Börjar bli mör.

 2011-11-26    23:49:00   av:.
Imorse satte jag foten i stigbygeln och hoppade upp på första hästen vid 6.00, det blir tidiga och sena träningstimmar då mina tränare är upptagna personer.. Både Dutch och jag börjar bli riktigt slut i kroppen efter denna vecka på Hviderup, men vad vi lär oss! Känns som om dessa dagar motsvarar ett helt års tränande! Så kul och vi har två hela dagar kvar!! :D För övrigt så rider jag mina andra hästar som jag har här, plus några fler fina djur, de går som på räls de med! Dorn var tex sååå fin idag, känns super bra! Nu ska jag ta och bädda ner min ömma kropp i sängen, ska snart upp och rida mer! :) Ha det bra!

Det går bra.

 2011-11-25    01:01:44   av:.
Allt rullar på här, mycket jobb med alla dessa hästar men det är kul! Jag försöker ta in så mycket kunskap jag bara kan, vill lära mig mer! Rider så mycket jag får och kollar på alla de duktiga ryttarna som riderhär så fort det finns lite tid för det! Mina hästar går bra, Dutch tränar piaff och passage samt byten i varje så att det sprutar ur öronen på honom.. Men han är duktig! Perazzi, Marwin och Limbery tränar st george grejerna förfullt och de gör det med den äran. Jag har ridt Dorn en massa oxå, försökt lära känna honom utan och innan! Trivs ihop med honom :D snart börjar en ny dag, bäst att sova några timmar nu! Godnatt

Liten uppdatering från taben..

 2011-11-24    00:37:11   av:.
Ojojoj, va tiden går fort när man har rolgt..! Vilka dagar det har varit här nere i Skåne! Igår red jag fyra hästar, fick hjälp av både Mattias och Jessica. Jag avslutade dagen med myskväll framför tvn med Jessica - en perfekt dag alltså! Idag tränade jag fem hästar, red bla Dorn i över en timme - hur häftigt som helst att sitta på den hästen! Som jag har längtat efter det! Måste sova nu, snart ska jag upp och rida igen!

Spontan tripp till Skåne.

 2011-11-22    00:18:06   av:.
Jag sitter just nu i lastbilen nere på härliga Hviderup!
Efter hastig planering blev det en spontan resa ner till mitt andra hem och till Jessica och Mattias! :D

Har knappt kommit iordning, men det verkar som om jag fått igång värmen i lastbilen iaf. Då kanske jag och Diva slipper frysa ihjäl inatt..

Imorgon ska jag upp tidigt och träna,  så det är bäst att jag packar upp det sista och går och lägger mig.

Känns iaf bra att vara här, tror att jag stannar en vecka :)
Hörs imorgon
Natti


Det är vackert här!

Underbara bilder från Hviderup, del 2.

 2011-11-21    15:24:00   av:.
Här kommer fler bilder från vår härliga höst-promenad på Hviderup. 

















Kommentera gärna :)

Underbara bilder från Hviderup, del 1.

 2011-11-21    00:29:52   av:.




















Vad tycker ni om dessa bilder kära läsare?

Bilder från Hviderup hösten 2011.

 2011-11-19    16:26:21   av:.

Dansken.


Limbery i hagen.


Marwin och Mattias.


Diva i lastbilen.


Dutch och jag.


Min stjärna och jag på en promenad, alla andra bilder från denna dag kommer imorgon! Det är mina favoriter! :D

Mattias träningarna..

 2011-11-19    00:16:00   av:.
Mattias har ju varit uppe i Etuna sen igår förmiddags, helt underbart om ni frågar mig!
Det är dock sjukt mycket att göra när han är på plats, tur att det är kul annars skulle jag aldrig orka.. Långa dagar med massor med träningar och fixande på anläggningen, samt tjatter hela natten lång!

Jag tränade Dutch och Danny båda dagarna och vi tog ett nytt steg framåt med killarna.
Danny fick göra mycket byten - påbörjade lite serie tänk vilket gick bra! Jag klagade vid ett tillfälle på att det vinglade lite i nåt byte men Mattias påminde mig om att Dannyboy bara är fem år, vilket ska kommas ihåg! Duktig duktig häst!
Dutch fick träna lite piaff och passage tänk - vilket han inte var så glad över dag 1, eller egentligen var det inte rörelserna som gjorde honom lite upprörd utan det var det faktum att han inte fick göra dom precis som han själv vill.. Men dag nr 2 gick det super bra!! Och vi lyckades även göra 6 st byten i varje och flertalet fina piruetter!! Det tar sig :D

Malin (en tjej som är med och tränar, rider GP och är enligt mig väldigt väldigt duktig) och jag pratade mycket om hur extremt duktig tränare Mattias är!! Det är helt sjukt hur han kan få allt att falla på plats! Jag är så extremt glad över att jag fick möjligheten att börja träna för honom för snart 8 år sedan! Tack för allt du har lärt mig Mattias, jag hoppas och ska göra mitt absolut bästa för att lära mig ännu mer av dig!


Min fina prins!

Höstbilder från Hviderup 2011.

 2011-11-17    14:14:00   av:.
Tänk va många fina bilder man kan få under en skrittur i höstväder, tack till bästa fotografen!

























Vad tycker ni?

Mitt i massor med träningar.

 2011-11-17    00:37:35   av:.

Det har varit träningar för Pia Fälth hos oss idag och imorgon anländer Mattias för en och en halv dags träningar. Det är kul att det händer så mycket här hemma :)

Jag tränade Danny för Pia idag och gud så duktig han var! Det är ju ett tag sen han gick någon lektion och det kändes som om han verkligen längtat efter att få all uppmärksamhet på sig för han var ännu mer arbetsvillig än vanligt! Härlig häst att rida eftersom han är så sjukt positiv hela tiden!
Vi tränade mycket skolor, tempoväxlingar, bakdelsvändningar, enkla byten och galoppombyten, hann även med en hel drös övergångar på alla tänkbara sätt! Red mycket linjer som finns med i Msv B programmen och det är inga stora problem för Dannyboy - behöver bara finslipa lite på några detaljer så är han startklar i vår :)

Imorgon kommer som sagt Mattias upp till Etuna, grymt kul ska det bli! Men jag tränar bara två hästar per dag denna gång, men det är lite skönt att det är så pass lugna dagar - då kan koncentrationen vara på topp och jag kan få ut så mycket som möjligt av de fyra träningarna!

De närmaste dagarna tänker jag bjuda på bilder från sista Skåne resan och dom är väldigt fina enligt mig så det ska bli kul att läsa vad ni tycker om dom!! Håll utkik och kommentera flitigt är ni snälla!!

Bjuder på en bild från dessa Skåne dagar som ett smakprov;

Fler bilder från hopptävlingen på ERF.

 2011-11-16    20:57:06   av:.

Här kommer några fler bilder från Kaka's hopptävling på Vilsta. Visst är han fin den lilla ponnyn!? :)




















Bilderna från ridhuset är ju lite konstig färg på, men ni ser ju hur grymt bra han hoppar!! :D

Tisdag idag då?

 2011-11-16    01:20:42   av:.
Eller? Jo, det är tisdag idag. Förvirrad och trött. Skulle sova nu egentligen, men kom precis ut ur duschen så jag tänkte passa på att blogga medan håret torkar lite. Effektivt ska man vara. ;)

Det har varit en låång dag, med extremt mycket att göra - men det har oxå resulterat i att mycket blivit gjort.
* Danny har klippts - vilket var nödvändigt!
* Dutch och Danny har besökt hovslagare Micke på Strömsholm, lite rådfrågning ang skoning.
* Har haft möte med grossist och gjort flera beställningar till butiken.
* Har inhandlat saltstenar mm från Djur och Natur.
* Jag har ridit dressyr på Dutch, Danny och Tintin (rebecca jobbade över och hjälpte till idag och jag red Tintin åt henne)
* Kaka har longerats, jag joggade Rulle och satt på Chicago för första gången.
* Skrivit några fakturor och skickat iväg ett tagelprov.
Har hunnit med en hel del andra saker, men mest vardagsgrejer - som tex smörjningen av allt läder som använts (vilket iofs blir ganska mycket när så många hästar motionerats och alla har sina egna grejer)

Igår var veterinären ute och gjorde registreringar på fölungarna förresten, så snart får dom sina pass :)
Imorgon är det träning för Pia som gäller, även hovslagaren kommer på ett kort besök!

Nu är det dags för mig att sova. Men först en bild på min älskling! (en utav dom iaf) 

EG Cauchy, hopptävling ERF.

 2011-11-14    00:38:31   av:.












Fler bilder från tävlingen kommer :)

Hopptävling för Kaka.

 2011-11-14    00:13:38   av:.
Idag har Kaka tävlat, hopptävling på Vilsta och jag kände mig helt klart som det svarta fåret. Snacka om att det var länge sen jag var på en hopptävling! Men i vilket fall så hade vi ganska kul och ponnyn skötte sig exemplariskt och fick såå mycket beröm från alla håll!

I första klassen, en lätt C, var Kaka lite spänd. Han hoppade kanske något stelt, hade inga problem att ta sig runt såklart men han hoppade inte riktigt lika fint som han kan. Men han och Rebecca var felfria och placerade sig på första platsen i avd B! Duktiga!

Andra klassen var lätt B och Kaka var så fin på framhoppningen, men efter en något för lång framridning pga mycket strul för andra ekipage tidigare i klassen, så var vår unga ponny lite för trött. Han hoppade bra, några superfina språng där han var lagom lugn och verkligen hoppade genom hela kroppen! Men tyvärr blev han lite för matt och petade tre bommar till marken. Synd, framförallt då han hoppade så extremt fint för övrigt! Menmen, det var nyttigt för honom att starta två klasser och att vara på tävlingsplatsen så länge. :) 

Vi var nöjda med dagen när vi åkte hem och det var väldigt roligt att höra all beröm han fick!! 
 
Har massor med fina bilder som jag tog idag, här kommer två så bjuder jag på fler senare. (Kommer att bli massor av bild inlägg den här veckan, ni har ju inte fått sett bilderna från Skåne än heller..) 



 

Förvirrande.

 2011-11-12    23:57:00   av:.
Jag fattar ingenting, två inlägg som jag skrev igår har inte publicerats.. Extremt skumt! Alltid är det något som ska krångla..
I vilket fall, det har varit mycket jobb med hästarna de senaste dagarna.. Igår var jag även och hjälpte till att bygga bana på Vilsta eftersom det är hopptävlingar där den här helgen.

Idag har det dock varit en lite lugnare dag, skönt att få känna att det är helg iaf under ett par timmar!
Bara motionerat två av alla mina hästar, rena semestern ;)

Imorgon ska Kaka hopptävla på Vilsta med Rebecca på ryggen - grymt bra att det är så nära!
Jag ska därför sova lite, ska upp och knoppa tidigt imorgon!
Godnatt

Svar på kommentarer.

 2011-11-10    08:17:00   av:.

Sofia om Tjoho.:
klart vi vill höra om tävlingshelgen! :))
Svar: Då ska jag skriva ihop och berätta om den! 

 

Ingela om Första tävlingsdagen.:
Hej sanna! de är så kul att följa din blogg och dina fina hästar :) håller alla tummar för dig i helgen! lät spännande när du skrev att du skulle jobba på hviderup, vad brukar du göra och vad ha du gjort då?
kram
Svar: Hej! Va roligt att du tycker det! Tack så mycket! Det är mycket ridning, finns ju massor med hästar förutom de som skulle med på tävlingen som ska motioneras varje dag. I ett så stort stall finns det ju massor att göra jämt, mockning, hästar som ska ut och in från hagen, de ska borstas och skötas mm. Den här gången hann jag inte med att hjälpa till med jobbet så mycket dock, hästvisningar kom i vägen. Men jag vill alltid försöka jobba så mycket jag kan och får där nere, alltid lär man sig något :)

 

Helene om Torsdag kväll.:
Lycka till :) !!
Svar: Tackar för det! 

 

Linda.. om Träning.:
Kollar in din blogg dagligen!
Du kämpar verkligen på, dra runt hästföretag är inget glitter o glamour men vill man så kan man, härligt!
Verkligen jätte duktig och önskar dig all lycka till i framtiden!
Kika gärna in på min blogg, har egen häst som jag tävlar med samt varvar med hundar!
Svar: Va roligt att höra! Skönt att du, bland andra, förstår det. Det är inte så vackert som de fem minuterna på tävlingsbanan i vardagen. Men för det mesta så är det roligt! :D Tack så jätte mycket!! Det ska jag göra :)

 

Julia om Höst på Hviderup.:
Klart vi vill!
Svar: I fix ;) 

 

Anonym om Höst på Hviderup.:
Fina ni är :-) Men vilka snygga kläder du har, vad är det för ridbyxor, väst och tröja? Jättesnyggt!! Ska ta en liten shoppingtur imorgon och skulle bli jätteglad om du hann svara ikväll :-)
Svar: Tack! Det är Pikeur ridbyxor, en Pikeur skinnjacka (alltså ingen väst och tröja), mer bilder kommer snart! Ber om ursäkt för att jag inte hann svara innan din shoppingrunda – hoppas att du hittade något annat snyggt ;) 

 

P om Höst på Hviderup.:
Jaaaaa vill gärna se bilder!! Har jobbat där nere och vill gärna se hur det ser ut nu, saknar det ibland! :)
Svar: Då ska ni få det! :) Jasså, va kul! Det förstår jag, som hästintresserad trivs man som fisken i vattnet på Hviderup!

 

Sara om Höst på Hviderup.:
Ibland kan jag känna mig så himla avundsjuk på dig! Inte på ett negativt sätt dock för jag tycker du förtjänar att ha så fina hästar, du rider otroligt fint och verkar snäll och ödmjuk. Men du vet hur det är när man "också" vill... Själv har jag tävlat upp till st george men sålde därefter min häst pga hans ålder. Nu kommer det ta ett tag innan jag har råd att köpa någon ny men en dag så! :D

Kan du inte berätta om din "karriär"? När började du rida? Fick första hästen? När bestämde du dig för att satsa och hur går man tillväga OM man vill satsa för att komma dit du är idag?
Själv vill jag inte ha hästar som mitt arbete så en sådan satsning är egentligen inget för mig. Men skulle vara intressant att läsa!
Stor kram och Lycka till!!!
Svar: Jag förstår hur du menar.. Jag kan dock erkänna att jag ibland känner mig extremt avundsjuk på alla som har ett mer ”normalt” liv, utan kvällsfodringar varje kväll vid 22, tidiga mornar och långa arbetsdagar 365 dagar om året. På alla dom som ”kan” vara sjuka från sina jobb, dom som inte måste planera i typ en vecka för att hinna träffa familj eller kompisar endast för några timmar och på dom som är lediga över tex  jul och nyår.. Men det finns ju upp och ner sidor av alla livssituationer. Och för mig så är allt det här jobbet värt glädjen jag får ut utav det hela :)
Men som sagt jag förstår hur du menar. :)
Det finns faktiskt lite av infon du frågar efter i ett inlägg som ligger i kategorin ”Skribenten”, men jag kan försöka skriva ihop och utvärdera lite mer om det önskas :)
Tack så jätte mycket!! Kram /S



Råttan om Söndag och tidsbrist.:
Ha så skoj där nere i söder nu, och lycka till i helgen! Jag hejjar på dig, det vet du! ;)
Kram o gos!
Svar: Vi hade självklart jätte kul ;) Tack så mycket råttpojken! Kramar

 

Anonym om Jag tänkte dela med mig av lite "vill ha" grejer..:
Superbra skydd helt värda sitt pris!! Din blogg är kanon bra Sanna =)
Svar: Det håller jag verkligen med om! Tackar!! 

 

moa om Stallets prinsar!:
Super lika! Har aldrig tänkt på det innan :O Är dom släkt på nåt vis?? :D
Svar: Eller hur?! Nej dom är faktiskt inte det, dom har bara haft tur och blivit så snygga båda två ;) 

 

Julia om Jag tänkte dela med mig av lite "vill ha" grejer..:
De verkar super-bra! Butik, kommer den ut på webben också? :)
Svar: De tycker jag verkligen att dom är! Till att börja med kommer det bara vara en ”vanlig” butik, men förhoppningsvis kommer vi snart kunna öppna en webbutik också  :)

 

Julia om Stallets prinsar!:
Verkligen lika och så fina!
Svar: Kunde inte hålla med dig mer!

 

Madde  om Jag tänkte dela med mig av lite "vill ha" grejer..:
De är kanonbra, tyvärr ganska dyra :/
Svar: Ja visst är dom! De kostar en del, det har du rätt i. Men jag tycker att de är värda sitt pris fullt ut då det är så extremt bra kvalitet på dom – de håller i evigheter, trots maskin tvätt och hårt slitage! 

 

Jummie om Jag tänkte dela med mig av lite "vill ha" grejer..:
Åååh dom marinblåa riktigt skriker efter mig.. Har inte provat dom, så det tänker jag göra ;)
Svar: Super snygga! Do it ;)

Julia om Fredagsmys.:
Vilken underbar bild.
Svar: Tack! Jag älskar den! :)

Moa om En ny vecka började idag.:
Sanna! Saknar din blogg när du inte uppdaterar! Hoppas inget allvarligt har hänt dig eller hästarna.. Älskar den här bloggen
Svar: Det har absolut inte hänt något allvarligt, tack för din omtanke dock! Jag har bara haft lite för lite tid att blogga..
Va kul att du gillar den! :) 

Tjoho.

 2011-11-09    18:50:07   av:.
Nu har jag, eller rättare sagt pappa, fått igång Internet här hemma igen - det har strulat (vilket jag tycker att det gör ganska ofta och otekniska jag kan inte fixa det). Pappa påstår dock att det är lätt och att till och med Diva skulle klara av det, men Gud vet att jag har försökt.. Det verkar som om datorn tycker illa om mig faktiskt. Menmen nog om det..

Jag sitter just nu på stallkontoret, har precis skickat iväg löneunderlagen så att tjejerna får betalat den här månaden också - då blir dom väl glada, tror ni inte? ;)
Skulle behöva skriva lite fakturor oxå, kanske hinner med det senare ikväll. Annars är det något jag får fixa imorgon, det är ju en dag då med och man får passa sig för att hinna med att ta det lugnt, lite ledig tid kanske är skadligt.. Who knows, jag tror aldrig jag testat iaf.. ;P

Det är med andra ord full rulle här, jag och Rebecca kom hem i söndags. Efter att jag tävlat sa vi hej då till Mattias, Jessica och Skåne och körde hela långa vägen hem. (jag kan skriva ihop mer info om tävlingsdagarna om det är något ni är intresserade av att läsa..?)
Iaf måndagen försvann snabbt i allt vanligt stalljobb och allt extra jobb med att packa upp alla grejer som varit med på vår lilla resa.

Gårdagen gick oxå ganska fort, jag var iväg och tränade på Ericsberg med hela Knytisgänget - lika kul som alltid! Och när jag kom hem (kunde tyvärr inte sova kvar på slottet denna gång) väntade både Danny och Rulle på att ridas, det var iofs bara roligt då de skötte sig exemplariskt båda två! Vissa hästar är en fröjd att rida!

Idag har det också varit Knytis träning på schemat, hade med mig min Dutch och han gick liksom igår riktigt bra. Faktiskt bättre idag än igår, Liane var mer än nöjd med oss. Hon kommenterade att jag verkligen hade "mognat i min ridning" och tagit "ett par klara framsteg" vilket jag tyckte lät toppenbra! :) 
Vi tränade mycket på att få Dutch lösjord fullt ut, vilket inte är så lätt som det först låter, men efter protester igår så föll allt på plats idag! Duktig häst!
Gjorde mycket byten, skolor, piruetter, lite skritt och piruettjobb även i skritten.. ja, typ allt som ingår i St George/Inter 1. :)

Här hemma är det träningar för Pia Fälth igång, jag ska gå smörja allt läder som använts idag så kanske jag hinner se någon glimt av något ekipage :)

Endast tankar till Eric.

 2011-11-06    23:49:00   av:.
När jag kom hem från Skåne idag och skulle hämta hunden hos mamma satt hon och tittade på Världscuphoppningen som sändes i svt1 från Verona.

Precis när jag såg TVn drog tragedin igång, OS-guld medaljören från 2008 föll ihop död på tävlingsbanan. Just nu kan jag inte tänka på annat än hur oberäkneligt livet är, en toppryttare och en topphäst med klara mål för nästa års OS som nu aldrig kommer tävla som ett par igen.

Det är en extremt sorglig händelse som påminner mig om att man aldrig ska ta livet för givet utan njuta av varje underbart ögonblick vi får ha med våra fina fyrbenta vänner.



Jag sänder varma tankar åt Eric Lamaze som förlorat sin fantastiska stjärna Hickstead.
Må denna topphäst vila i frid.

Troligen har ingen missat denna fruktansvärda händelse ute i ridsportvärlden, men mer info finns att läsa; http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Nyheter/2011/11/HicksteadavledpabananiVerona/

Första tävlingsdagen.

 2011-11-04    18:43:06   av:.
Gick väl sådär om jag ska vara helt ärlig.. Dutch var superfin på framridningen, Jessica var snäll och hjälpte mig och hon gjorde det med den äran - piruetterna är inte ens ett litet problem när hon står brevid. Men tyvärr är det ju inte framridningen domarna ser och när vi väl kom in på banan tapade jag känslan och då börjar Dutch genast hitta på egna grejer. Han är väldigt fin men långt ifrån lätt min älskade häst. Vi slutade iaf på 62,5 % (tror jag) och placerade oss med det typ mitt i resultatlistan. Jag kan inte säga att jag är nöjd, men det har gått värre och det är en dag imorgon oxå. Bilder och ev nåt filmklipp får ni se när jag kommer hem till Etuna igen. Imorgon startar jag på eftermiddagen så det blir lite jobb här hemma på Hviderup först. Ha det bra och håll gärna tummarna imorgon, vi behöver det :)

Torsdag kväll.

 2011-11-03    22:20:23   av:.
Idag har vi tränat håruppsättning för hela slanten, eller Rebecca har tränat och jag har fått nackspärr ;-) Hon tog massor med bilder som visar exakt hur man gör så när jag kommer hem ska jag fixa ett inlägg om hur man gör eftersom det efterfrågats. (ingen tillgång till dator och Internet här så jag kan bara blogga från min Samsung tab) Har tränat för Mattias nu ikväll, det gick ganska bra tycker jag och Mattias verkade oxå nöjd med oss. Imorgon är det tävling som gäller, håll tummarna är ni snälla!

Träning.

 2011-11-02    21:40:40   av:.
Idag såg Dutch och jag ut såhär när vi skrittade fram inför träningspasset med Mattias. Rebecca är självklart den duktiga fotografen! Träningen gick bra, vi red igenom alla st george rörelser. Nu sitter jag och Rebecca framför tvn i lastbilen och myser :) Vi hörs!

Höst på Hviderup.

 2011-11-01    16:38:42   av:.
Vi är nu framme hos Mattias och Jessica. Har ägnat fm åt att packa upp och komma på plats här i vårat hem för veckan. Har även tränat på håruppsättningar så att Rebecca kan fixa det snabbt och enkelt när det är dags för tävling på fredag! Har varit ute med Dutch på en promenad och Rebecca följde oss med kameran, tror att det blev några riktigt fina bilder faktiskt.. Ni får självklart se dom om ni vill? Har dock inte fått igång datorn än så jag bjuder bara på ett smakprov som hon tog med denna taben.
Designad av www.tinkas.blogg.se