Utvärdering av träningarna.

 2010-11-10    23:36:16   av:.
Tänkte gå igenom lite kort från Mattias träningen som vi hade 8-9 november. Någon kanske är intresserad om vad vi tränade på och jag behöver definitivt lite hjälp att komma ihåg allt från mina fyra hästars träningsupplägg så det är lika bra att skriva ner lite.

Marwin
Måndag; Gick super, tränade mycket skolor i traven för att få lite hjälp med takten. Mycket skänkelvikningar som inledning och avslutning av passet, samma där - takten är det viktigaste. I skritten tränade vi på tempoväxlingar, öka och minska med bibehållen låg form, ingen piaff tillåten! Vi hann även med mycket galoppfattningar plus några byten.
Tisdag; Passet liknade gårdagen men med en liten förhöjd svårighetsgrad. Även denna dag skötte sig kusen exemplariskt. Massor med skolor i traven, snabba och kvicka omställningar men i samma takt. Tränade avslappning i skritten då vi gjorde lite bakdelsvändningar. Och byten på lite svårare linjer i galoppen, samt flertalet inridningar+halt i både galopp och trav.
Genomgående i hela passen så sökte vi efter rätt takt, en låg och rund form med avslappnad rygg och kvicka bakben.

Danny
Måndag; Hästen var lite trött och därför oxå ngt okoncentrerad. Han är ju dock duktig för att vara 4 iaf och vi ägnade passet åt sidvärtsrörelser, övergångar och halter. Gjorde några galoppombyten som avslutning, men lillen var lite för trött för att kunna göra det riktigt bra.. Alla var rena, men med lite för lite kraft.
Tisdag; Han var jätte fin! Gjorde lite öppnor i traven och skänkelvikningar med perfekt tvärning! Halterna satt och vi prövade oss på några ryggningar. Fick till några klockrena byten och kunde inte vara mer stolt över lilla DD!

Perazzi
Måndag; Han var okoncentrerad och spänd, började passet med att bokstavligt talat flyga genom hela ridhuset.. Inte kul men jag fick ju öva lite balansträning - "inget ont som inte har något gott med sig".  Red iaf mycket skolor i alla gångarter och lite byten. Men hittade inte riktigt känslan någon gång.
Tisdag; Hästen var som förbytt, han bara flöt fram som den talang han är på dressyrbanan! Jätte duktig! Gjorde fina, raka, rena byten i galoppen. Skolor i både trav och galopp, samt "riktiga" övergångar mellan skolorna. Visade upp att han kan göra bra bakdelsvändningar - närapå skrittpiruetter. Hann även med några stora arbetspiruetter i galoppen. Känslan genom hela passet var bra och jag förundras över hur duktig och lättlärd han är!

Dutch
Måndag; Dutch är ju Dutch vilket betyder att alla i hans närhet för det mesta är nöjd med honom, jag menar hur kan man inte vara det.. ;) Mattias började rida lite denna gång, bara för att jag ska få se känsklan och hur han löser de prblem som uppkommer.. Riktigt kul att se! Ryttaren är fantastiskt duktig och hästen är verkligen extremt fin! Och han gick även bra med mig på ryggen, vi gjorde alla St George sakerna som mer eller mindre flöt på bra alltihop, lite strul med en piruett bara - men inget som inte kunde lösas av några försök.
Tisdag; Stjärnan höjde nivån ännu ett steg och blev ännu lite finare! Helt otroligt! Gjorde alla George saker och eftersom det fungerade så fort så gav vi oss till med att prova på Inter I grejerna, lite tajtare byteserier, helpiruetter och sick-sack slutor i både trav och galopp.
Väldigt nöjd över det sista passet om jag får lov att säga det själv!!


Perazzi och jag.
 Anna Holmén

Låter superkul!! Blir lite sugen att träna själv, finns inget bättre än att var nöjd efter träningar.

 2010-11-11    09:02:51
 Lena

Varför rider du på graman hela tiden..

 2010-11-11    22:20:51
 Sanna

Anna; Det var det verkligen! Förstår det, sant - riktigt bra känsla!! :) /Sanna

 2010-11-14    00:30:37
 Sanna

Lena; Rider inte på graman hela tiden, men jag använder den hjälptygeln en del för att just hjälpa hästarna att jobba stadigt i rätt form. :) /Sanna Nilsson

 2010-11-14    00:32:44
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Designad av www.tinkas.blogg.se