Måndag igen.

 2012-05-29    01:15:20   av:.
Ny vecka och jag undrar just nu varför jag inte gått till sängs än. Men jag vet inte om jag är tillräckligt trött för att somna så det spelar kanske ingen roll.. Jag passar på att blogga lite i stället :)

Har varit en ganska bra dag måste jag säga, vi hann med att motionera 8 hästar och utöver det så har ju Dorn fått vara ute och gått 10 minuter 3 gånger plus att han stått på vibben totalt 20 minuter idag.
Trots att det hunnits med en hel del idag så fick jag några timmar över denna kväll så jag hann träffa en utav mina bästa vänner ett litet tag, tråkigt nog blir det alldeles för sällan! Ibland tror jag att jag jobbar lite för mycket faktiskt, men jag älskar ju som tur är det jag gör och jag är lyckligt lottad med vänner som har överseende med min tidsbrist! 

Imorgon blir det en till ganska vanlig dag här hemma, inga konstigheter vad jag ver än så länge. Många hästar att rida enligt min plan, men jag har ju hela dagen på mig ;) Hoppas på fint väder så att man kan rida lite ute!

Jaja, dags att dejta sängen kanske.
Sov gott


Fina Dorn, hoppas att jag får rida på honom nån mer gång!

Helgen i stallet.

 2012-05-28    00:25:36   av:.

Vilken helg det varit, känns som om den varit hur lång som helst men samtidigt så har den försvunnit innan jag hann reagera på att den ens var här.
Först tänkte jag berätta att Q har fått en ny hagkompis, en jämnårig liten hingst som kallas Nisse :) De ska få spendera sommaren ihop, de verkar redan vara kära vänner och Bell och Aliss verkar väldigt nöjda med att slippa gå i samma hage som den lilla terroristen Q. De hade faktiskt börjat tröttna på hans små hingstiga påhitt. Så nu har vi två hagar med 1 åringar :)

Sen har Chicago åkt till sin nya ägare! Vad jag har fått höra än så länge så har det gott mycket bra, jag håller tummarna för att det fortsätter på samma sätt!! :)


Helgen har vädermässigt bjudit på allt från ösregn och åska till stor sol och riktig sommarvärme! Som tur är mest utav det sistnämnda!

Imorgon drar en ny vecka igång, får se exakt vad den bjuder på.. Just nu kan jag bara komma på att det träning på onsdag för Pia och tävling med Danny på söndag som är speciellt utöver det vanliga jobbet. Men det dyker säkert upp fler speciella saker, det brukar det göra ;)

Nu är det dags att sova för min del!
Godnatt


Härligt dressyrpass på Tintin i kvällssolen denna helg!

Mys med Dorn på vibben.

 2012-05-25    10:13:36   av:.
Morgonmys med stjärnan på vibben! Han är väldigt sällskapssjuk och därför oxå väldigt nära hela tiden, mysigt -trots att man får ta ett nyp då och då ;) Jag är så glad att han är hemma igen!

Helt enkelt en underbar dag!

 2012-05-25    01:14:19   av:.
Ja, rubriken säger ju det mesta! Det har varit en grymt bra dag om ni frågar mig, så extremt fint väder med stor sol och riktig sommarvärme!
Rebecca och jag har motionerat flera av hästarna, bland annat blev det uteritt med Chicago och Danny - de var duktiga trots att Danny var lite väl överladdad, han visade dock väldig talang för piaff :P 

Var även ute i sommarhagarna länge idag, fölen var så mysiga så! Bell tyckte att det var så varmt att hon envisades med att duscha i vattenslangen. En 1åring som frivilligt badar i ganska kallt vatten ute i hagen, hon är så fantastiskt tam och smart som kan förstå att det inte är något farligt utan bara skönt med det där rinande vattnet!

Avslutade dagen med att hålla en lektion, vilket gick otroligt brajust ikväll! Så härligt att se när det verkligen "lossnar" för någon man hjälper, vilken belöning det är! Extra kul är det att denna tjej utvecklas så extremt mycket i sin ridning hela tiden och att hon precis fått en jätte fin ponny! Bättre avslut på en arbetsdag kan man inte ha!


Bell badar i hagen, söta lilla tjej!

Borta bra men....

 2012-05-24    00:09:00   av:.
..ja ni kan ju resten! ;)
Herregud vad det är skönt att vara hemma igen, att det är så enormt underbart väder gör bara att jag trivs ännu bättre!! Jag ÄLSKAR sommaren, mer än något annat!
Idag har vi ridit ute i solen, hur härligt som helst! Bland annat var jag och Rebecca ute med Sibell och Rulle - de var väldigt duktiga båda två när vi galopperade i det höga och gröna gräset! Kan ju inte bli mycket bättre än så! :D

Dorn har lagt sig ner några gånger nu och han har börjat komma på hur han ska bära sig åt för att ta sig upp - skönt att se att allt verkar funka bra!

Idag har Dutch vaccinerats och Chicago har veterinärbesiktas - lillen gick igenom utan anmärkning vilket betyder att han ska flytta till sitt nya hem på lördag. Lite blandade känslor, jag tror verkligen att han kommer att få det superbra, men vi kommer sakna honom - framförallt så kommer Rulle att gråta floder när han förstår att hans bästa vän ska flytta.. :/ Men som sagt, jag är mer eller mindre säker på att Chicago kommer att få det superbra och det är ju det som är det viktigaste!


Arkivbild på bästisarna från förra sommaren!

Sista resan hemåt..

 2012-05-22    18:11:40   av:.
Nu sitter vi i lastbilen, har varit stopp väldigt länge i Jönköping pga en olycka.. Glad för att vi inte var inblandade, en herregud så trist det är att stå still sådär! Efter alla dessa timmar på resande fot var att stå still i bilkö detbabsolut sista jag önskade mig!! Dutch kände på exakt samma sätt, trots det så stog han relativt lungt - duktiga häst! Vi är pga dessa timmar i Jönköping inte hemma förns 9 ikväll.. Då ska Dutch in med lite av alla grejer, sen ska det fodras och fixas för kvällen! Det kommer bli en väääldigt lång dag imorgon med mycket ridning och mycket att packa upp :)

Varför sitter vi i en lastbil?

 2012-05-21    15:33:45   av:.
Mobilbild från lastbilen i ett vackert Tyskland! :)

Och resan fortsätter..

 2012-05-21    14:23:44   av:.
Lastbilen rullar vidare just nu i Tyskland, men snart åker vi på färjan mot Danmark. Har varit super fint väder hela dagen idag, lite surt att sitta instängd i en lastbil en sån här fin dag.. Men vad jag har förstått så är det fint väder hemma med (?) så får väl hoppas att det håller i sig!! Som sagt, snart är vi i Danmark, det är alltså inte jätte långt kvar till Hviderup, bara några timmar ;) Vi spenderar natten där för att fortsätta hem till Lista imorgon! Jag längtar verkligen hem nu!!

Uppdatering från Moorsele.

 2012-05-20    19:19:49   av:.
Nu är vi påväg hemåt från Belgien och här kommer lite uppdateringar om de sista ritterna . Inte så bra dag två heller tyvärr, men vissa saker var bra denna ritt.. Tre gigantiska missar när Dutch blev jätte skrämd, två barn som lekte vid sidan om banan, en med cykel och "polis blinkande lampa" och en på rullskidskor. Han var verkligen rädd, hjärtat bara bankade..stackars prinsen! :( Mellan missarna var det dock bra, lite spänt. 64 % och iaf vidare till final. Känns trist men jag förstår att han blev rädd och jag kunde inte göra så mycket åt det.. Kürfinalen idag gick bättre än de tidigare starterna, inga stora missar men Dutch var lite överladdad så det blev lite "ryckigt" stundtals.. Var ändå nöjd och gissade på knappa 70 % själv. Fick mycket beröm av folk som såg ritten och även gissningar på 73 %. Två domare låg på 68 % 70 % men en domare drog ner allt med 63 % både tekniskt och konstnärligt.. Vi fattade inte alls, ritten var långt ifrån 63 %, fick iaf totalt 66,7 %. Väldigt trist, hade varit placerad om hon inte legat så lågt på just mig.. :/ Menmen det har inte varit vår helg riktigt.. Har kanske mer tur nästa tävling! TACK TILL SVENSKA GÄNGET FÖR EN SUPER TREVLIG VECKA!! :)

Hästskötarrapport # 2

 2012-05-18    21:50:30   av:.

Hej allihopa, nu är det Malin bakom tangentbordet!

Som ni förstått är Sanna och Dutch iväg på tävling, så nu är det jag och Rebecca som håller ordning på anläggningen. Innan Sanna åker gör hon schema för varje häst vad den ska göra under tiden hon är borta. Så vi följer våra dagliga rutiner och sedan går efter scheman för hästarna, supersmidigt :)

Idag har varit en väldigt lugn fredag! Några av hästarna blev masserade av Annika på morgonen vilket dom verkligen gillar :D Sedan longerades några hästar och Rebecca joggade några på eftermiddagen.

En härlig stund om dagarna är när vi går till fölhagen - nyfikna små krabater! Dom vill bli klappade, kliade, masserade och gosade med - helst allt på samma gång! Inte jättetacksamt dock när vi skrubbade hela vattenkaret och fyllde på nytt fräscht vatten, så kommer tre små skitiga nosar och vill bada.. Och vips så var det lika skitigt igen ;)

Annars så rullar dagarna på såå himla fort! Äntligen börjar det bli varmt, och framförallt torrt i marken. Så igår öppnade vi upp "gräsdelen" av hagarna till alla hästar. Alla blev väldigt nöjda ♥


En arkivbild på lilla Q som inte är så liten längre..

Ja, det var några rader om vad som händer hos oss :) Fortsätt att hålla tummarna för Sanna nu, det gör vi hela tiden ! Lycka till nu Sanna, vi saknar dig här hemma och det är tomt i Dutchens box ♥

Hoppas ni får en trevlig helg!
Hälsningar Malin

Om första start från mobilen..

 2012-05-17    22:56:30   av:.
Tyvärr inte nöjd efter dagens start här i Belgien, Dutch blev skrämd typ 5 min innan vi skulle in på banan och där tappade vi kommunikationen. En ritt med för mycket missar gav nästan 67 % och en 9onde plats i resultatlistan.. Precis efter Lisa som var 8a :) De andra svenskarna har som tur är varit nöjda idag och även jag har fått ganska mycket positiva synpunkter från folk runomkring ang min ritt och poängen var ju helt okej, men känslan var inte där. Jaja, vi har ju iaf höjt vår "lägsta nivå" betydligt! Jag känner ett enormt sug efter att göra om och göra rätt, så vi taggar inför ny start 15.12 imorgon! :)

Onsdag i Moorsele!

 2012-05-17    00:30:16   av:.
Klickade in här och såg ett fint inlägg av världens bästa Rebecca! Så skönt att läsa att allt går bra där hemma och att hästarna sköter sig :) Vill även lägga till ett Grattis till min Benjamin som fyller hela 22 år!! Liten uppdatering härifrån Belgien, min flygande holländare svävade igenom veterinär besiktningen utan problem. Imorgon startar vi med laget, vilket blev lottat som lag nummer 1 och jag rider som sista ryttare för Sverige! Klockan 10.57 startar jag och herregud så nervös jag är.. Vet inte riktigt varför men känns som om det blir svårt att sova inatt.. Hoppas dock att det släpper imorgonbitti, bara att göra sitt bästa liksom :) Håll tummarna för oss är ni snälla :)

Hästskötarbloggning..

 2012-05-17    00:07:56   av:.
Hej!

Jag provar mig på att gästblogga lite efter Sannas "önskan", känns dock verkligen som att jag gör något som jag inte får haha... :) Hemma i Lista rullar allt på som vanligt även utan våran Sanna och hittills har det flytigt på bra, vädret har varit helt okej och hästarna har varit snälla. Vi (jag och Malin) har hunnit motionera alla hästar som vi skulle efter Sannas direktiv, i måndags longerades Hernandez, Kaka, Limbery och Chicago (lillkillen som nu har återhämtat sig riktigt bra efter förra veckans kastrering:)
På eftermiddagen sedan joggades Rulle och Sibell. När Sanna är bortrest har jag förtroendet att rida på de hästar som det behövs, och det med den äran - Sanna har otroligt fina hästar!
Rulle som endast är 4 år gör mig varje gång jag hoppar upp lika imponerad, han är verkligen en superfin ponny!


Igår Tisdag longerades Danny, Kaka och Chicago, Rulle och Sibell joggades precis som dagen innan :) Idag longerades Limbery och Chicago sedan fick sig Danny och Sibell varsitt joggingpass på em. Alla hästar har skött sig även om några visade lite livsglädje ;)

Dorn som nu äntligen är hemma har skött sig finemang och vi har kunnat röra på honom helt enligt Sannas schema alla dagar, igår fick han sig även ett välbehövligt bad som han tycktes uppskatta då han stod väldigt snällt hela tiden :)

Imorn hoppas jag att alla håller tummarna för Sanna och vackraste Dutch som gör sin första start därnere i Belgien:) Vi tänker på dig Sanna!

Nej nu måste jag sova för att orka upp och ta hand om alla hästar imorn igen:) (hästar bryr sig inte om några röda dagar inte!;) Tur att man har dom bästa arbetskamraterna i världen - Malin och hästarna:) Ska även tjata lite på Malin om att blogga lite här, hon är med all säkerhet mycket bättre på det än vad jag är.. Godnatt på er!

M.v.h /Rebecca

Nedan en bild från en utfodring i sommarhagen förra sensommaren:)

 

På tävlingsplatsen.

 2012-05-16    00:41:14   av:.
Nu har vi kommit iordning här på tävlingsplatsen i Belgien, kände mig ganska hemma direkt då vi möttes av en enormt stor svenska flagga i stallet! Härligt med ett svenskt gäng på plats!! :) Imorgon är det veterinär besiktning som står på schemat, håll en tumme för oss är ni snälla :)

Info från vägen..

 2012-05-15    11:18:29   av:.
Nu är vi påväg genom ett grått och regnit Tyskland, så himla trist väder!! Menmen vi hoppas på en vecka av sol från och med imorgon ;) Förövrigt går resan bra, Dutch står som ett ljus i lastbilen. Han har sovit gott i sin box under natten, äter och dricker som vanligt :) Vi beräknar att vara framme på tävlingsplatsen ikväll. Imorgon är det veterinär besiktning för Dutch och på torsdag startar vi första klassen! Tjejerna hemifrån lägger kanske in nåt inlägg om hur allt rullar i Lista nu när jag är borta i den nya kategorin "Rapporter från Hästskötarna". :) Ha det bäst gott folk!

Tävling med Danny bland annat.

 2012-05-14    00:58:57   av:.
Idag ringde klockan 4.45, jobbigt tidigt, men vad gör man inte för dessa dressyrtävlingar!? Det var Dannys tur att visa upp sig idag och det gjorde han med den äran! Hans andra start i Msv B och det resulterade även i hans andra vinst i just denna klass!! Duktig!! En ganska bra ritt, dock så var Dannay lite trött efter nästan 30 minuters förseningar som gjorde att vi red fram i 1 timme och 20 minuter.. Men min fina 6åring sprang ändå på fint och vann som sagt med 66,98 %! Detta betyder att vi även har ett Falstrbokval klart - på frörsta försöket!! :)

Efter tävlingen körde jag och pappa Quinzy och Ceazanne till Flenmo, där de ska insimineras.
Och väl hemkommen därifrån har det bara varit packande och packande.. Plus att Dutch har fått massage :)  
Ska försöka sova lite nu, så jag kan gå upp tidigt och packa klart för att vi sedan måste åka vid typ 9.

Ha det bästa alla!


Dålig bild från prisutdelningen, men bättre än inget ;)

Äntligen här igen.

 2012-05-11    23:43:00   av:.

Vi har inte haft något internet här hemma, det byggs, grävs och fälls massa träd i närheten utav oss och något måste förstört någon ledning eller liknande - för här har vi inte haft något internet alls :S Herregud vad beroende man blivit av internet, det är helt sjukt!
Iaf, det rullar på som vanligt här hemma, alltid lite för mycket att göra ;) I måndags fyllde jag 21 år, som n kanske vet, bästa födelsedagspresenten fick jag av Dorn som bestämde sig för att lägga sig ner (!) och resa sig upp vilket resulterade att vi fick hämta hem honom i tisdags!! Lycka kan jag säga!!
I tisdags hände massor med annat också, Chicago kastrerades, han är praktiskt taget såld och de nya ägarna ville ta hem en valack - självklart fixade vi det :) Utöver detta hade vi besök av trevliga Malin som gjorde ett reportage för Hippson om mig och anläggningen - tidningen kommer ut i sommar, spännande eller hur!?!
I onsdags var det träningar för Pia här hos oss, jag red både Rulle och Danny, de var ganska duktiga båda två fast ingen av oss var nog helt fokuserade tyvärr.. Menmen de kommer ju fler träningar. Bäst i onsdags var att slippa köra vägen till och från Strömsholm efter att ha varit där varenda dag (förutom då vi tävlat) i 13,5 veckor.
Igår var det "bara" vanligt stallgöra, väldigt mycket sådant då vi hunnit med lite mindre under dagarna tidigare i veckan.. Avslutade med storhandling :)
Idag har det också fixat mycket i stallet, jag har börjat packa inför vår resa till Belgien på måndag. Kvällen har spenderats hos min morbror, där både han och jag blivit firade av släkten eftersom vi båda fyllt år den här veckan :) Mycket trevligt!

Imorgon ska jag med Rebecca och Kaka som ska hopptävla i Stora Ekeby, agera hästskötare i några timmar blir det för min del! På söndag ska Danny och jag tävla, på kvällen blir det även att köra Quinzy och Ceazanne till Flenmo där de ska betäckas, sist men inte minst kommer jag panikpacka klart allt inför resan till Belgien på måndag morgon :)

Mycket info i detta inlägg, men som ni ser händer det så otroligt mycket just nu! Har knappt tid att skriva om allt som ni märker men jag kan lova att jag gör så gott jag kan! :)


Arkiv bild på min fina Dorn som nu är hemma igen :)

Secondhorsegear.blogg.se

 2012-05-07    12:14:00   av:.
Ni som följer vår blogg med försäljning av begagnade hästprylarhar kanske märkt att det var lite sämre med inlägg som kom upp när jag var i Frankrike - vi har helt enkelt inte hunnit med! Grejerna går åt som smör i solsken :)
Men nu har vi fotat massor av nya saker som kommer upp inom kort, bland annat alla dessa täcken;


Så se till att hålla utkik så att ni inte går miste om något grymt fynd! ;)



www.secondhorsegear.blogg.se

Hej härliga dagar!

 2012-05-07    00:12:00   av:.
Det är verkligen underbart när solen tittar fram efter en grå vinter, idag har denna synts på en klarblå himel precis hela dagen här i Lista - fantastiskt skönt!

Hästarna sköter sig toppenbra, alla är på gott humör - även de verkar uppskatta vädret :)

Förövrigt har snälla Viktor varit här och fixat sommarhagarna denna helg, så till veckan blir det betessläpp för några av djuren! Vilket om något ger SOMMARKÄNSLA!! :D

Imorgon drar en ny vecka igång, en händelsefylld vecka som vanligt! Imorgon fyller jag faktiskt år, reportage för en hästtidning ska ordnas på tisdag, träningar med Pia på onsdag som vanligt och sen ska Danny tävlas på söndag. Veckan kommer oxå innehålla mycket packning, troligtvis åker vi till Belgien för tävling nästa måndag. :)
Jaja, dags att gå och lägga sig kanske.. Sov gott kära läsare!


Finaste födelsedagspresenten skulle vara att stjärnan fick komma hem..

Lite blandade bilder från Saumur.

 2012-05-05    18:31:01   av:.

Bild från joggingturen på tisdagen :)


Dutch boende under dagarna i Saumur.


Träningspass under onsdagen i hemskt väder!








Han är för snygg min älskade prins :)

Borta bra men hemma bäst!

 2012-05-04    19:52:58   av:.
Nu känns det äntligen som om vi kommit tillrätta här hemma, fått chans att packa upp allt och börjat tvätta - det är sjukt mycket tvätt efter en vecka borta i hemskt väder! Nu har jag oxå börjat lägga över alla bilder från Frankrike på datorn, så ni ska snart få se :)

Hästarna här hemma mår bra till det stora hela - lite tappskor och sånt men annars är vi på topp, Dorn har dock inte fått komma hem än :/ Han har inte lagt sig ner efter att han i söndags togs ner från hängmattan.. Och innan han är redo för hemgång vill veterinärerna se att han kan resa sig upp själv. Vilket är svårt att bevisa om man inte vill lägga sig ner, ibland önskar jag verkligen att man kunde prata med dom och få dom att förstå vad man vill och oxå få svar om varför han väljer att inte göra på det sättet. Gör det fortfarnade för ont, eller har han bara "glömt bort" hur man lägger sig? Snart är det iaf 13 veckor på Strömsholm för stjärnan, tänk vad lång tid det är! Längtar så tills han är hemma igen!

Måste bara tillägga att jag delar ut en guldstjärna till fina lilla Rulle den här veckan, han är så grymt härlig att rida! Vilken ridbarhet och vilka gångarter! Så positiv och duktig, han är bara 4 år men tränas redan lätt A rörelser! Jag är så extremt avundsjuk på den ryttaren som kommer få honom som tävlingsponny en vacker dag, jag önskar verkligen att jag fått ha honom under min ponnytid!! :)

Som en liten extra sak måste jag ju tillägga att det är underbart att ha häst såhär på våren, vi har ridit ute mycket de senaste dagarna här i Lista. Så fint väder, inga elaka insekter och precis lagom sval temperatur! Hääärligt!


Tintin och Kaka på en liten kvällstur i det fina vädret :)

Home, sweet home.

 2012-05-02    00:13:00   av:.
Nu är vi hemma igen och vilket otroligt väder det är här och även har varit i Skåne denna dag! Sverige är allt bra vackert ibland!
För min, pappas och Dutch del har dagen mest spenderats i lastbilen - vilket är synd med tanke på vilket väder det varit.. Men vi behövde ju komma hem :)
Rullade in på stallplanen på eftermiddagen och efter det så har vi packat ur alla grejer, vilket tog sin lilla tid kan jag säga.. På kvällen red jag ett långt dressyrpass på Danny, vilket behövdes. Nu har jag börjat tvätta lite av alla mina kläder som varit med på resan och ska sova lite innan en ny dag drar igång :)


Home, sweet home.
Designad av www.tinkas.blogg.se