Veckans Träningstips 17.

 2011-03-20    23:57:00   av:.

Skänkelvikningar och volter.

Detta är en övning som passar ekipage som är på Lätt A nivå. Den är bra då den lösgör din häst i båda varven.
Det underlättar om du har koner till hjälp i denna övning, jag har markerat konernas placering med röda prickar på bilderna nedan.



Titta först på bild nummer 1 och tänk att du börjar vid A, förslagsvis i arbetstrav. Vänd sedan in på en diagonal linje från hörnet och rid en skänkelvikning (markerat med gult) fram till X. Tänk på att din häst ska vara parallell med långsidorna. Vid X lägger du en volt ut på långsidan (i detta fall E) när du kommer tillbaka till X igen så vänder du in på en diagonal linje mot hörn nummer 2 på ”E”-långsidan. På denna linje gör du en skänkelvikning (markerat med gult), tänk på takt och tempo.

På bild nummer två visar jag en förändring av samma övning. Tänk dig att du vänder upp på medellinjen vid A och sedan gör en skänkelvikning (markerat med gult) ut mot E. Vid E lägger du sedan in en 10 meters volt fram till X. När du ridit ett varv på denna volt gör du en skänkelvikning in till medellinjen så att du kommer dit strax innan C, vänd sedan ut i vänster varv och börja om igen. Gör detta om och om igen tills det inte känns som en svårighet överhuvudtaget - det ska vara lätt att byta varv, rörelseriktning och ställning!

Tänk på att hela tiden ha blicken dit du ska, att vikthjälperna på rätt ställe och att din häst är ställd och böjd åt rätt håll!
Lycka till!

 E

Tack för tipset! gjorde denna övningen idag när jag red. Som du skrev ovan, blev snabbt en väldigt lösgjord fin trevlig häst att rida :)

 2011-03-21    15:02:46
 Michelle

Fin blogg:D <3

 2011-03-21    17:42:57     URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/
 Tyra5307

This is my first time visiting this site and I found it very informational as a whole. I am so delighted in finding your website!

 2011-06-10    08:17:06     URL: http://tyra5307.blog366.com
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se