ÄNTLIGEN!

 2013-04-30    12:31:24   av:.
 
Efter 4 veckors vakande är han äntligen här, troligtvis världens mest efterlängtade lilla prins!
En extremt långbent och stilig pojk som redan charmat sig djupt in i mitt hjärta!
<3

Måndagen den 29 april.

 2013-04-29    22:02:00   av:.
En konstig dag som bjudit på så mycket! Till en början var jag väldigt trött, en tuff helg och mycket fölvakande har satt sina spår. Vädret gjorde inte saken bättre, gråmulet, lite regn och blåst.. Trist.
Även surt att det inte kommit nån fölis än.. Snart så är det dock dags, jag lovar!
 
Men dagen har bjudit på ett gäng ljusglimtar också! Gänget och alla varor (som finns kvar) har kommit hem från Scandinavium - känns skönt att allt och framförallt alla är hemma igen!
 
Hästarna har gått bra, allihop, men en extra guldstjärna till Sparven som tog ett stort steg uppåt på utbildningsstegen då hon förstog meningen med att böja på huvudet och ta halvhalterna! Från en dag till en annan så blev hon fantastiskt mer ridbar! Det är det bästa med unghästar, de överraskar en på de mest otroliga sätt!
Ett övrigt plus den här dagen är att det hört av sig flera spekulanter på flera av våra hästar, spännande om det blir lite provridningar under maj :)
 
Ha det bäst alla glada!
 
Söta Sparven!

St George debut med Dannyboy.

 2013-04-29    02:17:12   av:.
Nu är debuten gjord, jag är ganska nöjd med resultatet med tanke på förutsättningarna, men tyvärr inte med ritten i sig..
Dagens tävling avklarades i en lätt storm, fy sjutton vad det blåste när vi lastade ur grabben och gjorde iordning honom. Täcken flög all världens väg, påsar och pallar likaså. Inte optimalt på en 7-åring som är lagd åt det heta hållet ;) Framförallt inte när man klär på sig en frack som slår mot ryggen på denna grabb för första gången i hans liv (hade inte ens tänkt på att han skulle tycka att det var konstigt). Nu i efterhand så förstår jag att han reagerade lite på detta i blåsten som var, som tur är så tar han ju allt väldigt bra så det tog inte länge innan han var totalt obrydd med detta! Det var dock mycket annat som störde i blåsten så jag tyckte att vi båda hade lite svårt att slappna av, kanske var det även lite nervositet.. (?)
Iaf väl inne på banan hade jag en spänd känsla, kunde inte sätta fingret på om det var jag eller Danny - troligtvis båda.. En spänd och blåsig framridning gav sina små spår och jag tyckte att jag gjorde lite missar. När det inte kändes optimalt med ridkänslan, red jag inte riktigt så mycket som jag borde. Det är lite för svåra uppgifter för Danny att hanskas med på egen hand och detta resulterade i en del dyra missar, som tex slarvfel i båda serierna.
Jag var inte nöjd med min insats, men vi fick fina lovord från domarna och totalt 62,5 % (retligt nog 0,5 % från Falsterbo kval..)
 
Trots att jag inte är nöjd med ritten så måste jag säga att det är en fantastisk debut för min 7-åring! Nu längtar jag bara till nästa försök, vilket blir redan till helgen!
 
Dannyboy.

Kvällen innan tävling.

 2013-04-28    00:40:37   av:.
Nu har jag äntligen gjort lördag på riktigt och landat i soffan, blir dock bara en mellanlandning innan nästa anhalt som är sängen..
Har precis packat iordning det sista inför morgondagens tävling med Dannyboy! Grabben ska ta ett stort steg och debutera St George, spännande!
Känns även riktigt kul att min lilla Danny, som köptes oinriden som 2,5 åring nu är stor och utbildad nog för dessa svåra uppgifter! Kul med en egenägd och framförallt egenutbildad häst i St George, som dessutom endast är 7 år gammal!
Som sagt det är en stor dag imorgon, hoppas att ni håller tummarna för oss!
 
Dannybebis, här som 2,5 åring precis innan han blev vår!

Älskade Sparv!

 2013-04-26    11:44:29   av:.
 
Vår underbara Sparv, vi är så glada att du lever och är frisk idag!
 
Bilderna ovan är tagna 8 månader efter att vi hittade henne och räddade henne.. Läs sista inlägget om hennes historia här! (från det inlägget finns det länkat till de första uppdateringarna om Sparven) - här är istället det absolut första inlägget om ni villkomma direkt dit.

Fölabstinens!

 2013-04-25    11:00:52   av:.
 
 
De är som balsam för själen! Underbara små varelser!

Kort om denna onsdag.

 2013-04-25    00:27:55   av:.
Kan ni gissa,trorni att det kommit någon fölunge till oss?
- Nepp, det har det inte gjort. Tror Ceazanne tjuvhåller på sötnosen för att hon vill ha den för sig själv. Vi som längtar så!
 
Dagen har dock bjudit på annat vettigt, trots uteblivet och planerat fölgos ;) Jag och Rebecca har ridit, lite markarbete blev det för några grabbar som tyckte att det var extremt spännande!
Avslutningen av denna arbetsdag blev för min delen lektion för min duktiga elev Agnes och Rebecca var snäll att agera frisör och fixa Danny inför helgens kommande dressyrtävling :)
 
Vilken dag som helst nu lovar jag att fixa ett bildinlägg på Sparven med (enligt mig) sjukt fina bilder, ska bli så kul att se vad ni tycker om dom! Så fort jag får tid ska jag fixa det, nu håller jag dock på att somna med datorn i knät, så det är bäst att jag förflyttar mig till sängen.. Nattinatti!
 
Danny med "hoppkläder" :)

Vårstämning och väntande efter föl.

 2013-04-24    00:54:51   av:.
För att göra klart det många säkert undrar.. Nej. Det har inte kommit något föl än.
Nu kan vi gå igenom dagens händelser utan det frågetecknet ;)
 
Idag var Annika här och behandlade ett gäng hästar, de fick sedan stå på vibben och ha en riktigt spadag - alla verkade njuta och jag måste säga att de var värdadet allihop!
Rulle och Freddy longerades överlite småhinder, vilket de klarade med den äran - är ett väldigt bra sätt för dom att få använda huvudet och kordinera kroppen :)
Vi släppte även Q, Bell och Aliss lösa i ridhuset såde fick springa av sig lite och de fick även träna på att ha sadelpå ryggen alla tre! De var riktigt fina när det flög omkring i manegen, superkul att ha tre så snygga 2-åringar, spännande med inridning till hösten också!  
 
Idag flyttades hindren upp på utebanan från vinterns förvaring i garaget, det betyder att det är vår på riktigt!
Vi har även hunnit med att mocka hälften av alla rasthagar under dagen, mycket jobb kan man lugnt säga, "det som göms i snö kommer upp i tö..." Känns dock extremt bra när det är gjort, rent och snyggt även i hagarna!
 
Nu är det dags att sova och ställa klockan 70-11 ggr i natt också för att vaka efter fölunge! :)
 
En bild från dagen på Aliss, en utav våra fina 2-åringar!

Måndag!

 2013-04-23    00:32:07   av:.
Måndag igen, och inget föl.. än. Suck. Kom ut nu lilla vän, vi längtar efter dig!! (och vi längtar efter en hel natts sömn..)
Imorse när det var dags att gå upp för att börja jobba, var jag helt säker på att jag såg en liten krabat ligga i fölboxen (har videoövervakning till en dator i mitt sovrrum) och att vi då missat hela fölningen trots att jag varit uppe som senast en timme innan och kollat.. Det var dock ingen bebis, utan bara en mörk skugga i halmen. Gissa om jag blev besviken.
Menmen, den som väntar på något gott....
 
Det har varit en väldigt lång dag. Tex så lastade vi allt som ska med till Skandinavium i en stor lastbil som nu rullat ner till Göteborg, mycket grejer vill jag lova! Och jag och Rebecca nästan grät när vi såg alla snygga kläder försvinna från oss ;) Så himla mycket fint, om ni ska besöka tävlingen se då till att besöka Sanna Nilsson Dressyr Butikens monter och kolla på alla underbara grejer!
Efter det motionerades 6 hästar, varav 1 longerades över små hinder och 5 reds - vi kändes oss mycket nöjda med dagens dagsverk när det var dags för kvällsfodring. :)
 
Imorgon kommer hästarnas equiterapeut Annika på besök, 5 hästar ska behandlas, snacka om vardagslyx!
 
 
 
 
 

Vår!

 2013-04-22    00:44:00   av:.
Nu är det ÄNTLIGEN vår, lovely! Något som dock inte äntligen har hänt är att vi fått något föl.. vi väntar och vi väntar, har nu vakat hela nätterna i tre veckors tid..
 
Dagen har bjudit på lite shopping och senare även dressyrtrimning av mina prinsar :)
Kan inte bli så mycket bättre!
 
Nu hoppas vi på att storken kommer.. kanske redan om någon timme?
Sov gott
 
Dorn på vibben innan träningspass :)

Trevlig fredag!

 2013-04-19    23:57:41   av:.
Trevlig dag med mycket besök här i Lista, en lång dag blev det dock. Började med ett träningsekipage, fortsatte med att Jimmy (sadeldoktorn) anlände och hade sadelprovningar för flera nöjda kunder och rörmokare var på plats och fixade vattenledningar ut till lilla stallet. Jag hade även en lektion på eftermiddagen och fick sedan byta om snabbt för att agera kökspersonal när vi hade besök av ett glatt gäng på 35 personer som hyrde konferensrummet och åt trerätters middag :) Det är forfarande festligheter längre ner i korridoren, men nu gör jag kväll och går och lägger mig.. Helt slut efter allt detta vakande över Ceazanne, snälla bebis kom ut nu!
 
Godnatt gott folk!
 
Längtar efter söta föl och sommar! Arkivbild på Liam.

Tävlingsbilder på Dannyboy!

 2013-04-19    00:23:57   av:.
 
Några bilder som snälla Rebecca tagit på mig och Dannyboy när vi var och tävlade i Motala :)

Knytkalaset och plantskolan!

 2013-04-18    00:19:00   av:.
Knytkalaset har startat en artikelserie om alla deltagare i Plantskolan, idag kom delen om mig ut och ni kan läsa den här! :) Passa även på att läsa om de andra deltagarna, superintressant läsning om alla mina träningskompisar!
 

Filmklipp på fina lilla Rulle!

 2013-04-15    11:23:01   av:.
 
Har fixat ihop en liten kort film på fina lilla Rulle, hade tyvärr inte så mycket filmat på honom dock... Men jag hittade dessa små klipp från en träning för Gustaf Svalling i början på året :)

Vår anläggning!

 2013-04-12    12:11:00   av:.
Efterfrågningar om hur vi har det på Sanna Nilsson Dressyr Center har länge trillat in här på bloggen. Nu ska ni Äntligen få följa med på en liten rundtur i mitt och hästarnas hem :)
 
Utebilder :)
Utsikt över hagar och utebanan från min lägenhet på övervåningen.
Kontor och fikarum :)
Läktaren, samt utsikt mot denna från korridoren över stallet.
Utsikt över ridhus och stall från läktaren sett.
Utsikt från "tränarposition" i manegen.
Korridoren på övervåningen pryds numed tavlor, här är några av dem.
Konferansrummet på övervångingen. (Bilder från Distriktets Årsmöte)
Övernattningsrum, vi har 12 stycken likadana. Dessa ligger på övervåningen i korridoren, där det även finns två lägenheter - varav jag bor i den ena.
Vårt täckesrum och kära tvättstuga.
Uppställningsspiltor (med lite mycket bråte när kortet togs..) med direkt kontakt till stallgång och ridhus, även solarie till hästarna.
Vår Gravity Line, "vibben", som vi använder flera timmar varje dag! Bästa köpet någonsin!
Stallet är uppdelat i fem "fack" med fyra stora fina boxar i varje.
Och ett gäng bilder på vår kära sadelkammare :)
Och några bilder från vår ridsportbutik (tagna vid invigningen 2012). :)
 
Detta är ett bildinlägg som visar mycket från vår anläggningen, men självfallet kunde jag inte få med allt.. Tex så finns det massor med fina hagar till våra hästar, ett hovslagarrum, foderrum och ett garage och litet stall med fölboxar.. :)

Träningsbilder på Sparven 2/4 2013.

 2013-04-11    10:30:00   av:.
 
Vår fina lilla Sparv sprang duktigt på sista träningen för Mattias, snygg var hon i rött också! :)

Detta du kanske inte visste om..

 2013-04-10    11:11:00   av:.
..Lisa; Jag har nog inte berättat att fina Lisa är såld och har flyttat till sin nya ägare! De verkar stromtrivas ihop och hon verkar minst lika älskad där som hon är här, vilket är underbart att höra!

..Sanna Nilsson Dressyr Butiken; Kommer finnas på plats på Eurohorse-mässan vid Göteborg Horse Show!

..Yazz; Liam har fått en ny kompis, det är lilla Yazz som flyttat hit för några veckor sedan! Detta är en liten hoppkille på ett år som ägs av Rebecca (hästskötare och bästa vän).

Denna bild har du inte fått sett tidigare;
 
Sötnosarna Liam och Yazz!

Träningsbilder på Dannyboy från Mattias träningarna 1-2 april.

 2013-04-09    10:15:00   av:.
Bilder från träningsdag 1, marinblått var ordet :)
 
Och träningsdag nummer 2 körde vi "all in" på rött! Vad tycker ni, passade det Dannyboy??

Ny vecka och ett gott humör.

 2013-04-09    00:18:31   av:.
Jag tycker att det varit en ganska bra dag, hela gänget har varit lite trötta efter en hektisk helg, men inte många sura miner för det! Detta trots att 2-åringa brudarna Bell och Aliss sprängde staketet i sin hage och sprang in till småkillarna.. Ingen gjorde sig illa (som tur var) men detta betyder ännu mer staket att laga. Suck.
 
Hästarna som reds sprang på fint och var mycket duktiga :)
 
Förövrigt så börjar det verkligen närma sig ankomst av fölunge, Ceazanne ska enligt planen föla den 15/4 och  börjar nu visa tecken på att det är dags! Såå spännande! Blir att ställa klockan några gånger i natt för att gå upp och kolla till henne. :)
 
Ceazanne och Aliss :)

Två tävlingsdagar.

 2013-04-08    00:19:18   av:.
Ojojoj vad jag är dålig på det här, ber om ursäkt till er trogna läsare! Skärpning framöver för min del!
Det är såå högt tempo och finns så mycket att göra, de senaste dagarna har det som mest varit sex lugna timmar per dygn, då det varit tid för lite sömn.
Igår var det hopptävling och idag har det varit dressyrtävling, inga fantastiska resultat men helt klart godkända starter.
Danny fick tex ett kval klart för St George idag och var första utanför placering :)
Utlovar bättre uppdatering i veckan som kommer, vad sägs som ett gäng bildinlägg? :))

Mycket gjort en solig onsdag!

 2013-04-04    01:14:05   av:.
Idag har det varit superfint väder och detta tog vi tillvara på här i Lista med uteritter på ett gäng hästar. Först var det paret Dannyboy och Sparven, därefter Freddy och Rulle som fick gå ut på tur. De var alla så duktiga, för Freddy var dte allra första gången som han blev riden i skogen - han verkade älska det, så vi har lovat honom en sväng snart igen ;)
 
Dutch och Dorn hade spadag på vibben, välförtjänt efter hårda träningspass!
Dagen bjöd även på besök av hovslagaren, jag höll en lektion och jag hann med att borsta våra tre 2-åringar (som fäller något grymt) lite extra samt att lägga på en sadel för första gången. Klarade dom galant, känns skönt inför höstens inridning!
 
Nu är det dags att sova, godnatt kära läsare!
 
Dannyboy och Rebecca i snön.

Hej träningsvärk!

 2013-04-03    00:19:34   av:.
Nu har jag landat i soffan, hyggligt mör i kroppen måste jag säga. Två fantastiska träningsdagar är till ända och Mattias är påväg hem mot Hviderup.
 
Igår hade jag fyra träningstider och idag tränade jag fem hästar, varav tre på raken utan paus.. Som sagt, jag är ganska mör. Det är till och med ansträngande att knappa på tangenterna, träningsvärken bränner, då är det illa ;)
 
Jag måste iaf säga att det i det stora hela har gått mycket bra med tränandet för mig och mina hästar, alla 9 pass jag har ridit och även när Mattias red Freddy imorse!
Det har till råga på allt varit superbra stämning i hela anläggningen båda dagarna, Tack till alla trevliga och glada människor som varit här och besökt oss!
 
Nu är dte dags att vila lite innan en ny dag drar igång :)
Bjuder på en träningsbild på stjärnan Dannyboy!
 
 
 

Träningsdagar runt hörnet.

 2013-04-01    00:48:16   av:.
Min dag har bestått av massa städning på fm, motionering av hästar och en träning. En ganska vanlig och trevlig söndag med andra ord :)
Var även och hämtade MJ vid tåget i Katrineholm vid 21, tåget var i tid och vi kunde prata träningsupplägg hela vägen hem - toppen!
Bästa Rebecca fixade med harvning i ridhuset, sopade stallet en sista gång innan natten och kvällsfodrade så att jag slapp det, hon är guld värd min kära vän!
Mattias och jag kunde därför åka direkt hem till mamma och bli bjudna på god mat, lyxigt :) Firade även MJ med tårta och present då han fyllde år igår, han blev superglad över en snygg Anky jacka :)
Designad av www.tinkas.blogg.se