Halloween.

 2010-10-30    20:38:11   av:.
Idag är det Halloween, men denna lördag har varit som många andra.. Började dagen med att städa min lägenhet, det behövdes - hundarna skitar ju ner en hel del. Fortsatte med att rida tre av mina killar, gick mycket bra.

Nu ska jag fixa till mig lite, det blir nämligen utgång ikväll med några vänner. Fick faktiskt sovmorgon imorgon och då får man passa på att hitta på något ovanligt kul! :)

Ha en bra Allhelgonaafton alla glada människor!

Sibell.. Bus eller godis? 

Fredag och hästbyte.

 2010-10-30    00:13:49   av:.
Idag kom vi hem från Skåne efter den korta visiten, med Marwin och Perazzi i lastbilen.
Imorse såg vi när Mattias red Marwin och Dorn innan vi åkte, han tipsade mig om hur jag skulle fortsätta rida Marwin tills han kommer upp nästa gång. Och sen fick vi imponerat se på när Mattias tränade Dorn, de är ju bara för duktiga!

När vi kom tillbaka till stallet var det mesta klart, skönt att ha så duktiga hästskötare!!
I ett så stort stall finns dock ALLTID saker att göra så jag ägnade ändå några timmar till lite städning. Faktiskt bra att få röra sig lite efter att ha suttit så många timmar i bilen..
Imorgon blir det en helt vanlig dag, med ganska mycket ridning. Trevligt :)

Marwin har kommit hem. Bild från i somras när vi flyttade till Lista.
Visst är han söt!?

Skåne resa.

 2010-10-28    10:43:05   av:.
Drar ner till Skåne idag för att göra lite hästbyte med Mattias igen, blir Melvin som får flytta ner lite mer permanent för första gången.. Känns lite konstigt då jag har ridit honom varje dag i ett och halvt år och nu ska jag inte rida honom på ett tag. Men Marwin och Perazzi får komma hem till E-tuna, vilket bara är roligt! :)

Vi stannar över natten och åker hem imorgon, då hinner vi titta på lite bra ridning därnere - lovely!
Ska även bli kul att träffa Dorn igen och se hur han går i träningen :)

Dorns näsa ;)

Djufwanäs Benjamin.

 2010-10-28    00:15:45   av:.


Namn:
Djufwanäs Benjamin
Född: 1990
e: Kairouan ox u: Busketts Belinda ue: Ashurst Sugar-Foot
Födelseland: Sverige
Ras: Korsning - New Forest och Arab
Kön: Valack
Mankhöjd: 139,5 cm
Smeknamn: Benjamin, Benji eller Benet

När fick jag honom: Jag var 12 år när jag fick Benjamin.
Om Benjamin: Han är en väldigt snäll kille, omtyckt av alla och mycket väluppfostrad. Benjamin är dock lite lat när man rider honom, men alltid med glimten i ögat och han har aldrig varit dum på något sätt mot sin ryttare, med Benjamins hjälp lär man sig rida precis som man måste rida en stor häst. Han älskar att hoppa även fast han inte är nån direkt talang i denna gren. Det finns ingen häst som Benjamin inte går ihop med, han är bland dessa djur väldigt omtyckt - till och med så omtyckt så att många hingstar blir lite överdrivet förtjusta i honom.. Benjamin är iaf en väldigt fin och duktig dressyrponny! 

Benjamin´s tidigare meriter: Innan jag fick honom hade han startat 7 SM i dressyr med två olika ryttare. (några av dessa 7 är lag-SM)
Meriter med mig: Vi har startat 3 dressyr SM tillsammans och vi har placerat oss som bäst 8a, red även 4a DM - vilket gav ett brons, ett silver och två guld.
Gör nu: Benjamin rids lite avbarn som kommer på besök, plus att vi i Lista longerar honom en hel del. Men framförallt så jobbar han numera med att vara sällskapsponny och går i hagen hela dagarna!

Oktober Knytis.

 2010-10-27    23:52:31   av:.

Idag har jag och min fina Dutch varit iväg och tränat med Knytkalaset på Ericsberg. Och jag kan säga att jag åkte dit glad och kom därifrån lycklig! Var glad för att min stjärna gått så bra de två senaste dagarna för Mattias och var lycklig för att han gick ännu bättre idag!! Helt otroligt, bättre än någonsin förr - allt satt på plats och bara flöt på! Sjukt bra känsla! 

Red först igenom alla St george grejer och allt mer eller mindre klaffade på första försöket - hade ju alla grunder klara från igår. Red sen igenom hela programmet, vilket gick hur bra som helst!! Kunde inte gått bättre! Tror varken jag ridit Dutch bättre eller någonsin ridit ett program bättre i hela mitt liv!! Liane kommenterade att när det enda felet man kan hitta var ett lite för stort byte i en serie, då kan man skratta sig lycklig! Vilket jag typ gjorde!! Riktigt nöjd!

 
Holländaren och jag i måndags.

Mattias träning i Lista.

 2010-10-27    00:16:50   av:.
Idag och igår har det varit träningar för Mattias i Lista, det har fungerat bra! 
Jag har tränat Melvin, Dutch och Danny.

Melvin gick ganska bra, vi tränade mycket skolor, byten och lite piruetter.
Dutch gick riktigt bra, han hade nog lite träningsvärk från gårdagen, men han var verkligen super fin - speciellt travprogramdelarna från St Georgen satt som en smäck! Längtar med nån skräckblandad förtjusning till nästa tävling! 
Danny var oxå väldigt duktig, han var dock lite trött men vi tränar mycket svåra saker så det är förståligt.. Han ska få ta det lugnt och vila igen sig lite resten av veckan. :)

Imorgon är det faktiskt träning igen, men då på Ericsberg med Knytkalaset.. Ska bli riktigt kul!!


ingen dålig trav.. Älskad häst.

Nu är det dags för lite sömn igen, sov gott.

Kort uppdatering..

 2010-10-25    19:06:03   av:.
Det är Mattias träning hos oss i E-tuna. Allt verkar rulla på bra, men jag ska snart gå och kolla att det finns fika så att det räcker till besökarna/de tränande.

Jag skulle ridit Melvin först idag, men tåget Mattias kom med var en timme försenat, så min lektion blev inställd - typisk.. Men jag får ju träna imorgon så det är inte så synd om mig och Melvin verkade mest tycka det var skönt att slippa det hörda dressyrpasset som väntade. :)
Har iaf tränat mina pojkar på D - Dutch och Danny.
Dutch gick riktigt bra, tror att min snälla hästskötare Rebecca tog lite kort och filmade en del så jag kan se om jag kan få över det på datorn och in i bloggen längre fram i veckan! Han är iaf helt underbar att rida och Mattias kan verkligen hjälpa oss mot perfektion!
Danny var lite okoncentrerad så det var lite svårare att få honom att jobba lika duktigt som vanligt, men det klickade några gånger och då var han super fin! Gjorde till och med fyra rena byten på min lilla bebis! Stolt.

Det blir en sen kväll ikväll och imorgon fortsätter träningarna en hel fullspäckad dag! Det är många som vill komma och rida för världens bästa Mattias!

Kort uppdatering men nu måste jag jobba vidare..
En sak är iaf säker; livet leker när Mattias Jansson befinner sig i E-tuna!

Tornado.

 2010-10-24    12:41:00   av:.


Namn:
Tornado
Född: 1988     
e: Okänd u: Okänd ue: Okänd
Födelseland: Import Belgien
Ras: Okänd, men troligtvis korsning.
Kön: Valack
Mankhöjd: 128 cm
Smeknamn: Totte

När fick jag honom:
Jag var 11 år när jag fick Totte, han var min första egna ponny.
Om Totte: Han är en underbar liten kille som alltid ställer upp och är positiv, han älskar att tävla och galoppera ute på öppna fält. Är dock inte så förtjust i att åka transport eller att bli fastbunden. När jag fick Totte var det ganska synd om honom, han hade gått fälttävlan på hög nivå och hade där skadat ett bakknä ganska allvarligt, han hade även gått flera år med en sadel som bommen var av på och hade därför ont i ryggen. Inte nog med detta, han hade 2 cm djupa hål i två tänder - vilket självklart gjorde jätte ont.. Vi köpte Totte för att han skulle vara min hopp-ponny (jag var nämligen fast besluten om att hoppning var det enda för mig då) men med alla dessa skador så gick det inte så bra att hoppa för honom.. En annan sak som gör det svårt med hoppningen för honom är att han nästan är helt blind på ett öga, vilket gör honom osäker. Så det blev dressyr för våran del, vilket inte gick så dåligt och blev början på mitt fortsatta dressyrberoende. 

Tottes tidigare meriter:
Han gick som sagt mest fälttävlan innan jag fick honom och han var ganska duktig på det, år 1997 kom han 3a på SM.
Meriter med mig: År 2004 tog vi DM silver, år 2005 tog vi DM guld och vi placerade oss på 10de plats på dressyr SM.
Gör nu: Just nu är Totte utlånad till en tjej i Kungsör som heter Agnes, de tävlar lite i dressyr - vilket går bra för dem - och gamla farbrorn Totte tycker fortfarande att tävlingarna är super kul!

Häst redovisning.

 2010-10-24    00:14:00   av:.

Har utlovat en liten redovisning om de hästar jag har och har haft, kommer med jämna mellanrum publicera ett inlägg om varje häst. Börjar från början med världens bästa lilla B-ponny och forsätter sedan i den ordningen jag köpt kusarna.
Fråga gärna om ni undrar nåt om de olika små pållarna! :)


Hästar i Lista.


Hope you like to get to know my pearls and than love them almost as much as i do! 
Enjoy.
 

Lugn lördag.

 2010-10-23    21:26:16   av:.

Ovanlig dag. Alla andra dagar finns det hundra saker att göra som inte hinns med och jag är vanligtvis ganska trött, längtar tillbax till sängen framförallt på morgonen.
Men idag fans det inte så mycket att göra, bara en häst att rida - kommer liksom inte ihåg sist det var så.. De andra prinsarna fick vila, de har gått väldigt hårt och har varit trötta den senaste tiden - speciellt Danny. Så idag fanns det tid att bara sova om jag ville, men var ju tvungen att hjälpa Liza (hästskötaren) att ta ut Stoet och fölet som vi har hos oss.. Så klockan ringde vid kvart i 8, lite sovmorgon från vardagarna, men tanken var att jag efter att ha släppt ut dom i hagen skulle krypa ner i sängen igen.. Men konstigt nog så var jag pigg som en nötkärna efter den korta utevistelsen, kändes ju extremt onödigt att gå och lägga sig igen då. Ironi kallas det.
Så istället började jag fixa i min lägenhet, lite städning och tvättning var måsten. Hann sedan iväg med min far för att uträttad lite ärenden runt om Eskilstuna.

När jag kom tillbax till stallet red jag Melvin, ett ganska lugnt jogging pass. Mycket galopp, lite byten och en hel del långa slutor. Målet var låg och rund för dagen. Han var ganska duktig faktiskt.

Spökhästen Melvin, passar ju bra då det är Halloween om en vecka.

Nu sitter jag och tittar på "Så mycket bättre" vilket känns som ett utav de bästa program idérna på länge!! Alla artister är ju super duktiga, men enligt mig är framförallt två utav dom helt fantastiska!! Missa inte.

Pia torsdag, träningsvärk fredag.

 2010-10-22    23:23:00   av:.

Igår var det träning för Pia Fälth hos i Lista, mycket roligt!
Jag tränade två av mina pållar, Dutch och Danny.
De gick bra båda två, lite små trötta och lillen var ngt okoncentrerad ibland - men han är ju bara fyra så det får liksom vara då vissa dagar. :)


Dutch, jag och Pia.

Holländaren och jag.

Lilla Danny.


Idag hade vi alla träningsvärk, vi var trötta och orkade knappt röra på oss.. Danny var sömnigast, men han är minst så det kan man förstå.

Första snön kom idag förresten..
jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var ju....inte roligt, hurra.
Jag hann knappt acceptera att det var höst och nu är det plötsligt vinter, hemska tanke..

Ska sova lite. God Natt.

PåTV.

 2010-10-22    00:03:05   av:.
Japp, idag var jag och Melvin på TV.. Det ni, inte illa.. ;) visserligen i bara typ 5 sekunder, men ändå lite kul ! 

Min vän Madde, ägare av Rölagg där jag hade mina pållar uppstallade förut, var idag med i "Halv 8 hos mig" och till fördrinken så red jag en liten uppvisning på min vackra hingst! Eftersom programmet spelades in från 8.00 - 24.00 och sedan ska klippas ihop till en halvtimme som får visas på TV så prioriterades ju inte jag och Melvin förståligt nog. Men vi fick ju iaf vara med lite, roligt! :)

Ni kan titta på programmet här (del 28);
http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/halv_atta_hos_mig?title=halv_atta_hos_mig_del_28&videoid=1097788


Typ såhär snyggt uppklädda var jag och Melvin på Tvn ;)


Madde var för övrigt jätte snygg i alla de 4 programmen!

Halv 8.

 2010-10-20    23:27:56   av:.
Ni kommer väl ihåg att titta på halv 8 hos mig imorgon, torsdagen den 21/10 !?!


Tänkte bara påminna om det ;)


GodNatt

Och träningarna fortsätter..

 2010-10-20    23:22:34   av:.

Onsdag idag igen, har inte mått så bra under dagen.. Lite huvudvärk och har mått illa till och från under, skumt. Kanske håller på att bli sjuk eller så har jag bara sovit för lite de senaste dagarna.. ? :/
Jaja, i vilket fall så red jag mina killar, bara lugnt eftersom de har tränat och ska träna mycket, den senaste och den kommande tiden. För träningarna fortsätter..

* 21/10 träning för Pia Fälth i Lista.
* 25-26/10 träningar för Mattias i Lista.
* 27/10 träning med Knytkalaset på Ericsberg.
* 5/11 träning för Liane i Lista.
* 8-9/11 träningar för Mattias i Lista.


såsom man tränar tävlar man.

Nu ska jag faktiskt sova, imorgon är det träning och jag vill då må bättre än idag !

Dressyrcenter bildbomb.

 2010-10-20    00:43:02   av:.
Ja jag tyckte att det var dags nu.. lite bilder på mitt hem här på bloggen. Egentligen totalt emot att lägga ut något innan det är 100 % klart, men det finns redan lite bilder ute på internet plus att det fanns en del bilder i reportaget som E-kuriren gjorde förra veckan. Så jag ger mig, ni får lite bilder - men kom ihåg att det inte är riktigt klart än.

















Ett urval av bilder från S.N.D.C. Lovar att det kommer mera med tiden.

Fullt hus.

 2010-10-20    00:18:32   av:.
Oj vilken dag, har hänt mycket på kort tid. Red dock bara Melvin, men det var mycket annat som fixades med under hela dagen.. timmarna bara flög iväg.

Melvin fick gå ett intensivt men ganska kort dressyrpass, han gick bra. Gjorde mycket serier och några helpiruetter som var riktigt fina! Mycket beröm till hästen idag!


Melvin och jag på EM 2009.

På kvällen blev det fullt hus i Lista, hembygdsföreningen kom på studiebesök och om jag ska vara ärlig så hade jag trott att detta var ca 10 personer men då var jag ju helt ute och cyklade. Helt plötsligt står 143 personer utanför mitt hem! Chockad ? - Ja, en aning kanske. Men med mycket trevliga och tålmodiga människor flöt allt på bra tycker jag. Hoppas att alla besökande var nöjda och att det blev som de tänkt sig trots våra dåliga förberedelser då vi inte visste hur stort detta besök skulle bli..
TILL ALLA UTLOVAR JAG EN STOR INVIGNING I VÅR!!

Dag efter tuff träning.

 2010-10-19    00:27:14   av:.

Måndag idag igen och vi här i Lista har haft en trött dag - mycket träningsvärk efter tre tuffa träningsdagar!

Ingen av hästarna var speciellt ivriga på något idag, varken hage eller ridning - de ville bara stå still och helst sova.. Fick mer eller mindra släpa dom runt genom stallet.
Joggade Melvin, Danny och Dutch men ingen orkade speciellt länge - riktigt lugn dag.


Danny ville helst stå still idag.

Tittade ni på "halv 8 hos mig" förresten ??
Madde som äger Rölagg där vi hade hästarna uppstallade förut var med! :D På torsdag är det middag hemma hos henne på Rölagg och då tycker jag att alla ni ska passa på och titta - en liten överraskning kan t.o.m jag utlova! Skrev om denna överraskning den 30/5 i förra bloggen för er som varit extremt uppmärksamma och kommit ihåg det! ;) 
  
Även jag är som sagt trött, tror att jag ska ta och krypa till sängs nu..
Natti natti

Dressyrprogramträningen.

 2010-10-18    21:03:33   av:.
Igår var det som ni vet dressyrprogramträning på Vilsta, jag red min Danny i Lätt A:3 och red igenom St George med Dutch.

Danny började framridningen med att bocka runt som en liten tok.. han tyckte att det var jätte roligt och spännande att komma till ett nytt ställe och bestämde sig för att busa runt som den 4a åring han är. Jätte gulligt tycker jag! Men när han var klar med detta var det dags att jobba lite mer aktiv dressyr, vilket han skötte duktigt även fast det händer så mycket runt Vilstas utebana.. - massor med fotgängare, cyklar, bilar och mopeder om vart annat. Han är verkligen helt cool, tittar lite men stressar inte upp sig i onödan. Underbart huvud på den hästen!
Kom iaf till det läget att det var dags att rida programmet, Danny var lite spänd och han blir då oxå lite springig - han är väldigt framåt i vanliga fall men när han blir spänd går det lite till överdrift.. Men det var egentligen det enda problemet, annars skötte han sina Lätt A rörelser som i en dans - precis som på träning. Fick ca 68 % och det är jag väldigt nöjd med - lillen är ju trots allt bara 4 år, han får ju inte ens tävla Lätt A än. Duktig liten häst!!

Dutch gick oxå bra, han var dock extremt trött i kroppen efter de två tuffa träningsdagarna för Mattias - vilket iofs var väntat.. Genomförde ett okej program - men med "upp som en sol och ner som en pannkaka" syndrom.. Tre stora missar men ritten var bra däremellan. Miss i inridning - väldigt vinglig (pållen lyssnade och fokuserade på ngt bakom oss) plus galoppsteg i igångsättningen, miss i en galopp piruett - då han nog helt enkelt inte riktigt orkade sätta under sig så han tappade helt galoppen och miss i ökningen - bara mitt fel, jag var fokuserad på avslutningen i programmet och Dutch gjorde det Dutch alltid gör när matte inte "är här och nu" - han hittade på egna grejer och bytte galopp.. :/ lite små detaljer som behöver finslippas, men förutom de stora missarna är jag ganska nöjd! Fick 65,8 % - helt okej med missarna.

Avslutar detta långa inlägg med att göra det ännu längre - fick ju för en gångs skull mamma att knäppa lite kort! :)

Danny och jag på framridningen.


Lillkillen och jag igen.


Dutch och en mycket nöjd tjej.


Framridning på en ngt trött Dutch.

Höst söndag.

 2010-10-18    00:28:29   av:.

Måste verkligen sova, skriver om dressyrprogramträningen imorgon..

Ger dock alla ett tips; titta på 4an vid halv 8 imorgon kväll!!

Bjuder på en söt bild innan jag somnar.

Trötta hundar.

GOD NATT

Mattias i Örebro dag två.

 2010-10-18    00:17:51   av:.

Igår var det träning för Mattias i Örebro igen, hade tänkte blogga om det igår men var så trött när jag kom hem så att efter jag matat pållar, hundar och mig själv så somnade jag i soffan.. :/ Helt slut faktiskt..

Det gick iaf mycket bra med Dutch, gjorde alla St George grejer med gott resultat. Hade dock lite problem med skritt piruetterna till att börja med, men efter några försökt blev dom riktigt bra i båda varven. Mattias tyckte även att jag skulle leta upp och åka på nån mer tävling innan den korta vintervilan.  Har faktiskt några som lockar!

Tränade även med Melvin och där red vi mest; rund, låg med drivning. Inte helt lätt med Melvin kan jag påpeka - fy sjutton va stark han är!! Men efter mycket om och men kändes han ganska fin.
Mattias kom med förslaget att han skulle ha Melvin hos sig ett tag när vi tar upp Perazzi, kanske inte är så dumt.. Blir nog ett byte om några veckor. :)

När jag kom hem från träningen med sån där lagom träningsvärk var det bara till att sadla lilla Danny, red lite lugn dressyr på honom och han var väldigt duktig! Tränade mycket skänkelvikningar och halter.


Dutch och jag hemma.

Roligt *3.

 2010-10-16    00:36:43   av:.
Några extra roliga saker har hänt de senaste dagarna som jag tänkte berätta lite kort om :)

Har fått en inbjudan att delta i ett nyskapat koncept som ska ha hästauktioner några gånger per år.
Får se hur allt kommer att bli och vara, vet inte riktigt hur det fungerar än.. Men på inbjudan stog tex. att konceptet är "förmedling av kvalitetshästar" och att "inbjudan att delta i detta koncept skickats till 25 professionella ryttare/tränare/utbildare". Jag tycker iaf att det är riktigt roligt och spännande att få vara med!!

Igår, torsdagen den 14/10, var det ett reportage om anläggningen och lilla mig i Eskilstuna Kuriren! Kul!
Jag och Melvin pryde tidningens första sida och även i mitten av tidningen var 1,5 sida fylld med fina bilder från vårat nya hem! Jag tycker faktiskt själv att det blev ganska bra! :) Håller ni som läst det med mig?

Avslutar detta "Roliga" inlägg med att länka till en rolig film där världens underbaraste Zita och Melvin har pusskalas! Haha
http://www.youtube.com/watch?v=sKYFOAgzgxc

Dagens citat;
"Ett skratt förlänger livet."

Träning för världens bästa Mattias.

 2010-10-15    23:55:08   av:.

Idag var det träning för, enligt mig, världens bästa Mattias Jansson! Grymt som vanligt! Han är helt otroligt duktig!! Och något som gör det ännu bättre än vad det redan är, är just att jag känner honom lika bra som han känner mig - vilket är typ som en i familjen! Underbart.

Gick som ni förstår av min positiva inledning på detta inlägg mycket bra med tränandet!
Dutch var fantastisk! Red alla svåra grejer och det allt gick mer eller mindre perfekt! Mattias tyckte att vi aldrig gjort bättre bytesserier!
Mattias red Melvin, inte ofta jag får sitta bredvid och titta - men tror att det kan vara nyttigt att få se hur han löser de små problemen. Mattias red mest grunder på Melvin men avslutade med lite Int 1 övningar :)

Imorgon är det träning igen! Fabulous.


Jag och Dutch hemma i vårt ridhus!

Lite bloggande.

 2010-10-15    00:35:43   av:.
Sorry. Bloggade inte igår, men det blev en lite upp och ner vänd dag. Men den slutade riktigt bra!
Tänker dock inte bara be om ursäkt, påpekar också för alla er läsare att jag tycker ni kommenterar dåligt :O  Om man tittar på antal kommentarer verkar det som om tyo ingen läser denna blogg men statistiken säger nåt annat.. Ska skärpa mig med uppdaterandet så får ni skärpa er med kommentarerna! ;)

Har iaf ridit mina fina killar plus ett litet sto de senaste dagarna och det har gått bra. :)

Imorgon är det träning för Mattias med Melvin och Dutch som gäller, ska verkligen bli super kul!

Bjuder på en bild idag för att ni ska vara snälla och kommentera lite mer ;)


Jag och min fina Dutch!

Träning i Nyköping.

 2010-10-12    23:59:14   av:.
Var och tränade i Nyköping igår för min duktiga tränare Liane, hade två hästar med min och valde denna gång mina stjärnor Dutch och Melvin !

Ska berätta från början av dagen;
Liane ringde och sa att hon tvingades ställa in träningen pga att hon var tvungen att åka med en häst till veterinären.. Jag som var riktigt träningsugen förvandlades snabbt till ett besviket russin, men tyckte mer synd om Liane än mig själv - alltid hemskt när man har sjuka/skadade hästar. Ändrade dagens schema med hästskötare Rebecca och skulle precis hoppa upp på Dutch för att dressyra runt i mitt eget ridhus för mig själv då Liane ringde igen. Det hade blivit ändring i planen och veterinären skulle komma hem till henne på eftermiddagen istället. Kanon för mig eftersom jag då kunde få komma dit och träna!!

Så vi packade ihop alla grejer, två hundar och två hästar och pressade ihop allt in i lilla lastbilen.
Började med att träna Dutch, han gick väldigt bra! Både Liane och jag var nöjda med hästen och även han verkade nöjd med sig själv! Tränade på alla St George grejer och det enda som krånglade lite var skrittpiruetterna - lite kluriga de där.. Men annars fungerade allt bra!!

Red Melvin direkt efter Dutch, han gick inte fullt lika bra, inte katastrof dåligt men vi hittade inte riktigt flytet. Tränade St George och Int 1 rörelserna och vi gjorde allt med godkänt resultat, men vi hittade som sagt inte riktigt flytet och känslan.. Menmen, man kan inte vara på topp jämt.


Melvin på resa.

Söndag innan ny träningsvecka.

 2010-10-11    00:31:20   av:.
Idag är det söndag igen och imorgon börjar en ny vecka och denna kommer fyllas med träning - känns som om veckan efter det kommer starta med rejäl träningsvärk faktiskt!

Idag har jag fixat lite med Ullareds grejerna, har mycket kvar i påsar dock.. Får fixa mer med det imorgon.
Har även haft besök av en av mina små kusiner som har ridit på Benjamin, vet faktiskt inte vem som var gladas - ponnyn som fick massor av uppmärksamhet eller barnet som fick rida.. :D
Sen har jag ridit mina 4 pållar, Dutch gick ett riktigt dressyrpass och han gjorde bra ifrån sig. Började med att träna på dessa övergångar mellan galopp och skritt som vi ägnade hela dagen åt igår och med mycket bättre resultat idag än igår! Idag blev dessa snabbt riktigt bra och vi kunde då gå över till att träna byten och serier. Hästen var extremt duktigt på det idag :)
Lilla Danny fick träna som nummer två, han var lite springig idag men han var inte lika busig som han varit de senaste dagarna. Lite lugn och rolig dressyr fick han gå.
Melvin gick som trea, han fick tvärtemot de andra inte gå dressyr utan vi jobbade lite med galopparbete i låg och rund form.
Sist red jag Sibell, det gick ganska bra trots att vi inte känner varandra så bra än. Hon är dock extremt het, helt sjukt som hon springer! Men hon är väldigt fin, rör sig fantastiskt!
Tror dock att hon ska få vila nu snart, fram till att hon ska föla. Hon är ju så uppskruvad när man ska rida och det är ju inte bra för varken henne eller fölet om hon stressar upp sig för mycket.. :/

Lite planering;
* 11/10 Träning för Liane med två hästar.
* 15-16/10 Träning för Mattias med två hästar i två dagar.
* 17/10 Dressyrprogramträning på Vilsta.


Lilla lastbilen kommer användas flitigt denna vecka.

Ullared.

 2010-10-10    00:47:20   av:.
Igår var vi på Ullared hela långa dagen, började shoppa vid 8 och var klara med shoppingen vid 20. Påfrestande faktiskt.

Men vi handlade mycket grejer till stallet, och billigt var det! :D
Mest "bra att ha" saker och förbrukningsgrejer så som tvål och diskmedel, men oxå några täcken och många grimmor. En är väldigt likt den jag la upp en bild på i torsdags till lilla Sibell, några små söta fölgrimmor och flera andra fina och välbehövda nylongrimmor. gånger

Kommer nog åka tillbaka till Ullared några flera gånger, det var verkligen en riktig upplevelse, men väntar nog ett tag med det.. var verkligen en jobbigt dag och jag har tom lite träningsvärk i vaderna av allt gående.

Idag, lördag, har jag ridit 3 av mina pållar, alla lugn dressyr. Dutch fick gå i över en timme och göra hundratals övergångar mellan skritt och galopp - det gick bra på slutet, men det var ovanligt svårt i början.. kan bero på att vi inte kunnat använda oss av hela ridhuset den sista veckan och på grund utav det har jag inte gjort lika många av dessa övergångar. Melvin tränade jag mycket byten på, vi hann även med många skolor i galoppen- både öppna och sluta. Lilla Danny tränade jag mest tempoväxlingar i traven med, han behöver lära sig att hålla balansen själv - han är lite valpig fortfarande.. Avslutade dagen med att ha Sibell på lina, hon var väldigt spänd och stressad iaf till att börja med - men har hört att hon är sån. Hon är iaf fin, rör sig son en liten gudinna - hoppas att hennes bäbis blir lika fin! Btw så tyckte mitt resesällskap igår att denna lilla fölunge skulle heta "Ulla Red" om det blir ett sto.. Hm, ska fundera på det där..       (not! Uteslutet! ;D)

Imorgon blir det att packa upp alla Ullared grejer och rida :)
Sov så gott!

TråkTorsdag.

 2010-10-07    22:07:52   av:.
Tråkiga torsdag. Regnat har det gjort hela dagen och för lite ridning blev det.

Men idag har jag och pappa varit och inhandlat lite smått och gott till kontoren i stallet, behövdes verkligen för att nu kanske kunna får lite struktur och få in lite rutiner även i den delen av företagandet.. 

Sen har jag ridit Melvin och Dutch, lugn dressyr på båda.. De var lite okoncentrerade då det står bygg relaterade saker i halva ridhuset - de håller fortfarande på med utbyte av speglarna och sprinklerna.

Rådberg kom ut till oss även idag och kollade över Sibell (och bebisen hgon har i magen) samt att han vaccinerade lilla Danny. På grund av det så fick de båda unga vila.

sommaren 2010
Sibell och Mattias.

Imorgon, eller i natt om man ska vara ärlig, ska jag åka till Ullared med några nära och kära.. Ska bli roligt faktiskt. :)

Nu ska jag snart krypa till sängs, ska upp igen vid 3.. Hoppas resan och shoppingen är värt det!

Tomt huvud.

 2010-10-07    00:01:38   av:.

Trodde att jag hade typ hundra saker att berätta, men nu när det tomma inlägget öppnades på data skärmen kommer jag inte på något alls.. :(
Men några rader ska jag väl kunna skriva..

Idag har det varit några i stallet som fixat med sprinklerna i ridhustaket, tror det gick bra för dom men de kommer tillbaka och gör klart imorgon.
Har städat lilla lastbilen, behövdes kan jag säga - förra tävlingen då vi hade med 4 hundar gjorde den nästan vidrigt smutsig.
Har ridit Melvin, Dutch och Danny ikväll (efter att byggarbetarna åkt hem) de gick bra men det är lite svårt att rida duktigt därinne nu eftersom speglarna är borta och våra dressyrstaket står lite huller om buller mm. 

Imorgon blir det nog en hel stalldag för min del. Ovanligt.
Men på fredag ska jag med några släktingar till Ullared! Har aldrig varit där, men det känns som om det är en sån där grej som man bara måste göra nångång.. Och när jag ändå är där kan jag ju hoppas att jag hittar några fina och billiga hästgrejer! Sibell vill tex ha en tjejigare grimma (hon har en blå nu och den duger inte till en prinsessa) Eftersom jag bara haft små killhästar innan henne har jag bara pojk färger på alla mina grejer. Hon är tydligt besviken. ;) 

 
Kanske skulle passa min kräsna flicka? 


Sleep Tight.

Måndag och Tisdag.

 2010-10-06    00:54:35   av:.

Måndag var det igår och jag och min far gjorde en heldags skånetripp, åkte ner med två pållar och kom hem med en ny. Eller ny och ny, det var lilla Sibell som fick flytta hem till Lista.
De som fick flytta till Skåne var Mattias Constantine och min Perazzi, Perazzi ska iofs bara bo där nere i några veckor - över Breeders.
Jobbig dag iaf, att sitta i bilen i sådär många timmar är långt ifrån kul.. Men pappa och jag fick iaf tid att umgås och prata, något bra.

Veckan fortsatte som veckor alltid gör - måndag blev tisdag. Och denna tisdag hade vi besök av Eskilstuna Kuriren i stallet, de skrev ihop ett litet reportage och tog några bilder.. Hoppas det blev bra.

Den här veckan händer det ganska mycket hos oss, det ska bytas ut speglar och grejas med sprinklerna i taket mm.. Blir väl bra när det blir klart men det är svårt för mig att rida på dagarna eftersom det är massa människor som jobbar i ridhuset, så kvällarna kommer bli ganska sena. Idag var jag inte klar med ridningen förns kloockan 21. Menmen, det är väl sånt man får ta - bara tillfälligt iaf. :)

Ska faktiskt ta och sova lite nu, snart ska jag ju upp igen.



Lilla Sibell <3

Om Helgen.

 2010-10-05    01:28:48   av:.

Ja, jag lovade ju er att jag under söndagen - alltså gårdagen, vilket jag som ni ser inte gjorde.. dålig tjej.
Men jag försökte, somnade dock mitt i skrivandet.. satt framför tvn med datorn i knät och försökte blogga duktigt men det gick som sagt inte - var helt slut och somnade..

Lite kort från tävlingsdagen i lördags; Började dagen med att typ vrida knät ur led, inte meningen förstås men det gjorde ont som bara den.. Stog upp i lastbilen när vi körde över nåt litet gupp och hela benet vek sig.
Fortsatte dock mot tävlingen med fyra hundar och två hästar i vår lilla lastbil - lite trångt kan man säga.

Red Perazzi i både Lätt B och Lätt A, eller jag skulle göra det, vet inte om det räknas när man tvingas utgå.. Perazzi var super spänd och han vägrade helt enkelt att gå runt hela banan och mot läktaren och publiken.. Han gillar inte applåder och applåderna till ekipaget innan mig gjorde att han tvär vände gång på gång och vi kom inte ner till "c" kortsidan. Fick utgå direkt efter startsignalen. Men kunde stanna kvar och med hjälp av ett spö och nästa ekipage som draghjälp kunde vi komma ett varv runt banan.
När vi sedan startade Lätt A:n var Perazzi nästan lika spänd, men vi kom efter ett tag fram till domarbordet.. och med viss svårighet, på en extremt spänd flygande häst kunde jag genomföra programmet. Vi hade många gigantiska missar då hästen bara vände och mer eller mindre skenade åt fel håll, men jag är ändå nöjd med att vi höll oss kvar inne på banan och att vissa rörelser och vissa vägar gick att rida igenom. Ärligt talat tycker jag själv att jag gjorde ett bra jobb som ryttare när jag lyckades styra igenom vägarna. Och det kändes lite som en vinst efter andra ritten eftersom den trots allt var så mycket bättre än första försöket. Perazzi är iaf en riktigt fin häst, trots att han är lite spänd..

Danny startade bara Lätt B klassen, hans första tävling och han visade verkligen var skåpet ska stå! Jätte duktig! Något nervös men inga direkt stora missar, lite orolig i halterna bara.. Fick iaf drygt 68 % och blev placerade oss som 2a i klassen vilket betydde att vi fick vara med på prisutdelning! Detta skötte lillen minst lika bra som själva tävlandet, jag är verkligen imponerad av honom!

Som 2 åring.
Danny som 2 åring, första gången jag såg honom.

Tävling med småhästar.

 2010-10-02    19:38:11   av:.

igår hade jag tänkt att blogga men jag lovade min vän Rebecca att jag skulle sova innan 22 eftersom jag skulle upp redan vid 4.45 idag. Lyckades inte med detta - omöjligt uppdrag liksom.. Men jag försökte verkligen och fick därmed inte tid med bloggandet.

Idag var vi och tävlade, kan skriva mer imorgon (ont om tid nu) men tänkte sammanfatta det kort..
Perazzi var super spänd i första klassen - kom inte ens runt banan så jag utgick. Andra klassen var han nästan lika spänd, men fick honom iaf runt hela banan och igenom hela programmet - han var dock mest uppe i luften och flög. Fick iaf 60 % och jag är nöjd med att vi iaf kom igenom ett program.
Danny var väldigt duktig och fick drygt 68 % och var 2a.
Laget blev delad 1a. :)

Ha en bra lördags kväll!


Danny 2009.

Designad av www.tinkas.blogg.se