En ny flicka i stallet!

 2012-07-22    23:53:57   av:.
Innan jag reste ner mot Schweiz hittade jag av en slump när jag la ut Kaka på annons, en annan annons med ett mycket fint litet hoppstammat sto som skulle säljas väldigt billigt. Tyckte att det kändes konstigt att den var så pass billig och blev därför väldigt nyfiken om varför den skulle säljas. Eftersom gården där den för tillfället bodde, låg i Markaryd - som vi åker igenom på vägen mellan Hviderup och oss, tog vi beslutet att svänga in och kolla på den.
Jag vill inte ens skriva om exakt hur det var (blir mörkrädd för hur folk behandlar sina djur) men vårt stackars lilla sto var så mager och undernärd att hon knappt orkade stå upp själv.
Saken var klar, jag hade absolut inte hjärta att lämna henne där hon var, hon skulle inte överlevt länge till. Så vi köpte loss henne och lastade in henne i lastbilen - väldigt ohanterad men hur snäll som helst! Det är Rebecca och jag som tillsammans delar på henne, hon är ingen häst att köpa in i företaget eftersom man inte kan kalla det en investering eftersom att vi inte ens är säkra att hon klarar sig... Men Rebecca och jag valde att lägga de sparade pengar vi har vardera på henne och så hoppas vi att hon blir frisk och kan ridas in typ till hösten och så - då har vi ju iaf en räddad häst på vårt samvete!
 
Hon är bara tre år och väldigt liten, men har nu fått äta så mycket hon kunnat och velat, dock så har även detta varit svårt för henne.. För det första måste det börja göra väldigt ont i mage och tarmar eftersom dom varit utan mat så pass länge. Och för det andra så har någon puckad människa stoppat in en rasp i munnen  och nätsan raspat bort varenda tand i hela munnen på henne.. Att knappt kunna tugga maten gör ju inte att man går upp i vikt fortare - men hon får iaf MVG för försöket, hon tuggar så sött typ hela dygnet runt!
 
Från början kommer hon från Holland och har bara varit i Sverige i en månad typ, vi hittade en bild som är tagen i våras i Holland på Internet - jag och Rebecca har tagit bilder på hur hon ser ut nu med, men de får ni se om ett tag då jag fått in dom på datorn..
 
 
Här är hon som 2,5 åring i Holland, hon heter Ecairaz - men från första stund jag såg henne så har jag kallat henne för Sparven, hon är så nätt och liten och påminner om en Sparv på nåt vis.. Ett annat smeknamn som hon också snart kommer lyssna under är nog Ebba, det tycker vi också var ett passande smeknamn! :)
 
Sto, f: 2009 e: Arezzo VDL u: Cupido Flamengo Z ue: Calvino Z
 
Visar som sagt mer bilder om ett par dagar, God Natt!
 Sofia Classon

Jag älskar att en så duktig ryttare som du bryr dig så extremt mycket om hästar, blir rörd av att läsa detta! Så extremt många elitryttare som bara vill åt placeringar och skiter fullständigt i djuren! Men du Sanna, du har hjärtat på rätta stället! Jag är övertygad att det kommer löna sig i längden och jag måste säga att ju mer jag läser om dig ju mer växer du i mina ögon!! Du är en människa och ryttare att se upp till!! Kram /Sofia

 2012-07-23    11:30:32
 Tida

Hej Sanna!
Har nu följt dig på bloggen ett bra tag och jag vet sen tidigare att du sätter djuren främst och är en empatisk person.
Men detta gjorde mig verkligen rörd!
Jag vet av erfarenhet att det finns hemska människor som inte har ett uns vett i kroppen och inte tar hand om sina djur, de ser bara sin egen vinst i allt och har inte någon form av hut i kroppen.
Blev glad när jag läste att Sparven har fått en ny chans i livet.
Jag önskar er all lycka med henne och att hon kan få ett långt liv hos någon som bryr sig om henne!
Du och Rebecca har fått varsin stjärna i himmelen genom denna handling tror jag :-)
Vänligen Tida

 2012-07-23    20:41:25
 Anonym

Fantastiskt fint gjort!!!!!

Svar: Tack, det känns bra att veta att vi iaf hjälpt henne en bit påvägen i livet :)
Sanna Nilsson

 2012-07-23    22:24:58
 Malin

Men vad underbart gjort av er att ni tog henne därifrån och ger henne en andra chans till ett bra och värdefullt liv!!!! Lycka till med hennes tillfrisknande och jag tror att med mat och kärlek så kommer hon lyckas!!

 2012-07-24    19:17:28
 Clara

En hjälteinsats! Den h'sten är lyckligt lottad, hoppas hon klarar sig!♥

Svar: Snällt sagt! Det hoppas och tror jag också! :)
Sanna Nilsson

 2012-08-02    00:45:06     URL: http://tvistirni.webblogg.se/
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se