Veckans Träningstips 11.

 2011-02-06    23:27:00   av:.

Volter och skolor eller enkel rakriktning beroende på utbildningsståndpunkt.

Detta är en övning som går att förändra med tanke på vad man sitter på för häst och hur långt denna är utbildad, om man rider övningen på det lättaste sättet så kan ett ekipage klart för Lätt B ha stor nytta av övningen. Om man sedan vill försvåra för att man tränar på en högre nivå kan man lägga till öppnor och därigenom komma till större samling.





Titta först på bild nummer 1, gör övningen i trav och börja vid A i vänster varv. Rid längs långsidan i arbetstrav (för att göra övningen enkel) eller samlad trav i en öppna (om du vill försvåra övningen). Efter lite mer än halva långsidan vänder du över ridbanan, när du passerar medellinjen lägger du en ca 10 meters volt åt höger – var noga med att volten blir helt rund. När du är klar med volten och kommer tillbaka till medellinjen rätar du ut din häst och rider mot E långsidan, när du är framme vid långsidan vänder du ut vänster igen och på börjar en ny vänster öppna mot A kortsidan (om du sitter på en orutinerad häst eller av annan anledning vill göra övningen på det lätta sättet kan du bara följa spåret i arbetstrav). Du gör detta om och om igen, glöm inte bort att rida noggranna hörnpasseringar!

För att försvåra/förändra övningen lite kan du göra som på bild nummer 2, samma tänk som på bild nummer 1, men nu ska du lägga in ännu en volt. (se bilden.)

Var noga med dina vikthjälper och din hästs ställning och böjning under hela övningen.
Lycka till!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se