Veckans Träningstips 16.

 2011-03-13    23:52:00   av:.

Byt om volt med skänkelvikningar.

Detta är en bra övning för att få hästen inom ”ramen” av skänkel och hand. Nivån på övningen är lätt A, pga av skänkelvikningarna.

 

Övningen är uppdelad på de två bilderna ovan, börja med att titta på bild nummer 1. Starta vid pilen närmast A, rid sedan ett varv på volten i arbetstrav, när du sedan är parallell med B långsidan för andra gången går du in i en skänkelvikning diagonalt mot nästa långsida (markerat med rött på bilden). När du kommer in på nästa volt är du noga med ställningen och att du behåller samma takt och tempo i traven. Håll dig kvar ett varv på denna volt. (Titta nu på bild nummer 2) Här fortsätter övningen med att du gör en skänkelvikning från denna volt så att du kommer in på nästa (skänkelvikningen är markerad med rött) väl framme på den nya/första volten kollar du av ställning, böjning, takt och tempo igen. Gör detta om och om igen.

Var noga med att du använder dina vikthjälper på rätt sätt och att din häst är lyhörd och kvick för dina hjälper. Hjälp även till genom att hela tiden titta dit du ska!

Lycka till!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se