Firande i olika former.

 2013-03-31    01:47:11   av:.
Ber om ursäkt för dåligt bloggande, ska bli ändring på det.
 
Det är varit en födelsedagsvecka som avslutas med Påskfiranden.
 
I tisdags fyllde min kära syster år, i onsdags var det kära Jessicas dag, i torsdags var det mammas tur att firas, i fredags blev min ingifta morbror ett år äldre och idag var det Mattias tur att gratuleras! Det är fullt upp med födelsedagar i mars kan man säga!
Grattis till er alla igen!!
 
Förövrigt vill jag påpeka att jag hatar att det fortfarande är så kallt, flera minusgrader på nätterna tyvärr.. Men jag älskar att solen äntligen är här, dagarna blir så mycket längre och jag blir verkligen glad av solen! Skulle bo i ett land där den visade sig oftare och det var varmare, men det får jag drömma vidare om.. ;)
 
Nu är vi ju även mitt uppe i Påskfirande, med allt som hör till, för min del är det dock inte en jätte stor grej - jobb som vanligt och lite mer godis och god mat :P
 
Påsken avslutas i år med träningar, imorgon kväll kommer MJ upp till oss och sen ska han hålla träningar måndag-tisdag! Underbart!
 
Snart är det dags att ställa om klockan också, så det är  bäst att jag lägger mig, missar ju en timmes sömn redan.. Hoppas att ni har en härlig lördagsnatt!
 
En mobilbild från veckan som varit, Rebecca och Dannyboy i vårsolen!

Vilken onsdag!

 2013-03-28    00:37:43   av:.
Underbar dag hemma i Lista, stor sol och fyra hästar ridna i snön som fortfarande finns kvar, mycket härligt!
Har även fått hem massor med nya vårnyheter till butiken och haft en nya träningshäst på första besök :)
 
Zita har fått ett täcke från Bucas nya kollektion, supersnyggt till både häst och hund ;) Hon såg även till att överösa fantastiska Lisa med pussar efter att hon sprungit fint i ridhuset!

Ändring i planen.

 2013-03-26    00:25:00   av:.
Det blev inte riktigt som planerat förra veckan, men jag är inte alltför ledsen för det.
Ingen tävling tyvärr, berodde på många saker, tex att jag var sjuk och blev sämre och sämre för varje dag som gick. Dutch var lite vild, pga blåst och kyla. Vädret gjorde inte heller att tävling lockade, framförallt inte att Dutch skulle fått sova i mobil utebox då det förväntades bli mellan 10 och 15 minusgrader.
Så efter lyckade träningsdagar packade vi ihop och åkte hem istället ör att åka vidare på tävling. Jag har sedan legat utslagen, hela vägen hem och första dagarna hemma, förkyld och illamående. Ingen hit.
Men nu mår jag bättre och har kunnat jobba hela dagen som vanligt :)
Ska dock försöka sova nu, för att bli helt frisk!
 
Bjuder på en bild rån förra MJ träningen och säger Godnatt!
 
Dorn och jag. Foto: Sofia Hoelgaard

Bara ett litet tack!

 2013-03-21    00:03:10   av:.
Känner mig lyckligt lottad som har flera underbara människor i mitt liv! En bästa vän som ställer upp till 110 % och hjälper mig med bokstavligt talat allt, en fantastisk pappa som stöttar mig jämt och till och med lärt sig att bli en förstaklassig hästskötare och detta bara för min skull!!
Dessa är bara två av hjältarna i mitt liv, det finns naturligtvis några till som förgyller mina dagar!
Men pappa och Rebecca, jag blir rörd till tårar av att tänka på hur ni stöttar mig.. Tack, tack och återigen tack för att ni finns!!

Tisdag med träningar och planering.

 2013-03-20    01:07:38   av:.
Idag har jag kollat på massor med bra ridning och tränat med Dorn och Dutch för bästa Mattias och detta i ett stormigt Skåne. Dock inte lika dåligt väder som vi förväntat oss, utan bara lite snö på kvällen men väldigt blåsigt och kallt. Dutch var lite vild, han blir alltid knäpp när det blåser, men väldigt fin stundtals! Hela passet gick åt att få honom att hålla sig på mattan dock ;) Dorn gick riktigt bra, nu börjar det verkligen likna dressyr och det är såå roligt! Vi gjorde skolor, några piruetter, bytesserier och travarbete mot piff och puff! Mycket jobb kvar innan vi är redo för tävling, men jag är så glad över att det hela tiden blir tydliga förbättringar!! Förövrigt håller vi som bäst på och planerar tävling i Vitryssland i april, inte helt lätt med lång resa och massor med regler, men det ska bli spännande att se om vi går ihop det ;) Nu är det dags att sova, ska titta på när MJ tränar för Kerstin André imorgon bitti och sen rida två pass på Dutch och ett på Dorn under dagen :)

Uppdatering från ett blåsigt Skåne.

 2013-03-18    23:46:00   av:.
Ligger nerpackad under x-antal filtar i lastbilen och försöker få upp kroppstemperaturen igen och lastbilen gungar som om vi vore till sjöss! Det är sjukt vad det blåser! klass 2 varning är utfärdat och det ska tydligen snöa 25 cm det närmaste dygnet! Usch och fy säger jag bara, var tog våren vägen ? Både Dutch och Dorn är under kvällen tränade, båda var lite vilda mkt pga blåsten och mörkret då jag fick rida sent.. Men det var en bra första dag, imorgon tränar vi mer! :) Godnatt kära läsare!

I vår lastbil.

 2013-03-18    14:07:40   av:.
Nu sitter vi här igen, i vår fina lastbil rullandes ner mot Skåne och Hviderup :)
Dutch och Dorn står som ljus där bak och pappa och jag har hittills också lyckats hålla humöret uppe. Efter fyra timmar måste jag dock erkänna att vi börjar bli lite uttråkade tyvärr.. Förstår inte att det ska vara såå tråkigt.
Ikväll blir det något betydligt roligare i form av träning med mina snyggingar för bästa Mattias!

Nu ska jag dock komma på något roligt samtalsämne så att vi kan fördriva mer tid och komma ytterligare några mil hemifrån :)

Packning för en vecka hemifrån!

 2013-03-18    00:23:00   av:.
Just nu håller jag på att packar för fullt, eller just precis nu så har jag tagit en paus för att tänka på vad jag behöver och kolla hur vädret ska se ut den kommande veckan. Tidigt imorgon styr vi lastbilen ner mot Skåne och mina favoriter tilltränarpar, Jessica och Mattias!
Först ska vi spendera ett par dagar på Hviderup och på torsdag åker vi till Åstorp på tävling :)
Dutch ska tränas och sen tävlas i slutet av veckan, men även Dorn får följamed ner tillsitt gamla hem för att träna några dagar - ska bli riktigt kul attse hur han reagerar av att vara tillbaka på kära Hviderup igen!
Jaja, bäst att jag fortsätter med packandet, känner mig lite ringrostig och jag vill inte glömma något... Fullt fokus nu!
 
Förövrigt så var Rebecca med sin fina Tintin och tävlade idag, en härlig fjärde placering blev det! Grattis till stallets bästa hopptjejer!
 

Hopptävling 10 mars 2013.

 2013-03-16    00:01:00   av:.
Här kommer ett gäng fina bilder på Rebecca och Lisa från hopptävlingen på Vilsta förra helgen :)
 
Underbart fin är hon, kära Lisa! Ja, Rebecca med för den delen! ;)

Sparvens första träning för Mattias!

 2013-03-14    23:24:51   av:.
 
Lite bilder från fina lilla Sparvens första Mattias träning, superduktig var hon och både ryttare och tränare var mycket nöjda! Visst är hon otroligt söt i ljusblått också :)

Knytkalaset 5-6 mars på Brolöten!

 2013-03-13    00:03:00   av:.
 
Ett gäng bilder från träningarna med Knytkalaset förra veckan, de första 7 bilderna är från dag 1 då vi är klädda i mörkt olivgröna färger från Anky. De 4 sista bilderna är från träningsdag nummer 2 då vi var mörkbruna med schabrak och lindor från Anky och jag kläder från Anky, Pikeur och Equiline. Tyvärr visar sig färgerna väldigt lika (är faktiskt ganska olika i verkligheten) och inte så bra på bilderna, men jag tyckte att vi var snygga :)

Tävlingsdag på backen.

 2013-03-11    00:19:51   av:.
Det här med tävling det är verkligen min grej, jag är hundra procent säker på att det är därför jag håller på med hästar överhuvudtaget. Jag älskar iofs hästarna i sig, men jag skulle aldrig lägga ner så enormt mycket tid om det inte var för dessa få dagar per år då det spenderats tid på en tävlingsplats!
Idag var en dag på tävlingsplats och inte vilken tävlingsplats som helst heller, utan på min hemmaklubbs fina anläggning i Vilsta! Toppentävlingar med fantastiska funktionärer som gör mig så stolt och glad!
Trots att stor del av dagen spenderades på tävlingsplats så har jag inte tävlat själv, men min fina vän Rebecca startade fem starter på ERF:s lokala hopptävlingar och jag agerade hjälpredaoch hästskötare hela dagen :)
Hon red en fin liten häst vid namn Magic i 90 cm och 1 m, det är ERF:s unghäst som är till salu och de gjorde två fina felfria rundor! Lisa startde samma klasseroch var felfri i 90cm, menficktvå oturspet i 1 m - trist då det förövrigt såg jätte jätte bra ut! Sparven var även hon ute på sin livs första tävling, de startade endast 90 cm men gjorde det med den äran! Klockrent och felfritt, de kommer bli farliga tillsammans när vår fina Sprarv fått lite mer rutin!
Rebecca har haft en lyckad tävlingshelg måste man säga, 6 felfria av 7 starter och alla rundor lika fina och harmoniska! Jag vill även påpeka att jag idag verkligen kände hur stolt jag är över att ha en så duktig vän och anställd, hon rider in på tre olika unghästar och matchar dom kanonfint på ett sätt som stärker och förbättrar hästarna! Som sagt så är jag stolt över att ha en så duktig bästa vän, mer eller mindre familjemedlem och som abetsgivare också anställd!!
Väl hemma var det dags att packa upp massor med grejer, tävlingsgrejer men för vår del också varor eftersom Dressyr Butiken haft försäljning på Vilsta under helgen :) När vi fixat detta tog vi tag i motionering och vibbning av de hästar som varit hemma hela helgen.
 
Nu är det dags att avsluta denna intensiva träningsoch tävlingsvecka, imorgon drar en ny igång :)
 
Rebecca och Sparven :)

Har man inget att göra, så dyker det alltid upp något kul!

 2013-03-10    00:50:41   av:.
Efter många träningsdagar med mycket ridning så har både jag och hästarna haft träningsvärk idag kan jag lova!
Detta gjorde att min planering med noll ridning var lite extra skön, känns dock vääldigt konstigt att inte rida något alls på en hel dag.. Men som sagt, det passade bra denna lördag!
Meen, inte kunde jag sitta still för det såklart ;)
Jag var med min snälla pappa en sväng till Stockholm mitt på dagen, ett läkarbesök var inbokat (fantastiskt att det går att göra sånt även på helgerna tycker jag :)) och direkt när jag kom hem åkte jag till Vilsta!
Hemmaklubben har hopptävlingar den här helgen, igår var jag där och hjälpte till att bygga banan, men jag ragerade ändå på hur fint det var idag när jag kom dit idag! Snygga hinder och proffsig uppsyn på hela tävlingen, gör ju inte saken sämre att det finns ett fantastiskt Sanna Nilsson Dressyrcenter hinder i lysande rosa heller ;)
 
På Vilsta hejade på min kära vän och hästskötare Rebecca och hennes Tintin som så snyggt blev två i första klassen och sedan var starx utanför placering i den andra starten för dagen! Grattis till andraplatsen säger jag igen tjejer!!
Ägnade även tid åt att hjälpa mamma med att ha försäljning från Sanna Nilsson Dressyr Butiken i cafeterian på Vilsta, mycket trevligt!
 
Imorgon blir det mer hoptävlande och butikförsäljning på Vilsta, ska upp och hjälpa Rebecca och lasta häst tidigt så det är bäst att jag går och lägger mig nu :) Håll tummarna för Rebecca som ska tävla med både Sparven och Lisa imorgonpå Vilsta och även för min duktiga elev Agnes som ska till Fagersta och tävla! Jag håller både tummar och tår!
 
Rebecca och Tintin flyger lätt över vårat coola hinder!

MJ träning med Rulle 7-8 mars!

 2013-03-09    00:23:00   av:.
Rullebus var med och tränade för Mattias båda dagarna denna gång, han börjar bli stor nu så han fick trotsa träningsvärken idag :) Detta verkade han inte tycka var alltförfarligt,utan sprang på lika glatt som vanligt!
Nu börjar svårigheterna och de olika rörelserna som han ska kunna vara befästa så dessa träningsdgar backade vi lite och tränade mer på att få en bättre grund med form och tempo! Udag satt även Mattias uppoch kände på Rulle ett tag, roligt att se och väldigt nyttigt då vi sedan kan diskutera känslan - jag älskar det faktum att vi alltid tycker och känner detsamma!
Som alltid efter träning är jag nöjd med min fina ponny!
 
Några halvbra bilder på Rulle och mig från igår :)
 
Och tre bilder från när Mattias provade Rullebus :)

Känner mig lyckligt lottad!

 2013-03-07    23:00:00   av:.
Vilken härlig dag det varit!
Fyra stenhårda träningspass för min guru innan lunch och sen en eftermiddag med några av de bästa människor jag känner!
Och för att toppa allt detta så visade Cezannes bebis sin vilda sida i mammas mage, bara en månad kvar till storken kommer! :D
Kan inte bli mycket bättre enligt mig, fantastiska hästar, underbara vänner och fölsprattel i vårsolen!

Och nu middag med världens bästa tränare, på tvn visas hockey, extrem hästnörd och ointresserad av allt annat droppar MJ kommentaren "men gud vilket litet mål!! Det där kan ju inte alls vara svårt..! Det är ju bara att lägga dit en jättefet målvakt så kan ju de andra omöjligt göra mål!?!"
Skrattanfall delux var resultatet av det! ;)

Nu ska jag återgå till att vara social, mer info och bilder kommer från träningarna :)

Aha-upplevelser och annat trevligt!

 2013-03-07    01:30:31   av:.
Jag har varit iväg till Brolöten två trevliga dagar för träning med Knytisgänget för bästa Liane! Kul och lärorikt som alltid!
Dutchen har skött sig bra, över förväntan och jag fick riktigt många bra tips och trix med mig hem! Egentligen inget direkt nytt, men vi gick tillbaka till grunderna med lösgjordheten på min spända grabb och jag fick en "aha-upplevelse" i hur jag är som ryttare! Det låter skumt, jag vet.. Men jag rider på känsla, enbart, ska inte tänka så mycket för då blir det oftast fel. Den sista tiden, när vi har försökt höja svårighetsgraden en aning har jag tänkt för mycket och känt för lite. Detta stör Dutch och min harmoni tillsammans och han blir sur vilket resulterar att jag blir sur... Skärpning Sanna, använd tålamodet och känslan! Det är just de egenskaper hos mig som passar min flygande holländare och när jag bestämde mig för att bara rida på känslan och inte analysera allt hundra miljarder gånger, då gick det ju helt plötsligt bättre! Nu är vi påväg åt rätt håll igen, härligt!
 
När jag kom hem idag fortsatte jag med motioneringen av mina andra hästar, framförallt Dorn glänste med sin enorma arbetsvilja! Avslutade med en lektion för en duktig elev som även hon fick en liten "aha-upplevelse" dagen till ära! Så häftigt att se som tränare och jag lovar att det kändes minst lika bra som när jag själv upplevt det på hästryggen tidigare under dagen :)
 
Mattias har även anlänt under kvällen och nu har vi planerat tävlingar i några timmar och pratat om allt som hänt de senaste veckorna, kan knappt bli bättre!
Dags att sova, imorgon ska jag träna fyra hästar innan lunch!
Godnatt kära läsare

Ny film på Lisa!

 2013-03-03    10:08:00   av:.
 
Här kommer en ny film på fina Lisa :) Denna underbara tjej är till salu, vilket ni gärna får sprida vidare :)

En lugn stund.

 2013-03-02    15:13:00   av:.
Det var en riktigt jobbig dag igår och det har varit väldigt jobbiga dagar tidigare i den här veckan också.. Jag var ganska slutkörd igår kväll men har sovit länge och djupt denna natten. Det var skönt och mycket välbehövligt med en sovmorgon idag. Nu har jag även tvättat några tvättar kläder, plockat och städat lite i mitt hem och sedan ätit lunch. Som sagt superskönt att bara vara, tänka och hämta igen sig.
Dags att gå ner till stallet och rida några hästar nu och ikväll har jag planerat att umgås med vänner för att få tänka på annat ett tag :)
 
Imorgon blir också en ganska lugn dag, Annika kommer och behandlar 4 hästar och förövrigt ska vi alla förbereda oss på den kommande veckan med massa träningar :)
Jag och Dutch ska till Brolöten tisdag-onsdag och träna med Knytkalaset och på onsdag kväll kommer Mattias hit och sen blir det träningar med honom torsdag-fredag. Toppen!
 
Nu är det dags att byta mjukisbyxor mot ridbyxor!
Ha en bra lördag!
 

Ett sista godnatt.

 2013-03-01    14:10:56   av:.
Det har hänt så mycket här hos oss den senaste veckan, jag har massor att berätta. Trots detta har jag inte velat blogga alls de senaste dagarna och det känns inte rätt nu heller.. Men jag vill dela med mig av en sak för att hedra min fina tjej.
 
Onsdagen bjöd på ett omfattande veterinärbesök av vår kära Rådberg, han var spenderade många timmar i vårt stall och jag kan inte tacka honom nog för hans fantastiska engagemang! Till stor del var Sibell i fokus av vår uppmärksamhet. Hon har, som många av er kanske redan vet, haft stora problem med sin rygg under de senaste året/åren. Detta har visats tydligast vid ridning och longering, men hon har även belastat och musklat sig snett av att bara gå i hagen, vilket tyder på att hon har haft ont även utan någon vidare belastning. Undersökningarna och timmarna på Strömsholm har varit många, med bla ridprov, röntgen och även operation. Tyvärr har inget hjälpt.
Så i onsdags fick vi tillsammans med Rådberg ta det tuffaste av beslut, ett sådant som hör hemma i en mardröm och även det som varit vårat sista alternativ. Det var ingen chock, utan risken att detta skulle bli ett faktum har funnits på tapeten länge. Jag har dock på alla sätt försökt ignorera denna risk eftersom jag så innerligt önskat att vi inte skulle tvingas hamna här. Men som sagt, i onsdags gick det inte längre. Det var dags att vakna upp till verkligheten.
Trots att vi alla kämpat så gick det inte längre, att hålla min flicka vid liv för vår skull är inte respektfullt mot henne.
 
Beslutet om att låta Sibell galoppera vidare på de evigt gröna ängarna var extremt svårt men utan tvekan det enda rätta.
 
Sista dagen för Sibell var en torsdag med lång utevistelse i en stor snöfylld hage, med tre fantastiska hästvänner under en klarblå himmel och värmande sol, med andra ord en magisk vinterdag den sista februari. Massor med kärlek, mat och godis satte även en liten guldkant på denna kväll.
 
Imorse överlämnade jag och pappa henne till duktiga människor och veterinärer.
Jag klappade henne och sa godnatt för sista gången, 10 minuter senare hade hon lämnat jordelivet bakom sig.
 
 
Tack för all glädje och kunskap du gett mig, tack för att vi fått din dotter. Vaka över Belle, jag hoppas att hon växer upp och liknar dig!
 
Du kommer alltid att finnas kvar i mitt minne och i mitt hjärta
Vila i frid gumman min
Designad av www.tinkas.blogg.se