Valborg!

 2012-04-30    23:17:34   av:.
Har precis mellanlandat på Hviderup, stannar här över natten och åker mot Lista imorgon bitti. Hemresan har såhär långt gått mycket bra, pappa och jag är väldigt trötta på hela resandet.. Dutch verkar fortfarande ganska tillfreds konstigt nog.. :) Ska iaf bli skönt att komma hem, saknar "Listaligan" med djur och mäniskor, saknar min säng, en lång dusch och hemlagad mat!! Allt som inte har funnits de senaste 10 dagarna då vi rest runt. Jaja snart är vi hemma iaf! Hoppas allt är bra med er läsare och att ni har en trevlig Valborg!!

Sista tävlingsdagen i Saumur.

 2012-04-29    00:01:50   av:.
Under omständigheterna har det gått mycket bra även i dagens kür! Pga ovädret flyttades allt in till en inomhusarena - från och med YR klassen och jag red i början så när vi skulle gå från framridningen till banan vi red på igår blev vi helt plötsligt inslängda i ett "nytt" ridhus.. Allt detta på franska, jag blev helt ställd och Dutch förståligt nog väldigt spänd. Med annan ljudanläggning stämde inte ljudnivån från soundchecken alls, utan musiken dånade ur högtalarna.. Mycket i programmet var dock riktigt riktigt bra, men vi hade flera missförstånd, slutade ändå på 72,7 % och kom tvåa på det. :) Nu på kvällen har vi varit på prisutdelning för alla dagens klasser! :) Fantastiskt duktiga Sofie har efter en otroligt bra 6e placering i GPSn stått tillsammans med två OS medaljörer på prisutdelningen, det är stort!! En dålig mobilbild från prisutdelningen, ni får se bättre bilder senare; Imorgon börjar vi den långa resan hemåt!

Tävlingsdag 2 i Saumur!

 2012-04-27    23:26:12   av:.
Internet strular i ovädret så det går sådär med uppdateringen härifrån.. Men jag lovar att bjuda på massa bilder och mer info så fort jag kan! Lite kort uppdatering för er som inte redan sett resultatet: trots två missar slutade jag och prinsen på 69,3 % idag, vi vann även klassen här i Saumur! Dutch har varit så duktig med allt ifrån ritten till att stå som ett ljus när nationalsången spelades på prisutdelningen! Min vackra underbara häst! Imorgon är det kür som gäller klockan 13.47, hoppas att ni håller tummarna!

Lite info från en lång tävlingsdag.

 2012-04-27    00:38:10   av:.
Jag måste strax sova efter en lång dag här i Frankrike, får berätta mer senare.. Snabb uppdatering är dock att det gått bra - Dutch och jag slutade på 67,7 % och en tredje placering idag! :). Håll gärna tummarna för oss vid 13.49 imorgon!!

Onsdag i Saumur!

 2012-04-25    20:13:49   av:.
Såhär såg min grabb ut inför veterinär besiktningen, knoppad och snygg :) Här kommer iaf en liten uppdatering från Frankrike, vi har idag haft vidrigt väder - det blåser verkligen storm och har under större delen av dagen regnat/haglat. :( Vid lunch var jag ute och red en sväng, ett lugnare dressyrpass var tanken men jag vet inte riktigt om det blev just dressyr.. Det var nog det vidrigaste väder jag någonsin ridit i, hysterisk blåst och konstant regn och hagel! Dressyrstaket blåste iväg och banan bokstavligen flöt bort! Vidrigt!! Men Dutch skötte sig ganska bra måste jag ändå säga, han blev rädd någon gång när det lät som om läktaren skulle blåsa sönder, men förövrigt tog han det hela förhållandevis bra - lite spänd då det blev väldigt kallt men han höll sig iaf på mattan så att säga :) Vi red igenom de flesta rörelserna och jag kände att han trots de distraherande väderförhållanderna var med på noterna. Känns betryggande, för värre väder än idag kan det inte bli - utan att tävlingen tvingas ställas in dvs! Lagom till att jag hoppat av slutade det iaf regna, på em har det varit uppehåll/regnat betydligt mindre. Vilket det även var under Dutch's veterinär besiktning, det blåste dock precis lika mycket som under förmiddagen.. Dutch var het, med ljud som mest kan liknas vid en elefant sprattlade han omkring i höjd med ridhustaket.. Vterinärerna skrattade och skrockade mest på franska och la in engelska ord som "wild" och "beautiful". Han gick iaf igenom - skönt!! Sen dess har vi väntat ivrigt på startlistorna för imorgon, väntar fortfarande.. De måste dock komma snart, har jag otur och startar först ska jag rida vid 9 typ. Hoppas i vilket fall att solen skiner!! Om några timmar anländer förresten Mattias, han ska hjälpa mig på framridningen imorgon - så enormt snällt av honom att åka ända hit för min skull!! :) Nu ska jag gå bort till "show office" igen och kolla om startordningen är klar.. Ha det bäst!

Vi är framme nu :)

 2012-04-24    20:48:24   av:.
Nu har vi kommit tillrätta här på tävlingsplatsen :) Vi anlände tidigt på förmiddagen och hela resan har gått mycket bra! Dutch la sig ganska direkt och sov en stund, skönt att han är så avslappnad! Pappa och jag hade ganska mycket att fixa och städa i lastbilen så det tog en stor del av dagen och sen har vi cyklat runt på området - det är riktigt stort med tre tävlingsbanor och iaf sex tränings/framridningsbanor! Verkligen superfint! På eftermiddagen var jag och Dutch ute och joggande lite,väldigt lugnt med mest skritt, men travade och galopperade lite i låg form i båda varven. Han var väldigt lugn och fin men hade hela tiden öronen framåt med ett härligt busigt driv! Underbara häst!! :) Nu ska vi äta lite kvällsmat och sen fixa allt för natten. Hoppas att engelsmännen i lastbilen brevid inom några timmar stänger ner sitt lilla "disco" med sin extrema ljudanläggning och välkylda champagne ;) Imorgon är det veterinärbesiktning, så håll tummarna att min stjärna går igenom!

Bonjour!

 2012-04-23    21:10:42   av:.
Nu har vi lämnat tyskland och Belgien bakom oss och precis äntrat Frankrike. Dagens resa har gått bra, förutom någon timmes köer vid Köln har allt flyttit på smidigt. Vi har under tre tillfällen kunnat stanna och lasta ut Dutch på diverse rastplatser - mycket fina sådana, där han kunnat beta lite och rört på benen osv. Han verkar ta hela resandet med ro vilket är hur skönt som helst - vi har ju inte varit på någon sån här långresa tillsammans tidigare.. Men jag vet ju att han rest mycket med de tidigare ägarna så jag var inte så värst orolig innan heller, trots detta är det betryggande att se honom så avslappnad med allt! Vi ska strax stanna här i Frankrike och göra kväll dvs släppa lös Dutch i hans stora box och sova några timmar alla tre, så kör vi de sista timmarna till tävlingsplatsen imorgon bitti :) Hoppas att allt är bra med er hemma i Sverige!

På färjan.

 2012-04-22    22:11:48   av:.
Nu är vi på färjan, vi hann hit :) Dutch är lös i sin box och verkar trivas som fisken i vattnet - otroligt skönt att han är så resvan! Det är brandkoll varje timme nere bland lastbilarna och några gånger ska jag få följa med så att jag kan kolla av hur min snygging mår :) Hästen äter kvällsmat och nu ska vi göra desamma! Sen är det dags att sova och vila inför morgondagens mil i lastbilen!

På resande fot..

 2012-04-22    19:50:17   av:.
Har precis stannat till på Hviderup för en kort paus så Dutch kan få gå ur lastbilen för att röra lite på benen, samt äta och dricka. Trots 7 timmars resa hit ner så är han på riktigt gott humör, även jag och pappa måste medge att resan så här långt gått förhållandevis bra :) Vi har ju dock bara kommit 1/3 på väg än så länge och har ca 120 mil kvar men även detta är bättre än inget! Vi ska snart åka vidare, för att hinna med färjan från Trelleborg. Tanken är att vi spenderar natten på färjan, där Dutch står lös i en box i lastbilen och så kan vi köra från Tyskland tidigt imorgonbitti :) Det blir många mil i lastbilen och det är mycket jobb att försöka undvika köer i rusningstid genom de större städerna.. Vi får hoppas att allt går enligt färdplanen och att vi kommer fram ordentligt på tisdag! :) Ha det bäst här hemma i Sverige, snart är vi utomlands :P

Packning för fulla muggar.

 2012-04-22    00:26:00   av:.
Hello alla glada, hoppas att allt är bra med er!? Här är det ganska bra faktiskt, lite för stressad men annars perfekt! Vi åker mot Frankrike imorgon och det ska bli så himla kul!
Dutch gick riktigt fint idag när vi tränade igenom küren en sista gång vilket känns väldigt taggande inför tävlingarna! :)
Har förutom Dutch ridit även Chicago och Danny idag, de var duktiga båda två trots att Danny hade en busdag :P Resten av dagen har jag ägnat åt packning i alla dess former, det är så extremt mycket som ska med - tex 120 kg hö och 45 kg kraftfoder.. Har lite kvar med packningen av mina egna kläder så ska fixa det strax och sedan försöka sova några timmar innan resan drar igång!

Hörs imorgon!
Bjuder på en jätte fin bild på min flygande Holländare!


Foto: Carolina Zbrozek, www.tinkas.blogg.se

"Fri"dag, not.

 2012-04-20    23:46:18   av:.

Ber om ursäkt för att jag inte bloggade igår, men just när man inte trodde att man kunde stressa mer så drog hela livet på med ännu en växel..
Sitter just nu och äter lite, man måste ju göra det ibland ;) Passar på och blogga samtidigt i ett försöka att vara effektiv - vet inte om det lyckas så bra men jag gör mitt bästa iaf.
Varför denna brist på tid då kanske ni undrar och jo.. först och främst ör det ju det här med att ha 18 hästar i stallet, man kan knappt själv förstå hur extremt mycket tid dessa djur kräver! Helt sjukt! Alltid är det någon som har nåt sår som ska göras rent, de ska borstas, fodras, deras boxar ska mockas, de ska tränas och med de senaste dagarnas hemska väder så har alla djur varit leriga från topp till tå efter vistelsen i hagen - vilket betyder ännu mer jobb när hästarna måste badas och alla täcken och annan utrustning måste tvättas om och om igen.. Jag kan verkligen säga att jag längtar efter sol och värme!
Ovanpå allt detta har det varit massor med extra grejer, tex att besöka Dorn är en grej som tar några extra timmar varje dag..
Men det som startar störst kaos precis just nu är att vi ska åka på långresa redan på söndag, Frankrike och tävlingar är det som gäller i drygt en vecka.. Detta betyder att det är extremt mycket planering och packning för att klara sig borta, men nästan ännu mer planering för att allt här hemma ska flyta på utan problem. Det är tur att jag iaf har världens bästa stalltjejer som jag litar på till 100 % - annars skulle jag aldrig våga mig hemifrån!

Idag har jag börjat packa, tvättat en massa grejer som ska med och planerat mycket med Rebecca inför den kommande veckan - ja, förutom det vanliga stalljobbet och flera motionerade hästar. Har fortfarande mer en hälften av packningen kvar, men jag har iaf någon typ av idé vad jag ska ha med mig. Då är det bara den fysiska delen av packningen som återstår, inget får glömmas - det skulle vara katastrof!!
Har även haft besök av distriktsveterinären som har gjort en resebesiktning på Dutch, han var frisk och kry och redo för resa och tävling. Detta är ett viktigt dokument att ha med sig på utlandsresor, om man blir kollad och inte kan visa upp ett godkänt veterinärintyg är det bara att vända och åka hem igen! Så det ligger nu i tryggt förvar i Dutch pass, viktigt att inte glömma passet bara ;)

Jaja, nu har jag ätit upp och ska fortsätta packa i min lägenhet som mer liknar ett bombnedslag :)
Imorgon blir det en lång dag och på söndag drar vi oss söderut!

Hoppas förövrigt att allt är bra med er kära läsare och att ni har överseende med mina tidsrelaterade problem!


Lastbilen som nu är städad och imorgon ska inredas som hem för den närmaste veckan!

Onsdag 18/4.

 2012-04-19    00:24:58   av:.
Det händer så mycket just nu..

Idag har detta blivit uträttat;

* Jag har varit hos Nebbe och fixat med kürmusiken, den kommer vara helt klar till helgen!

* Jag tränade med Tintin för Pia Fälth, gick super bra! Tintin var jättejätte duktig!! Vi tränade på skolor i traven, lite enkla byten och började förbereda fröken på galoppombyten :) Väldigt kul!

* Kaka och Rrebecca har varit på Strömsholm och hopptränat för Daniel Svensson, Kaka hade oxå skött sig exeplariskt! Hoppat "läskiga" vattenmattor och fått massvis av beröm av alla!!

* Det har varit två studiebesök här under dagen, mycket trevliga människor :)

* Fotat ännu mer varor till Secondhorsegear bloggen, som kommer upp inom kort. :P

Jag har även fått reda på att jag ska tävla i Frankrike nästa helg, lite sent inpå då vi Svenskar fått reservplatser.. Men det ska blir riktigt kul iaf!! Mer info kommer så fort jag vet mer :)


Tintin och jag idag :)

Ny vecka efter en härlig helg!

 2012-04-17    01:28:08   av:.
Måndag igen, herregud vad tiden går fort.. Men det är väl så man säger "tiden går fort när man har roligt"?
Och vilken helg jag har haft :)
I fredags firades mor, far och syster som jag tidigare nämt. I lördags firade jag Rebecca som fyller år imorgon! Vi hade en jätte rolig kväll :)
Igår var jag hos Dorn som vanligt och på kvällen fick jag besök av Lina - en helt underbar vän från Dalarna! Vi är lika gamla och har tävlat ihop sen B-ponny tiden! Jag har alltid tyckt jätte mycket om Lina, vi är på många sätt väldigt lika och har precis samma åsikter, drömmar och mål!
Hon anlände vid 20.30 ungefär och vi satt uppe och pratade om allt och ingenting till 03.30 (!!) inatt, så extremt roligt och inspirerande att prata med någon totalt likasinnad!! Vädigt kul att hon tog sig tid att komma hit och sova över en natt!! :)

Idag har det varit full rulle, det var för det första lite motigt att gå upp när klockan ringde 7 imorse.. Sen var det att spendera sista tiden med Lina innan hon åkte, för att på förmiddagen även hinna med att besöka Dorn! Min stjärna var vid ganska gott mod idag, uttråkad men då mutades han med äpplen ;)
Sen så motionerades 8 hästar och 3 klipptes och dagen har avslutats med MP möte här på anläggningen :)

Nu är det hög tid att sova, lång dag imorgon med!
Ha det bäst!

Lina och jag på någon tävling för 100 år sedan, hon på den lilla ljusbruna ponnyn och jag på min Benjamin! :)

Älskade lilla liv!

 2012-04-15    12:04:00   av:.

Tror inte nu fått sett den här filmen från när Bell var riktigt liten..?
Jag kan sitta och titta på den om och om igen i timmar, älskar den! Hur söt för man vara liksom!? :')



Jag längtar så tills årets lilla underverk ser dagens ljus!

Nåt jag gillar!

 2012-04-14    11:34:00   av:.
Tänkte tipsa om något jag gått och blivit lite beroende av, nämligen Petrie's "Bootcare set"!
Speciellt framtaget för att man ska kunna sköta sina stövlar på allra bästa sätt och det funkar precis lika bra på icke Petrie stövlar.
"Bootcare set" innehåller en cleaner som först gör rent stövlarna grundligt och en cream som sedan smörjer lädret så att det blänker och håller sig mjukt!





Mobilbilder på "Bootcare set" och på hur fina mina stövlar blivit efter användning av detta :)

Jag tycker som sagt hur mycket om detta som helst, det är drygt och räcker i evigheter, det är lätt att använda, stövlarna blir mjuka och framförallt superfina!! :)

Finns självklart att köpa hos Sanna Nilsson Dressyr Butiken!

Långfredag den 13e?

 2012-04-14    01:13:19   av:.
Fredag den 13/4 idag, då ska man ju ha otur.. Vet inte om jag haft nån speciell otur direkt men det har varit en mycket lång dag här i Lista.
8 hästar på motioneringslistan, kontorsjobb och massor med varor som skulle skickas från secondhorsegear bloggen - vilken förövrigt går hur bra som helst, så kul att det är så uppskattat! Allt detta skulle hinnas med innan 18 eftersom mamma, pappa och Emma (min lillasyster) skulle firas med hela släkten då de har fyllt/strax ska fylla år!
Hann dock inte klart riktigt enligt planen, när vi skulle ta in fölen och stona från hagen på eftermiddagen var alla extremt leriga! Så det var bara att ställa sig och tvätta hela bunten från topp till tå.. Som tur var stannade Rebecca kvar och hjälpte mig, det hade tagit år och dar om jag skulle gjort allt själv! Så skitig som Ceazanne var har jag nog knappt sett en häst vara i hela mitt liv! Efter allt detta tvättande var det dock som om leran flyttats från hästarna till mig och Rebecca, jag undrar hur det alltid kan bli så att man blir minst lika blöt och smutsig själv när man försöker få hästarna rena..? Det är ett mysterium.

Efter att jag själv duschat och fått bort all lera från mitt hår var jag som sagt hos mor och far, firade alla tre familjemedlemmar och träffade stor del av släkten! Trevligt som vanligt!
Har sedan kvällsfodrat och sitter nu slutkörd i soffan med två trötta hundar.. Lång dag, men en helt okej dag måste jag säga - det är skönt att veta att man fått mycket uträttat!
Nu blir det att sova några timmar innan helgen drar igång med mer jobb, men oxå med firande av Rebecca som fyller år i den kommande veckan! :)


En arkivbild på en gäspande trött sötnos vid namn Diva.

En bra dag bland fina hästar!

 2012-04-13    01:13:36   av:.
Stallet hela dagen idag, precis som vanligt! :)

Hästarna har varit jätte duktiga hela bunten! Dutch gick hur fint som helst, han har aldrig varit såhär lugn och fin som han är nu! Kan inte förstå att det är samma häst som jag köpte för ungefär två år sedan, han är verkligen helt förändrad - till det bättre! Ser fram emot de kommande tävlingarna måste jag säga :)
Danny var också super duktig, vi lyckades med att göra 3 fina byten i vart 4e! Han är ju bara precis 6 år fyllda så det är verkligen duktigt gjort av honom!
Red även Rebeccas Tintin som även hon sprang fint, det är sååå stor skillnad på henne nu från för några månader sen! Rebecca har verkligen gjort ett jätte bra jobb, hon har en mycket högre ridbarhet nu och det är så kul att det gått så mycket framåt på så kort tid!! Vi ägnade iaf dagen åt skänkelvikningar och enkla byten och hon var som sagt mycket duktig!
Även några andra av stallets hästar motionerades och alla sprang på fint!

Förövrigt så hann jag med lite kontorjobb vilket var bra och sen var jag även hos Dorn på kvällen. Min stjärna hade fått vara nere och gått två gånger idag och till och med fått massage! Han var glad och verkade nöjd med tillvaron - så skönt att se! Måste passa på att tacka de på Strömsholm som tar hand om min fina så bra!!


Stjärnan.

Finfina hästar!

 2012-04-11    23:47:00   av:.
Vissa dagar är hästarna bara för duktiga, idag var en sån dag!
Rebeccas Tintin, Kaka, Dutch, Danny och Limbery motionerades och var hur duktiga som helst. Ingen gick jätte hårt, men de var liksom allmänt fina och lugna! Känns verkligen värt allt jobb man lägger ner dagar som denna då alla sköter sig fläckfritt!
Ovanpå detta var det en häst som skulle tränas för Pia Fälth som var på besök, idag blev det Rulle som fick gå en lektion - första gången för honom så det var spännande. Jag tyckte det var dags att han fick uppleva en träning med allt som hör till, det är ju faktumet att Pia sitter i ridhuset och det är andra hästar i manegen och okända människor på läktaren. Men som väntat så skötte Rulle detta precis som han gör med allt annat - toppenbra! Han är ju för duktig den lilla 4a åringen
Har även fixat lite kontorsjobb och varit hos Dorn under dagen :)
Kan ju inte annat än att vara nöjd med en arbetsdag som denna!

Förövrigt är jag fortfarande lite sjuk, eller sjuk och sjuk, men jag känner mig inte frisk iaf.. Trist.
Nåt roligt är dock att den nya bloggen, www.secondhorsegear.blogg.se, går hur bra som helst! Verkligen mycket bättre än vad vi anat - skulle kunna sälja nästan allt 5 gånger om! Så kul att grejerna kommer till användning!
Gå in och kika med jämna mellanrum hörrni, det är mängder av kläder, schabrak, sadelgjordar m.m. som kommer upp de närmaste veckorna!! :)


Snygging ponny!

Svar på kommentarer i från början av april.

 2012-04-09    12:59:00   av:.

Julia om Secondhorsegear.blogg.se:
Men vad kul! Ska genast kollina  :)

Svar: Roligt med den responsen! Gör det! :)

Julia om Glad Påsk!:
Glad påsk!

Svar: Tack! Hoppas att du haft en härlig Påsk helg!

Julia om Bilder från tävlingarna i Åstorp.:
Vilket steg :D

Svar: Ja, han rör sig underbart!

Sophie om Håruppsättnings tips.:
Vad fint :)

Svar: Tack!

Paulina om Lite bloggande iaf..:
Hoppas verkligen att allt blir bra snart!
Vad är det för märke på kandaret? Älskar nosgrimmor som smalnar av sådär!!

Svar: Tack för stödet!
Kandaret är av märket OS, nosgrimman är dock specialgjord av Mia Sunnman :) Länk: http://www.sadelmakare.biz/index.html

Madde om Ingen riktigt lust.:
Kämpa! Tufft ibland men man blir starkare efteråt, båda mina bästa hästar står nu också - livet är crap ibland :(

Svar: Tack för stödet! Hoppas att dina djur blir bra inom en snar framtid!

R om Ingen riktigt lust.:
vad betyder det? hoppas du orkar berätta mer!
styrkekram!

Svar: Hoppas att du fått svar på dina frågor i de senare inläggen. Tack, den var välbehövlig!

Sandra om Ingen riktigt lust.:
Jag håller tummarna att han kommer att återhämta sig!

Svar: Tack!

Bea om Ingen riktigt lust.:
Oj!! När får han ligga ner ??

Svar: Han får ligga ner när det gått 12 veckor totalt, då ska skelettet vara tillräckligt läkt igen.

 

n om Ingen riktigt lust.:
NEJ! Fy va tråkigt!
Håller tummarna för att allt ska bli bra igen!

Svar: Ja, det var ett väldigt bakslag..
Tack för stödet, det värmer!

Lena om Ingen riktigt lust.:
Lider med dig :( men håller tummarna för att det ska vända! Kram

Svar: Tack så mycket för stödet!!

Lisa om Ingen riktigt lust.:
Uch vad tråkigt! Styrkekram till dig. Håller alla tummar jag har för att den fina hästen ska bli bra igen.

Svar: Ja, det var väldigt trist.. Tack, vi behöver all hjälp vi kan få!

Helene om Sadlar och en stjärna som går igen!!:
Härligt att höra!! Hoppas allt fortsätter lika bra nu!

Svar: Vi hoppas på att han snart får komma ner från hängmattan igen!

SUNday.

 2012-04-08    23:59:05   av:.

Denna Påskdag har bjudit på fint väder här i Lista, stor sol, vilket betyder glada människor och djur!

Jag känner mig fortfarande lite sjuk dock, mindre kul måste jag ju säga.. Menmen ska väl bli frisk nån gång :)

I det fina vädret passade jag och mamma på att rida ut, hon på sin Malte och jag på lilla Rulle, mysigt värre! Annars har hästarna tagits om hand som vanligt denna helg.
Och jag har varit hos Dorn både igår och idag, som vanligt det med alltså ;)

Dorn har faktiskt varit ganska glad, trots att han står i hängmattan och att han nu spenderat 9 veckor på Strömsholm. Han var väldigt nöjd efter att han fick bada häromdagen, i torsdags tror jag det var, det var som om han plötsligt inte kände sig lika sjuk :)

Imorgon drar en ny vecka igång, häromkring är vi inte lediga bara för att det är annandag påsk inte. Men det känns helt okej det med, hoppas på bra väder så blir dagens arbete lite lättare!

Förövrigt var det kul att så många kollat in vår nya blogg; www.secondhorsegear.blogg.se och gett så mycket positiv respons! Fortsätt kolla in där med jämna mellanrum, det kommer att komma upp massvis med nya inlägg med fynd de närmaste veckorna!!

Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa lite, inte ofta jag hinner det, men klockan har inte sprungit iväg lika fort som vanligt denna kväll :)


Malte och Zita hade pusskalas innan våran ridtur, så söta! :)

Glad Påsk!

 2012-04-07    13:31:00   av:.


Jag önskar er Glad Påsk med en bild på lilla Bell som fölunge!
Längtar till årets mirakel föds!

Bilder från tävlingarna i Åstorp.

 2012-04-06    23:53:16   av:.
Fick några fina bilder som är tagna i Åstorp skickade till mig från Göran och självklart delar jag med mig till er läsare! :)









Tack snälla Göran!!

Typiskt mig.

 2012-04-06    01:04:16   av:.

God natt, nu har jag skrivit klart.. trodde jag ja! Hade knåpat ihop ett extremt långt inlägg nyss, skulle bara avsluta med "god natt" och sen publicera.. Meen självklart lyckas jag radera allt på nåt vis och inte hade jag varit smart nog att spara texten under tiden heller! Suck på mig.
Jaja, då börjar vi om;

Det är mycket här hemma och jag har gått och blivit sjuk, hemskt jobbigt. Menmen, nu till Dorns mående; stjärnan är tillbaka i sin hängmatta som tidigare nämt men han har fått gå ner från den en gång per dag för att få gå lite! Så skönt för honom, ännu skönare är nog det faktum att han fick bada idag!! Igår fick jag åka dit extra med lite filtar så att han skulle kunna torka i efter att ha tvättats idag. Och när jag var på besök denna kväll så var han ren och fin i pälsen, måste kännas underbart efter drygt 8 veckor i damm och smuts!!

Hästarna tränas flitigt hemma, red tex Rulle igår - vilket var extra roligt, han var super duktig och trampade på i fin form hela passet! Jag älskar verkligen när hästarna börjar blir lite mer ridbara, det är roligt i den absoluta början av inridningen och spännande med alla små framsteg, men jag tycker bäst om precis när allt släpper och de förstår vad det hela handlar om och man kan träna ett pass utan att de blir sjukligt trötta och utan att det blir massa förvirrade missförstånd. När allt flyter och de små liven förstår hur och när man ska svänga och start och stopp till hundra procent!

Jaja, det blir inte alls ett lika långt inlägg nu som det första jag skrev.. Men jag lovar att återkomma ;)
GOD NATT


Rulle för några veckor sedan :)

Lite bloggande iaf..

 2012-04-04    01:08:13   av:.

Inte mer lust att skriva om Dorn idag än igår, men känner mig inte lika nere iaf..
Kortfattat, i söndags la han sig ner trots att han stog i linan. Pga detta har han fått flytta tillbaka till hängmattan på obestämd tid. Han får inte lägga sig på totalt 12 veckor (det har gått lite drygt 8 veckor nu). Vi får se hur allt blir, men han får stanna på Strömsholm minst 1-2 veckor till iaf.

Hemma rullar allt på, helgen bjöd på dressyrkurs för Pia Fälth hos oss, Limbery var hos tandläkaren igår, fixade även lite med kürmusiken. Många hästar är även motionerade de senaste dagarna och idag var det studiebesök för ett 30-tal personer på anläggningen :) Som ni hör så händer det en hel del! 

Nu är det dags att dejta sängen. Lång dag imorgon med.
God natt! 


Jag önskar att du var hemma. 

Ingen riktigt lust.

 2012-04-03    00:12:31   av:.
Det går sådär, Dorn la sig ner igår och är nu tillbaka i sin hängmatta tillsvidare.
Jag har ingen direkt lust att blogga.. Livet gör en så besviken ibland.

Skriver mer imorgon.
Designad av www.tinkas.blogg.se