Veterinärer i fokus.

 2012-10-25    00:34:41   av:.
Idag har der varit lite "sjukstuga" hos oss.
Sibell fick imorse en sista minuten tid för skintröntgen på Strömsholm, hon är fortfarande kvar där men ska hämtas redan imorgon :)
Veterinär Rådberg var på ett långt besök i stallet, kändes som om han kollade igenom hela bunten, men mestadels var det vaccineringar - så inte så allvarligt!
Liam undersöktes och Rådberg konstaterade att han troligtvis slagit omkull och fått en rejäl lårkaka som gör musklerna runt bakknät "förlamande" vilket resulterar i att det blir svårt att gå,.Lilleman fick lite antiinflamatorisk spruta och vi hoppas nu att han mår bättre imorgon!
 
Dorn fick visa upp sina förbättningar, vilket var många enligt herr veterinär, men vi upptäckte nu att en muskel precis strax under brottet "ligger efter" om man jämför med alla andra muskler i uppbyggnad. Frågan är varför? För att den är skadad, blev skadad vid olyckan?  Eller för att han har haft jobbigt att gå och därför fuskat i att använda den, dvs byggt upp den igen? Jaja, ska inte grubbla ihjäl mig över det - vi får se vart det leder helt enkelt! Lennart tyckte iaf att jag skulle börja jobba honom lite mer från ryggen och pressa honom i att använd alla muskler så att vi kan se om han rent fysiskt kan göra det. Detta betyder mer ridning på Dorn den närmaste tiden till att börja med och jag är nöjd med det!!
Hernandez kollades över efter hans skada och nu var det bara att rida på igen - toppen!
Limbery böjdes, bara för avcheckning i förebyggande syfte och han var helt ren - toppen!
Alla hästar som vaccinerades var snälla - toppen!! :)
 
Självklart hanns det med lite ridning och övrigt stalljobb också, men som ni märker var det mest veterinärer i fokus idag.
Dags att sova, godnatt!
Arkivbild på nyfödd Liam, han har växt en del nu kan jag säga!
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se