Gott Nytt År!

 2010-12-31    22:28:33   av:.
Gott Nytt År Kära Läsare!


Hoppas ni har en underbar kväll/natt och att 2011 blir allt ni önskat er!!

Idolbild.

 2010-12-31    00:23:00   av:.
Idag fick jag en jätte fin "idolbild" skickad på mailen, gissa om jag blev glad!?



Bilden kom från en tjej vid namn Alena. Hon skev att hon letat efter min mailadress i evigheter när hon skulle skicka denna bild till mig och bad mig skriva mailadressen i ett inlägg så att den skulle finnas tillgänglig om någon annan av er snälla läsare ville göra samma sak..
Så om ni vill mig något - tex skicka en idolbild såsom Alena gjort, maila till;
[email protected]


:D Jag ska verkligen försöka ta med känslan jag fick av att se det här fina collaget i alla kommande motgångar! *GLAD*

TACK SÅ MYCKET SNÄLLA ALENA FÖR BILDEN!!

Näst sista dagen på året..

 2010-12-30    23:55:00   av:.
Japp det var det idag.. Imorgon är det nyårsafton och i övermorgon har 2011 tagit sin början.

Red Dutch till att börja med idag, det gick ganska bra men han var lite väl het i galopp-skritt övergångarna. Det blir att träna lite mer på dom imorgon. :)
Fortsatte med att motionera Perazzi, som var fin som vanligt. Lite stel i ena sidan dock, igår när jag inte krävde så mycket av honom märktes det inta av överhuvudtaget, men så fort jag ville att han skulle ta i lite mer och jobba genom kroppen lite bättre idag så blev det små problem.. Men inga som inte gick att lösa!
Joggade sedan lilla Danny, som jag inte ridit sen den dagen jag åkte av, han fick ju efter det sin vintervila och har sedan longerats igång sakta men säkert. Han var något springig och het men annrs flöt allt på mycket bra!! :)

Hoppade efter lunch upp på Rulle och motionerade honom en stund.. Det gick bra - full fart framåt kan man säga! Han är verkligen underbart glad i att arbeta, så söt! Vände snett igenom några gånger, gjorde några halter, le en och annan volt och fattade galopp helt själv! :D






Bildbevis på att ponnyn går att rida, det är lite synd med blixten i hans ögon dock.. Bortse ifrån att den lilla ponnyn är extremt långhårig oxå.. :P

Var iväg och handlade all mat till nyårsafton (och ännu mera godis) med Rebecca efter detta och avslutade sedan kvällen med att longera både lilla Morris och Kaka!

Dutch

 2010-12-30    11:06:16   av:.


En liten film på min fina Dutch från en Mattias träning.  :)

Frågor & Svar.

 2010-12-30    07:17:00   av:.

Det har efterfrågats om en ny "frågestund" här på bloggen.. så jag fixar en sån här och nu. :)

Fråga vad ni vill i en kommentar till detta inlägg, så ska jag inom någon/några dagar svara på era fråga så gott jag kan!!

Mycket onsdag..

 2010-12-30    00:03:24   av:.

Det har hänt massor idag, känns som om det varit fler onsdagar i en på nåt vis.. Men som tur är har dey varit bra och trevliga saker som hänt så även denna dag slutar bra!

Imorse kom en tjej som ska börja jobba hos oss i januari och hälsade på, hon hjälpte till med stalljobbet hela förmiddagen och lärde sig under tiden hur allt fungerar hos oss. :)

När vi höll på att släppa ut pållarna i hagen kom en hund springande och joinade våra vovvar i en helgalen lek, de hade extremt kul! Hunden kom från en lite avlägsen granne, så vi kunde ganska snabbt lista ut var den bodde och köra hem den. Vi får se om den gör till vardags rutin att rymma till oss och leka med Zita och Diva! ;P

På förmiddagen var även några från byggföretaget ute och besiktade speglarna i ridhuset, det blir tydligen lite mer fix och trix med dom innan allt är klart och godkänt..

Efter lunch kom en gammal klass kompis på besök, mycket trevligt! Lilla Diva fick även en ny lekkamrat i hennes lagom stora unga jack russel hane!

Lilla kusinen var ute och motionerade Tottsson i hennes sprillans nya lila schabrak som hon fått i julklapp! Totte blev såå snygg! :)

Red lilla Rulle som skötte sig fint, kan nästan fatta galopp helt själv nu!! Coolt.

Longerade Danny som var mycket duktigare och mer arbetsvillig än igår - då han mest flög omkring..

Fortsatte kvällen med att ta mig i kragen och rida Perazzi (låter som om det vore ngt hemskt jobbigt, vilket det egentligen inte är - men mådde lite illa under dagen och var väldigt trött så det tog emot lite mer än vanligt..) Han var faktiskt duktig och vi fick till några riktigt fina skänkelvikningar! :)

Hann även med att räkna på några offerter, börja med ett hag-ordnings tavla (var 13 hästar ska gå är lite mkt att hålla i huvudet, speciellt nu när det snart blir lite ny personal) harva ridhuset och fixa anställningsbevis..  

Nu ska jag titta klart på Zorro, och som den hästnörd jag är så måste jag nämna att jag verkligen älskar den svarta hingsten Tornado! Me want.

Arhults Chicago.

 2010-12-29    08:58:00   av:.

 

Namn: Arhults Chicago
Född: 2009
e: Eg Pauli u:  Shore Brookas Coco ue:  Speyksbosch Nando
Födelseland: Sverige
Ras: Svensk Ridponny
Kön: Hingst
Mankhöjd: ca 140-145 cm.
Smeknamn: Chicago, Chic, Bulle
När fick jag honom: Köpte honom vintern 2010.

Om Chicago:
En mycket elegant och trevlig herre som verkligen gillar att visa upp sig. Jag har höga förhoppningar om honom!
Chicago´s tidigare meriter: Han har inte hunnit med något pga sina unga ålder.
Meriter med mig: Vi har inte gjort något speciellt tillsammans än.
Gör nu: Han bor på anläggningen i Lista, delar hage med bästa kompisen Rulle samtidigt som vi vänjer honom vid täcken och annan konstig ridutrustning!

Galna pållar.

 2010-12-29    00:44:39   av:.
Hej och God natt.

Hinner inte med något långt inlägg nu tyvärr..
Det har varit en lång dag bland mycket galna pållar - alla betedde sig som idioter idag av någon konstig anledning.. Om en börjar leka cp så hänger de andra på. "Alla hästar var inte i stallet.." så att säga. 

På kvällen har jag varit inne på Eskilstunas stolthet Tuna Park och kollat mellandagsrean, hittade lite smått och gott! :) Det saknas dock en hästaffär på Tuna enligt mig..

 
Nu ska jag sova, lång dag imorgon med..

En annan dag.

 2010-12-27    23:57:38   av:.
Igår var det annandag jul och hemma hos oss hade vi som en julafton nummer två med nästan hela släkten på besök, mycket trevligt!

Idag har det varit en ganska vanlig måndag..
Höll på med stalljobbet på förmiddagen, efter lunch tog jag och Rebecca och busade i snön med Morris och Cauchy - väldigt mysigt! Det gick lika bra som sist, kamera batteriet tog sock slut så det blev inga bilder denna gång.. Men här kommer en på söta Morris i stallet;



Sen red jag Rulle en liten stund, i det stora hela gick det bra men till att börja med var han på riktigt bushumör och små bockade och sparkade omkring sig.. Men så roligt får väl en knappt inriden 3 åring ha!

Avslutade med att rida Dutch, vi joggade mycket serpentiner och prinsen var väldigt fin och mjuk i sidorna!! :)

Fixade lite på kontoret på kvällen, det finns alltid mycket att göra..
Nu ska jag sova, God Natt Gott Folk!

Veckans Träningstips 5.

 2010-12-26    09:34:00   av:.

Skritt – galopp övergångar. Detta är mitt och Dutch allt, hela vår vardags träning bygger på denna övning. (Övningen är till för de ekipage som börjat tränat rörelser från Lätt A eller högre klasser.)



När du först prövar denna övning så gör som på bild nummer 1. Följ fyrkantspåret i galopp och håll dig intill väggen/staketet. När du har kontroll på din häst gör du en avsaktning till skritt, skritta sedan några steg tills du känner att du har en bra och jämn skritt takt och kan ge eftergifter i handen utan att din häst rusar/ramlar framåt. Gör en kort halvhalt för att se att hästen är ”med på noterna” och fatta sedan galopp. Det är viktigt att hästen är helt rak och inte vinglar i den nya gångarten – hjälp därför till genom att hålla blicken långt framför er.  När du har galopperat så många språng som du behöver för att ha kontroll på din häst gör du en avsaktning till skritt igen, därifrån gör du samma procedur som sist tills att du fattat galopp än en gång. Gör detta om och om och om igen!

Om du klarar det på bild nummer 1 så kan du försvåra det hela. Titta på bild nummer 2, övningen fortsätter på exakt samma sätt med skritt – galopp – skritt – galopp övergångar men nu ca 2 meter inför väggen/staketet. Nu måste du som ryttare rama in hästen mycket mer, ytterskänkeln blir nu väldigt viktig som stöd och hästen måste hela tiden vara rakriktad för att inte vingla.

I denna övning kan det vara bra att ha en spegel till hjälp för att se att hästen är helt rak i alla övergångar och inte går på dubbla spår. Men detta är också en övning som funkar extremt bra att göra utomhus på t.ex. en stubbåker!

Gör så många övergångar du hinner med utan att slarva, kvalité är bättre än kvantitet!
Lycka till!

Juldagen i korta drag.

 2010-12-25    20:31:26   av:.
Fick en underbar och efterlängtad sov morgon till att börja med!

Stall pyssel och motionering av några pållar. :)

Jul lunch hos mormor, mycket trevligt!

Och strax utgång med några vänner!


Vinter bild hemma hos oss.

Imorgon blir det mer julfirande hos oss :)

Hoppas ni har och får en fortsatt trevlig julhelg!

Julafton!

 2010-12-24    15:30:46   av:.
Har jobbat som vanligt med hästarna i stallet imorse. Det gick lika vilka bra som alltid, alla pållarna mår bra! :)
Djuren får lite extra mycket godis som julklapp!

Nu ska jag fira denna dag hos mamma och pappa med hela släkten på det traditionellaste vis man kan!

Hoppas ni får en underbar julafton!! 


 

Juldagsmorgon!

 2010-12-24    07:23:00   av:.
God Morgon och God Jul!


Gammal tomte bild med min Benjamin!

Dan före dopparedan.

 2010-12-23    23:58:00   av:.

Ja, vi har kommit denna dag igen, tiden går så fort.. Den här hösten tycker jag har gått obeskrivligt fort! Håller ni med mig? 

Idag har dock, trots att det är dan före julafton, varit nästan precis som alla andra torsdagar.. Hästarna ska ha mat och borstas på, några ska motionera - trots att de flesta har vintervila nu pga av min onda rygg och att det är just vinter och lugn period med tävlandet..

Red lilla Rulle idag och han var precis lika duktig som igår, om inte ännu duktigare! Det är helt otroligt hur han lärt sig allt så snabbt, vi svänger och stannar, sätter igång i nya gångarter och lägger volter helt själva! Provade till och med på att galoppera idag! (fick lite hjälp att komma igång i galopp av hästskötaren Rebecca, hon smackade på lite från marken) Vill ju att han ska fatta direkt och slippa göra fel och bli förvirrad. Det gick iaf jätte bra, han fattade galopp alla 4a gånger vi försökte - det tog bara några steg och sen galopperade han!! Som sagt otroligt, tänk att han fattar - smarta kille!
Massa beröm till ponnin!!!


Lill Rulle, bild från uppfödren.

Ska för övrigt försöka fixa några bilder när jag rider på honom nästa vecka hade jag tänkt! :) Vill ni se?

Longerade Dutch som var väldigt lugn och fin!

Nu ska jag slå in några julklappar, får imorgon är det.. den där dagen som kallas dopparedagen. ;)

Gårdagen i bilder.

 2010-12-23    23:21:31   av:.
Knäppte lite kort under den kalla (-27 grader) dagen som var igår, här får ni ett urval av dom :)


Vy över några av våra hagar.



Chicago i hagen.



Lille Chicago.


Rebecca fotar mig och Morris från Kaka´s rygg. (Ser tjock ut pga av alla kläder ;D)


Jag och Morris i snön.

Gårdagen.

 2010-12-23    18:37:11   av:.
Gårdagen var kall så in i helvete - ursäkta språket, men så var det faktiskt..
Hade inget internet på kvällen av någon anledning så jag kunde inte blogga tyvärr, hade annars ganska mycket att berätta om har jag för mig.. ? Kommer inte ihåg allt nu, men ska knappa ner det jag faktiskt fortfarande kommer ihåg..

Jag och Rebecca höll på att dö så fort vi stack ut näbben i kylan under hela förmiddagen - vi hade 27 minus grader! Det borde vara olagligt tycker jag.
Dock kom vi på den extremt bra idén at vi skulle rida ut, det var ju jätte fin glittrande snö och solen sken. Så vi packade på oss dubbla jackor och byxor samt mössa och vantar som man knappt kan röra fingrarna i. Tog sedan varsin ponni som vi också klädde in i filtar och ledde ut. Morris (som jag red) och Kaka (som Rebecca red) hamnade nog i chock då vi bad dom att gå ut igen.. Hoppade upp och red runt på ett av våra fält i snön, super mysigt! Ponnysarna var glada och pigga från början men blev efter ett litet tag var de glada men trötta, det är jobbigt att pulsa i snön! Bra miljö- och styrketräning för dessa 4a åringar! 
Förutom att det var så kallt och att vi höll på att förfrysa, så funkade detta jätte bra - det är inte sista gången denna vinter kan jag lova!

Efter den lilla uteritten red jag Rulle, han var såå extremt duktig!! Så stolt över den lilla busen - blir helt glad i hela kroppen!! Travade helt själv och kunde styra runt på 15 meters volter i skritt! Kan även göra halt där jag vill och vända snett igenom! Duktig ponny!

Avslutade med att rida Dutch - ett lugnt dressyr pass för honom. Han var lite väl pigg till att börja med, berodde troligtvis på kylan.. Men efter ett tag med arbete med våran favvo övning (som för övrigt kommer att vara "Veckans Träningstips" denna vecka hade jag tänkt - håll utkik här på bloggen) så blev han riktigt fin och jobbade på bra genom hela kroppen!

Duktiga och snälla hästar jag har, LOVE!

Bättre kontakt.

 2010-12-22    08:20:00   av:.

Om jag har varit svår att få tag på den sista tiden så finns det en anledning..
Har haft Telenor som mobil abonnemang och i Lista betyder det = noll teckning.
Byter nu till Telia så det borde blir lättare att få tag på mig! :)

En kall vinterdag.

 2010-12-21    23:32:36   av:.
Idag har jag ridit Dutch, vi joggade ganska lugnt. Det gick bra, han var duktig och väldigt mjuk i sidorna! Har vi virationsplattan att tacka för detta kanske!? Jag tror faktiskt det och är väldigt nöjd över det resultatet!


Min fina Dutch.

Longerade Danny men väldigt försiktigt, han var lite stel i ena frambenet.. Men jag vet exakt varför, när jag skulle ta in honom från hagen hade han fastnat med ett framben i sitt täcke som han lyckats haft sönder, (tredje täcket han förstör denna höst/vinter, hopplösa häst!) han hade iaf fastnat i någon typ av "böj" rörelse och stog lugnt och väntade på mig.. Antar att det var därför han var stel, så vi tog det som sagt lugnt!

Longerade även Cauchy, han var duktig - fin liten ponny!

Nu ska jag väl sova några timmar igen, krypa ner i en varm säng känns inte fel! Det är nämligen 26 minus grader här nu.. Burr.

EG Cauchy.

 2010-12-21    09:13:00   av:.



Namn:
EG Cauchy
Född: 2006
e:  FS Champion de Luxe u: EG Bordaux ue: Veronas Bo Gi
Födelseland: Sverige
Ras: Svensk ridponny
Kön: Valack
Mankhöjd: 146 cm
Smeknamn: Cauchy, Kaka
När fick jag honom: Vinter 2010.

Om Cauchy:
En riktigt fin och trevlig ponny som kommer gå långt!
Csuchy´s tidigare meriter: kvalitetsbedömningen 2010; Slutbetyg i hoppning 9,0 och en andraplats. Slutbetyg gångarter 8,0 och en förstaplats. På 3-årstest på Ekerö. Han fick typ 8, huvud hals bål 7, benen 7, skritt 9, trav 9, galopp 8 och fick diplom som lovande gångartsponny.
Meriter med mig: Vi har inge meriter tillsammans ännu.
Gör nu: Tränas för fullt med långsiktigt mål mot elit nivå på anläggningen i Lista.

Med julen runt hörnet.

 2010-12-21    00:08:03   av:.
Idag ha jag inte hunnit göra mycket i stallet, lite kompensation från igår. Fixade och trixade där fram till lunch men sedan bar det av mot Eskilstunas centrum för att handla julklappar, var verkligen ett måste nu såhär några dagar innan julafton!!

Inte mycket att berätta om här faktiskt.. Så jag tar nog och sover för att återkomma imorgon!

Kul att ni gillade bilderna i förra inlägget förresten! Här bjuder jag på en till;

Hingstig underbar kille!

Härliga bilder.

 2010-12-20    07:49:00   av:.
Man blir väldigt sugen på att rida i snön..













Sakanar för övrigt min Melvin!!

Lång söndag.

 2010-12-20    00:35:50   av:.
*Upp och fodra vid 7 imorse som vanligt.
*Utsläpp av 13 djur som var halvgalna i snöyran.
*Mockning av 13 boxar.
*Väga upp hö, 52 påsar.
*Insläpp av odjur i oväder.
*Red Dutch och Cauchy.

*Borsta alla hästar.

Fick ganska mycket hjälp av föräldrar och släktingar som kom på besök så allt detta gick mycket fortare än väntat! :)
När jag ändå räknat med en sen kväll få fortsatte jag jobba..

*Fodra vid 17 igen.
*Putsa alla boxgaller.
*Tvätta alla boxväggar.
*Harva.
*Tvätta lite hästgrejer.
*Städa sadelkammaren och täckes rummet.
*Fodra igen vid 22.

En lång dag blev det, men är nöjd över allt som jag hann med och Tackar för hjälpen!!

Dags att sova nu känns det som, ska ju upp vid 7 igen :)

Förslag?

 2010-12-19    10:03:00   av:.
Funderade på att fixa någon/några nya kategorier på bloggen efter nyår..

Har ni något speciellt ni vill läsa om, någon typ av kategori med flera återkommande inlägg eller några specifika önske inlägg??

Vilken häst helg det blev.

 2010-12-18    23:59:00   av:.
Idag blev det ganska mycket att göra, hästskötaren Liza var sjuk och kunde bara jobba några timmar.. Så det blev lite mer att gör för mig i snöstormen. Red lilla Cauchy, han var duktig - joggade iofs bara ganska lugnt.. Det är iaf en super fin ponny, han rör sig riktigt bra!
Longerade även lilla Morris som verkligen var på tårna, tror han hade stått och laddat i snöyran för så fort han kom in i ridhuset busade han runt! Var dock lika snäll som vanligt, men piggare och busigare än vanligt! :)


Morris. Bilden är en favorit i repris, men han är ju bara för söt!


Hade tänkt festa ikväll men nu blir det snart sängen istället, allt för att orka morgondagen.. Liza kommer nämligen vara hemma imorgon oxå, så då blir det 13 hästar själv = jobb hela dagen! Det är tur att jag älskar det jag gör :)

Ny design?

 2010-12-18    10:59:00   av:.
Ny blogg design? En ny header? Det skulle väl vara roligt?

Det ska jag nog önska mig av tomten ;)

En vecka kvar till jul.

 2010-12-17    23:49:00   av:.

Och jag har inte handlat julklappar än.. Bra Sanna, lycka till liksom.
Menmen, allt löser sig.

Idag har vi varit med Perazzi och Totte hos tandläkaren i Söderköping.
Det gick ganska bra men Totte hade lite små fel i munnen pga att han börjar bli så gammal och Perazzi behövde hjälp med att rätta till några nya växande tänder. Så det blev lite små justeringar, men inget allvarligt!
Var dock ca 10 meter ifrån att krocka med en älg på vägen till tandläkaren, extremt läskigt framförallt då man vet att hästarna står precis bakom!! :S

Nu ska jag sova, godnatt vinter Sverige!


Jag och Pondus som var med till Söderköping.

High Flying Top MG.

 2010-12-17    09:33:00   av:.



Namn:
High Flying Top MG
Född:  2008
e: Top Nordpol  u: High Flying Lady ue: Okänd
Födelseland: Sverige
Ras: Svensk Ridponny
Kön: Valack
Mankhöjd: ca 144 cm.
Smeknamn: Rulle
När fick jag honom: Vintern 2010.

Om Rulle:
Känner inte Rulle så bra än då jag inte haft honom så länge men han verkar som en riktigt cool kille som ställer upp på allt! Han är verkligen snäll och glad hela tiden!
Rulle´s tidigare meriter: Han hade inte gjort något överhuvudtaget då han kom till mig.
Meriter med mig: Vi har inte tävlat än och pga av hans ålder kommer det dröja ett tag innan första tävlingen blir aktuell.
Gör nu: Jag håller nu på med inridningen av honom på anläggningen i Lista, vilket än så länge går mycket bra!

Besvarade frågor.

 2010-12-16    23:56:00   av:.
Postat av: Blomma

Hej! vad kul med frågestund!
Vilken är din bästa häst? Alltså vem är bäst gångartmässigt och mest ridbar?
Vilken ligger dig närmast om hjärtat av dom du har nu?
Hur länge har du tränat för Mattias Jansson?

Svar: Hej! Kul att du tycker det! :) Det är ganska svårt att säga, men gångartsmässigt är det Don Dorn eller Go Duch (lite beroende på hur man ser, Dutch har tre mer jämna gångarter medans Dorn är outstanding i traven). Jag tycker att Perazzi  har en otrolig ridbarhet, tror att han under en testryttare skulle få bäst poäng av alla mina hästar! Av dom jag äger nu är det lilla B-ponnyn Totte som står mig närmast, han var ju min allra första ponny och min bästa vän! I drygt 7 år nu. :P /Sanna



Postat av: Kristine

Hej! Min fråga är lite mer företagsmässigt. Att hitta utgifter till företaget är ju inte så svårt, speciellt inte när man håller på med hästar. Så jag undrar lite var du tjänar pengar? Hur du får det att gå runt med alla fina hästar?

Svar: Hej! Ne absolut inte, utgifter finns det gott om! Långsiktigt är det utbildning och försäljning av hästar som jag tänkt tjänna mest på. De yngre hästarna är köpta som investeringar och alla hästar finns med i en långsiktig budget. Men för att vardagen ska gå runt så håller jag en del träningar, vi har två inackorderade hästar som vi självklart får betalt för, under perioder har jag haft träningshästar för utbildning, samt att jag hyr ut anläggningen i samband med kurser. Hoppas du är nöjd med svaret :) /Sanna 



Postat av: Undrar en del;

Thanx for this. Hur många hästar äger du? Hur många hundar? Vilken är din favoritfärg på häst? Fixa fler frågestunder,vi är många som har fler frågor på lager och så fort man går in på din blogg kommer man på fler!!

Svar: Vsg.  7 hästar och 6 ponnyer. Tillsammans med familjen så är det 4a hundar. Jag tycker att det är mycket som gör en häst vacker förutom dess färg, men jag gillar många svarta hästar! Om det uppskattas hos er läsare kommer jag självklart ha fler. :) /Sanna 



Postat av: Anonym

Är inte du brunett egentligen?

Svar: Nej, jag är och har alltid varit blond :) /Sanna 



Postat av: My

Som svar på din fråga: Ja det uppskattas! Vilket är ditt bästa tävlingsminne?

Svar: Va bra! Första tävlingen med min B-ponny Totte var extremt rolig men det som slår allt var upplevelserna i samband med EM 2009, därifrån har jag absolut mina bästa tävlingsminnen! Inridningen i küren framför flera tusen åskådare var overkligt! 



Postat av: Saga

Hur länge har du ridit?
Hur är din drömhäst (utseende- och temperamentmässigt)
Vad är ditt favoritprogram på tv?
Hur många hästar har du?

ääh... c:

Svar: Jag började rida på ridskola när jag var 7 år, jag har alltså ridit i hela 12 år nu!
Jag brukar alltid kalla Don Dorn för min drömhäst, han är kastanje fux (annars gillar jag mest svarta hästar med mycket vitt). Tepramentet är enligt mig det viktigatse hos en häst, den ska vara arbets- och sammarbetsvillig samt ha stor motor - hellre för het än bekväm. Kvick, känslig och ha en bra egen balans anser jag oxå är "måsten". Jag vill oftast ha ganska små hästar som rör sig mycket, detta tror jag mest beror på att jag själv inte är så stor och att jag rider ganska mjukt och försiktigt. :)
Jag följer serien Desperate Housewives slaviskt, så det är mitt favoritprogram just nu. :P
Äger just nu 7 hästar och 6 ponnyer. /Sanna



Postat av:

Du rider alltid med handskar..

Svar: Det där var iofs ingen fråga, men ja jag rider alltid med handskar. /Sanna 



Postat av: P

Varför bloggar du alltid så sent? Man hinner ju inte läsa innan man går och lägger sig! =(

Svar: Jag bloggar så fort jag har tid, vilket oftast är sent.. Va tråkigt, hoppas att du tycker att det är okej att läsa inläggen dagen efter :) /Sanna 



Postat av: Anonym

Skulle du vilja ha en PRE hingst?

Svar: Inte som tävlingshäst, men jag tycker att många PRE hingstar är väldigt vackra så nångång i framtiden kanske jag kommer ha en sån att träna med hemma! :) /Sanna


Tror jag provar mig på ett "Frågor & Svar" inlägg snart igen :)

Sextonde december.

 2010-12-16    23:52:00   av:.
Idag har lilla Totte och Dutch stått på vibrationsplattan som vi fick låna efter testet igår, det är riktigt häftigt och vad man kan se och känna gör den stor nytta och ökar verkligen blodcirkulationen, vilket är dess huvudsakliga uppgift! Det ska bli riktigt kul att läsa när alla undersökningar runt den är klar och förhoppningsvis får vi det vi nu tror bekräftat!

Joggade Dutch, som var väldigt sprattlig och springig. Men mest på ett barnsligt och roligt sätt, han var inte dum! Glad kille i snöyran helt enkelt :)
Longerade Cauchy (som vi har börjat kalla för Kaka btw) han var duktig och sprang på fint.

Övrig tid under dagen var ridhuset upptaget av folk som kollade bevattningssystemet, så det blev ingen mer motion för hästarna idag..

Imorgon ska vi iväg till tandläkaren med Totte och Perazzi, om vädret tillåter dvs!

Nu ska jag ta tag i att svara på era frågor. :)

Bjuder på en mysbild från igår tills nästa inlägg publiceras..

Veckans Träningstips 4.

 2010-12-16    10:31:00   av:.

Ökning och minskning av volt.

Detta går att göra på alla nivåer med alla hästar och jag tycker att det är en bra övning bara för at man får riktigt kontroll över sin häst! Kan man hålla hästen inom ramen och på ett exakt voltspår, helt runt och med olika diametrar så får man automatiskt en häst som jobbar genom kroppen och använder sina muskler på rätt sätt i balans. Och som ryttare måsta man för att detta ska funka sitta rätt i sadeln med vikten på rätt ställe.

 

På bild nummer 1 så rider du på en stor volt vid A i vänster varv (börja titta på pilen mellan A och E) därifrån går du sedan successivt inåt mot ett litet voltspår. Jag brukar gå in på den mindre volten ganska sakta för att veta att jag fortfarande har med mig innersidan runt min innerskänkel, någonstans mellan 3 och 5 varv för att gå från den stora 20 meters volten till den lilla 8 meters volten. Men man ska vara noga med att man kan stanna på alla voltens storlekar så ibland testar jag mig och min häst genom att stanna på tex 15 meters volten för att efter några varv på den antingen fortsätta in mot den riktigt lilla volten eller vända och rida ut mot det stora voltspåret igen.

På bild nummer 2 ser du hela denna process men åt andra hållet, här börjar du rida på den lilla volten och går sedan successivt ut mot det stora voltspåret. Tanken och genomförandet är typ desamma men här är det viktigt att hästen tar ytterhjälperna så att den inte ”faller” ut på det stora voltspåret – tvärt emot på bild nummer 1 då framförallt innerskänkel måste se till att hästen inte ”ramlar” in på den lilla volten.

Denna övning kan göras i alla gångarter, det lättaste är att börja i skritt och när man känner att man klarar av det testar man att göra det i trav och sedan går man vidare till galopp. Var noga med att göra det i både höger och vänster varv så att hästen får jobba och gymnastiseras i båda sidorna! Lycka till!

Rörig onsdag.

 2010-12-16    00:24:47   av:.
Idag har varit en rörig dag.
Mycket folk i stallet, från tidig morgon till sen kväll.

På förmiddagen hade vi besök från en firma som lanserar en typ av vibrationsplatta för hästar, det är jätte bra för hästarnas blodcirkulation! Dutch fick vara försökskanin och blev därför genom kollad med värmekamera, vilket var lite coolt - han var iaf väldigt fin i hela kroppen! Ska få några bilder skickade till mig, så skriver ett mer utförligt inlägg om hela den här grejen om några dagar!

Efter detta fick vi besök av representanter från Agria och Länsförsäkringar, som kollade av och godkännde anläggningen! Nu har vi alltså fått våran "Säker Hästverksamhet" skyllt, super fin! :)

Jag och Rebecca fick finfina Agria mössor!

Sist men inte minst var det veterinär besök, denne vaccinerade stoet och fölet som står uppstallade hos oss.

På eftermiddagen med att longera lilla Morris, han var lika söt och duktig som vanligt!
Fortsatte med att rida Rulle, han gick hur bra som helst idag!!! Vi kunde trava runt fyrkanten helt själva och vända snett igenom!! Så himla duktig och lättlärd ponny!!

Hade fått några frågor i förra inlägget såg jag, svarar på dom imorgon :)


Jag och Dutch i samband med testet i förmiddags, vid det här laget var han lite trött på att agera fotomodell!

Frågor & Svar.

 2010-12-15    00:03:32   av:.

Fick häromdagen en kommentar där det efterfrågades om en så kallad "Frågestund" här på bloggen. Alltså ett inlägg där ni läsare får ställa frågor som jag sedan ska svara på så gott jag kan.. 

Jag börjar med att fråga er om detta är något ni kommer uppskatta?

Tjo.

 2010-12-14    23:32:00   av:.

Allt bra med er ute i vinter Sverige?
Bara bra här, förutom lite ryggont och att bloggen krånglat.. Något nu har märkt? Den cpade sig igår kväll och idag, lite pga av det som det varit så pass dålig uppdatering från mitt håll, plus att jag inte lyckats att svara på de sista kommentarerna från er läsare.. Ska försöka igen efter att det här inlägget är färdig skrivet och publicerat!

Hoppas ni gillade hemsidan förresten!? :)
Om du inte sett den än, så gå in och kolla här; http://www.sannanilssondressyr.se/

Idag har det varit lite folk och jobbat i ridhuset vilket gjorde att jag var tvungen att flytta fram ridandet några timmar, lite jobbigt med sena kvällar.. Men hann dock longera Cauchy och Dutch samt rida lille Rulle och Perazzi innan det var dags att avsluta arbetet för dagen. Alla fyra gjorde ganska bra ifrån sig, inget märkvärdigt men inget direkt strul heller!

Imorgon blir det en hektisk dag för oss i Lista, får besök av ett förestag som ska visa upp någon typ av vibrationsplatta för hästarna (fattar inte riktigt hur det fungerar, men ska fixa några bilder och mer fakta imorgon - laddar självklart upp det på bloggen), även några från agria/säker hästverksamhet kommer och ska kolla/godkänna stallet och en veterinär ska oxå komma och hälsa på! :)


Cauchy som 3 åring. Bilden kommer från förra ägaren.

Lucia.

 2010-12-13    23:55:00   av:.
Första gången i hela mitt liv som jag inte sett ett luciatåg denna dag.. Betyder det att man börjar bli vuxen? Neee.. Tror bara det var otur i år, jag tyckte att hästarna kunde lussa - men det var inte lika inne på den idén. Synd, tänk vilken syn det hade varit! Lilla Totte skulle varit Lucia tycker jag! :)

Var hos naprapaten imorse igen, massa knak och brak i ryggen.. På grund utav det blev det ingen ridning idag, skulle vila ryggen lite.
Men jag kunde longera Perazzi som var jätte duktig! Lugn och snäll!

Dutch klipptes, igen. För tredje gången den här vintern, fattar inte hur han kan bli så lurvig på så kort tid!? Otroligt?! Mera täcken till pållen!


Nyklippt Dutch.

HEMSIDAN ÄR KLAR!

 2010-12-12    21:41:43   av:.
Ja nästan iaf, lite kvar att fixa men det kommer med tiden - grunden är iaf klar nu!
Och jag är såå stolt och nöjd!! :D

Gå in och kolla och berätta vad ni tycker!

http://www.sannanilssondressyr.se/


Flytt lördag.

 2010-12-12    00:44:26   av:.
Idag har jag hjälp resten av min familj att flytta till Lista, det var mysigt då typ hela släkten hjälpte till!

Red Perazzi lugn dressyr på eftermiddagen och har knåpat med hemsidan hela kvällen - snart klar! *stolt*

Mina söta hundar vill vara med på bild på bloggen.. Det sa dom nyss.

Diva och Zita.

Ska sova nu, hoppas ni haft en trevlig lördag!?

Marwin.

 2010-12-11    11:24:18   av:.

Nu såld!


Namn:
Marwin.
Född: 2005
e: Akribori u: Tootsi ue: Maraton
Födelseland: Sverige
Ras: Svenskt Halvblod
Kön: Valack
Mankhöjd: 175 cm.
Smeknamn: Marwin, Lillen
När fick jag honom: Julen 2009.

Om Marwin: En högbent och elegant herre, han är väldigt mysig och han älskar att bara gosa i stallgången! Tror inte riktigt att han förstår hur stor han är och han skulle nog helst av allt sitta i någons knä om det gick!
Han har ett trevligt eget go, men blir aldrig föör het. Marwin växte sent och ligger därför lite efter i sin utbildning, men på grund av att han har en fin vilja och kämparglöd, plus god talang och balans – så kommer han snabbt ifatt sina jämnåriga kompisar!
Marwin´s tidigare meriter: Han hade inte gjort något, förutom lite ridning i skogen, innan jag fick honom.
Meriter med mig: Vi har inte hunnit tävla något än.
Gör nu: Tränas för fullt mot de medelsvåra klasserna på anläggningen i Lista!

Lite smått och gott.

 2010-12-10    23:55:00   av:.

Idag har jag ridit min lilla stjärna Dutch, han var duktig. Faktiskt väldigt imponerad över hur lugn han blivit under det senaste året, när jag köpte honom för nästan exakt ett år sedan kunde jag aldrig tro att jag lugnt skulle kunna jogga runt med honom.. Det visade han klart att vi kunde idag, trots att han vilat ganska mycket den senaste tiden! Det är en helt annan häst faktiskt, så mycket bättre!! Då travade han ca 5 meter, fick något form av hysteriskt utbrott, travade 5 meter, hysteriskt utbrott, trav 5 meter osv.. Idag hade han inte ett enda sådant utbrott på ett helt pass! Det har han faktiskt inte så ofta nuförtiden. Vi har gjort en del framsteg det senaste året! :)


Bus Dutch.

Red (vet inte om man verkligen kan kalla det "red", tänkte säga "satt på" men det blir inte heller helt rätt då ponnyn faktiskt rörde sig framåt, "åkte" kanske passar bäst men det låter som om jag är världens lataste/sämsta ryttare isf och det tycker jag inte riktigt stämmer - så jag håller fast vid "red") även på lilla Rulle, han är ju bara för snäll den lilla sötnöten! Det går bra med honom, han gör verkligen sitt bästa hela tiden!

Perazzi longerades, men de andra pållarna vilade.. Marwin ska få nån veckas vintervila nu, han har gått förfullt det senaste året och förtjänar lite vila! Danny sätts igång lite lugnt nästa vecka igen, han börjar bli rastlös..

Har tittat klart på alla hästarna nu, finns många jag verkligen vill ha utan att ens ha provridit dom.. Tror att jag ska meddela tomten om detta! ;)

Nu ska jag sova, länge. Tänkte nämligen ta lite sovmorgon imorgon bitti, alla fall en extra timme - om ingen väcker mig :)

Veckans Träningstips 3.

 2010-12-10    21:44:00   av:.

Sidvärtsrörelser. Ja i det här "övnings-faket" har jag en övning jag brukar rida igenom ganska ofta, kanske bara en till två gånger, men ändå testa – för att se om jag har tillräkligt bra koll på min häst och på mina egna hjälper för att klara av det.. Det är inte jätte svårt, men det är en övning som tydligt visar på var men har sina brister ”för lite ytterskänkel” t.ex.

 

Titta först på bild nummer 1; (låter logiskt eller hur!?) du börjar med att vända in på diagonalen, i valfri gångart, rid sedan några steg skänkelvikning – se till att din häst är nästan parallell med långsidorna, framdelen ska dock vara lite ledande och hästen ska vara ställd i nacken. När du har fått till några bra steg i skänkelvikning, rättar du ut din häst och rider rakt fram parallellt med långsidorna. När du sedan känner att ni endast är på väg framåt och inte vinglar det minsta går du in i en ny skänkelvikning.. Upprepa detta mönster så många gånger du hinner med under en diagonal. Detta blir givetvis olika många gånger för olika hästar och olika tillfällen.. Det viktigaste är dock att det är bra skänkelvikningar och bra ”upprättningar” där hästen verkligen är i ramen av dina hjälper och sätter hovarna i just de spår som du tänkt att den ska göra detta i. Om inte så tappar övningen helt sin anledningen, var noggrann! Se också till att hålla ett jämnt tempo genom hela övningen, många hästar vill sakta ner på farten då man byter rörelseriktning.

På bild 2 visas en enklare övning, i fall att du skulle ha lite problem med den första, här vänder du till att börja med upp på medellinjen – rider här rakt fram mot A, när du känner att det inte vinglar överhuvudtaget går du in i en skänkelvikning mot någon av långsidorna. När du kommer fram till långsidan får du hjälp av väggen/staketet att rätta ut din häst och fortsätta rakt fram – men glöm inte att använda ytterskänkeln och yttertygeln (om du gör detta eller inte kommer snabbt att visa sig när du försöker dig på den svårare övningen = den på bild nummer 1). Var även här noga med att du håller en jämn takt och ett jämt tempo genom hela övningen.  (Jag brukar tänka att hästarna ska öka lite direkt det sista steget i skänkelvikningen och de första stegen i ”upprättningen” bara för att det verkligen ska kännas som om de vill framåt, det är även lite lättare att få en helt rak häst som trampar under sig och inte vinglar om det trampar på ordentligt framåt. Använd sitsen mycket i detta ”framåttänk”, annars är det lätt att du blir klämmande med någon av dina skänklar eftersom du använder dem väldigt aktivt i övningen du håller på med.)

Gör dessa övningar åt båda håll och se vilken sida du och/eller din häst har svårast med, du som ryttare kanske aldrig håller ytterskänkeln ordentligt vid hästens sida – om detta är fallet kommer det bli svårt att rätta upp hästen och rida rakt fram efter skänkelvikningarna. Dessa övningar, framförallt 1an, har gjort mig väldigt mycket mer medveten om mina hjälper och jag kollar ofta av att jag kan göra dessa bara för att checka av att jag inte fuskar med någon av grundhjälperna.  
Lycka till!

Vilka fina hästar det finns..

 2010-12-10    20:07:51   av:.
Fick idag ca 30 filmer på massor med fina dressyrhästar i Tyskland/Holland!

Sitter och kollar igenom alla nu och man blir ju helt häpen av vilka fina hästar det finns.. Vill ju ha hela bunten liksom!
(eftersom det inte är mina filmer kan jag inte dela med mig av dom till er bloggläsare, hade annars gjort det med glädje)

Va synd att jag nyss sa att jag inte ska ha några fler hästar nu på ett tag.. Kan man ta tillbaka det tro ?? :O
Kan dock inte komma på ett enda bra argumment för att jag skulle "behöva" någon utav dessa hästar.. Förutom "Meh.. titta va fiiin den är!!", "Ser inte du oxå att det står Sanna över hela hästen!?" och "Jag tror verkligen den vill flytta till Lista!"

Ska drömma vidare..

Will be back later.

Go Dutch III

 2010-12-09    10:58:00   av:.



Namn:
Go Dutch III
Född: 1999
e: Gracieux  u: Steinglanz ue: Larinero
Födelseland: Tyskland
Ras: Oldenburger
Kön: Valack
Mankhöjd: ca. 165 cm
Smeknamn: Dutch, Holländaren 
När fick jag honom: Vintern 2009.

Om Dutch:
En extremt vacker kille med underbara gångarter, bland annat en ökad trav som man tappar hakan av! Han är verkligen en genomsnäll häst, men en mycket känslig och explosiv sådan - perfekt enligt mig! Denna Holländare står mig varmt om hjärtat!
Dutch´s tidigare meriter: Dutch var fram till och med år 2009 godkänd hingst i både Tyskland och Holland och har där betäckt mycket. Han har utöver det tävlat en del i lilla rundan.
Meriter med mig: Vi har inte hunnit tävla så mycket än då jag inte haft honom så länge, men vi har placeringar i Medelsvåra klasser och vi har kvalat för att få tävla de Svåra klasserna.
Gör nu: Tränas och tävlas utav mig med det närmaste målet på SM 2011.

En helt vanlig onsdag.

 2010-12-08    23:49:35   av:.
Vad har jag gjort idag då? Typ inget känns det som, fast ändå försvann dagens timmar lika fort som alla andra.. Det är lite skumt.
Var iaf inne i stan några timmar imorse, red Perazzi efter lunch och avslutade stalltimmarna med att longera Marwin och promenera med Dutch. 

Perazzi gick ganska bra, lite överdrivet pigg kanske - men det är ju bra att han tycker att det är roligt att jobba! Vi tränade iaf nästan uteslutet på övergångar, det behövdes på den idag något snurriga pållen.
Marwin var vild och coollugn om vartannat.  Dutch var lugn och snäll att gå med! :)

Tänk att jag aldrig kan gå och lägga mig i tid.. Jag är hopplös.
Snart blir det iaf sängen som gäller!
Hoppas ni sover gott trogna bloggläsare!


Min lilla Diva.

Kort efter träning.

 2010-12-08    00:16:57   av:.
Tjoho bloggen.

Börjar med att berätta att jag är sjukt trött, så det kan hända att detta inlägg blir lite skumt.. Hoppa då över att läsa det följande så återkommer vi alla hit under morgondagen ;)
Men jag gör ett tappert försök.

Mattias har varit hos oss sen igår, lika kul som alltid! Jag kunde dock bara ha två tider per dag, red min Dutch och Mattias vägledde början av inridningen av Rulle :) Förutom ridningen så pratade vi extremt mycket denna gång, om allt möjligt - det har hänt så himla mycket den senaste tiden.. Välbehövliga pratstunder!

Dutch var iaf riktigt fin båda dagarna, skötte sig som en ängel! Allt gick finfint med Rulle oxå, han var jätte duktig - första gången jag satt på honom faktiskt!

Nu blir det sängen, yeey!
GodNatt


Rulle.

Praktikant.

 2010-12-06    09:47:00   av:.
Nu när hästantalet ökat behöver vi utöka personalen i stallet, har haft några praktikanter på g. Men det har i sista stunden blivit ändringar som gjort att de inte börjat praktisera som hästskötare hos oss (tex, flytt och byte av skola).

Sanna Nilsson Dressyr AB söker nu en praktikant som kan praktisera alla vardagar/vissa vardagar på Dressyrcentret i Lista.
Förutom kunskap kan praktiken ev leda till timanställning i företaget!

Vid intresse hör av dig till Sanna;
[email protected]


Tänk tänk tänk.

 2010-12-06    00:29:28   av:.

Helt tom i huvudet, finns liksom inget att skriva om..

Tänker och tänker..
Men kommer inte fram til något vettigt.


Hästarna är friska och mår bra.

Imorgon kommer Mattias hem till oss för några dagars träningar. Trots att jag inte kan rida så mycket ska det bli riktigt kul!


Jag ger upp och går och lägger mig nu.
Hörs imorgon.
Good Night.


Söt hunden Zita.

Flera hovar i stallet.

 2010-12-04    19:42:29   av:.
Hästantalet hos oss har utökats ytterligare.
Ännu en liten ny ponny har köpts och flyttat in, Cauchy heter han och är en 4a-årig fux valack.


Bilden kommer från hans tidigare ägare.

Idag har världens bästa Totte flyttat hem, min lilla B-ponny som nu har hunnit bli 22 år.


Totte på Ekeby 2005.

Stallet börjar bli fullt nu. Blir nog inga fler hästar inköpta på ett tag för mig, om det inte dyker upp någon riktigt speciell guldklimp förstås. ;)

Veckans Träningstips 2.

 2010-12-04    09:24:00   av:.

Halter. Jag tycker att halter är väldigt nyttigt att träna, hästarna blir uppmärksamma och lär sig tids nog att stå helt stilla vilket är mycket viktigt inne på dressyrbanorna. Eftersom det på tävlingar är viktigt att hästen stannar på ”rätt” ställe brukar jag träna på att lägga halterna just vid bokstäverna på väggen eller precis på medellinjen.  Annars tror jag att det är lätt att bara stanna utan att egentligen veta om hästen lyssnade precis på en gång, det är även viktigt att lära hur långt innan den punkt man tänkt stanna på man behöver börja förbereda halten – detta är ju självklart olika för olika hästar.


 

Titta först på bild 1, följ fyrkantspåret i valfri gångart (jag brukar ta det i skritt med alla unghästar till att börja med, men hoppar direkt på övningen i trav eller galopp med de äldre mer rutinerade hästarna) gör sedan halt vid de olika bokstäverna och stå still i ett visst antal sekunder (jag brukar ha 5 sekunder som stillastående tid, men förändrar detta lite under övningens gång – speciellt om jag känner att hästen är på väg att gå framåt utan att den fått tillsägelse – då står jag still typ 5 sekunder till.) Efter halten tycker jag alltid att man ska vara väldigt noggrann med att hästen svarar direkt får den framåt drivande hjälpen, det får inte finnas någon tvekan i dens reaktion, men hästen får inte heller kasta sig iväg från halten och bli lång.. Det är viktigt att hästen snabbt men kontrollerat kommer fram i den nya gångarten.  Om detta känns för lätt kan man försvåra övningen genom att antingen lägga till att göra några ryggningsteg i tex varannan halt, detta funkar ju bara om hästen är utbildad till minst lätt A. (Jag anser dock att man ska passa sig med att göra för mycket ryggningar eftersom många hästar efter mycket ryggningsträning börjar med ovanan att kasta sig bakåt i varje halt.) Annars kan man göra denna övning cirka 1-2 m innanför spåret, detta är jätte nyttigt och ganska svårt att få hela övningen helt rak utan någon vägg som stöd!

Om vi sedan fortsätter till bild 2, så kan vi fortsätta med samma typ av övning här – men på det här sättet gör vi den ännu lite svårare. Här rider du som på en serpentinbåge över ridbanan och varje gång du passerar medellinjen gör du en halt – var då noggrann med att hästen stannar direkt på hjälpen, att den står helt stilla parallellt med kortsidorna, att hästen sedan svarar villigt framåt och att den går rakt fram (fortfarande parallellt med kortsidorna) och själv inte kastar sig åt något håll bara för att den är på väg mot långsidans vägg. Man kan även lägga till fler halter för att göra övningen ännu lite svårare, då placerar man dessa mitt i Serpentinbågarna parallellt med långsidorna. Även här kan man lägga till ryggningar i vissa halter om man har en häst som klarar detta och du kan också göra denna övning en bit från väggen så att hästen inte tar stöd utåt varje gång du närmar dig en vägg.

Det är svårare än vad det ser ut – sträva efter perfektion!  Lycka till!

Fredag idag.

 2010-12-03    23:12:00   av:.
Igår var jag iväg hela dagen.. Hann inte blogga på kvällen. Inte så mycket att skriva om ändå.

Idag började jag med att rida Dutch, kändes lite bättre med ryggen vilket gjorde mig mycket nöjd.. Tills hästen fick för sig att bocka, gjorde ont som bara f a n. Menmen, det blir ju iaf lite bättre dag för dag som det verkar. Always look on the bright side.

Avslutade dagen med att stressa till Tuna Park med min syster för att köpa in lite julklappar - gick inte bra. Men vi hade mycket trevligt och jag sprang in i en av mina allra finaste vänner som jag tyvärr träffar alldeles för sällan nuförtiden.. Måste ändra på det!

Nu ska jag sova, men bjuder på en vinter/kvällsbild från vårt hem;

Sibell.

 2010-12-02    11:21:00   av:.



Namn:
Sibell.
Född: 2006
e: Silvano u: Mary ue: Master
Födelseland: Sverige
Ras: Svenskt Halvblod.
Kön: Sto.
Mankhöjd: ca. 162 cm.
Smeknamn: Sibell
När fick jag henne: Jag köpte henne hösten 2009.

Om Sibell: En liten och trevlig dam med stor egen motor, hon rör sig fantastiskt och trampar under sig med sina bakben mer än vad man tror är möjligt!
Sibell´s tidigare meriter: Hon var riden i 2 veckor när jag köpte henne.
Meriter med mig: Vi har inte hunnit med att tävla än på grund av Sibell´s unga ålder.
Gör nu: Sibell är betäckt med Krack C och vilar nu bara i väntan på att få sitt första föl år 2011.

Första december.

 2010-12-02    01:03:49   av:.

Idag var jag iväg och gjorde lite ärenden i stan samtidigt som det var några byggarbetare som fixade lite i stallet.

På eftermiddagen tränade vi den nya ponnyn - Rulle kallas han - med sadel för första gången. Det gick mycket bra, han var väldigt duktig!


Långhårig ponnii.

Chicago har även lärt sig att ha täcke på sig!
Vilka naturbegåvningar till ponnyer som bor hos oss!!


Chicago i sponsrat täcke från Mälarvåningar.

Igår var det tisdag..

 2010-12-01    23:41:00   av:.
och träning för Mattias i Örebro.
Tanken var att jag skulle bloggat om det hela på kvällen men då dtrulade internet nåt otroligt så det gick inte tyvärr. Fanns dock inte så mycket att skriva om..
Tränade med Dutch men fick väldigt ont i ryggen så jag hoppade jag träningen på Perazzi. Dutch var duktig men jag var mindre duktig så det gick inte så bra. :/

Bestämde igår att Morris och Danny ska få lite vintervila i nån vecka iaf - jag har svårt att rida och ryggen drar tydligen ut på tillfrisknandet så det passar ganska bra att ha lite mindre hästar att motionera för ett tag..
De är ju bara 4a så de har ju iaf tiden framför sig så att säga.


Söta Morris.
Designad av www.tinkas.blogg.se