Veckans Träningstips 5.

 2010-12-26    09:34:00   av:.

Skritt – galopp övergångar. Detta är mitt och Dutch allt, hela vår vardags träning bygger på denna övning. (Övningen är till för de ekipage som börjat tränat rörelser från Lätt A eller högre klasser.)



När du först prövar denna övning så gör som på bild nummer 1. Följ fyrkantspåret i galopp och håll dig intill väggen/staketet. När du har kontroll på din häst gör du en avsaktning till skritt, skritta sedan några steg tills du känner att du har en bra och jämn skritt takt och kan ge eftergifter i handen utan att din häst rusar/ramlar framåt. Gör en kort halvhalt för att se att hästen är ”med på noterna” och fatta sedan galopp. Det är viktigt att hästen är helt rak och inte vinglar i den nya gångarten – hjälp därför till genom att hålla blicken långt framför er.  När du har galopperat så många språng som du behöver för att ha kontroll på din häst gör du en avsaktning till skritt igen, därifrån gör du samma procedur som sist tills att du fattat galopp än en gång. Gör detta om och om och om igen!

Om du klarar det på bild nummer 1 så kan du försvåra det hela. Titta på bild nummer 2, övningen fortsätter på exakt samma sätt med skritt – galopp – skritt – galopp övergångar men nu ca 2 meter inför väggen/staketet. Nu måste du som ryttare rama in hästen mycket mer, ytterskänkeln blir nu väldigt viktig som stöd och hästen måste hela tiden vara rakriktad för att inte vingla.

I denna övning kan det vara bra att ha en spegel till hjälp för att se att hästen är helt rak i alla övergångar och inte går på dubbla spår. Men detta är också en övning som funkar extremt bra att göra utomhus på t.ex. en stubbåker!

Gör så många övergångar du hinner med utan att slarva, kvalité är bättre än kvantitet!
Lycka till!

 Saga

Såna här träningstips uppskattas mycket (Y)

 2010-12-26    13:26:49     URL: http://dreamsphere.blogg.se/
 Sanna

Saga; Va kul att de uppskattas!! :) /Sanna

 2010-12-27    23:23:19
 Anonym

Tack för roliga träningstips, används flitig till träningen av min lilla kuse & mig själv. :)



/Katarina

 2010-12-27    23:47:42
 Sanna

Katarina; Va roligt att de kommer till användning för fler än mig! Hoppas att det går bra! :) /Sanna

 2010-12-27    23:59:35
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se