Mellanlandar på Hviderup.

 2012-09-18    00:04:00   av:.

Nu har vi gjort kväll här på Hviderup, äntligen måste jag säga - det har varit en lång dag!

Kom fram till Hagen och Kasselmans ställe sent igår efter lite stul på vägen då vår lastbil "fastnade" på en bensinmack ihopträngd med en tysk bil så att polis fick tillkallas för att fixa försäkringsgrejer.. Inget farligt, men ett lyse sönder samt några repor på lastbilen och en bakspegel sönder och ett par bucklor på bilen.. jaja, sånt som händer på turné. Men även om det inte var så farligt, tog det som sagt enormt lång tid.. När vi väl kom iväg och var nästan framme hos Kasselman, så låg lastbil Haid-Bondergard lite före oss och de lyckades då köra vilse i mörkret, vilket inte är så kul med en 12 meter lång lastbil i ett trångt Tyskland! Det tog alltså ännu längre tid då vi fick försöka hitta dom och leda dom rätt, tror vi var framme vid stallet vid midnatt ungefär. Bara att kasta in våra 6 hästar i deras för natten gigantiska boxar och sen göra kväll själva! :)

 

Efter 5 timmars sömn ringde klockan igen och det var bara att stiga upp och gå ut och promenera med hästarna, de behöver få röra på benen när de ska stå still så länge i lastbilarna. Efter att vi gått med alla 6 hästar så blev vi inbjudna på frukost hos Kasselman, helt fantastiskt!! Vi fick komma in i deras privata hus, vilket var underbart - såå extremt vackert inrett!! Frukosten som serverades var i standard med lyxhotellens och alt serverades på silverfat! Vi njöt av lyxen efter ett par veckor i trånga lastbilar!

 

Efter frukosten fick vi den unika möjligheten att åka med sonen i familjen till deras nyinköpta gård - ett ställe som renoveras just nu för att sedan kunna rymma ca 300 unghästar! (för er som inte vet så är familjen Kasselman en utav världensstörsta hästhandlare och uppfödare. De har mycket sammarbete med Poul Schockermöhle och äger mycket hästar tillsammans med honom. Varje år anordnar de även världens största och exklusivaste hästauktion på gården de redan har, där vi övernattade nu, som också rymmer ca 300 hästar. De har även redan ett till stall med ca 100 fölston.) Den nya gården var fantastisk med anor från andra världskriget, det var enorm mycket att renovera fortfarande, men det de redan hunnit med hade blivit fantastiskt!! Så extremt fint att det var svårt att förstå att det är ett stall!! Men sen så var det ju bara topphästar som hade flyttat in, vilket det endast kommer fortsätta att göra också - bland annat så stog årets unghäst-VM vinnare redan i stallet och mumsade hö! :)

Det var även en annan grymt vacker svart skönhet som rastades i ett utav ridhusen när vi var där, en helt otrolig treårig hingst som jag mer än gärna tagit med hem!!

 

Vid 10 var vi iaf klara med den lilla rundturen och packade ihop allt i lastbilarna och lämnade Hagen för den här gången. Resan hem till Hviderup gick bra och vi klarade oss ifrån köer helt och hållet även denna gång!

På färjan åt vi en något sen med mycket uppskattad lunch med team Haid-Bondergaard och sa sedan hej då till dom. Vi har haft riktigt roliga dagar tillsammans och jag hoppas att vi ses på någon tävling snart igen!! :)

 

Nu är det dags att sova för min del tror jag, ska hämta pappa vi tåget imorgon och sen kör vi hem till mitt kära stall i Lista! Ska bli så skönt att komma hem!! :) Ni ska få se ett gäng bilder som jag tagit också, glömde ju självklart sladden som behövs för att få in bilderna på datorn hemma så jag kan inte ladda upp några bilder förns jag kommit hem.. men de kommer iaf upp här på bloggen snart :)

Godnatt kära läsare, hoppas att ni sover gott!

 Anonym

Farouche???? nää det måste va Sa Coeur! Låter som en trevlig dag!

Svar: Sa Coeur stog där och glänste ;) Det var otroligt trevligt, en härlig upplevelse!
Sanna Nilsson

 2012-09-18    19:04:15
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se