela veckan.
Tre bilder från det otroligt vackra ridhuset! På andra sidan sargen, längs den andra långsidan finns en korridor och dörrar in till 10 övernattningsrum.
Två mörka bilder från ridhuset sett, som visar upp stallet där det rakt fram finns en dörr som leder direkt ut på utebanan och även hur stallet med hästarna ryms åt både höger och vänster.
Bilder på den fina utebanan!
Från stallet, andra bilden visar Dutch's och Brisbane's boxar och tredje bilden visar Tsarevitj's box :)
Sällskapsrummet, med kök och kontor. Hur fint är det inte!?!
Ett gäng bilder från några av alla promenader runt på gården!
Fler promenadbilder med stjärnan. :)
Shopping ala Holland, i kartonger istället för i påsar! Var ett måste att göra ;)
Mitt och ett av Mattias sadelskåp, på sista bilden ser ni även Matthias Rath's snygga skåp :)
Ett par fina dressyrhästar som blickar ut över utebanan och kvällsträningarna, den bruna heter Upido och är Anky's "nyaste" tävlingshäst :)
Dutch innan ett utav våra träningspass för Anky!
 
Ett underbart ställe, med otroliga människor och fantastiskt vackra hästar - jag hoppas att jag är välkommen tillbaka snart!!

Mobilbilder, är det något ni vill se?

 2012-10-08    10:30:00   av:.
Jag har haft min mobil sen i slutet av januari och under den här tiden tagit ca 650 bilder, alla är inte hästrelaterade, men eftersom mitt liv kretsar runt våra fyrbenta vänner så är de flesta just detta.
Några få har ni nog redan fått sett, men låångt ifrån alla.. Jag funderade nu på om det kunde vara något ni var intresserade av att se, trots att det "bara" är mobilbilder med ngt sämre bildkvalité och utan något direkt sammanhang såhär i efterhand.
 
Ni besämmer :)
 
Ett smakprov från alla mobilbilder, på mig och Lilla Liam :)

Veckan som kommer.

 2012-10-07    14:00:20   av:.
Det blir en vecka i högt tempo som startar imorgon, framförallt för mig och Dutchen.
 
Måndag - Snyggingen och jag ska til Strömsholm och träna för Gustaf Svalling! 
 
Tisdag - En lugnare dag för Dutch, då klippning av vinterlurv står på hans schema.
 
Onsdag - Träning med Knytkalaset!
 
Torsdag - Träning med Knytkalaset!
 
Fredag - Mattias kommer till Etuna och drillar oss!
 
Lördag - Mer träning för MJ!
 
Söndag - Total välförtjänt vilodag!
 
Om Dutch tycker att denna träningsvecka blir för jobbig, kan jag ju alltid ta med någon av mina andra fina hästar att träna med. Men jag tror inte att det blir några problem för min vältränade grabb, framförallt inte då det med olika tränare blir fokus på olika saker! Och vi behöver detta lilla träningsläger, nu är det ju dags att ta ett steg framåt för oss! :)
 
För Mattias kommer jag även träna nån/några andra hästar, vet inte än riktigt vilka än, men något mer träningspass snor jag åt mig när min guru är hemma hos mig på besök. 
 
Arkivbild från EM på min snygga Dutch!

Dutch och jag i Luxemburg.

 2012-10-05    14:45:00   av:.
Här kommer lite bilder som togs på mig och min fina Dutch i Luxemburg :)
 
På vägen från framridningen till tävlingsbanan.
Galopp runt banan precis innan inridning och första halten.
 
Och ett helt gäng bilder från vårt program :)
 
Alla bilder påmig och Dutch är tagna av en proffsfotograf som fanns på plats i Luxemburg, vad tycker ni om dom och har ni någon favorit? :)

Övergång till vintertid i stallet.

 2012-10-05    00:30:20   av:.
Idag har vi gjort vinter här i Lista, nu är sommaren slut, hur tråkigt det än är.. Alla beteshästarna har kommit in i stora, torra och varma boxar och ska nu stå på stall fram till vårens återkomst.
På ett sätt tycker jag att det är lite mycigt att ha alla "hemma" och inne igen, att stänga dörrarna om vår stora flock och mysa medan vi väntar på varmare tider. Men å andra sidan blir det nästan dubbelt så mycket jobb med alla hästar inne, allt tar längre tid och är tyngre. Och sen är detta ett tecken som visar på det faktum att vintern faktiskt snart är här (!) och det är enligt mig hemskt - jag hatar snö, mörkret och framförallt kylan!!
Menmen, inte mycket man kan göra något åt.. bor man i Sverige så gör man helt enkelt. Och då väljer jag att se detta från den ljusa sidan och mysa med flocken i vårt fina stall där det iaf är varmt och skönt!
 
Som sagt alla beteshästar har tagits in idag och alla har badats, de var leriga från topp till tå typ.. Allihop verkade nöjda över att kliva in i nyströdda boxar och få mumsa hö :)
 
Förövrigt så var hovslagaren på besök en kort stund, han skodde Hernandez och slog på en tappsko på Tintin och meddelade att han kommer på nytt besök på måndag för att sko resten av alla djur!
Även Annika var här och behandlade Malte, Limbery, Hernandez och Dutch, vilket alla de fyra grabbarna tyckte var fantastiskt skönt!!
Jag red bara Dorn, Tintin och Sibell för dagen, men det fanns ju mycket annat att göra idag som ni hör :)
 
Sista bilden jag har på Kaka i Sverige. Hoppas att resan går bra snygging!

Hejdå fina lilla Kaka!

 2012-10-04    00:04:00   av:.
Klockan 5 imorse lastade vi Kaka här hemma och han kördes sedan ner till Skåne där han fick vila i en box på Hviderup under dagen. På eftermiddagen var distriktsveterinärerna på plats och gjorde en export besiktning på honom, vilket gick hur bra som helst! Klockan 18 kom transporten från Holland som hämtade upp denna fina ponny. De borde nog snart vara framme i Holland, där ska han nu stå i ett par veckor i karantän för att sedan flyga till sitt nya hem i Johannesburg, Sydafrika.
Känns lite overkligt hela den här historien, snart är han så långt bort vår fina Kaka! Men det är samtidigt såå häfigt att en ponny som är svenskfödd och utbildad under detta tak snart kommer glänsa på tävlingsbanorna i Sydafrika!
Jag önskar honom och hans nya duktiga ryttare stort Lycka Till med allt de tar sig för och jag hoppas att jag kan få lite bilder mailade till mig från dom så att vi alla kan få se hur Kaka har det där långt långt borta!
 
 EG Cauchy, en ponny som jag lovar kommer att briljera i sitt nya hemland!

Charlotte och Lydianus i Luxemburg.

 2012-10-03    11:03:00   av:.
Charlotte Haid-Bondergaard och hennes fina lilla Lydianus hann jag ta många bilder på i Luxemburg, de hade en prisutdelning när jag och Mattias var "klara för dagen" och bara kunde stå och titta och i mitt fall också fota :)
 
Busig och glad 15-årig häst!
 
Syntes verkligen att Ludde gillade det här med prisutdelningar, tur för honom att han och hans ryttare är så duktiga att de oftast får pris!
 
Så snygga!
 
Fick även några fina bilder efter prisutdelningen;
 
Visst blev det riktigt fina bilder!? Någon favorit hos er läsare? :)

Dagarna fylls lätt upp här hemma.

 2012-10-03    00:38:00   av:.
Livet rullar på här i Lista, jag har ridit Dorn ett par gånger de senaste dagarna, även Dutch har joggat lite lätt -  har tränat på mycket övergångar framförallt galopp skritt, men också gjort många halter. Viktigt att behålla lydigheten på vildingen ;)
Har även ridit ponnyn som är här på tillridning och han går bättre och bättre för varje dag, roligt att se och känna :)
Även några andra hästar har motionerats såklart och jag tycker de skött sig allihop.
Hernandez sår läker bra och han verkar pigg - i nästa vecka kanske han kan motioneras lite lätt igen om vi har tur :)
 
En lite tråkig grej var att jag inte kunde anmäla till Hellsingborgs notionella meeting som äger rum i november, hade plan på att åka dit, precis som de senaste åren då det är en trevlig tävling. Men anmälningen öppnade i söndags klockan 18 och när jag försökte anmäla genom tdb var sidan överbelastad, jag föröskte många gånger men kan tyvärr inte sitta vid datorn hela tiden.. och på måndag em var det redan 12 reserver anmälda. Så det blir ingen tävling för mig och Dutchen i Hellsingborg i år, känns trist men sånt är livet..
 
Något stort, betydligt roligare, som hänt och som blivit klart de senaste dagarna är försäljningen av Kaka, han är numer inte min utan ägs av en supertrevlig familj i Sydafrika! Han påbörjar sin resa mot sitt nya hem imorgon redan!
 
Kaka när jag köpte honom, 2010.

Prisutdelning på den fina tävlingsbanan i Luxemburg!

 2012-10-02    11:45:00   av:.
Vy över tävlingsbanan från framridningen sett :)
 
Här nedan kommer ett gäng bilder på Charlotte Haid-Bondergaard och hennes fina Triviant från en utav alla de prisutdelningar hon fick rida :) Hoppas attt hon inte misstycker i att jag lägger upp bilderna, men har svårt att tro det då de visar ett så fint ekipage!
 
Lätt att ta fina bilder på ett så extremt fint ekipage!
 
Vy över tävlingsbanan från VIP läktare och restaurangen.

Mattias och Tsarevitj i Luxemburg.

 2012-10-01    10:26:02   av:.
 
Bilder från framridningen :)
 
Och ett par bilder från tävlingsbanan precis innan start. :)
 
Visst är han fin Tsarevitj!? Och helt otroligt duktig som går internationell Grand Prix när han bara är 8 år!!
Ni får gärna meddela vilken bild ni tycker bäst om, jag gillar den sista från framridningen skarpt - trots att Mattias tittar åt sidan i någon typ av spegelbild ;)

Sent en söndag.

 2012-10-01    00:50:43   av:.
Hej och hallå gott folk! Hoppas att ni allla har haft en bra helg!? Det måst jag säga att jag haft, hunnit med att umgås med lite vänner och ridit några hästar per dag :) Samt kollat in alla grymt snygga höstnyheter i butiken!!
 
Har ju dock inte hunnit med bloggandet som ni kanske märkt, men tänkte gottgöra er med bildinlägg från vår sista utlandsresa den kommande veckan - hur låter det?
 
Har inte mycket mer att säga förutom att det kommer att bli en tuff vecka från och med imorgon, alla hästar ska in från sina beten och vinterplaneringen tar fart på allvar.
Bekräftades förresten idag att Mattias kommer hit och håller träningar en 16-17 oktober, härligt!
 
 Jaja, dags att dejta sängen.
vilket lilla Diva redan gör..
Designad av www.tinkas.blogg.se