Veckans Träningstips 20.

 2011-04-10    11:17:00   av:.

Galoppträning.
Jag gillar att arbeta i galopp eftersom det är en så stärkande och avslappnande gångart.

Detta är en övning som innehåller massor av olika ”galopp-grejer”, det händer mycket vilket kan göra den ganska svår – jag uppskattar det till Lätt A nivå. Om du tränar en unghäst eller inte är så rutinerad som ryttare kan du prova övningen i trav eller skritt först bara för att känna igenom vägarna innan du provar på den i galopp-



Titta först på bild 1 och tänk dig att du börjar vid A i vänster galopp. Rid genom hörnet och sedan rakrikta på långsidan, efter några meter vänder du in på en halvvolt med 10 meter i diameter så att du kommer till medellinjen. Väl där rakriktar du och gör ett enkelt byte – ha hela tiden blicken långt borttom A – då är det lättare att få detta enkla byte helt rakt vilket är det vi alltid ska sträva efter. När du fattat den nya galoppen, alltså höger galopp, vänder du, genom en likadan halvvolt, ut till ”E”-långsidan. Längs långsidan rakriktar du igen och ökar tempot till mellan galopp. När du börjar närma dig hörnet samlar du upp galoppen och vänder in på en ny halvvolt till medellinjen, där du sedan gör ett enkelt byte och vänder via en likadan halvvolt ut till ”B”-långsidan. Längs långsidan ska du nu hinna rakrikta och rida några språng rakt fram innan du sedan rider igenom hörnet och ut på kortsidan.
Var noga med vägen, halvvolterna ska vara runda och balanserade och du ska rida ut så långt du kan i hörnen.

Titta nu på bild 2. Detta är en förenklad version av övningen på bild 1, börja på samma sätt i vänster galopp vid A, rid lite längre längs långsidan (jämfört med på bild 1) så att du känner att du har din häst helt rak under dig och att du har en bra och stark grund galopp. Sedan vänder du in på halvvolten fram till medellinjen, gör ett enkelt byte och lägger en halvvolt ut till långsidan på nytt. Längs långsidan rider du mellan galopp och är noga med att din häst är rak genom hela kroppen. Samla sedan ihop galoppen lite innan du rider genom hörnet och ut på kortsidan.

Om du rider denna övning riktigt noggrant kommer din häst bli väldigt lydig, lösgjord och kvick för hjälperna!

Lycka till!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se